Cobinhood – En noll handel avgift Cryptocurrency Exchange

Säg hej till Cobinhood, en kryptovalutautbyte som tar ut noll avgifter för handel. Ja, du hörde rätt, noll! Med ett fräckt tag på Robinhood-temat har Cobinhood bestämt sig för att flytta in på nollavgifts-kryptobörspelet.

Naturligtvis är handeln med nollavgifter inte en särskilt ny innovation. Den USA-baserade nollavgiftsbörsen Robinhood handlas endast på traditionella marknader och endast för amerikanska investerare. Cobinhood har hoppat på denna begränsning och bygger en affärsmodell med hopp om att nå handlare och investerare inte bara från USA utan över hela världen.

Cobinhood lanserade sitt eget mynt, COB, genom en ICO i september / oktober 2017. Trots avsikterna att erbjuda fiat-till-krypto-utbyte tillhandahåller de bara krypto-till-krypto-utbyte på sin plattform just nu. Detta kan förändras i framtiden beroende på statlig reglering för fiat-till-krypto-utbyte som för närvarande påverkar många börser runt om i världen.

Det är svårt att uppskatta hur framgångsrika de har varit sedan lanseringen, men Cobinhood PR-teamet har rapporterat en registrering av 13 000+ konton den första dagen med flera användare som hoppar ombord på plattformen de följande dagarna.

Cobinhood Twitter-flöde

Registrera dig för första dagen i Cobinhood

Hur fungerar det?

COB är en ERC20-token baserad på Ethereum-standarden. Du kan lagra din COB som en token i en Ethereum-plånbok eller på själva Cobinhood-börsen.

Nyckelfunktioner

Fördelarna med att hålla COB-tokens inkluderar följande:

 • Poletter som Cobinhood tecknar kommer att bli billigare för COB-innehavare
 • 50% rabatt på ränta på handelslån
 • 50% rabatt på uttagsavgifter när de betalas i COB
 • COB-token som erhållits genom uttagsavgifter kommer att brännas kvartalsvis
 • Krävs för att delta i handelstävlingar
 • Krävs för att ta emot luftdroppar

Fördelar med handel på Cobinhood-börsen:

 • Noll handelsavgifter
 • Olika handelspar: BTC, ETH, EOS, USDT, COB, BCH
 • 24/7 kundtjänst
 • Decentraliserat utbyte i utveckling
 • Högpresterande motor för ordermatchning
 • Transparens med plånböcker online och offline för offentliga revisioner
 • Säkra transaktioner online med 2-faktor autentisering och e-postbekräftelser
 • Säkra offline-transaktioner med en multisignaturplånbok och hårdvarusäkerhetsmoduler i olika länder
 • Alla kryptotillgångar som stöds av försäkring

Cobinhood jämfört med andra utbytestecken

COB-token verkar som att den drar nytta av liknande fördelar som andra populära börsbitar som Binance Coin (BNB) och Kucoin Shares (KCS). Tanken bakom detta är att öka efterfrågan på deras token på lång sikt och till förmån för andra kryptovalutor genom att ge några mycket attraktiva fördelar, som anges ovan. Denna strategi har hittills fungerat bra för Binance eftersom efterfrågan på deras BNB-token har ökat. Det återstår att se om detta också kommer att bli en positiv utveckling för Cobinhood.


Gränser för uttag av cobinhood

Cobinhood har infört följande uttagsgränser för att skydda användarens medel. Du vill ha detta i åtanke om du planerar att hålla en stor mängd COB på börsen:

Cobinhood Fund Limits

Cobinhood Fund Limits

Om du vill uppgradera dessa gränser måste du tillhandahålla ytterligare verifiering i linje med att du känner till din kund (KYC) och anti-penningtvätt (AML) som införs i börsbranschen överlag..

Användarupplevelse & Gränssnitt

Handelsgränssnittet är ganska smidigt och intuitivt och använder de vanliga verktygen som behövs för att handla din valutakurrency. Följaktligen är ett kartpaket med orderbok, en orderformulär, handelshistorik och myntbalans standard i denna version av gränssnittet.

Börsen är redan värd för ett brett utbud av kryptovalutor inklusive big caps och ett antal mindre tokens som kan handlas mot Bitcoin, Ethereum, Tether och naturligtvis den inhemska COB-token.

