Vad är Augur?

Augur är en decentraliserad förutsägelsemarknadsplattform som använder Ethereum-nätverket. På en förutsägelsemarknad kan du satsa på resultatet av framtida händelser för att få monetära priser. Ju mindre sannolikt en händelse inträffar, desto större belöning kan du tjäna för att förutsäga dess framgång.

Augur använder “The Wisdom of the Crowd” från prediktorer på plattform för att skapa förutsägbar data i realtid som ofta är mer exakt än de ledande experterna.

Genom att föra blockchain-teknik till förutsägelsegemenskapen ger Augur dig ett alternativ med färre avgifter, större tillgänglighet och bättre noggrannhet än andra marknader.

I den här Augur-guiden ska vi prata om:

Hur fungerar Augur?

De två primära åtgärderna som är tillgängliga för dig på Augur är:

  1. Skapa marknader
  2. Aktier i handelshändelser

Skapa marknader

Du måste spendera en liten mängd Ethereum för att skapa en Augur-marknad. Marknader kan vara allt från “Kommer priset på Bitcoin att uppgå till 20 000 dollar före slutet av 2019?” till “Kommer utlänningar att dyka upp på jorden 2018?”

Ursprungligen, när du skapade en marknad, skulle du ställa in avgifter för tagare och tillverkare (kostnaden för att köpa och sälja aktier på böckerna) på den marknaden.

Nu sätter emellertid marknadsskaparna en skaparavgift, och det finns längre avgifter för tillverkare / tagare. Skaparavgiften är en procentandel av belöningarna som vinnande handlare får. Som marknadsskapare får du denna avgift och den måste vara mellan noll och femtio procent av vinnarnas belöningar.

Som marknadsskapare vill du hålla skaparavgiften tillräckligt låg för att uppmuntra människor att bjuda med din marknad. De måste dock vara tillräckligt höga för att täcka de ursprungliga Ethereum-kostnaderna du spenderade för att skapa marknaden.

Aktier i handelshändelser

Förutom att skapa marknader kan du köpa och handla aktier som representerar oddsen för att händelsen på en marknad kommer att hända. Till exempel ser du en marknad, “Kommer Bitcoin Cash att uppgå till 6 000 USD fram till 2020?”

(För förenklingens skull, vi kommer att hålla fast vid binära, ja / nej-marknader i den här artikeln. Du hittar en fullständig förklaring av de olika marknaderna här.)

Eftersom Coinbase nyligen lade till Bitcoin Cash till sin plattform intresserar den här marknaden dig. Du är ganska säker på att den når 6 000 USD före 2020, så du lägger ett försök att köpa 50 aktier till 0,6 ETH per aktie.

Aktier är värda var som helst mellan 0 och 1 ETH. Ju högre pris du köper en aktie för, desto mer troligt tror du att händelsen kommer att hända.

Augur-gränssnitt

Augur-gränssnitt

Det finns två sätt att tjäna pengar som näringsidkare. Med fluktuerande aktiekurser är det möjligt att köpa positioner till en låg kostnad och sälja dem högre när sentimentet förändras. Verkliga världskatalysatorer kan orsaka att en händelse mer / mindre sannolikt kommer att hända över tiden.

Du kan också tjäna pengar om du förutspådde en händelse korrekt och inneha aktier när marknaden stängs. Beloppet för din utbetalning är lika med:

Utbetalning = antal aktier * Pris / antal fästingar

Antalet fästingar är antalet möjliga prispunkter mellan minimi- och maximipriserna på en marknad. Du kan också korta marknader.

Du måste betala avvecklingsavgifter från var och en av dina vinster. Avvecklingsavgifterna inkluderar skaparavgift som skapats av marknadsskaparen och rapporteringsavgift används i det decentraliserade Oracle-systemet. Ju större dina intäkter är, desto högre avgifter måste du betala.

REP-tokens

De REP-token driver Augur Decentralized Oracle System. Du spelar REP för att rapportera om resultatet av händelserna för de olika marknaderna.

Rapporteringsprocessen är ganska komplex. Vi försöker bryta ner det steg för steg.

När du skapar en marknad måste du välja en designerad reporter och lägga upp en No-Show Bond. Efter att marknadsevenemanget inträffat har den utsedda reporteren tre dagar på sig att rapportera om resultatet av evenemanget (ruta ‘a’ nedan). Om den utsedda reporteren inte rapporterar ett resultat förlorar du som marknadsskapare din No-Show Bond och händelsen går in i den öppna rapporteringsfasen (b).

I den öppna rapporteringsfasen kan vem som helst rapportera ett händelseresultat. Den första personen som gör det får No-Show Bond som de måste använda som sin insats.

Om den utsedda reporteren framgångsrikt rapporterar ett resultat får du tillbaka din No-Show Bond. Den utsedda reporteren måste inkludera en insats med resultatet de rapporterar.

Augur-rapporteringsprocess

Augur-rapporteringsprocess

Efter något av scenarierna kommer marknaden in i fönstret Väntar på nästa avgift för att börja (c) och marknaden får ett preliminärt resultat. Efter detta tillstånd kan REP-innehavare bestrida det preliminära resultatet samtidigt som de sätter upp en summa pengar som sin insats. Så småningom slutförs resultatet.

Nu är komplexiteten i denna process mycket mer komplicerad. Så om du är intresserad av att lära dig mer bör du kolla in officiell dokumentation.

