Vad är Nxt?

Nxt använder blockchain för att skapa ett helt ekosystem av decentraliserade funktioner, som alla kräver Nxt-valutan. Istället för att ändra den ursprungliga Bitcoin-källkoden, som många altcoins har gjort, skrev Nxt-utvecklare sin egen kod i Java från grunden. Medan Nxt är en offentlig blockkedja finns även licenser för privata blockkedjor baserade på dess programvara att köpa. Utvecklarna hänvisar till Nxt som Blockchain 2.0, vilket ger många applikationer utöver att bara hålla en offentlig transaktionsbok.

I den här guiden kommer vi att diskutera:

Decentraliserade funktioner

Här är en typisk vy av skrivbordsklienten där du skulle få åtkomst till nätverket.

Nxt-klient

Nxt klientgränssnitt

Låt oss titta på några av huvudfunktionerna.

Tillgångar och utbyte av tillgångar

Du kan låta en tillgång representera vad som helst (såsom obligationer, bokningar, filmbiljetter, varumärken osv.) På denna plattform och handla dem genom peer-to-peer exchange.

Monetära systemet

Det monetära systemet låter dig skapa din egen kryptovaluta och omedelbart börja handla den på plattformen eller på någon börs som stöder Nxt Monetary System.

Marknad

Du kan säkert sälja digitala varor på marknaden utan att använda mellanhänder. När ett köp har gjorts får du en länk för att ladda ner den digitala varan. Det är oklart vilka konsekvenser det skulle ha för projektet om människor sålde olagligt material på marknaden, eftersom plattformens decentraliserade natur skulle förhindra att objektet tas bort.

Meddelanden

Alla transaktioner kan innehålla ett meddelande och plattformen krypterar meddelandet som standard.

Röstning

Nxt lyfter fram sin röstfunktion. Genom detta kan du få ett konto som kräver godkännande av flera parter för att göra en transaktion. Detta kan vara användbart inom organisationer som kooperativ eller välgörenhetsorganisationer.

Myntblandning

Coin Shuffling är tänkt att anonymisera var dina mynt kom ifrån. Nxt-blockchain-systemet är dock inte utformat för att blanda varje dag. Traditionellt kan “varje transaktion vara ses och spåras.”Men genom funktionen Coin Shuffling måste du skapa ett nytt konto och sedan distribuera dina medel slumpmässigt via flera användarkonton innan du går in i det nya kontot.

Datamoln

I stället för att behålla dina data på Google Drive eller Dropbox kan du använda decentraliserad lagring på Nxt Data Cloud. Utvecklarna tror att det finns otaliga dokument som användare skulle vilja ladda upp säkert till sitt moln som certifieringar, kontrakt, testamenten och licenser.

Dessa decentraliserade funktioner kommer dock med ett pris, men majoriteten kostar minst 1 Nxt. Du kan kolla in avgifterna för varje transaktion här. 255 av dessa transaktioner passar in i ett block, med ett nytt block som genereras varje minut.

Historia av Nxt

Nxt släpptes först i november 2013 av en anonym programutvecklare, BCNext. Idén föreslogs först på bitcointalk.org och samlade in cirka 21 bitcoins i finansiering. Ett bitcoin var värt cirka 250 dollar vid den tiden. Utvecklaren släppte sedan alla 1 miljard mynt till 73 personer i proportion till mängden bitcoin de bidrog med.

Mynten distribuerades senare till människor genom “giveaways, trades and bounties for the kontinuerlig utveckling av plattformen.” Så småningom steg BCNext bort från projektet och The Nxt Foundation bildades för att samordna ytterligare riktning. På grund av brist på resurser och tillbakadragande mot centralisering kunde stiftelsen dock inte styra projektet effektivt. Jelurida BV utvecklar nu plattformen.