Cobinhood-gränssnitt

Cobinhood-gränssnitt

Kryptovaluta är ett globalt fenomen och Cobinhood förstår detta genom att ge stöd till 13 olika språk. Engelska, tyska, spanska, franska, italienska, koreanska, nederländska, portugisiska, ryska, turkiska, vietnamesiska, traditionella & Förenklad kinesiska stöds alla. Handel på Cobinhood är tillgänglig via deras webbgränssnitt och även via mobil för iOS och Android.

Omfattande dokumentation om en mängd olika ämnen (allt från handel till kontosäkerhet och så vidare) är också tillgängligt om du behöver detaljerade handledning. Dessutom syftar Cobinhood till att tillhandahålla 24/7 online kundtjänst och ett kundsucces team som kommer att svara på frågor inom en dag.

Cobinhood Team

Grundare Popo Chen och medgrundare Wei-Ning Huang grundade företaget 2017 med huvudkontor i Taipei, Taiwan. Tony Scott, tidigare amerikansk federal informationschef, är den främsta rådgivaren för projektet.

Cobinhoods huvudvision är en nollavgiftsplattform som maximerar vinsten för handlare både på spot- och marginalhandelsmarknaden.

Cobinhood Press

Foto med tillstånd av Cobinhood

Popo Chen, grundare

Chen Tai Yuan hänvisar till sig själv som en serieentreprenör. Efter examen i elektroteknik fortsatte han med att grunda en populär livestreamingtjänst för den asiatiska marknaden. 17 Livestreaming liknar Periscope med mer än 5 miljoner dagliga aktiva användare.

Wei-Ning Huang, medgrundare

Wei-Ning arbetade i open source-rummet i flera år och bidrog aktivt till open source-projekt. Därefter fann han sig en mjukvaruutvecklingsroll för Google mellan 2014 och 2017. Han är specialiserad på stora webbapplikationer som kräver hög genomströmning. Med 5 års erfarenhet av blockchain har han ett utmärkt grepp om tekniken.

Cobinhood Advisor

Tony Scott, rådgivare

Tony tjänade som tredje amerikanska federala informationschefen 2015-2017. Under denna period var han inblandad i ett antal projekt med blockchain-tema samt förbättrade regeringens cybersäkerhet. Han driver för närvarande Tony Scott-gruppen som tillhandahåller IT-konsult- och rådgivningstjänster till den offentliga och privata sektorn.

Myntförsörjning, fondfördelning & Hållbarhet

Så vitt vi kan säga har teamet hämtat vitboken (som beskriver projektets symboliska ekonomi) från webbplatsen. I en Reddit-inlägg, en Cobinhood-representant fortsatte med att förklara att ICO-vitboken inte längre var tillämplig och att en uppdaterad version förbereddes.

Investerare bidrog med 13 miljoner dollar till ICO. Dessa deltagare fick 50% i tokens medan 40% gick till laget. De återstående 10% gick till en nyemission.

Cobinhood myntförsörjning

ICO Token Allocation

Alla medel som samlas in för Cobinhood-teamet kommer att ägnas åt följande kanaler:

 • 40% – Produktutveckling
 • 20% – Drift
 • 20% – Marknadsföring
 • 10% – Granskning & Säkerhetsöverensstämmelse
 • 10% – Juridiska frågor

CoinMarketCap listar ett totalt utbud på 1 miljard COB (1 000 000 000). Det cirkulerande utbudet (vid tidpunkten för publicering) uppgår till cirka 362 miljoner eller 36% av alla mynt.

Handelshistoria

Utvecklingsteamet lanserade Cobinhood-utbytet den 18 december 2018 tillsammans med möjligheten att handla COB för första gången online. COB lanserades runt $ 0,33-nivån innan det nådde en heltidshöjd på $ 1,50 på höjden av den spekulativa bubblan förra året (2017). Marknaden för kryptokurrency fortsätter totalt sett att säljas sedan den nått rekordhöga nivåer i december. Vid tidpunkten för publiceringen handlade COB cirka 0,04 dollar.

Det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden just nu. COB är inte lika väletablerat som de asiatiska konkurrenterna. Men om och när nästa kryptokurrency-bull-run inträffar, kan det mycket väl finnas en helt ny grupp av handlare som flockar till Cobinhood för att dra nytta av dessa nollavgifter..

Cobinhood-diagram

Diagram med tillstånd av CoinMarketCap

Var kan du köpa Cobinhood Coin?

