Vad är Internet of Services (IOS)?

Internet of Services (IOS) är en blockchain-infrastruktur som syftar till att lösa det kanske största problemet i blockchain idag – skalbarhet. Plattformens ursprungliga token är IOS-token, kort sagt IOST.

Marknadsproblem: Den nuvarande blockchain-arkitekturen har uppenbarligen drabbat en platå där ytterligare antagande bara leder till orimliga avgifter, långsam transaktionstid och dålig genomströmning. Trots att andra skalningslösningar i andra lager implementeras är de i stort sett oproverade och kanske fortfarande inte når den skalbarhetsnivå som ett företagsnivåföretag som Amazon skulle behöva.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

IOS-teamet anser att de nuvarande konsensusprotokollen och blockchain-arkitekturen är de inneboende orsakerna till dessa skalbarhetsspärrar. I den här IOS-nybörjarhandboken tittar vi på alla aspekter av blockchain-infrastrukturprojektet inklusive:

Hur fungerar Internet of Services (IOS)?

Internet of Services (IOS) använder fem primära innovationer till traditionell blockchain-arkitektur och konsensusalgoritmer. Låt oss titta närmare på var och en för sig. Varning: Det kommer att bli lite tätt.

1. Effektiv distribuerad skärning (EDS)

Innan du går in i EDS måste du ha en förståelse för hur skärning fungerar. Sharding delar upp noderna i ett nätverk i grupper som sedan verifierar ett proportionellt antal transaktioner. Grupperingarna gör att samtidiga verifieringar kan äga rum, vilket ökar nätverkets genomströmning.

Detta ställer dock några frågor. Hur väljer du vilka noder som finns i vilken skärva? Hur kan du vara resistent mot skadliga noder? Vad är valprocessen för nodledare? (Bitcoin gör detta genom gruvdrift.)

För att svara på dessa frågor använder IOS Distribuerat slumpmässigt protokoll (DRP). Enkelt uttryckt implementerar detta protokoll klient-serverkommunikation med icke-interaktiva zero-knowledge proofs (NIZK) och offentligt verifierbar hemlig delning (PVSS) för att skapa ett oförglömligt, enhetligt slumpmässigt värde. Det kanske inte har varit så enkelt … IOS vitt papper stavar protokollet mer detaljerat.

DRP fungerar bra om det inte finns några skadliga eller misslyckande noder i nätverket. Men vi vet att det ofta inte är fallet. För att förhindra påverkan av aktiviteten som orsakas av dessa noder väljer IOS ledare som använder Algorand och Omniledger. Dessa mekanismer säkerställer att ledarnoder kör DRP-protokollet, och om de inte gör det, utesluts de från att delta i nätverket.

2. TransEpoch

IOS växlar partier av noder in och ut vid övergång mellan epoker. För att göra det använder den TransEpoch, ett nod-till-shard-övergångstilldelningsprotokoll som gör det möjligt för återstående noder att fortsätta arbeta samtidigt som de har nya noder bootstrap och ladda ner historikdata.

TransEpoch-algoritmen håller den bysantinska feltoleransen (BFT) konsensus om varje skärv. Detta betyder i huvudsak att skadliga noder inte ska kunna ta över skärvan under övergången.

3. Atomix

Med alla skärningssystem är det sannolikheten att du måste göra transaktioner över skär. Detta orsakar ett extra lager av komplexitet som öppnar nätverket för att dubbla spendera hackar och felaktigheter mellan transaktionsböckerna för olika shards.

IOS: s genomförande av Byzantine Shard Atomic Commit (Atomix) -protokollet bör göra dessa problem till ett icke-problem. Så här fungerar det:

 1. Nod a i skärv A vill skicka medel till nod b i skärv B.
 2. Om noder i A godkänner transaktionen loggar de in den Som blockchain.
 3. Samtidigt kommer klienten att låsa a medel till ett transaktionsmeddelande och skicka det till B.
 4. A skickar transaktionen till B’s blockchain för validering.
 5. Om noder i B godkänna transaktionen, b tar emot medlen.
 6. Om noder någon gång i processen avvisar transaktionen, återgår medlen till a.

4. Bevis på trovärdighet (PoB)

Bevis om trovärdighet separerar alla IOS-noder i två ligor: trovärdig och vanligt. För det första bearbetar noder från den trovärdiga ligan snabbt transaktioner. Därefter validerar de normala noderna prover av transaktionerna och ger verifierbarhet.

Sannolikheten för att en nod väljs till den trovärdiga ligan baseras på dess trovärdighetspoäng. Poängen består bland annat av tokenbalansen, recensionerna och gemenskapsbidragen.

Syftet med de normala noderna är att säkerställa att de trovärdiga noderna agerar ärligt. Om en normal nod fångar en trovärdig nod som fungerar oärligt kommer den trovärdiga noden att förlora alla sina tokens och dess trovärdighetspoäng återgår till noll.

5. Micro State Block (MSB)

Att ha varje nod i en nätverksbutik är hela blockchain bra för säkerhet och oföränderlighet. Eftersom fler transaktioner kopplas till kedjan blir processen dock tids- och resurskrävande. Istället beskär IOS blockchain-lagring igenom Micro State Blocks (MSB).

