Vad är Elix?

Elix är en Ethereum-baserad plattform för betalningar, lån och crowdfunding. Teamet tar unikt ett mobilt första tillvägagångssätt och fokuserar på användbarhet för att attrahera så stor en användarbas som möjligt från början.

Marknadsproblem: Att hålla ekonomisk och personlig information på en centraliserad server har gång på gång visat sig vara ett osäkert sätt att lagra data (t.ex. Equifax). Detta utsätter inte bara känslig data för hackare med en enda felpunkt, men det öppnar också möjligheten för bedrägeri. Med en enda enhet som kontrollerar data och transaktioner, vem säger att de inte manipulerar data som mellanhand?

I den här nybörjarhandboken för Elix kommer vi att beskriva hur projektet löser dessa problem tillsammans med allt annat du behöver veta, inklusive:

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Hur fungerar Elix?

Elix-nätverket innehåller tre separata komponenter:

  1. Betalningsbok
  2. Crowdfunding-plattform
  3. Peer-to-peer-utlåning

Betalningsbok

Betalningsboken är grunden för Elix. Det är här du skickar, lånar och begär pengar samt spårar alla transaktioner du har gjort. Du har valet att länka ditt huvudkontokonto till en lokal adress på din telefon eller direkt till Elix-appen. Dessutom har du möjlighet att skicka “snabba betalningar” till kontakter utan att behöva skriva in deras adress när du synkroniserar dem till appen.

Crowdfunding-plattform (Boost)

Elix innehåller också en plattform, Lyft, för att underlätta decentraliserade crowdfunding-kampanjer med smarta kontrakt. För att bidra till ett projekts kampanj måste du använda Elixir-token, som teamet har lämpligt namn ELIX. Elix tar en procentandel av de medel som projekt samlar in via Boost men har inte specificerats i deras vitt papper vad den procentandelen är ännu. Dessutom utforskar Elix-teamet alla projekt som är intresserade av att samla in pengar på plattformen för att säkerställa att endast kvalitetsprojekt gör det.

elix crowdfunding-gränssnitt

Peer-to-Peer (P2P) -utlåning

Slutligen erbjuder Elix en incitament, peer-to-peer (P2P) utlåning program.

I ett traditionellt lån betalar låntagaren tillbaka långivaren i en serie avbetalningar över tiden. Dessa avbetalningar inkluderar räntan som lånevillkoren stavar ut. I det här systemet finns det inte många incitament för låntagaren att betala avbetalningarna i tid förutom risken för att skickas till samlingar.

Med Elix uppmuntras dock både långivaren och låntagaren att följa lånets villkor. När du skapar ett lån kan deltagarna välja att inkludera en gruvperiod när lånet är klart för att få ytterligare belöningar. Om det är aktiverat måste du som långivare hålla ELIX i plånboken under en viss tid i ett system som liknar Proof-of-Stake. När den innehavsperioden är klar delar Elix ut belöningarna i form av en ny token, Token P. Denna token kommer sannolikt att ha ett annat namn i framtiden.

Om låntagaren betalar tillbaka lånet i tid delas belöningen med att långivaren får 65% och låntagaren får 35%. Om låntagaren har sena betalningar får emellertid långivaren 100% av belöningen.

Token P kommer att ha ett fast maximalt utbud som laget bara förväntar sig att nå efter några decennier.

Mining av tidsbevis

Elix använder unikt bevis för att bryta ELIX. Detta är en ganska komplex gruvstrategi, så vi kommer att bryta ner den steg för steg:

  1. Som första användare skapar du en Ethereum-adress för förälder och barn. Detta inträffade under uppkomsten av Elix.
  2. Elix-teamet flyger 1 Elixor (EXOR) till ditt barns adress.
  3. När som helst kan du flytta dig 1 EXOR från barnet till förälderadressen. Du kan göra det tio gånger med varje barn-förälderpar.
  4. När du flyttar EXOR från barn till förälder får du ett visst antal ELIX i stället. Detta tal börjar vid 2500 men ökar till 5000 under de kommande tio åren.
  5. Ju längre du håller din EXOR, desto mer får du ELIX när du äntligen överför den.