Du kan köpa Cobinhood främst på deras officiellt utbyte. Det finns dock några alternativ. CoinMarketCap listar Mercatox och den decentraliserade börsen EtherDelta som alternativa börser. Volymen är ganska låg på dessa börser och dessutom anser många handlare EtherDelta som en plattform för avancerade användare. Om du inte har börjat handla är förmodligen Cobinhoods officiella börs det bästa alternativet.

Var kan du lagra det?

Som tidigare nämnts är COB en ERC20-token. Genom att bygga ovanpå Ethereum blockchain Cobinhood såg till att deras token fick bra stöd. Du har ett antal alternativ när du lagrar din COB. Kolla in vår Ethereum plånbokshandbok för några alternativ. Ledger Nano S och Trezor är populära lösningar på hårdvarufronten medan Exodus och Jaxx är några plånböcker som valts på mjukvarusidan.

Naturligtvis, om du föredrar bekvämlighet kan du lämna dina mynt på börsen och spara i överföringsavgifter till och från en extern plånbok. Tänk på att externa kryptovalutaplånböcker, i synnerhet hårdvara, är det säkrare alternativet om Cobinhood stöter på någon form av vårdnadsproblem. Beroende på hur ofta du handlar avgör ditt behov av säkerhet över bekvämlighet.

Ytterligare utveckling

Cobinhoods grundande team nyligen (maj 2018) tillkännagav lanseringen av en decentraliserad plattform heter DEXON på Blockshow Europe 2018 i Berlin.

“DEXON är en blockgitterplattform byggd på DEXON-konsensusalgoritmen som uppnår oändligt skalbar, tillståndlös distribuerad ledgerteknologi.”

IDG Capital, ett värdepappersföretag som specialiserat sig på riskkapital, kommer att investera i DEXON-lanseringen. Denna nya utveckling kommer att påverka den ursprungliga tidslinjen som Cobinhood föreslog sedan deras ICO:

Cobinhood Roadmap

Cobinhood-färdplan med tillstånd av KimJhonUn

Som ett resultat av tillkännagivandet väckte Cobinhood-gemenskapen flera frågor om förhållandet mellan COB och den utvecklade DEXON-plattformen. Teamet klargjorde att Cobinhood kommer att bli den exklusiva ICO-partnern för DEXON, som tillhandahåller handel & ICO-försäkringstjänster för DEXON. Som ett resultat kommer COB-innehavare att få följande två förmåner:

 • ICO: s som lanserats ovanpå DEXON kommer att bli billigare för COB-innehavare
 • COB-innehavare kommer att få DEXON-myntet via airdrop vid ett framtida datum. Detaljer som ska följas närmare huvudnätverkslanseringen.

Cobinhoods decentraliserade utbyte är fortfarande under utveckling men det är nu oklart när detta kommer att slutföras och integreras i DEXON.

Användare bör också vara medvetna om att när DEXON går live kommer COB troligtvis inte längre att stödjas som en Ethereum ERC20-token och istället valideras på DEXON-blockchain. Vi kommer att uppdatera lagrings- och implementeringsinformation i det här inlägget så snart vi får dem.

Slutsats

Utbytesutrymmet för kryptovaluta värms upp och ett antal spelare krypterar för att få en bit av kakan på denna mycket lukrativa marknad. Framför allt Binance VD Changpeng Zhao tidigare i år avslöjade vinster på 200 miljoner dollar för andra kvartalet 2018. Denna siffra är enorm med tanke på att Binance först grundades i juli 2017.

Det är inte konstigt att många nya aktörer går in i denna bransch. Det verkar fortfarande finnas gott om möjligheter för nya börser när efterfrågan på kryptovalutor växer. Cobinhood försöker fylla en nischmarknad genom att tillhandahålla en nollavgiftsincitamentstruktur. Handlare älskar nollavgifter men räcker nollavgifter för att hålla kunderna i ett sådant konkurrenskraftigt utrymme? Ett bra kryptovalutautbyte är byggt med många faktorer i åtanke.

Cobinhood planerar att kompensera för dessa förlorade avgifter genom att locka till sig en stor kundbas och ta ut avgifter för premiumtjänster som ICO-listor och vissa avancerade handelsfunktioner. Det är bara tiden som visar om detta tillvägagångssätt kommer att visa sig vara lönsamt.

För mer information och uppdateringar om Cobinhood kan du följa dem på följande kanaler:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me