Vad är ICON?

Enligt sin webbplats, projektet ICON vill “Hyperconnect the World” genom att “bygga ett av de största decentraliserade nätverken i världen.”

För att göra detta bygger teamet en massiv plattform som gör det möjligt för olika blockkedjor att interagera med varandra via smarta kontrakt. Befintliga inom vilka utvecklare märker ICON Republic, samhällen ansluter till varandra med hjälp av projektens loopchain-teknik. Slutspelet är att tillhandahålla en plattform där spelare från finans-, säkerhets-, försäkrings-, hälso- och sjukvårds-, utbildnings- och handelsbranscher och utöver kan samexistera och handla i ett enda nätverk.

ICONsmart

Detta projekt syftar till att vara ett av de största decentraliserade nätverken i världen.

ICON har hittills varit under utveckling i två år. Det grundades av Dayli Financial Group, ett koreanskt Fintech-företag till ett värde av 4 miljarder dollar som också äger den populära koreanska börsen Coinone..

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Låt oss gå in i det tjocka av det, ska vi?

Hur ICON fungerar

Med sin loopchain-plattform ansluter ICON ett ekosystem av blockchain-samhällen genom ICON Republic. Som namnet antyder fungerar Republiken som regeringschef för en federation av annars oberoende blockchain-organ. Du kan föreställa dig ICON-republiken som USA med varje ICON-community som representerar en stat.

Gemenskaper är länkade till republiken i stort genom företrädare för samhället (C-Reps) som ansluter till Nexus, den loopkedjebaserade blockchain som ligger till grund för ICON Republic. C-Reps fungerar som portaler för samhällen att interagera med Nexus och, i förlängning, andra samhällen genom ICON Republic. Blockkedjor som använder ICON kan växla valutor med hjälp av plattformens decentraliserade börs (DEX).

ICONnexus

Ett illustrerat exempel från vitboken som visar hur samhällen ansluter inom nätverket via sina C-reps

ICON-gemenskaper

Enkelt uttryckt är en ICON Community en individuell blockchain eller ett protokoll med sitt eget styrsystem. Gemenskapsnoder (C-noder) omfattar varje samhälls infrastruktur. C-noder är ansvariga för att styra och underhålla respektive samhälls blockchain. Varje community arbetar enligt sina egna regler och sin egen konsensusalgoritm, vilket innebär att själva projektet inte har någon kontroll över hur dess communitymedlemmar bedriver sina program utanför ICON-republiken.

Citizen Nodes är portar för den genomsnittliga individen att ansluta till ICONs nätverk. Du kan använda dessa noder för att skapa transaktioner och använda DAPP. Men de har ingen styrmakt i varken deras inhemska blockchain-samhälle eller ICON-republiken i stort.

C-Reps fungerar som valda tjänstemän för sina respektive samhällen. Varje community väljer sin egen representant, och varje C-Rep är ansvarig för styrande frågor, såsom transaktionsverifiering och annat, inom ICON Republic. Liksom delegater i ett DPoS-system (se Ark) får C-Reps ersättning för sitt arbete i form av ICX, den ursprungliga valutan.

ICONconnect

Ett klipp från vitboken som visar de olika anslutningarna i nätverket

ICON Republic

ICON Republic stöds av loopchain och är navet som rymmer de enskilda samhällena som samexisterar på plattformen.

Medan separata samhällen kan följa sina egna konsensusmekanismer, kör ICON Republic på Loop Fault Tolerance (LFT) konsensusalgoritm. LFT fungerar ungefär som DPoS, där C-Reps fungerar som delegater för sina respektive samhällen i ICONs större regering. Som representanter är C-Rep-noder ansvariga för att rösta om ICON Republics valutautgivnings- och belöningspolicy, lösa transaktionsavvikelser på DEX och bibehålla nätverksintegritet. Återigen fungerar ICON-republiken enbart som en kommunikationskanal för ICON-samhällen, och gruppen C-Reps som utgör den har ingen kontroll över enskilda blockchain-samhällen.

ICONs DEX

ICON har ett eget decentraliserat utbyte. Denna DEX anger valutareserver för varje blockchain-community så att samhällena kan utbyta värde i realtid genom ICON Republic. På detta sätt kompletterar DEX C-Rep-portaler genom att upprätta en annan gateway för gemenskaper att ansluta till republiken.

Istället för att fokus ligger på styrning, som det är med C-Reps, fokuserar DEX på värde- och valutaöverföring. Börsen möjliggör transaktioner och handel över blockchain som är anslutna till ICON Republic. Och DEX: s reserv anger valutakurser för dessa transaktioner med hjälp av en A.I. analysmodell. Dessutom används det ursprungliga ICX-myntet som en mellanliggande valuta för denna utbyte.

UPPDATERING: Från och med november 2018 har DEX ännu inte gått i drift. Det finns för närvarande ingen tillgänglig information om när detta kan hända. På samma sätt finns det inget som tyder på att det fortfarande inte är planerat att släppas någon gång i framtiden.

