Vad är Groestlcoin?

Groestlcoin är ett ASIC-resistent kryptovaluta som skryter med att ha “nästan noll avgifter.” Även om myntet i sig bara är pseudo-anonymt (som Bitcoin), har utvecklingsteamet portat en plånbok (Samourai) för att ge dig fullständig anonymitet.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Precis som de flesta är din första fråga förmodligen: “Vad fan är en” groestl “?” Kryptovalutan använder Grøstl-512-gruvalgoritmen, så teamet benämner projektet “Groestlcoin”. Många människor i samhället har efterfrågat en ny varumärke för att hjälpa till med adoption om det verkar inte som att det kommer att hända.

I den här guiden kommer vi in ​​på alla viktiga Groestlcoin-detaljer som:

Hur fungerar Groestlcoin?

Groestlcoin är strikt en kryptovaluta för peer-to-peer (p2p) betalningar. Myntet tjänar samma slutmål som andra transaktionskrypter som Bitcoin och Litecoin men uppnår det målet med en annan uppsättning attribut.

Attributen

Första. Groestlcoin uppnådde några viktiga “första” med sin funktionssats. Det var det första myntet som implementerade Segregated Witness (SegWit) och det första som genomförde en Lightning Network-transaktion på mainnet.

Avgifter. Med implementeringen av Lightning Network har Groestlcoin minimala avgifter. Att överföra 10 000 GRS (~ $ 6000 vid skrivandet) kostar bråkdelar av en bråkdel av en cent. Även om GRS-priset stiger 1000 gånger skulle transaktionsavgiften bara vara ett par öre.

Avgifterna kan dock variera något beroende på vilken plånbok du använder för att ta emot GRS.

Brytning. Groestlcoin använder två omgångar av Grøstl-512 för sin gruvalgoritm. Denna gruvalgo är för närvarande ASIC-resistent.

Samourai. Inte en direkt funktion i blockchain i sig, men Groestlcoin har en anonym och privat plånbok, Samourai. Plånboken återvinner inte adresser, har Tor-stöd och inkluderar CoinJoin-esque-transaktioner. Plånboken har också Stealth Mode där den försvinner från telefonens startskärm, applista och startprogram.

groestlcoin samourai

Groestlcoin Samourai Interface på Android

GRS-tillförsel och block

Det finns ett maximalt utbud av 105 miljoner GRS och cirka 70 miljoner är redan i omlopp.

Just nu har Groestlcoin en blockstorlek på en MB, men utvecklarna har sagt att de kommer att öka den om 80 transaktioner per sekund är för få för att hantera en volymökning.

Gruvbelöningen startade med 512 GRS per block med en halvering som inträffade varje vecka. Utbetalningen är nu 5 GRS per block och kommer att hålla sig på den nivån resten av Groestlcoyns livstid.

GroestlTip

GroestlTip är en tipptjänst som medlemmar i samhället byggde för videostreamers. Twitch-streamers kan till exempel integrera tjänsten i sina livevideor för att få Groestlcoin-tips från sina tittare. Utöver de vanliga nätverksavgifterna tillkommer inga extra avgifter för att använda tjänsten.

Team & Framsteg

En utvecklare som går under Bitcointalk-användarnamnet “Gruve_P” lanserade Groestlcoin den 22 mars 2014. Sedan dess har teamet vuxit till över 20 personer sprids över hela världen. De flesta teammedlemmar föredrar att vara relativt anonyma och delar bara sitt förnamn och ursprungsland på webbplatsen.

Teamet har varit konsekvent med att släppa nya versioner av plattformen var tredje månad. Med sådan konsistens borde det inte chockera dig att höra allt de har åstadkommit under de senaste fyra åren.

Teamet aktiverade SegWit i januari 2017 och arbetar för närvarande med Lightning Network-utgåvor för både sina mobila och stationära plånböcker.

Teamet och communityn har också byggt elva olika Android-plånböcker, tio olika plånböcker för Blackberry och tre för iOS. De har också skapat mer än tio stationära plånböcker.

