Vad är Bytom?

Bytom är en blockchain-protokollet för finansiella och digitala tillgångstillämpningar. Med hjälp av Bytom-protokollet kan individer och företag registrera och utbyta inte bara digitala tillgångar (dvs. Bitcoin) utan också traditionella tillgångar (dvs. värdepapper, obligationer eller till och med intelligensdata).

Problemet: Verkliga tillgångar blir tokeniserade när vi flyttar ägarregister och utbytesbokföringar till blockchain. Från protokollnivå finns det för närvarande dock inte ett enhetligt sätt att kartlägga dessa tillgångar från den fysiska till den digitala världen. Utöver kartläggningen måste det fortfarande finnas en viss interoperabilitet mellan de två tillgångsformerna för att skapa ett sammanhängande ekosystem. Innan detta händer är det svårt att föreställa sig en “tokeniserad” värld. Detta är vad Bytom siktar på att lösa.

I den här nybörjarhandboken för Bytom går vi igenom:

Hur fungerar Bytom?

Bytoms uppdrag är “att överbrygga den atomiska [fysiska] världen och den byte [digitala] världen, att bygga ett decentraliserat nätverk där olika byte-tillgångar och atomtillgångar kan registreras och utbytas.”

De tre typerna av Bytom-tillgångar är:

  • Inkomsttillgångar: Dessa inkluderar misslyckade tillgångar, kommunala investeringar och crowdfunding-kampanjer.
  • Aktier: Denna tillgångsklass kräver investerarverifiering för överföringar och inkluderar saker som kapital i privata företag samt aktier i en icke-offentlig investering.
  • Värdepapperiserade tillgångar: Denna typ av tillgång har ett förutsägbart kassaflöde. Exempel är skulder och billån.

Du kan handla alla dessa tillgångar via kedjan med Bytom-protokollet. Och detta har många fördelar. Registrering av tillgångsägande och utbyten i blockchain skapar ett mer effektivt och säkert system än vad som för närvarande finns tillgängligt.

Det tar bort mycket av uppblåsningen som mellanhänder skapar i tillgångsöverföringar och registerföring. Att ta bort mellanhänderna leder till lägre kostnader och överföringstider. Denna borttagning har också den extra fördelen att du ger dig full kontroll över dina tillgångar. Du behöver inte längre lita på att en tredje part ska hålla exakta register eftersom de lagras på en oföränderlig, offentlig huvudbok. Och eftersom tillgångsposterna distribueras över hela världen över noder finns det inte en enda felpunkt där en skadlig aktör kan manipulera data.

Bytom-protokollet inkluderar också kapaciteten för transaktioner mellan kedjor genom sidokedjor. För att göra detta som utvecklare skapar du bara en mindre version av kedjan och utför API-samtal genom smarta kontrakt för att verifiera nätverksaktiviteten i den huvudkedjan. Genom att göra detta tillåter samtalen dig att överföra tillgångar mellan kedjor och till och med dela ut utdelningar genom sidokedjan.

Bytom Token (BTM)

Bytom Token (BTM) har tre huvudsakliga användningsområden i Bytom-ekosystemet:

  1. Transaktionsavgifter
  2. Utdelningar
  3. Insättningar för utgivande av tillgångar

Det finns för närvarande 987 miljoner BTM i omlopp med en totalt utbud av 2,1 miljarder som går i omlopp genom gruvdrift. Teamet distribuerade 30 procent av utbudet till ICO-deltagare och skapade en pool för gruvbelöningar med 33 procent av det totala utbudet. De återstående polletterna förvaras i reserv, används för affärsutveckling eller gavs till privata investerare.

system arkitektur

Bytom-arkitekturen är uppdelad i tre lager: Application, Contract och Ledger.

Bytom-systemarkitekturlager

De Applikationsskikt är det du interagerar med som slutanvändare. Detta inkluderar mobil- och webbapparna som du arbetar med för att hantera dina tillgångar. Att interagera med detta lager utlöser kontraktsanrop, du gissade det, Contract Layer.

De Kontraktsskikt innehåller två typer av kontrakt. Den första, Genesis Contract, utfärdar och granskar andra smarta kontrakt i nätverket. Ännu viktigare är det dock att det säkerställer att alla tillgångar som använder Bytom följer standardiseringsreglerna i protokollet.