Ytterligare egenskaper

  • A.I. och IISS: ICON implementerar artificiell intelligens för att hantera reservvärden och växelkurser, men det använder också A.I. för att beräkna nätverkets Incentives Scoring System (IISS). Baserat på DAVinCI: s ekonomiska lösning A.I. ansvarar IISS för att bestämma en nods ICX-belöning för sina bidrag till nätverket. Enligt vitt papper, IISS beräknar belöningar baserat på följande faktorer: “nodens 1) frysta ICX, 2) C-Rep-status, 3) ICX-utbytesvolym, 4) ICX-utbytesvolym för hela samhället om den har en, 5) ICX-volym som handlas genom DEX om den har en och så vidare. ” Om och när DEX går live kan communitymedlemmar handla valutor som DEX-reserven rymmer utan att behöva använda offentliga börser som Bittrex, Binance eller Bitfinex.
  • DAPP: er Som med Ethereum kan vem som helst använda ICON för att bygga decentraliserade applikationer (DAPP) genom sin Nexus Public Channel. Dessa applikationer listas sedan i ICONs DAPP-butik, och alla med en Citizen Node kan ladda ner och använda dessa applikationer.

Handelshistoria

ICO slutade i oktober 2017 och börser började notera den i slutet av samma månad. Det har nu funnits i över ett år och rankas konsekvent bland de 50 bästa mynten på Coin Cap.

ICX-myntvärdet ökade i januari 2017 när mainnet gick live och träffade sitt högsta värde på över 12 dollar. Sedan kryptomarknaden svalnat har den i allmänhet följt ett liknande mönster som andra kryptovalutor. Värdet på ICX slog emellertid ytterligare en topp i maj, ungefär samma tid som nyheter kom om ett ICON-partnerskap med Line Plus, Japans mest populära meddelandeprogram.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(funktion () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

om (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = sant;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / mynt / diagram? fsym = ICX&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnamn;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Sedan dess har ICON uppenbarligen planat och handlat under $ 0,50 under de två månaderna fram till november 2018. Företaget avslutade sin token swap i oktober, där du kunde byta ut de första ERC20 ICX-tokens mot de som utfärdades på mainnet.

Senast var det en plötslig ökning med 18 procent av ICX-tokens i omlopp, vilket ledde till ett skrik från samhället om pumpning. IKON tog upp frågan genom att ange att tokens släpptes som en del av ett planerat intjäningsschema.

Var kan jag köpa ICX

ICONwallet

Hur plånboken fungerar

Binance dominerar ICONs handelsmarknad och står för drygt 60% av dess volym per dygn. Det är också möjligt att köpa ICON på OKEx och Huobi.

Var ska ICX lagras

Sedan token swap 2018 är det inte längre möjligt att lagra din ICX i en ERC20 plånbok. ICON-teamet har nu lanserat sin egen webb, programvara och Android-plånbok. Ledger-plånböcker som Ledger Nano S stöder också ICX.

ICON Team och färdplan

ICONs team är fullt av individer från hela branschen, A.I., teknik, blockchain och marknadsföringsindustrin. Dess rådgivare inkluderar Don Tapscott, en kanadensisk företagsledare som har byggt sin karriär på att främja teknisk innovation och adoption, och Jason Best, en Forbes topp 10-arrangör för crowdfunding.

Bolagets senaste anställning är Ricky Dodds som chef för institutionella marknader och bidragsrelationer. Han ansluter sig till erfarenhet från investeringsbanker och aktiemarknader.

Projektgruppen har inte publicerat någon formell färdplan sedan sommaren 2018, drar kritik från medlemmar i Reddit-communityn. särskilt med tanke på att vissa tyckte att token swap-processen var långsam efter lanseringen av mainnet i januari. Laget utfärdade senast en blogginlägg ta itu med det faktum att de behövde vara mer kommunikativa. En formell färdplan är dock fortfarande inte tillgänglig.

Konkurrens

Det finns flera andra projekt som fokuserar på att hitta en lösning för blockchain-interoperabilitet, även om ICON för närvarande ligger framför dem alla när det gäller rangordning. Dess närmaste konkurrenter är för närvarande AION och Wanchain med ARK inte långt efter.

Två liknande projekt som ännu inte har lanserat sina mainnets är Polkadot och Cosmos. Det är fortfarande oklart om något av dessa projekt kommer att visa sig vara en seriös konkurrent.

Slutgiltiga tankar

Om detta projekt kan fungera lika bra i den verkliga världen som det gör på papper, kan det här nätverket mycket väl vara skelettnyckeln som låser upp blockchain-interoperabilitet och kopplar dessa tjänster till befintliga industrier. Projektets vitbok visar hur ICON skulle passa in i etablerade industrier, inklusive hälso- och sjukvård, utbildning, företag, försäkringar, kapitalmarknader och så vidare..

Individer och enheter kunde inte bara använda ICON för dataöverföring och monetära transaktioner, men de kunde också använda blockchain I.D. på plattformen för identitetsverifiering och förbättrade säkerhetsåtgärder.

Med detta sagt har framstegen under detta år antingen varit långsamma eller så har det varit begränsat till många backend-uppdateringar av mainnet som inte har gett någon direkt uppenbar påverkan på det övergripande fallet för adoption. Medan projektet förblir ett av de mer intressanta i rymden, och värdet håller upp jämfört med andra alts, återstår att se om det kommer att uppnå alla sina ursprungliga mål.

Redaktörens anmärkning: Den här artikeln uppdaterades av Sarah Rothrie den 15 november 2018 för att återspegla de senaste förändringarna i projektet.

Ytterligare resurser

Hemsida

Medium

Twitter

Github

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me