Vad är AST?

AST, eller AirSwap-token, är medlemskapstoken för AirSwap-decentraliserade börsen. Folket på AirSwap kallar nuvarande iteration av deras decentraliserade börs (eller DEX) AirSwap Token Trader. Så småningom kommer du att kunna handla dina favorit ERC20-tokens gratis på deras AirSwap DEX. AirSwap-token ger rätt att signalera din avsikt att byta en kryptovaluta (eller tillgång) mot en annan. Om det finns någon där ute som samtycker till dina villkor kan transaktionen gå säkert utan att du behöver ta risken att förvara din tillgång till en tredje part. Transaktioner utförs på ett peer-to-peer-sätt med antingen MetaMask- eller Ledger-plånböcker.

Token Sammanfattning

Hemsida

Symbol: AST

Specifikation: ERC20

Nätverk: Ethereum

Cirkulationsförsörjning: 150.000.000 AST

Totalt utbud: 500 000 000 AST

Introduktion

Transaktionsavgiftsfri handel är möjlig tack vare Byt protokoll. Protokollet avgör beställningar på blockchain (eller on-chain) genom ett smart Ethereum-kontrakt. Allt annat hanteras oberoende av blockchain (eller off-chain). Anslutande handlare utanför kedjan bör göra AirSwap-decentraliserade börsen snabbare än andra decentraliserade börser som EtherDelta och till och med Plasma-baserad OmiseGO decentraliserat utbyte, som är beroende av blockchain för informationsutbredning och orderuppfyllelse.

Att ansluta handlare on-chain är inte perfekt eftersom noderna i nätverket, som Ethereum-nätverket, måste nå enighet om transaktionerna i varje block. På Ethereum-nätverket är tiden för att nå enighet vanligtvis 15 sekunder. Jämfört med traditionella börser som överför orderinformation i mikrosekunder är detta helt enkelt för långsamt.

Bortsett från den fördröjning som infördes genom att sprida orderinformation i kedjan är det också möjligt för oetiska parter att manipulera den offentliga informationen. Detta fenomen kallas framåt. Front-running är inte unikt för kryptovalutautbyten. Det är dock ett särskilt problem för decentraliserade börser som publicerar orderinformation i blockchain.

Tack och lov eliminerar Swap Protocol protokoll från gruvarbetare och utbytesoperatörer. Detta händer eftersom protokollet inte publicerar orderinformation i den offentliga blockchain. Gruvearbetare är inte förtrogen med känslig information som de kan utnyttja för ekonomisk vinst.

Dessutom undantar protokollet användningen av en centraliserad orderbok. Det kan göra detta tack vare implementering av:

  1. En indexerare
  2. Ett Oracle (valfritt)

De AirSwap-indexerare är som en sökmotor. Den sprider information om motparten offentligt. Näringsidkare kan då kommunicera prisinformation privat med motparterna som tillhandahålls av AirSwap Indexer. Om näringsidkaren inte vet vilket pris som ska användas i förhandlingar med motparten, kan näringsidkaren samråda med AirSwap Oracle.

De AirSwap Oracle ger prisförslag. Genom att använda AirSwap Oracle möjliggör decentraliserat AirSwap-utbyte prisupptäckt utan att kräva de nivåer av likviditet som finns i stora, framgångsrika centraliserade börser.

Hur fungerar AST?

AirSwap-token är i huvudsak en symbol för professionella marknadsskapare, eller helt enkelt tillverkare, på AirSwap DEX. Tillverkare har en kryptovaluta som de vill byta ut mot en annan kryptovaluta till en viss kurs under en viss period. Detta kallas att tillhandahålla likviditet. Följaktligen kallas tillverkare också likviditetsleverantörer.

Priset som tillverkaren erbjuder att betala för en tillgång kallas budpriset. Priset som tillverkaren vill sälja samma tillgång för kallas priset. Traditionellt har likviditetsleverantörer stora mängder av en viss tillgång och de tjänar sina pengar på spread, eller skillnaden mellan köp- och budpriser.

Vem som helst kan vara en likviditetsleverantör på AirSwap decentraliserade börs. Du behöver helt enkelt signalera din avsikt att tillhandahålla likviditet. För att signalera din avsikt att handla måste du ha 100 AST. Den mängden AST sätts sedan in eller låses i sju dagar.

Detta belopp och låsetiden bestäms av styrmekanismen inbyggd i AirSwap-token. Innehavare av AST kan när som helst besluta om tröskel- och låsperiod. För närvarande ger låsning 100 AST tillverkaren rätt att signalera 10 transaktioner.

Likviditetstagare eller tagare accepterar tillverkarens begäran eller budpris. De handlar gratis på AirSwap decentraliserade börs. Även om de inte äger AST betalar tagarna ingenting för att upptäcka tillverkare via AirSwap Indexer, får prisinformation från AirSwap Oracle och / eller ordnar ordern via Ethereum smart kontrakt.

Vem kom med AST?

Michael Oved och Don Mosites grundade AirSwap i Hong Kong 2017. De två träffades först på Carnegie Mellon University som studenter. De skildes efter examen, men kryptovalutor förde dem tillbaka igen. Deepa Sathaye var den första ingenjören i laget.

Airswap-team

AirSwap-teamet

AirSwap lanserades med flera strategiska partners. Joseph Lubin, Bill Tai, Brock Pierce, och Michael Novogratz är några av de högt profilerade individerna som kastar stöd bakom projektet.

Inledningsvis tillhandahöll en tyst likviditetspartner en marknad för AST-ETH-handel. Antalet likviditetsleverantörer har dock ökat stadigt. Den 1 mars 2018 Michael Oved meddelat ytterligare tre likviditetspartners för den kommande AirSwap Token Marketplace. Market makers gränssnitt med AirSwap Token Marketplace via ett privat API. Marketplace bygger på AirSwap Token Trader för att möjliggöra handel med 24 nya kryptovalutor.

Airswap Liquidity Partners

AirSwap likviditetspartners

Var kan du köpa AST?

Enligt CoinLib.io, AST finns på Binance, Huobi, Liqui, OKEx, Radarrelä, Gatecoin, IDEX, EtherDelta och ForkDelta. Det är säkert tillgängligt på AirSwap.

AST-utbytesaktivitet

AST-utbytesaktivitet

Var kan du lagra AST?

AST stöds av MetaMask och Paritet plånböcker. Dessutom, MyEtherWallet stöder det, så du kan också lagra det på Ledger Nano S och Ledger Blue hårdvaruplånböcker.

Slutsats

AirSwap-token är mest värdefullt för marknadsförare på AirSwap-decentraliserade börsen. Om plattformen växer kommer efterfrågan på AST att öka i takt med att likviditetsleverantörer blir mer aktiva på AirSwap-decentraliserade börsen. Tillverkare måste låsa mer AST ju mer aktiva de blir. Eftersom utbudet av AST är fast kommer priset på AST säkert att öka med börsens framgång. AirSwap-teamet, som innehar 350 miljoner AST, kommer att belönas vackert av denna uppskattning.

Denna potential att uppskatta tilltalar också spekulanter. Tack vare kraften i nätverkseffekter, den kommande AirSwap-tokenmarknaden, AirSwap-partnernätverket och det faktum att AirSwap DEX konkurrerar med rivaler som saknar transaktionsavgifter, är AST väl positionerat för att få stor inverkan på hur alla köper och säljer kryptovalutor.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me