Nästa, det allmänna avtalet, har två liknande funktioner. Den första funktionen underlättar handeln med tillgångar mellan protokollanvändare. Den andra ställer in och verifierar utdelningsutdelningar. För att distribuera en ny tillgång genom det allmänna avtalet måste du först skicka det till Genesis-kontraktet för godkännande.

Slutligen är grunden för Bytom-protokollet Ledger Layer. Det är här som Bytom ansluter till blockchain. Denna blockchain är tillståndslös, offentlig och använder en ProW-of-Work (PoW) konsensusalgoritm. Till skillnad från vissa andra PoW-projekt kan du använda en ASIC för att bryta i nätverket, och teamet uppmuntrar till och med det i deras vitt papper.

Bytom-teamet & framsteg

Bytom har sitt huvudkontor i Kina team innehåller några tunga hitters från blockchain-rymden. Grundaren Chang Jia lämnade världen av Sci-Fi-skrivande för att skapa 8btc, en av de största Bitcoin- och blockchain-nyhetssidorna i Kina.

Den andra grundare, Duan Xinxing, är den tidigare vice presidenten för OKCoin, ett av de största digitala tillgångsbörserna i världen.

Projektet började i januari 2017 och teamet har gjort stadiga framsteg sedan dess. De släppte sitt första testnät i september samma år och lanserade den första versionen av mainnet i slutet av april i år. Projektet har också officiellt klarat Howey-testet, vilket innebär att SEC inte kommer att klassificera token som en säkerhet.

Färdplan för Bytom-framsteg

Det finns inte många andra projekt som försöker uppnå samma mål som Bytom. Ravencoin är ett annat projekt (om än mycket mindre för närvarande) som vill förbättra tillgångsöverföringar. Till skillnad från Bytom är Ravencoin ASIC-resistent. Du kan också se projekt som tokeniserar speltillgångar, som WAX och Enjin Coin, som konkurrenter. Även om de börjar med spelbranschen har projektgrupperna också planer på att expandera till andra typer av tillgångar.

Handel

Bytom har haft en turbulent handelsväg genom sin historia. Förutom en kort stigning direkt efter att myntet började handlas i augusti, förblev priset relativt lågt på cirka 0,08 $ (~ 0,000013 BTC) under större delen av 2017. Priset såg en liten ökning när projektet klarade Howey-testet i oktober 2017, men såg inte någon betydande tillväxt förrän i mitten av december då den växte med resten av marknaden.

Bytom-priset fortsatte att följa den totala marknaden och sjönk kraftigt i januari 2018 men har sedan dess återhämtat sig snyggt. Mot slutet av april nådde BTM-priset en heltidshöjd på $ 1,13 (~ 0,000124 BTC). Men den ligger nu på ~ $ 0,71 (~ 0,000081 BTC).

Som med de flesta andra projekt bör partnerskapsmeddelanden och ytterligare antagande få priset att öka ytterligare.

Var kan jag köpa BTM

För en kryptovaluta med ett så stort börsvärde som BTM kan du bli förvånad över att ta reda på att den inte är noterad på många av de stora börserna.

BTM köps oftast på RightBTC, ett Dubai-baserat utbyte med BTC. Du kan också byta USDT, BTC eller ETH mot BTM Huobi och Bibox.

För en komplett lista över börser och handelspar för BTM, kolla in CoinMarketCap.

Var BTM ska förvaras

Du bör förvara din BTM i Bytom officiell plånbok. Den är tillgänglig på operativsystemen Windows, Mac och Linux. Teamet har också skapat en användarmanual för att hjälpa dig att ställa in och använda plånboken.

När detta skrivs håller Bytom på att konvertera ERC20 BTM-tokens till de vanliga BTM-tokensna i Bytom-blockkedjan. Om du köper BTM nu, se till att du kontaktar börsen för att klargöra vilka tokens du får. Du ska bara skicka de vanliga BTM-tokens till den officiella plånboken.

Slutsats

Bytom skapar ett interoperabilitetsprotokoll för att möjliggöra överföring och hantering av fysiska och digitala tillgångar. Teamet leds av några av de första blockchain-evangelisterna, och de har nått viktiga milstolpar sedan de grundades 2017.

Om det lyckas kan vi se en ny era av en tokeniserad värld med digitala tillgångar som representerar allt från en företagsandel till en tomt. Även om det fortfarande är tidigt ser framtiden lovande ut baserat på det arbete Bytom-teamet har slutfört hittills.

Ytterligare Bytom-resurser

Twitter

Telegram

Reddit

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me