Vad är Anime Coin (ANI)?

Anime Coin erbjuder en plattform för användare att utfärda och underteckna, hålla och utbyta anime-relaterade digitala föremål på blockchain.

Anime planerar en gaffel av det ursprungliga ANI-myntet till ANIM, vilket kommer att få några kärnfunktioner som syftar till att påskynda tillväxten av krypto-anime-communityn, stödja nya artister och stimulera avancerade anime-samlare att använda, interagera med och investera i den digitala konstgemenskapen.

Anime Coin: s tillämpning av blockchain i konstutrymmet görs för att ta itu med frågorna om härkomst (förvaringskedjan för ett konstverk), upphovsrätt, ägande, värdering och bedömning och äktheten av anime-konst.

animecoin hemsida

Online konstförsäljningsvärlden har ökat stadigt (3,75 miljarder dollar 2016 med en andel på 8,5% av den totala marknaden). Projekt som Anime Coin försöker förena kryptovalutasamhället med en specifik konstnisch.

Innan vi gör ett djupdyk i Anime Coin, låt oss gå igenom blockchains roll på kryptovalutakonstverk och decentraliserade samlarföremål.

Blockchain och Art

Effekten av blockchain på konsten och samlarföremål missförstås ofta inom kryptovalutavärlden, än mindre den allmänna befolkningen.

Blockchain ger en lösning på många av de grundläggande frågorna som plågar konstsamlings- och skapande samhällen idag: äganderätt, upphovsrätt, värdering och bedömning och konstens äkthet.

hur man köper digital konst

Blockchain erbjuder konstskapare ett nytt medium för att producera och sälja digital konst utan behov av komplikationer som att lagra och skydda de fysiska elementen i deras skapelser på ett säkert sätt..

Användningen av blockchain skapar ett fordon för äkthet som inte kräver förtroende eller högt betalda mellanhänder – bara matematik.

Det är här det är värt att chimma in med vad ”marknadsvärde” egentligen är. Den allmänt accepterade definitionen av marknadsvärde är i huvudsak genomsnittet av vilket pris två (eller många) köpare och säljare är villiga att byta varor. Om en japansk miljardär är villig att köpa en Jean-Michel Basquiat-målning för 110,5 miljoner dollar, det är målningens marknadsvärde vid den tiden, ungefär som att 6-siffriga CryptoKitty med namnet Genesis hade ett marknadsvärde på $ 114 481,59 vid försäljningstidpunkten.

När du gräver djupare i blockchain och konst börjar du se hela samhällen byggda runt helt digitala samlarobjekt och konstverk. På samma sätt som de ovan nämnda CryptoKitties har projekt som Anime Coin (ANIM) och PepeCash skapat samhällen av människor som har samlats runt konstgallerier för kryptovalutor, konstverk för kryptovalutor och till och med blockchain konstfestivaler.

Vad är Anime Coin ANI och ANIM?

ANIM-nätverksanvändare kan utfärda namngivna bildtillgångar i ANIM-blockkedjan genom att betala en avgift i ANIM. Användare kan ange en “ungefär kvadratisk .JPG- eller .PNG-bildfil med en storlek på 10 megabyte. Registreringskostnaderna för tillgången är proportionella mot antalet byte i bilden.

Användare kan ange namnet på bildtillgången, t.ex. Coin_Central_Goku4, samt tillgångsmängden, låt oss säga 100.

ANIM-webbplånboken anger tillgångens namn och kvantitet metadata med en länk till bildfilen. Bildfilerna lagras på ett pålitligt och decentraliserat sätt för att förhindra döda länkar eller saknade bilder genom användning av IPFS och vara värd för masternoder.

Dessa tillgångar kommer att förvaras i ANIM-webbplånboken eller pappersplånboken. Enligt vårt exempel skulle vi ha 100 exemplar av vår Coin_Central_Goku4 i vår plånbok.

