Vad är NULS?

NULS är en modulär blockchain som implementerar en bevis på kredit (POC) konsensusprotokoll. Teamet bakom det har ett uppdrag att tillhandahålla blockchain-infrastruktur på företagsnivå med fokus på pluggbarhet och anpassning. De planerar att göra det genom anpassningsbara moduler som bland annat inkluderar smarta kontrakt, underkedjor och övergripande konsensus. Låt oss gräva in.

I den här guiden bryter vi ner:

Hur fungerar NULS?

NULS-designen består av två funktionella delar:

  • De mikrokernel är grunden för nätverket. Det gör projektets underliggande mekanismer.
  • De funktionella moduler är plug-and-play-facken i blockchain. De har låg koppling mellan varandra så att du kan byta dem in och ut som du tycker passar.

Modulär struktur

Från den mikrokärnadrivna modulhanteraren kan du ansluta olika moduler till din blockchain. Till exempel har du anpassningsbar kontroll över smarta kontrakt, lagring, konsensus och konton. Tänk på förhållandet mellan moduler och din blockchain som något som liknar förhållandet mellan WordPress-plugins och din webbplats.

NULS Modular Architecture

NULS Modular Architecture

Flerkedjigt system

Istället för att vara värd för alla applikationer i huvudkedjan använder nätverket underkedjor i ett flerkedjigt system. För blockverifiering rapporterar underkedjorna till huvudkedjan, som i sin tur verifierar sina blockrubriker. Därför behöver systemet viss kedjekommunikation.

NULS C3D

NULS C3D

För att åstadkomma tvärkedjeverifiering har NULS en kedjekonsensusdomän (C3D). Enkelt uttryckt har varje underkedja en uppsättning noder som är specifika för sig själv. De har också en uppsättning noder som kommunicerar tvärkedja med huvudblockchain. Noder som deltar i kedjekonsensus måste ladda moduler som fungerar över båda kedjorna.

Bevis på kredit (POC) konsensus

Även om du kan ställa in konsensus för din underkedja till vad du än vill, använder den viktigaste NULS-kedjan POC-konsensus. På samma sätt som proof of stake (PoS) kräver POC att du låser ett visst antal tokens för att köra en nätverksnod. Projektet implementerar också masternoder.

Du behöver 2000 NUL för att rösta på masternoder och 20 000 mynt för att skapa en nod. Om din nod får 200 000 röster blir den en masternode.

Nu är idén om noder / masternoder inte något nytt. NULS är dock unik när det gäller att använda ett kreditbetyg tillsammans med dem. Nätverket beräknar en kreditkoefficient för varje nod, som bestämmer deras konsensusbelöning. Beräkningen är:

Kreditkardinalitet = Kapacitetskoefficient + Duty-koefficient

Kapacitetskoefficient: Beräknas baserat på antalet block som genererats tidigare

Tullkoefficient: Beräknas baserat på överträdelsefall och noggrannhet hos genererade block

Fem miljoner tokens går i omlopp varje år och den totala utbudet startade vid 100 miljoner vid lanseringen.

Team och Progress

NULS team är förvånansvärt stort för projektets nuvarande marknadsvärde, som består av över 30 medlemmar. Leds av VD Liesa Huang och COO Isaac Kim, har projektet bidragsgivare runt om i världen inklusive teammedlemmar från Kina, England, Frankrike, Amerika och Australien.

Ledningsgrupp

Ledningsgrupp

Tyvärr är färdplanen på projektets webbplats något inaktuell. Det verkar dock som att teamet lanserade mainnet i juli 2018. Nu arbetar de med NULS 2.0.

Nästa iteration inkluderar flerspråksmoduler, kedjekedjefunktionalitet och bättre gränssnitt mellan tillhörande produkter. Version 2.0 går för närvarande genom alfatestning och ska vara tillgänglig på testnet någon gång under andra kvartalet 2019.

Konkurrens

I grunden är NULS en decentraliserad app (dapp) plattform, så den konkurrerar med liknande projekt. Ethereum är den mest kända konkurrenten i rymden. Lisk är ett liknande projekt med dess användning av sidokedjor. Dessutom ger NEO och Cardano kraftig motstånd.

NULS unika värdeproposition kommer med sin modulära design och implementering av konsensusmekanismen Proof of Credit.

Handel

Sedan lanseringen i oktober 2017 har NULS följt marknaden till en tee. Myntets USD-pris nådde en heltidshöjd på över $ 8,00 under kryptotjurmarknadens höjd i januari 2018. Efter det har priset stadigt sjunkit. Även om det nådde ett BTC-prisnivå på hela tiden på cirka 0,0006 BTC i maj 2018. Priset har tydligen hittat en botten på $ 0,40 (~ 0,0001 BTC).

Liksom de flesta altcoins är antagandet avgörande för positiva prisrörelser. För NULS kan det dock ta lite tid. Projektets färdplan visar ett mål på bara 15 NULS-baserade applikationer som nästa milstolpe. Så du borde förmodligen inte förvänta dig ett prishopp när som helst snart.

Var kan jag köpa NULS

Majoriteten av NULS-handelsvolymen sker på Bit-Z, som ett par med Bitcoin. Vi rekommenderar dock att du tittar på Binance istället eftersom det är ett mer populärt alternativ för de flesta andra mynt. Du kan handla Bitcoin, Ethereum, Tether och Binance Coin för NULS på plattformen.

Du kan också tjäna mynt genom att använda en nod och rösta i projektets ekosystem.

Var ska NULS förvaras?

NULS-teamet tillhandahåller en officiell plånbok för operativsystem Windows, Linux och Mac. Utöver det har de skapat en lätt plånbok som gör att du kan lagra dina mynt utan att behöva ladda ner hela blockchain.

Om en mobil plånbok är det du letar efter, föreslår NULS-teamet AnyBit-plånboken från tredje part.

Slutgiltiga tankar

NULSs modulära struktur är utan tvekan unik i dapp-plattformsutrymmet. Även om projektet inte har fått antagandet eller igenkännbarheten för att förtjäna det en succé ännu, fortsätter utvecklingsteamet att skicka kod till Github repo och publicerar regelbundna uppdateringar.

Lanseringen av NULS 2.0 och en vändning på marknaden kan vara precis vad detta projekt behöver för att sätta det i rampljuset. Även om den ligger lågt på marknadsvärderingen kan det vara något du vill hålla koll på.

Ytterligare resurser

Hemsida

Telegram

Twitter

Github

Medium

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me