Vad är metall?

Metal vill belöna dig med gratis MTL-tokens för att helt enkelt spendera pengar eller konvertera fiat till kryptovaluta. När du spenderar, skickar eller tar emot pengar i Metal Pay-appen kan du tjäna upp till 5% tillbaka i MTL-token. När du till exempel spenderar $ 100 med Metal Pay-appen kan både du och mottagaren tjäna upp till $ 5 i MTL. Du kan också tänka på dessa tokens som flytande metall eftersom de enkelt kan bytas mot andra kryptovalutor på börser eller konverteras till kontanter i appen. Men om du bara vill hålla din metall finns det belöningar för det också. Metall förenklar betalningsprocesser samtidigt som det ger en enkel inflyttning till kryptovalutor.

Metal Vault

Låt oss börja med Metalls första applikation, Metal Vault, en webbplånbok för Metal-, Bitcoin-, Ethereum- och ERC20-tokens. Det finns planer på att lägga till fler mynt som Litecoin och Monero i framtiden. Utöver mångfalden av mynt som finns i denna plånbok finns det också planer på att lägga till FDIC-försäkrade bankkonton i Metal Vault. Med ett bankkonto kan du köpa Metal i Metal Vault och tjäna mer Metal i processen.

Metal Vault

Metal Pay

Metal Pay är en betalningshanteringsapp för iOS som planeras släppas under första kvartalet 2018. Med appen kan du skicka kontanter eller MTL till vänner och handlare. Installationen för appen tar bara några minuter.

Vi är väldigt glada att dela den här blicken på ombordstigningsprocessen för vår kommande #iOS app #MetalPay!

1. Ange telefonnummer

2. Ställ in lösenord

3. Länka bankkonto

4. Ställ in profilbild

5. Få Popping!$ MTL #blockchain #fintech pic.twitter.com/gLXWPA2OI1


– Metal (@metalpaysme) 21 januari 2018

Det finns flera viktiga funktioner som skiljer Metal Pay från konkurrenterna. Först tjänar du MTL-tokens genom att skicka dina vänner kontanter eller till och med helt enkelt bjuda in dem till appen. För det andra låter appen dig skicka MTL istället för kontanter. För det tredje kan MTL du tjänar enkelt konverteras till kontanter i Metal Pay-appen. Det finns inte bara några avgifter för att skicka vänner kontant, ni tjänar faktiskt MTL i processen. Även om du kan vara frestad att omedelbart ta ut din MTL eller handla den på en börs, kommer det att finnas fördelar med att hålla vissa mängder Metal i appen, men dessa funktioner har inte specificerats just nu.

Människor använder redan betalningsappar för att skicka pengar till vänner, men varför inte tjäna gratis kryptovaluta i processen? Tänk dig att övertyga din hyresvärd att låta dig skicka hyran via Metal Pay. Om du skickar 1000 USD varje månad tjänar du båda 50 $ MTL under processen. Metal Pay är verkligen kärnan i projektets framtid eftersom det tar människor in i deras ekosystem. Även personer som inte är bekanta med kryptovaluta kan gå med och njuta av appen.

Här är några spännande demonstrationer av Metal Pay-appen i aktion.

Bevis på bearbetad betalning

Metal belönar dig i MTL-tokens genom en process som kallas Proof of Processed Payment, eller PoPP. Istället för att distribuera mynt till gruvarbetare genom Proof of Work är PoPP Metalls metod för att distribuera mynt till människor. Efter att ha bekräftat din identitet med Metal kommer du att belönas i MTL via PoPP för att skicka fiat eller konvertera fiat till krypto.

PoPP

Bevis på bearbetad betalning är dock lite mer sofistikerat än att dela ut MTL vid varje transaktion. Först finns det ett tak på 1000 USD i MTL-belöningar per månad för privatpersoner och 5 000 USD för handlare. För det andra belönar PoPP bra beteende. Så om du och en vän snabbt skickar samma $ 100 fram och tillbaka kommer du snabbt att få MTL-belöningar. När en legitim transaktion har bekräftats kan du dock PoPP och låsa in dina MTL-tokens. Så småningom planerar Metal att erbjuda PoPP när de skickar MTL, men de känner att de först måste förbättra algoritmerna för bedrägeribekämpning för att hindra människor från att spela systemet..