Tävlande

Naturligtvis är Bitcoin Groestlcinos mest kända konkurrent. Men som det gamla ordspråket säger: “Kast en sten i någon riktning, så kommer du säkert att slå en Groestlcoin-konkurrent.” Okej, kanske är det inte så det går; Det finns dock en till synes oändlig mängd liknande projekt.

Du har Litecoin som syftar till att vara en mer transaktionsvänlig version av Bitcoin. ASIC-resistenta mynt som Vertcoin och Bitcoin Gold delar många av samma funktioner som Groestlcoin. Och privatlivsfokuserade kryptovalutor som Monero och Dash tävlar mot Groestlcoyns anonyma Samourai-plånbok.

Handel

GRS-priset har legat på en berg-och dalbana sedan lanseringen 2014. Inte en kiddie coaster heller. Vi pratar full-on kräkningar halvvägs genom resan typ av dalbana.

Priset stannade relativt platt i tre år efter lanseringen och låg mellan 0,002 och 0,003 dollar. I början av 2017 började handeln dock bli intressant.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(funktion () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

om (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = sant;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / mynt / diagram? fsym = GRS&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnamn;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Priset steg från cirka $ 0,001 (~ 0,00000126 BTC) till över $ 0,35 (~ 0,00015 BTC) på bara sju månader innan det kraschade tillbaka till nästan pre-spike-priser två månader senare. Sedan hoppade priset nästan omedelbart upp till $ 1,18 (~ 0,00018 BTC) – en avkastning på över 10 gånger på mindre än en vecka. Denna astronomiska vinst tycktes sammanfalla med en massiv ökning av investerarnas intresse för ASIC-resistenta mynt.

Sedan hoppet har Groestlcoin flyktigt studsat fram och tillbaka från ett lågt värde på cirka 0,287 dollar (~ 0,000043 BTC) till ett högsta värde på 2,36 dollar (~ 0,000142 BTC). Priset vid skrivningstidpunkten vilar på cirka 0,58 dollar.

Enkel och enkel, ökad användning kommer att vara den viktigaste katalysatorn för ytterligare en prishöjning. Priset kan också se några avgörande åtgärder med en höjning av Bitcoins pris.

Var kan jag köpa GRS

Du kan handla BTC för GRS på Binance och Bittrex. Dessutom kan du köpa GRS direkt med KRW på Upbit – det mest populära alternativet över hela världen med nästan 80 procent av handelsvolymen.

Om du inte är säker på hur du börjar, ta en titt på vår guide för att köpa Bitcoin.

Gruvdrift är också ett alternativ för att få GRS. Det enklaste sättet att bryta GRS är att använda Groestlcoin Easyminer. Easyminer tilldelar dig automatiskt till Dwarfpools gruvpool, men det finns också några andra poolalternativ.

Var ska GRS förvaras?

Som beskrivs ovan bör du kunna hitta en acceptabel plånbok av de många tillgängliga.

Om du vill behålla din plånbok på skrivbordet, Groestlcoin Kärna och den Electrum GRS är båda solida val.

Du kanske är mer mobilanvändare. Om så är fallet bör du kolla in Groestlcoin mobil plånbok. Eller, om anonymitet är ditt fokus, Samourai plånbok är vägen att gå.

Ledger- och Trezor-ägare har tur också. Båda kommer att stödja GRS någon gång i år.

Slutsats

Groestlcoin-teamet syftar till att förbättra de problem de ser i Bitcoin. Dessa förbättringar inkluderar att göra kryptovalutan ASIC-resistent, nästan känselförnimmande och i spetsen för tekniska framsteg.

Det är svårt att föreställa sig att Groestlcoin blir de facto-krypto för transaktioner och betalningar. Men som vi alla vet är allt möjligt i krypto. En ommärkning och viss marknadsföring kan vara det som startar projektets uppgång till ökändhet.

Ytterligare Groestlcoin-resurser

Twitter

Reddit

Telegram

Medium

GitHub

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me