Med denna strategi lagrar varje skärv bara rubrikerna för tidigare block och blockchain-tillståndet är fördelat över flera skärvor. På grund av MSB-genereringsprotokollet behöver noder bara validera den sista delen av blockchain i motsats till att kontrollera hela saken.

IOS-token (IOST) och Servi

IOS-token (IOST)

De IOS-token (IOST) är utbytesmediet i IOS-nätverket och en faktor i en nods trovärdighetspoäng. Dessutom får du IOST genom att validera transaktioner och bidra med datorkraft för tjänster som exekvering av smarta kontrakt.

Teamet präglade hela utbudet av IOST (21 miljoner) under det privata ICO-evenemanget. De distribuerade tokens i enlighet med detta:

 • 40%: Token-försäljning
 • 35%: IOS Foundation
 • 12,5%: Samhällsbyggnad
 • 10%: Team
 • 2,5%: Investerare och rådgivare

IOS-token IOST använder

Servi

Mängden Servi är en annan viktig faktor i en nods trovärdighetsberäkning. Du får Servi när du tillhandahåller tjänster till samhället, utvärderar tredjeparts tjänster och / eller hjälper till på andra sätt.

Du kan inte byta eller byta Servi och ditt Servisaldo återställs till noll när du validerar ett block.

IOS-teamet & framsteg

IOS team består av över 30 medlemmar spridda över Asien och Nordamerika. Resuméer inkluderar CoinLang-skaparen, EtherCap CTO, Forbes 30 under 30, National Olympiad in Informatics Gold Medalist och många andra roller. IOS har också en rådgivande styrelse som inkluderar namn som Yusen Dai (Jumei medgrundare), Ryan Bubinski (Codecademy medgrundare) och Robert Neivert (500 Startups venture partner).

En imponerande mängd företag och riskkapitalföretag har också samarbetat med och investerat i projektet. Listan inkluderar Huobi, FBG Capital och Sequoia Capital.

IOS-token IOST-investerare och partners

Med fokus på skalbarhet och användning på företagsnivå konkurrerar IOS med decentraliserade applikationsplattformar (DApp) som har samma fokus. Uppenbarligen är IOS största konkurrent Ethereum. EOS och NEO har dock meddelat att de också planerar att lösa de skalningsfrågor som har plågat andra blockchain-projekt.

ICON, Lisk och VeChain strävar också efter att tillhandahålla blockchain-lösningar till företagskunder. I slutändan finns det många (och kommer förmodligen att finnas många fler) DApp-plattformar som IOS konkurrerar med.

Handel

IOST-priset såg en skarp stigning strax efter ICO men har inte haft mycket volatilitet sedan dess – en sällsynthet i kryptovalutorummet. Det är oklart vad som kan ha orsakat den inledande ökningen till den högsta tiden på ~ $ 0,13 (~ 0,00001 BTC), men det kunde bara ha varit investerare som helt enkelt fick reda på projektet.

Efter slutet av januari-pumpen sjönk IOST-priset omedelbart ner till nästan ICO-prisnivåer. Det fortsatte att sakta sjunka genom större delen av mars innan det vände sig om. Från och med slutet av mars steg priset stadigt och ligger nu på ~ $ 0,05 (0,000006 BTC).

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var inbäddning = skript [skript.längd – 1];

(funktion () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = sant;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / mynt / diagram? fsym = IOST&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnamn;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Detta projekt har en lång färdplan, så det är svårt att säga vad som kan påverka priset. Övergripande marknadsförhållanden kommer sannolikt att vara den största påverkaren. Partnerskapsmeddelanden kan också leda till några positiva prisåtgärder.

Var kan jag köpa IOST

Du kan köpa IOST på Huobi, Binance eller OKEx med BTC eller ETH. Myntet har dock den största handelsvolymen som ett handelspar med Bitcoin på alla tre börserna.

Om du inte äger någon kryptovaluta kan du först hämta lite Bitcoin på en börs som Gemini eller GDAX.

Var ska IOST förvaras

Eftersom IOST för närvarande finns i Ethereum-nätverket kan du lagra den i valfri plånbok med ERC20-stöd. MyEtherWallet är ett utmärkt onlineval medan Ledger Nano S är en solid hårdvaruplånbok du kan använda.

När teamet har lanserat mainnet vill du lagra dina mynt i den officiella plånbok som de tillhandahåller. Denna lansering är dock inte planerad till Q3 2019, så teamet har inte släppt den plånboken ännu.

Slutsats

IOS försöker bygga en mer skalbar infrastruktur för blockchain. Enkelt ett av de mer komplexa projekten i rymden, det tar minst ett år innan vi kan mäta framgången med det.

Om teamet kan uppnå de ambitiösa mål de har satt upp sig själva kan vi se en helt ny blockchaininfrastruktur erövra utrymmet. Men med antalet utvecklare som arbetar med skalningslösningar för projekt som är mycket längre kan det vara för sent.

Ytterligare IOS-resurser

Twitter

Telegram

Reddit

Medium

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me