Vad är Litecoin Cash (LCC)?

Litecoin Cash (LCC) är en Litecoin-gaffel som har en högre maximal tillgång, kör SHA256-gruvalgoritmen och har bättre svårighetsjustering.

Gafflar, gafflar överallt. 2017 var ett rekordår för kryptovalutagafflar. Det fanns förmodligen fler gafflar 2017 i krypto än vad du skulle hitta i ett varuhus bestickinventering. Inledande gaffelerbjudanden eller IFO‘S är de nya motordorden bland många i samhället. Det verkar som om Litecoin Cash-besättningen är bra … försöker att “tjäna pengar” på detta alternativa sätt att skaffa kapital.

Litecoin Cash är en utbrytning eller gaffel, som det är mer känt, från det ursprungliga Litecoin-projektet.

Gaffel Meme

Gaffla det

En gaffel händer när utvecklare med en annan ideologi tar en ögonblicksbild av den befintliga koden från en etablerad kryptovaluta (Litecoin i det här fallet). De fortsätter sedan utvecklingen baserat på deras olika åsikter för att ta denna nyetablerade kryptovaluta i en annan riktning.

Litecoin Cash delar sina åsikter i den officiella vitboken:

Med en bred och klar pool av gruvkraft som du kan utnyttja, toppmodern svårighetsjustering för att reagera på nätverkshash-dynamik, en mogen och rättvis distribution och en modern funktionssats, anpassad till vardagligt bruk med snabba transaktioner och låga avgifter vi är övertygade om att legitimiteten för våra idéer kommer att bekräftas av framgång på den bredare marknaden.

Ett första gaffel erbjudande är ett slags alternativ ICO. Istället för att skicka pengar till projektet behöver du bara hålla originalmyntet vid ögonblicksbilden. Du kommer då att få det nya myntet till en specifik växelkurs som utvecklarna anger. I det här fallet får du för varje 1 av den ursprungliga kryptovalutan du har (Litecoin) 10 av den nya kryptovalutan, Litecoin Cash.

Hur fungerar det?

Beslutet bakom bytet 10 för 1 var att förenkla matematiken när man arbetar med myntet. För t.ex. när det gäller Bitcoin behöver du ofta arbeta i bråkdelar av bitcoin när du gör affärer. Detta är inte så mycket av ett problem för kryptonörd bland oss, men den vanliga mannen behöver en valuta som är lätt att arbeta med. Att försöka arbeta i fraktioner av en bitcoin (satoshis) är inte alltid praktiskt.

Litecoin kontanter (känd av symbolen LCC) körs på sin egen blockchain och LCC kombinerar funktioner från flera väletablerade mynt:

  • Lägre transaktionsavgifter, bättre svårighetsjustering och bryts med SHA256 (jämfört med Litecoin)
  • Snabbare, billigare, mer bandbredd och bättre svårighetsgrad mot inriktning (jämfört med Bitcoin)
  • Stöder Segwit och har mycket snabbare blocktider (jämfört med Bitcoin Cash)

Här är ett jämförelsegaller som beskriver dessa potentiella fördelar kontra etablerade mynt och andra gafflar:

Litecoin Cash nyckeljämförelser

Litecoin Cash nyckeljämförelser

2 Viktiga skillnader som vi vill påpeka är gruvalgoritmen och svårighetsjustering:

Låt oss bli tekniska

Litecoin Cash gruvalgoritm har bytt från Litecoins Scrypt-system till Bitcoins SHA256. Litecoin Cash-teamet hävdar att detta kommer att skapa en slags återvinning av gammal bitcoinbrytningshårdvara som kan användas för att säkra LCC-nätverket.

De svårighetsjustering är en inställning i ett bevis på arbetsnätverk riktat till gruvarbetare. När hårdvaruhastigheterna ökar går svårigheten upp. Detta säkerställer nätverkets stabilitet över tiden och håller blocktiderna i en jämn takt. En historia om Bitcoins svårighetsjustering kan hittas här.

LCC har lånat DarkGravity svårighetsjustering som var banbrytande av Dash. Detta påstår sig göra ett nätverk säkrare eftersom blocktiderna är mycket mer konsekventa oavsett stora svängningar i gruvkraft när nätverket växer.