#Näst v1.11.15 släpps! Detta är obligatorisk uppgradering för alla! https://t.co/cS81n4Brnl (Nxt nedladdningar) https://t.co/xajJwlC3HJ$ NXT #blockchain #cryptocurrency

– Jelurida (@Jelurida) 7 oktober 2018

Team & Framsteg

Jelurida BV tog över den ursprungligen anonymt utvecklade Nxt och äger nu IP-rättigheterna. Kristina Kalcheva, medgrundare och juridisk expert på Jelurida, fokuserar på hur man “utforskar olika öppen källkodsmodeller och deras verkställbarhet i praktiken.”

Seniorutvecklaren i Jelurida är Lior Yaffe. Nxt och Jelurida har haft många andra bidragsgivare till projektet genom åren.

Även om det fortfarande finns en aktiv utveckling av plattformen har moderbolaget Jelurida också lanserat en Nxt 2.0, känd som Ardor, utformad speciellt för att hantera skalbarhet.

Ardor använde ursprungligen samma blockchain-teknik som Nxt, kombinerat med idén om “barnkedjor.” Ardor bygger nu på sin egen blockchain och är inte längre en Nxt-tillgång..

Trots utvecklingen av Ardor uppgav Jelurida att den fortfarande är engagerad i utvecklingen av Nxt. Det har dock varit mycket få uppdateringar gällande projektet under 2018.

Det finns en dedikerad webbplats där du kan följa alla uppdateringar om alla Jelurida-projekten.

Myntleverans och hållbarhet

Utvecklare distribuerade en miljard mynt 2013 och nya mynt kommer aldrig att skapas eller brytas eftersom Nxt använder bevis på insats istället för bevis på arbete. Nxt var ett av de första mynten som helt och hållet förlitar sig på bevis på spel. Bevis på insats erbjuder olika fördelar även om det också har vissa nackdelar.

Medan utvecklingen har fortsatt och tokeninnehavare fick gratis Ignis-mynt från Ardor ICO, är det värt att notera att projektet kan möta skalbarhetsproblem. En fråga är att även om du implementerar dina egna tokens eller valuta på plattformen, skulle transaktionsavgiften fortfarande kräva Nxt-tokens.

Konkurrens

The New Economy Movement, känd som NEM, inspirerades av Nxt och innehåller många likheter i sina applikationer. Men på grund av den initiala centraliserade distributionen av Nxt-mynt valde NEM att inte utföra en hård gaffel och började med en ny kodbas. Det är uppenbart att det finns en efterfrågan på idén om decentraliserade plattformar eftersom NEM vid tidpunkten för denna artikel rankas 16 i det totala marknadspriset.

Handelshistoria

Som med alla mynt har det varit stora spikar och doppar. Även om alla mynt spetsade i januari 2018, kunde det i fallet Nxt också ha upplevt en topp vid den tiden på grund av frisläppandet av Ardor och dess IGNIS ICO som samlade in över 15 miljoner dollar.

Var kan jag köpa Nxt

Du kan använda Bitcoin för att handla på populära börser som Bittrex och Poloniex. Du kan också handla Ethereum för Nxt på HitBTC-börsen.

Var ska du förvara Nxt

Nxt-klienten lagrar alla dina mynt och transaktioner. Du kan ladda ner den här. Den är för närvarande tillgänglig på operativsystem Linux, Windows, Mac och Android.

Du måste skapa ett konto och lösenfras som är nyckeln för att få åtkomst till informationen du slutar lagra i blockchain. Det finns en detaljerad genomgång av inloggning och inställning av klienten här.

Slutsats

Detta projekt visade mycket initialt löfte om att vara ett innovativt och ambitiöst projekt som utforskar blockchainens fulla potential. Med framtida ICO och befintliga decentraliserade applikationer kan NXT fortfarande visa sig vara ett av de mer framgångsrika blockchain-projekten. Teamet på Jelurida har dock verkat ta en mer proaktiv metod för att utveckla Ardor under 2018. Det återstår att se om detta kommer att förändras i framtiden.

Redaktörens anmärkning: Den här artikeln uppdaterades av Sarah Rothrie den 18 december 2018 för att återspegla de senaste ändringarna av projektet.

Ytterligare resurser

Plattform

gemenskap

Jelurida

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me