Augur Team & Framsteg

Startade i oktober 2014 som en av de första plattformarna byggda på Ethereum, Augur är en OG i kryptovärlden. Jack Peterson och Joey Krug leder teamet på 13 personer. De två har god erfarenhet av att arbeta med blockchain-teknik och tidigare skapats Sidecoin – en Bitcoin-gaffel.

Augur grundare

Augur grundare

Vitalik Buterin, skaparen av Ethereum, är en rådgivare för Augur.

Teamet släppte den första offentliga versionen av Augur i juni 2015. Kort därefter valde Coinbase Augur som ett av de fem mest spännande Bitcoin-projekten 2015. Betaversionen släpptes i mars 2016..

Efter en flerårig beta-period släppte Augur-teamet äntligen det officiella huvudnätet i juli 2018. Två veckor senare förstörde laget deras “kill switch”, en kod som gav dem kontroll över nätverket i händelse av ett kritiskt fel. Att göra det ytterligare decentraliserat projektet eftersom en central enhet inte längre har kontroll. Vissa människor antar att teamet gjorde detta delvis för att befria sig själva om olagliga marknader dyker upp i nätverket.

De har en hel del i butik för version två av plattformen också. Deras färdplan inkluderar DAI-integration, ett system för återköp och brännavgift och ERC-777-support bland andra funktioner. De har inte meddelat något släppdatum än.

Konkurrens

Augurs största konkurrent är Gnosis. Båda projekten har team med betydande förutsägelsesmarknad och blockchain-erfarenhet och använder liknande teknik för att skapa nästan identiska produkter. Den största skillnaden mellan projekt ligger inom deras ekonomiska modeller. Augur tar ut avgifter baserat på handelsvolym medan Gnosis-avgifterna är proportionella mot de utestående aktierna.

Även med liknande produkter är marknaden tillräckligt stor för att båda dessa plattformar realistiskt skulle kunna samexistera.

Handel

Augur höll en ICO i augusti 2015 där de distribuerade 8,8 miljoner REP-token. Det finns och kommer alltid att finnas 11 miljoner REP-tokens i omlopp.

REP handlades mellan $ 1,50 och $ 2,00 (~ 0,0047 och ~ 0,0050) omedelbart efter ICO. Priset har haft flera betydande toppar i dess historia sedan dess.

Den första inträffade i mars 2016 som ett resultat av betaversionen.

Den andra var i oktober 2016 när investerare fick sina REP-token från ICO. Detta fick priset att snabbt höjas innan dumpning då utbyten gav stöd för tokens. Även om detta verkar som konstigt beteende är detta en vanlig händelse efter ICO. Många investerare gör detta för att få vinster orsakade av den prisökning som inträffar mellan ICO och när företaget släpper tokens.

Den tredje och största prishöjningen inträffade i slutet av 2017, början av 2018. Den nådde en heltidshöjd bara blyg på $ 115 (~ 0,00810 BTC) innan den följde resten av marknaden nedåt under större delen av 2018. Under denna nedgång , hoppade priset betydligt två gånger – en gång i april / maj och en annan tid som sammanföll med huvudlanseringen i juli.

Plattformen har inte fått antagandet att investerare hoppades att det skulle, och det nuvarande priset speglar det. Du kan få REP för ungefär $ 8,77 (~ 0,00205 BTC) just nu.

Släppandet av nätverkets andra version kan leda till en viss positiv prisrörelse samt ytterligare antagande.

Var kan jag köpa REP

Binance är den rekommenderade börsen för att köpa REP. Poloniex och Bittrex stöder också REP.

Som med de flesta altcoins kan du bara byta mot Augur med Bitcoin eller Ethereum. För att komma igång kan du köpa Bitcoin eller Ethereum på en plattform som Gemini och överföra den till din önskade börs. Därifrån kan du handla för att få REP.

Dessutom kan du använda Kraken för att köpa REP direkt med EUR.

Ta en titt på CoinMarketCap för en fullständig lista över börser där REP är tillgängligt.

Var ska man förvara REP

Augur har inte byggt en specifik plånbok för REP-token, men du har fortfarande många alternativ. Jaxx och Exodus är två ansedda onlineplånböcker som stöder flera valutor, inklusive REP. Eftersom Augur är en ERC20-token kommer alla plånböcker med ERC20-stöd att göra.

Det rekommenderade sättet att lagra REP är med en hårdvaruplånbok. Med hjälp av en hårdvaruplånbok skyddar du dina pengar från skadlig programvara och hackare. Ledger Nano S och Trezor plånbok stöder REP-tokens och är båda fantastiska, säkra alternativ.

Slutsats

Augur är ett av de äldsta projekten där ute och var ett av de första som byggdes ovanpå Ethereum. Plattformen är en decentraliserad marknad för förutsägelsemarknader och händelsesannolikhet med aktiehandel.

Augur använder “The Wisdom of the Crowd” för att samla förutsägbara data och rapportera händelseresultat. Teamet har erfarenhet av att arbeta på prediktiva marknader och har iterat på sin produkt i över två år nu.

Med en lyckad lansering i böckerna bör Augur bana väg för andra dapps på Ethereum-nätverket. Endast tiden kommer att visa om det vinner tillräckligt med adoption för att fylla denna roll.

Redaktörens anmärkning: Den här artikeln uppdaterades av Steven Buchko den 12.01.18 för att återspegla de senaste ändringarna av projektet.

Ytterligare Augur-resurser

Hemsida

Facebook

Twitter

Reddit

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me