Metal valde 5% som belöningsnivå för att placera sig före de typiska kreditkortsbelöningarna. Men med en begränsad mängd MTL som någonsin kommer att finnas, kanske du tänker, kommer inte belöningarna att ta slut en dag? Om MTL blir populärt och användbart kan värdet på MTL-tokens öka, vilket gör att MTL-token-distributionen minskar. Om Metal-appen blir så populär att hela MTL distribueras, känner företaget att de kommer att ha en så framgångsrik marknadspenetration att de “vinner” och att Metal kommer att ha blivit ett livskraftigt utbytesmedium..

Handlare

Medan peer to peer är gratis, tar Metal avgifter för handlarbearbetning. Det går dock handlare köpplattformskredit med MTL att “berättiga dem till en rabatt på alla tillhörande avgifter för betalningshantering och en rabatt på handelstjänster.” Handlare “får också ytterligare 5% rabatt på betalningshanteringsavgifter för att erbjuda en rabatt när de betalar med MTL.” Som konsument skulle det verkligen vara spännande att tjäna en rabatt helt enkelt genom att betala med kryptovaluta.

Små företag som vill bli tidiga adopterare kan gå här.

Endast 100 företag är berättigade till “Metal PoPP Initiative.”

  • 50 företag i San Francisco, CA
  • 15 företag i Los Angeles, CA
  • 15 företag i New York, NY
  • 20 företag för världen

Metall kan vara särskilt attraktivt för företag med endast kontanter som inte har de bästa relationerna med banksektorn. Enligt vitboken riktar sig projektet till ”högriskhandlare, kontantintensiva handlare och de som vill acceptera kryptovaluta.” Cannabisindustrin i Amerika, till exempel, är laglig på vissa statliga nivåer men olaglig på federal nivå, vilket gör bankerna försiktiga att bli involverade.

I slutändan är det verkligen nödvändigt för köpmän att försöka anta MTL om de tror att det kan sänka sina betalningshanteringsavgifter samtidigt som de tjänar dem gratis MTL-tokens via PoPP.

Tävlande

Coinbase Commerce tillåter företag att också acceptera betalningar i digital valuta men ger inga belöningar. Avkastningen på 5% i MTL är Metal’s gambit för att sticka ut i det konkurrensutsatta betalningshanteringsområdet.

Bröd-appen har sin egen inbyggda token i form av BRD för att stimulera användare av bröd. Du kommer dock inte att få gratis BRD när som helst för att bara skicka pengar.

Det är värt att notera, bara för att undvika förvirring, att det redan finns en app i iOS-butiken som heter Metalpay som gör det möjligt att köpa och sälja guld eller silver. De har ingen koppling till Metal men det kommer att bli intressant att se deras svar på detta i framtiden.

Det finns otaliga mobila betalningsplattformar inklusive Venmo, Paypal, WeChat-betalning och Alipay. För närvarande har dessa plattformar ingen kryptovalutaintegration men med Paypal som nyligen försökte lämna in patent relaterade till krypto är det mer än troligt att de är medvetna om konkurrenter.

Myntleverans och hållbarhet

Det finns 66588888 MTL-tokens byggda på Ethereum-token-standarden ERC20. Två miljoner innehas av Metal fundament med nära 3,8 miljoner reserverade för anställda och rådgivare. Ungefär 13,3 miljoner är låsta under ett år i driftspoolen för Metal Project. Och 21 miljoner tokens är i omlopp med 26 miljoner reserverade för distribution via PoPP.

Under fjärde kvartalet 2017 bearbetade Venmo över 10 miljarder dollar i transaktioner. Om Metal når denna skalningsnivå måste MTL-värdet öka eller alla tokens kommer att PoPP skulle existera ganska snabbt.