På grund av de varierande gruvbelöningarna är det svårt att förutsäga vad den totala tillgången blir när gruvdrift är klar.

Elix-teamet & framsteg

Elix team bestod av två grundare, David Jackson och Melanie Plaza, under ganska lång tid men har nyligen expanderat och lagt till en rådgivare och en front-end utvecklare.

Teamet är ungt i jämförelse med andra blockchain-team. Jackson tog sin examen i maskinteknik från Stanford 2017 och började arbeta på Elix omedelbart efter. Även om det fortfarande är nytt för blockchain, har Plaza tidigare startupplevelse som CTO för To The Tens och medgrundare av Crunchbutton.

Denna begränsade erfarenhet tycks dock inte hindra deras framsteg. Sedan plattformens start i september 2017 har teamet släppt en betaversion för betalningsboken och har öppnat upp crowdfunding och utlåning smarta kontrakt för test.

ETHLend är förmodligen Elix största konkurrent i P2P-utlåningsutrymmet. ETHLend stöder ett större antal kryptovalutor som du kan låna men saknar lånebelöningsprogrammet som Elix erbjuder.

Som betalningsplattform konkurrerar Elix med Request Network och OmiseGo bland några andra projekt. Eftersom Elix främst är en lån- och crowdfunding-plattform är dess betalningsalternativ mycket enklare än vad konkurrenterna erbjuder.

Handel

ELIX-priset har toppat två gånger sedan det började handlas i september 2017. Den första höjningen (och efterföljande fall) inträffade i början av oktober 2017. Även om du aldrig kan vara säker verkar detta åtminstone delvis ha orsakats av en populära Youtube-kryptoinfluencer, Suppoman, som publicerade en video vid den tiden om att ELIX var ett bra projekt att investera i.

Nästa betydande prisrörelse var i slutet av 2017 och början av 2018 då ELIX steg och föll med hela kryptovalutamarknaden. Priset har varit ganska stabilt sedan dess, för närvarande cirka $ 0,42 (~ 0,00005 BTC).

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var inbäddning = skript [skript.längd – 1];

(funktion () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = sant;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / mynt / diagram? fsym = ELIX&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnamn;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Den offentliga utgåvan som planeras i slutet av andra kvartalet 2018 bör ha en positiv inverkan på priset. Men om det inte uppfyller investerarnas förväntningar kan det vara skadligt på kort sikt (och möjligen till och med på lång sikt).

Var kan jag köpa ELIX

KuCoin erbjuder ELIX som ett handelspar med BTC och ETH. Om du inte äger något av dessa två mynt, kolla in våra guider om hur man köper Bitcoin eller hur man köper Ethereum först.

Var ELIX ska förvaras

ELIX är en ERC20-token, så alla plånböcker som stöder Ethereum-baserade tokens bör fungera. MyEtherWallet är ett populärt onlineval bland investerare. För mer säkerhet kan du dock överväga att använda en hårdvaruplånbok som Trezor eller Ledger Nano S.

När teamet släpper mobilappen till allmänheten bör du helst lagra din ELIX med den plånboken.

Slutsats

Elix strävar efter att decentralisera peer-to-peer-utlåning, crowdfunding och normala betalningar. Även om det för närvarande är ett team på bara fyra, har de gjort stora framsteg hittills. De har byggt en beta för betalningar och avslutat den smarta utvecklingen av kontrakt för sina utlånings- och crowdfunding-plattformar.

Utan ledare i rymden kunde Elix magra operationer driva dem till toppen. Ett initialt mynterbjudande på flera miljoner dollar (ICO) från en konkurrent kan dock göra det lättare sagt än gjort.

Ytterligare Elix-resurser

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me