Vad är pastellnätverket?

Pastellnätverket (Pastel, för kort) är ett blockchain-driven plattform för konstnärer och samlare att publicera och köpa digital konst. Plattformen förvandlar digitala verk till icke-fungibla digitala tillgångar så att du fritt kan handla dem utan att behöva en mellanhand.

Tokenisering av digitala tillgångar har några fördelar. Förutom att sänka sina handelsavgifter, ger det dem bevisad äkthet, en tillförlitlig härkomst och en censurfri publikationsväg. Låt oss lära oss hur Pastel använder blockchain för att förverkliga dessa fördelar.

I den här pastellguiden tittar vi på:

Redaktörens anmärkning: CoinCentral har en etablerad relation och ett strategiskt partnerskap med Pastel-teamet. Allt innehåll i den här artikeln är objektivt och marknadsföringsfritt.

Hur fungerar pastellnätverket?

Intressant är att Pastel hämtar arkitekturinspiration från flera olika kryptovalutaprojekt.

Teamet byggde nätverket ovanpå ZCash, en gaffel med Bitcoin. Därför använder den EquiHash hashing-algoritmen, producerar nya block varannan och en halv minut och implementerar Zk-SNARKs för privata transaktioner i kedjan. Till skillnad från ZCash har Pastel dock inte en grundares belöning för att finansiera verksamheten.

Istället har de implementerat ett Dash-inspirerat system av Masternodes som röstar om belöningar.

Pastell Masternodes

Även om Pastel-nätverket fortfarande har gruvarbetare som genererar nya block, är Masternodes kärnan i systemet. De inspekterar och lagrar konstbilder samt underlättar handel mellan användare. I gengäld får de PSL-tokenbetalningar. Masternodes får också en PSL-belöning från varje nytt block.

Pastellnätverket implementerar ett ranknings- och anseendessystem för att säkerställa att en skadlig Masternode, eller en uppsättning Masternodes, inte äventyrar blockchain. Utan att gå in för mycket i detalj implementerar Pastel-nätverket XOR-avståndsmätvärdet för att säkerställa att det inte finns något fel mellan Masternodes. XOR-avståndsmetriket populariserades först av Dash och rankar effektivt Masternodes i den ordning som man ska få nästa blockbelöning.

Processen för pastellnätverk

Pastellnätverket innehåller flera funktioner som bör gynna digital konst och handel. Det viktigaste är registreringen av konstverk på Pastel blockchain. Processen går ungefär så här:

  1. Som artist skapar du ett pastell-ID som identifierar dig unikt.
  2. Med detta ID laddar du upp bildfiler för din digitala konst med Pastel-plattformen.
  3. Du signerar den här filen med den privata nyckeln till ditt pastell-ID. Signaturen säkerställer att en annan part, som en av Masternodes, inte kan manipulera ditt konstverk.
  4. Pastellnätverket använder XOR-distansrankningssystemet för att avgöra vilka masternoder som får ditt konstverk.
  5. Masternodes kontrollerar konstverket för ett anständigt innehåll eller plagiering. I utbyte mot denna tjänst betalar du dem en anmälningsavgift.
  6. När tre Masternodes accepterar din registrering kommer den högst rankade Masternode att skriva din biljett till Pastel blockchain.
  7. Slutligen blir konstbiljetten aktiv i nätverket när tillhörande transaktioner har bekräftats.

Konstkategorier för pastellnätverk

Konstkategorier för pastellnätverk

Animecoin (ANI) to Pastel Coin (PSL) Token Swap

Pastellnätverket har en ovanlig bakgrundshistoria. Projektet är en nyligen gaffel av Animecoin (ANI), ett nu nedlagd projekt som med en liknande digital konstfokus förutom, uppenbarligen, med mycket mer anime.

Efter gaffel är det bara aktiva ANI-innehavare som kan delta i token swap. Om du håller din ANI i en plånbok måste du skicka en ANI till en outnyttjbar PSL-plånbokadress senast vid midnatt UTC den 1 april 2019. Vid den tiden tar Pastel en ögonblicksbild av varje deltagande innehavarens plånbokadress och distribuera en proportionell mängd PSL. Pastellteamet kommer att meddela plånbokadressen någon gång innan bytet.

Distribution av pastellmynt

Under tokenbytet kommer Pastel-myntlaget att dela ut hälften av 21 miljarder PSL-leverans till tidigare ANI-innehavare. De återstående tokens följer ett utsläppsschema som liknar Bitcoin / ZCash.

Pastellmynt Tokenomics

Pastellmynt Tokenomics

Ursprungligen är blockbelöningen inställd på 12 500 PSL per block och kommer att halveras vart fjärde år tills alla 21 miljarder PSL är i omlopp.

Pastell Network Team

VD och grundare Jeff Emmanuel leder pastellmyntet team. Som en modern konstentusiast med över tio års erfarenhet som investeringsanalytiker hos olika hedgeföretag har han två av de tre färdigheter som du förväntar dig att se i ett projekt som Pastel.

Pastellmyntlag

Pastellmyntlag

Pastellnätverkets CTO, med namnet Airk42, fyller teknikgapet. Airk42 har arbetat med företagsprogramvara i över 25 år och har specialiserat sig på säkerhet och kryptografi. Han bidrog också till Bitcoin Private fork.

Var kan man köpa PSL

Pastellmynt är inte tillgängligt ännu, men om du vill engagera dig kan du fortfarande köpa ANI innan bytet. För att göra det, gå över till Cryptopia och byt antingen Bitcoin, Litecoin eller Dogecoin mot Animecoin. Se till att hålla dig uppdaterad med pastellmeddelanden för att ta reda på när du kan delta i token swap.

Var PSL ska förvaras

Vi rekommenderar vanligtvis inte att lagra mynt på en börs. Men med den kommande gaffeln och bristen på en ansedd plånbok kan det vara bäst att hålla din ANI på Cryptopia tills symbolbytet. Därifrån ska du vara på utkik efter ett tillkännagivande från pastellmyntteamet om en officiell plånbok att använda.

Slutgiltiga tankar

Digital konst och blockchain går ihop som Satoshi och Bitcoin. Även om många blockchain-projekt arbetar med konst härkomst (Pepe Cash, Codex Protocol, Maecenas), är Pastellmynt unikt i implementeringen av Masternodes i ett försök att skapa ett helt decentraliserat system.

Projektet är fortfarande ungt med mycket att bevisa. Men om teamet snabbt och effektivt kan få sin produkt ut på marknaden kan Pastellmynt bli den nya standarden för sällsynt digital konst.

Ytterligare pastellresurser

Hemsida

Vitt papper

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me