Vad är Elastos?

Elastos är en blockchain-driven Internet där du har fullständig kontroll över dina digitala tillgångar. Som skapare inkluderar detta dina böcker, filmer, spel etc. Eller till och med som en genomsnittlig användare, dina data.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Projektets team tror att Ethereum och andra DApp-plattformar står inför begränsningar i stor skala. De hävdar att de är bra för smarta kontrakt men är långsamma, oflexibla och obekväma för fullständiga applikationer. På en grundläggande nivå är Elastos en plattform för decentraliserade appar (DApps) som löser dessa problem.

I den här guiden gräver vi in ​​allt du behöver veta om projektet inklusive:

Hur fungerar Elastos?

Förutom att ge dig full äganderätt till dina digitala tillgångar, ser Elastos till att du inte behöver (eller inte kan) komma åt Internet när du kör DApps. Istället körs alla DApps på Smart Web. Denna separering skyddar dig mot skadlig kod och andra digitala attacker som utsätter dig för data- och / eller innehållsstöld.

Dessutom är plattformen mobilvänlig. Och du kan köra nätverks-DApps på nästan alla operativsystem (Android, iOS, PC, etc.). Låt oss gå igenom infrastrukturen som får detta att hända.

De fyra pelarna

Elastos består av fyra pelare som möjliggör nätverksseparation och plattformsflexibilitet. Dessa pelare är Blockchain, Runtime, Carrier och Software Development Kit (SDK).

Blockchain

Elastos Blockchain separerar appfunktionalitet mellan huvudkedjan och sidokedjor för varje applikation. Huvudkedjan tar hand om grundläggande transaktioner och överför betalningar medan varje sidkedja utför DApps smarta kontrakt.

Sidokedjorna har också några andra fördelar. Som klient kan du anpassa din konsensusmekanism på varje sidokedja och även distribuera sidokedjetoken. Dessutom kan användare överföra dessa tokens över sidokedjor och över till huvudkedjan.

Körning

Typiska DApp-plattformar kör smarta kontrakt och kör associerade applikationer direkt på blockchain. Denna strategi är problematisk när du försöker använda en DApp på en mobil enhet. Elastos, å andra sidan, kör DApps med runtime-miljöer medan de fortfarande använder blockchain för att möjliggöra smarta kontrakt.

Elastos Runtime ger dig flexibiliteten att köra DApps utanför Elastos operativsystem. Nätverket inkluderar runtime-miljöer för Android, iOS, Windows och Ubuntu Linux. Även om DApps körs på dessa operativsystem har de inte tillgång till dina digitala tillgångar, vilket bevarar ditt ägande.

Elastos infrastruktur

Elastos arkitektur

Bärare

Elastos Carrier är projektets decentraliserade peer-to-peer-internettjänst. På samma sätt som andra decentraliserade internetprojekt kan du hyra ut dina datorkraft- och lagringsfunktioner till andra användare.

Denna pelare är grunden för nätverkets DApps.

Software Development Kit (SDK)

Elastos SDK ansluter applikationer till Smart Web, vilket är särskilt fördelaktigt för appar som inte är Elastos. Med hjälp av SDK kan dessa applikationer få sitt ID och komma åt Smart Web utan att behöva använda den virtuella Elastos-maskinen.

Elastos Token (ELA)

ELA är valutan för Elastos-nätverket. Du kan använda dem för alla aktiviteter i systemet som att investera i digitala tillgångar, handel eller betala avgifter – för att nämna några.

Tokenekonomin och distributionen för denna token är komplex. Teamet präglade 33 miljoner ELA i Genesis-blocket, och en stor del av dem låstes av investerare för räntebelöningar. Dessa belöningar varierar från 4 till 6 procent beroende på låsningstiden. Teamet har också reserverat hälften av tokenutbudet för att belöna människor som bidrar till ekosystemet.

Dessutom skapar nätverket ELA med en 4% årlig inflation genom en process som kallas sammanslagen gruvdrift.

Sammanlagd gruvdrift

I sammanslagen gruvdrift når både Bitcoin- och Elastos-blockkedjan blockkonsensus samtidigt. Och Bitcoin fungerar som en överordnad kedja för Elastos. Denna typ av gruvdrift är fördelaktig för gruvarbetare som nu kan lämna Proof-of-Work till båda kedjorna utan att behöva använda ytterligare datorkraft.