Om LCC

Historia

Litecoin Cash gaffades i block 1371111 i Litecoin blockchain. Skaparna hävdar att en av de största fördelarna med att gaffla från ett befintligt mynt inkluderar en jämn fördelning av nya mynt. Eftersom Litecoin är ett väletablerat varumärke i kryptovalutautrymmet kan skaparna inte anklagas för att hamstra mynt eftersom nya mynt distribueras till befintliga Litecoin-innehavare vid tiden för gaffeln..

Viktigaste fördelarna

  • 10: 1 Anspråk: För varje 1 LTC du höll vid gaffelblocket kan du göra anspråk på 10 LCC.
  • SHA256 Gruvdrift: Efter gaffelblocket bytte Litecoin Cash till SHA256 proof-of-work hashes. Detta möjliggör en ny användning av tidigare föråldrad Bitcoin-gruvhårdvara.
  • Nätverksresiliens: Gruvproblem beräknas om varje block med Evan Duffields beprövade DarkGravity V3-algoritm från Dash. Detta ger mer förutsägbara blocktider samt nätverksskydd från multipoolhoppning.
  • Optimerad för den verkliga världen: Målblockeringstid på 2,5 minuter ger 4 gånger transaktionens bandbredd för Bitcoin, medan transaktionerna är 90% billigare än Litecoin.
  • Långsam kontroll: För att förhindra att dominerande tidiga gruvarbetare har en orättvis fördel kommer blockbelöningar att börja vid 0,25 LCC och växa till 250 LCC under de första 2000 blocken efter gaffeln. De första 24 kvarterna efter gaffeln kommer att brytas med minsta svårighet. Därefter kommer DarkGravity att justera svårigheten baserat på observerad blockgenereringstid. 250 LCC-blockbelöningen (motsvarande 25 LTC) kommer att halveras i samma kedjahöjder som Litecoin.
  • Liten premin: Motsvarande belopp till mindre än 1% av den cirkulerande penningmängden (mindre än 0,65% av den totala penningmängden) vid gaffeltid betalades till en utvecklingsfond.

Kontrovers

När nyheterna om gaffeln publicerades avskedade Litecoin-skaparen Charlie Lee snabbt projektet och hade följande att säga:

PSA: Litecoin-teamet och jag gafflar inte Litecoin. Alla gafflar som du hör om är en bluff som försöker förvirra dig att tro att den är relaterad till Litecoin. Fall inte för det och ange definitivt inte dina privata nycklar eller frö på deras webbplats eller klient. Var försiktig där ute! https://t.co/qXbiIxp5Al

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 4 februari 2018

https://platform.twitter.com/widgets.js

Charlies kommentarer avser troligen Bitcoin Cash-gaffeln som ägde rum förra året (2017) och det drama som följde mellan både BTC- och BCH-samhällen. Charlies poäng är lite ironiskt men med tanke på att Litecoin i sig är en hård gaffel av bitcoin.

LCC-projektet har å andra sidan sagt i intervjuer att återanvändning av ett originalt myntnamn i ett gaffelt mynt helt enkelt är en branschkonvention. Poängen med öppen källkod är trots allt utformad för kopiering och ändring av befintlig kod för att experimentera och förbättra den ursprungliga designen.

Det verkar som om hårda gaffelmynt älskar att använda det ursprungliga myntets namn som ett sätt att skapa trovärdighet för deras varumärke.

Möt teamet

Kärnlag

Tyvärr kunde vi inte hitta mycket information om kärnan eller associerat team via LinkedIn. Att ge ytterligare bakgrundsinformation till allmänheten via en plattform som LinkedIn skulle ge trovärdighet till LCC-projektet. För tillfället ger vi lite information baserad på deras webbplats.

Iain Craig (Tanner) är den ledande utvecklaren av projektet med 20 års kommersiell erfarenhet. Tanner har varit aktiv i kryptoscenen sedan 2013 med utveckling av flera altcoins och flera blockchain-baserade tjänster.

Unicorn du ser nedan är bara känd som Roger. Som PR-kille har Roger dykt upp på flera YouTube-videor för att ta itu med samhället. Roger är en erfaren projektledare för en stor online valutaplattform. Han har varit involverad i kryptovaluta i över 5 år.

Litecoin Cash

Litecoin Cash kärnteam

Litecoin Cash

Litecoin Cash kärnteam

LCC-besättningen har tillhandahållit flera videor och chattintervjuer till kryptosamhället via sociala medier. Vi rekommenderar läsaren att söka efter dessa för att lära sig mer om teamet. Detta borde åtminstone svara på några frågor för potentiella användare och investerare i LCC-nätverket.