Användare kan sedan lista sina tillgångar på ANIM-decentraliserade börsen. Så låt oss säga att vi sätter ett pris för våra 100 Coin_Central_Goku4 på 40 000 ANIM, och någon tar upp 60 av dem på ANIM-decentraliserade börsen. Vi skulle ha kvar 40 Coin_Central_Goku4 i vår plånbok som vi kan hålla eller sälja vid ett senare tillfälle.

Bilder måste verifieras av masternoder för att bevisa att en bild är giltig för att acceptera den till utbytet.

Varje unik bild kan bara användas en gång för en enskild ANIM-tillgång, som tillämpas av en standardbild likhetsalgoritm som jämför varje bilds digitala fingeravtryck som används för tillgångar i ANIM-blockkedjan. Bildalgoritmen kräver en stor mängd beräkningsresurser och körs endast av ANIM-masternoderna.

För att skapa en unik “unik” tillgång, kallad Waifu-tillgång, måste användarna köra ANIM-masternoder

Färdplan för myntmynt

År 2018 meddelade Anime Coin-teamet att ANIM kommer att börja som en gaffel för MEME-kodbasen. Enligt sajten kommer 30% av den ursprungliga ANIM-myntdistributionen att gå till ägare av MEME-tokens på gaffelns ögonblicksdatum som för närvarande är inställt den 30 juni 2018.

De återstående 70% av ANIM kommer att gå till nuvarande ägare av ANI-mynt på gaffelns ögonblicksbild.

Teamets förslag noterade några fler villkor:

  1. Noll pre-mining: ANIM-utvecklarna kommer bara att kunna börja bryta samma tid som alla andra på ett datum som kommer att tillkännages offentligt.
  2. Nollutveckling eller skattfond: Enligt webbplatsen finansieras utveckling och marknadsföring av ANIM på 100% frivillig basis av utvecklargruppen och communityn.
  3. 100% av den ursprungliga distributionen går till ägare av ANI (distribueras utan förgruva) och ägare av MEME som ett strategiskt partnerskap för användning av MEME-kodbasen.

Förslaget svarar också på några uppfriskande självkuraterade trubbiga frågor:

  • Varför gaffla ett “dött mynt” istället för att skapa ett helt nytt?

Anime Coin (ANI) rankas för närvarande 1400 på CoinMarketCap med vanligtvis under $ 10 000 i daglig volym. Om inte dött, är ANI-mynt knappast ens i näsblodsätena.

ANI CMC

Teamet hävdar att en av deras största anledningar är att detta är ett beprövat och rättvist sätt att distribuera de ursprungliga ANIM-mynten. Dessutom kan vem som helst köpa ANI och MEME på den öppna marknaden före gaffelns ögonblicksbild och få ANIM.

Denna distributionsform sätter också det största myntblocket (vilket är cirka 35% av ANIM) i händerna på anime-kryptovalutafans som har varit i kryptovalutavärlden och anhängare i någon kapacitet av ANI.

Ett andra stort myntblock (15% av det maximala utbudet av ANIM) i händerna på utvecklarna och ägarna av MEME-myntprojektet i hopp om att anpassa intressen för MEME- och ANIM-samhällen för att främja korsbefruktning av idéer och kod mellan båda projekten.

ANIM använder Equihash-algoritmen.

Hur man köper Anime Coin ANI eller ANIM?

För närvarande kan Anime Coin (ANI) endast köpas på Cryptopia.

Anime Coin (ANIM) distribution

Myntutsläppsschemat för ANIM är löst baserat på Bitcoin med en maximal tillgång på 21 miljoner mynt.

ANIM kommer att lanseras med en initial myntfördelning på 50% av det maximala antalet mynt.

Det finns ingen statskassa eller utvecklingsfond. 95% av blockbelöningen går till gruvarbetarna.

ANI-distribution

Fördelarna med att köra ett anime-mynt (ANIM) Masternode

Teamet ställde in den mängd ANIM som krävs för att starta en masternod relativt högt för att förhindra ett stort antal masternoder, och säger att antalet masternoder som behövs för att nätverket ska fungera effektivt är närmare 200 masternoder snarare än 10 000.