Sammanlagd gruvdrift ger också Elastos betydande fördelar. När fler Bitcoin-gruvarbetare byter till att slå samman BTC och ELA, ökar hashkraften på Elastos nätverk, vilket gör det mindre mottagligt för en 51-procents attack. En ökad hashkraft är särskilt viktig för nyare projekt som kanske inte har ett betydande antal gruvarbetare i nätverket än.

Team & framsteg

Elastos började som en grundare av grundaren Chen Rong ända tillbaka 2000 när han lämnade Microsoft USA för att återvända till Kina. Även om plattformen ursprungligen inte hade några blockchain-band, såg Rong sig fortfarande en plattform där dess appar och tjänster inte direkt anslöt sig till Internet.

Det var inte förrän i juni 2017 att Jihan Wu, Bitmain VD, blev en ängelinvesterare, och projektet började verkligen ta formen av den blockkedjedrivna plattformen den är idag.

Sedan dess har teamet på över 50 personer bildat många partnerskap och byggt ut delar av Elastos Carrier. De lanserade också sin mainnet i december 2017, men den är ännu inte tillgänglig för allmänheten.

Teamet har arbetat nära med NEO och Bitmain också att bilda “Kinas G3.” Målet är att arbeta tillsammans för att skapa en helt decentraliserad ekonomi och smart webb.

Tittar Elastos strikt som en DApp-plattform, konkurrerar den mest direkt med EOS och Ethereum. Elastos och EOS innehåller båda SDK: er för att integrera traditionella appar med blockchain. Men EOS har ingen egen runtime-miljö. För den andra jämförelsen har Ethereum en enda kedja där den utför alla smarta kontrakt medan Elastos har huvudkedjan / sidokedjestrukturen som beskrivs ovan.

Aelf är ett mindre projekt som delar många av samma egenskaper som Elastos. Försöker vara “Linux of Blockchains”, Aelf använder också sidkedjor för varje plattform DApp. Det använder dock en annan konsensusalgoritm – Delegated Proof-of-Stake (DPoS).

Handel

ELA-handeln började först tidigare i år. För en kryptovaluta har priset varit relativt stabilt under de senaste fyra månaderna. Strax efter ICO såg priset typisk kortsiktig volatilitet innan den steg till en heltidshöjd på $ 91,56 (~ 0,00879 BTC) i slutet av februari. Låsningsfristen för räntebelöningar den 22 februari orsakade sannolikt denna ökning. Efter denna avskärning lämnade en betydande mängd mynt det cirkulerande utbudet och tvingade priset uppåt.

Efter det sjönk priset stadigt fram till mars. Från april till och med idag har dock ELA stadigt stigit till den nuvarande nivån på 41,43 USD (~ 0,00555 BTC).

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var inbäddning = skript [skript.längd – 1];

(funktion () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = sant;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / mynt / diagram? fsym = ELA&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnamn;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Som med de flesta kryptovalutor kan framgångsrika utvecklingsmål och partnerskapsmeddelanden ha en positiv priseffekt. Var dock försiktig. Även om låsningstiderna är 1-3 år långa, kommer de tokens som kommer i omlopp igen att sätta priset nedåt. 4% inflationstakten kommer att göra detsamma.

Var kan jag köpa ELA

Just nu är dina ELA-köpalternativ begränsade. Du kan köpa den med USDT, BTC eller ETH på Huobi. Men det handlar om det.

Om du är förvirrad över hur du ska få tag på dessa mynt bör du först kolla in våra guider om att köpa Bitcoin och köpa Ethereum.

Var ELA ska förvaras

Elastos-teamet har skapat en officiell plånbok att du ska behålla din ELA. Den är för närvarande endast tillgänglig via webben, men den är mobilhantering, så du kan fortfarande använda den på din telefon.

Slutsats

Elastos är en decentraliserad Internet- och DApp-plattform som ger dig kontroll över dina digitala tillgångar. Teamet beskriver förmodligen det bäst:

Elastos = pålitlig huvudbok + smarta kontrakt + intäktsgenererande DApps och digitala tillgångar

elastosformel

Arbetet för att förbättra skalbarhets- och flexibilitetsproblemen i andra nätverk är nätverket uttryckligen byggt för DApp-prestanda. För att åstadkomma detta använder den främst sidokedjor och runtime-miljöer för mobiloptimering.

Det finns fortfarande en tid innan vi ser den fullständiga Elastos-visionen förverkligas. Men partnerskap med NEO och Bitmain verkar förutse positiva nyheter och mycket mer omfattande planer för framtiden.

Ytterligare resurser

Twitter

Telegram

Reddit

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me