Associates

Litecoin Cash

Litecoin Cash-intresseföretag

Myntförsörjning & Hållbarhet

Det totala utbudet av Litecoin-kontanter begränsas till 840 miljoner mynt till följd av bytet 10 mot 1 vid gaffeltid. Det cirkulerande utbudet uppgår till 576 miljoner mynt eller runt 69% av det totala utbudet.

LCC hävdar att de initialt bryter mindre än 1% av det totala utbudet. Det är nödvändigt att preminera en del av myntförsörjningen i IFO för att betala för personal och utvecklingskostnader.

Litecoin Cash

Litecoin Cash myntförsörjning

Ett av de grundläggande problemen just nu i kryptovalutautrymmet är att spåra användningen av medel avsatta för utvecklings- och marknadsföringsteam. Ingen vet om ett lag bara kommer att dumpa alla sina mynt på marknaden i utbyte mot ett mer värdefullt mynt som Bitcoin. Tills starka styrningssystem har utvecklats för kryptovalutor totalt sett är det ganska svårt att räkna ut Litecoin Cash-nätverkets långsiktiga hållbarhet.

Gruvhållbarhet

Som vi nämnde tidigare vill Litecoin Cash utnyttja den föråldrade marknaden för bitcoinbrytning. Bitcoin gruvarbetare fortsätter att konkurrera på mycket höga nivåer genom att regelbundet ta fram bättre hårdvara.

Detta ställer några allvarliga frågor där ute om Bitcoins miljöpåverkan. Båda ur en elektricitetssynpunkt men också ur hårdvarusläppssynpunkt. Om LCC kan använda den här gamla hårdvaran på ett produktivt sätt kan det vara ett stort plus för deras nätverk på lång sikt.

Handelshistoria

Litecoin Cash började handlas den 20 februari 2018 runt $ 5 märke. Priset har dock sjunkit sedan dess och handlades till cirka 0,04 dollar vid tidpunkten för publiceringen.

2017 Var ett år med feberaktig spekulation och 2018-björnmarknaden hittills har inte hjälpt till det totala priset. Ändå, om LCC vill se antagandet av deras mynt så måste vi förmodligen se förnyat köpintresse från investerare för att inspirera till förtroende för deras vision.

Var kan du köpa Litecoin Cash?

Du kan köpa Litecoin Cash på följande börser:

Vissa andra börser handlar också med detta mynt, men volymen totalt för LCC är ganska låg och du kommer antagligen vilja hålla fast vid en börs där det är lättare att komma in och ut ur en position.

Enligt deras webbplats har LCC-teamet också ansökt om en notering på Binance som, om det lyckas, skulle öka Litecoin Cash-handelsvolymerna. De tittar också på att lägga till myntet på decentraliserade börser som Komodo BarterDEX.

Var kan du lagra det?

Utvecklingsteamet har tillhandahållit både a ljus och full plånbok för att lagra dina mynt. Den lätta Electrum-plånboken kräver inte att hela blockchain ska köras, men endast en stationär version för Windows och Mac är för närvarande tillgänglig. Coinomi ger en mer praktisk mobilplånbok för dem som är på språng.

Dedikerade Litecoin Cash-användare kanske också vill ladda ner hela blockchain och lagra det lokalt. Länkar till alla ovanstående plånböcker finns på Github via tjänstemannen hemsida.

När det gäller hårdvaruplånböcker beskriver färdplanen ett mål för båda Ledger & Trezor runt juni / juli 2018. Dock verkar färdplanmålen släpa lite och vi kan förmodligen se dessa datum förlängas lite.

Slutsats

Värdeförslaget för Litecoin Cash är verkligen en intressant. En av de största fördelarna med kryptovaluta är själva det faktum att nya idéer kan byggas på baksidan av etablerade. När ytterligare gafflar kommer på marknaden kommer de att behöva innovera för att ge verkliga fördelar för potentiella myntinnehavare.

Genom att låna teknik från flera kryptor syftar LCC till att skapa en krypto i Frankenstein-stil med alla de bästa funktionerna lappade på. Detta kan visa sig vara en bra strategi, men kryptos som Litecoin och Bitcoin har redan en stor bonus, first mover-fördel.

Ju senare du startar ditt projekt i kryptosfären desto svårare blir det (vanligtvis) att bygga en meningsfull gemenskap runt det. Tiden kommer att visa om denna gaffel kan etablera sig på lång sikt. För mer information och uppdateringar om Litecoin Cash kan du hålla kontakten på följande kanaler:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me