En ANIM-masternod kommer att kosta 1 BTC-värde av ANIM att köra och kommer att ge ägarna vissa privilegier, såsom möjligheten att utfärda unika, odelbara blockchain-tillgångar (benämnda Waifu Assets). Waifu-tillgångar måste vara original och unika för en viss anime-karaktär.

ANIM kommer att ge masternodeägare 5% av blockbelöningen, ett belopp som är betydligt lägre än andra masternode-mynt som ger 40-50% till masternode-operatörer.

Förslaget beskriver dock några förmåner som gör det att bli en ANIM-masternodoperatör till en attraktiv och potentiellt lukrativ position.

Vad är Waifu-tillgångar?

Masternodes kan utfärda Waifu-tillgångar, unika ANIM-tillgångar kopplade till en specifik anime-karaktär. Varje ANIM-masternod kan göra en ny Waifu-tillgång 4 gånger om året.

Waifu-tillgångar kan listas på börsen automatiskt efter att de har skapats. Andra masternoder måste också rösta om de tillåter Waifu. Endast en Waifu-tillgång är tillåten per unik anime-karaktär. Denna gräns hjälper till att skapa verklig knapphet på plattformen, där Waifus kommer att ses som mycket sällsynt (och värdefullt).

Alla föreslagna waifus måste ange vilket tecken de vill använda med ANIM-webbplånboken genom att ange URL: en till det tecknet från animecharacterdatabase.com.

Det är detta som genererar en stor efterfrågan på ANIM Eftersom det kostar en stor mängd ANIM att skapa en masternode, kommer kryptovalutaentusiaster och karaktärbesatta anime-fans att rusa för att samla ANIM för att starta sina masternoder.

Anime Coin planerar också att skapa en skatt på framtida “ANIM-valar” som kontrollerar stora mängder Waifus genom att distribuera 25% av försäljningsintäkterna från någon Waifu-försäljning på ANIM-decentraliserade börsen till Foundation Fund, en decentraliserad ideell fond som kallas “Foundation” för att förse unga artister med gratis ANIM. ANIM-communityn röstar på vem som ska ta emot dessa mynt, med någon som har mer än 100 ANIM-mynt på en enda adress kan rösta.

Slutgiltiga tankar

Medan Anime Coin har funnits i nästan 4 år som ANI, verkar det som om gaffeln i ANIM kommer att ge projektet och samhället nytt liv.

Integrationen av Waifu Assets kommer att bidra till att skapa ett element av avancerad knapphet, medan uppåtgående artister fortfarande kommer att kunna skapa sina egna digitala tillgångar till salu.

Förslaget avslutar på anteckningen att om ANIM kan nå ett marknadsvärde på över 100 miljoner dollar kan det också tekniskt fungera som en “perfekt bra allmän kryptokurrency” – en byggd på en potentiellt mycket aktiv och lojal gemenskap, med hänvisning till det faktum att det nästan tabu Mt.Gox började som en webbplats för Magic the Gathering.

Om tanken på en kryptovaluta-token baserad på anime verkar absurd kan det hjälpa att uppfriska ditt perspektiv med lite avstånd och ett bredare koncept för marknadsvärde..

Honus Wagner

1909-kortet till Honus Wagner, den “största kortstopp som någonsin levt”, såldes för nästan 4 miljoner dollar.

Pikachu Illustrator

Pikachu Illustrator-kortet, allmänt ansett som det ultimata Pokémon-kortet bland Pokémon-korthandlare, såldes för över 66 000 $.

Goku

Tiotusentals människor brinner för att “äga” handelskort och är villiga att spendera tusentals, eller miljoner dollar, på illustrerade papperspapper..

Konstsamlingen är hundra år gammal och en av världens dyraste hobbyer, men centrerar ändå kring manifestationen av en persons arbete på en duk (eller vilka resurser som mer modern konst klättrar ihop).

Det är värt att utforska vad de faktiska skillnaderna är mellan handelskort, konstsamling och att äga digitala tillgångar på plattformar som Anime Coin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me