Metal Team

Metal Pay-teamet började utvecklas 2016 i San Francisco. De leds av VD och grundare Marshall Hayner. Hayners tidigare start, Trees, syftade till att leverera marijuana med drönare. Det projektet sattes dock i väntan nu när Hayner har höga förutsättningar för Metal Pay. Hans kontakter inom cannabisindustrin bör dock vara till nytta eftersom de är en av måldemografierna för att använda Metal Pays handlare. Förutom Hayner gick Sid Parihar från Apple med i teamet för att leda designen av iOS-appen. Teamet består av många andra ingenjörer, designers, investerare och rådgivare.

Metal Team

Färdplan och framsteg

Medan Metal Pay har många planer som kommer ner i rörledningen, föredrar de att inte lägga objekt på en färdplan om de inte är garanterade att träffa märket. Detta kommer i skarp kontrast till de extremt ambitiösa färdplanerna för många kryptovalutor. De tror att de kan rulla ut Metal-bankkonton under våren 2018. Med FDIC-försäkrade bankkonton har teamet diskuterat möjligheten till lån och spärratjänster.

Under vintern 2018 planerar de att ha ”Shopify-stilintegrationer, plugins för onlineföretag, [en] integrerad NFC-hårdvarutapp-till-betal-terminal och mycket mer.” I likhet med företag som Litepay vill de också kunna erbjuda handlare möjligheten att omedelbart konvertera kryptovalutabetalningar till fiat för att undvika prisvolatilitet..

Metal Pay hoppas att en dag ska inkludera en delad betalningsfunktion. Föreställ dig all gratis PoPP som använder Metal Pay för att köpa din måltid och sedan fakturera dina vänner för ännu mer PoPP. Eftersom MTL-transaktioner inom Metal Pay-appen utförs utanför kedjan, öppnar det också möjligheterna för mikrotransaktioner. För iOS-appuppdateringar kan du registrera dig här och eventuellt gå med i beta-programmet.

Handelshistoria

Efter lanseringen i juli 2017 nådde MTL så småningom ett pris på $ 14. Jämfört med priserna före försäljningen har MTL kommit långt på kort tid.

Försäljning av metall

Precis som med de flesta mynt 2018 såg Metal’s pris en retracement. Priset är dock imponerande med tanke på att Metal Pay inte ens har lanserat än. Prisets framtid kommer att bero på flera olika faktorer. Teamet måste börja leverera sina mål och börja med Metal Pay och handelsintegration. Då måste de ordentligt stimulera människor att faktiskt hålla sin MTL istället för att omedelbart likvideras till fiat. Om människor har för vana att omedelbart avveckla all sin MTL från PoPP, kommer det inte att vara bra för priset, men du skulle fortfarande få 5% belöningar för att spendera.

Var kan du köpa MTL?

Helst kommer du snart att kunna tjäna MTL genom PoPP eller köpa det genom Metalls applikationer. Men för tillfället måste du använda Binance med Bitcoin- eller Ethereum-par. Det finns en viss volym på Huobi med en Bitcoin-parning men ungefär 90% av volymen sker för närvarande på Binance.

Var kan du lagra MTL?

Du kan lagra din MTL i Metal Valv eller någon annan plånbok som stöder ERC20-tokens. Eftersom Metal Vault för närvarande endast är en webbplånbok kan du också överväga Coinomi eller Jaxx för mobil.

Slutsats

Den stora majoriteten av världens befolkning förstår eller äger fortfarande ingen kryptovaluta. Mobilbetalningsapplikationer blir dock allt vanligare. Metall kan bilda den viktiga bron mellan de två. Genom att erbjuda gratis MTL kan folk börja utforska fördelarna med kryptovalutor. Med tanke på valet mellan de många applikationer som inte ger någon belöning och en som erbjuder 5% belöningar, är beslutet enkelt. När betalningsappen startar finns det ingen nackdel med att prova appen och samla in gratis MTL genom bevis på bearbetad betalning. Och du vet aldrig, kanske när du PoPP, kan du bara inte sluta.

Ytterligare resurser

Twitter

Reddit

Blogg

Facebook

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me