Vad är Pepe Cash?

Har du någonsin tänkt för dig själv, ”Fan, jag önskar att jag kunde äga min egen sällsynta Pepe.”

Det har du förmodligen inte, men någon annan har gjort det. Och att någon bestämde sig för att använda blockchain för att göra Pepe till en vara.

Inget skämt, det finns ett helt ekosystem av Pepe-konstverk som cirkulerar på Bitcoins blockchain, och om priset är rätt är folk villiga att betala snyggt för några av dessa bitar. Kalla det dumt, kalla det slöseri, men om CryptoKitties har lärt oss något, är det att värdet verkligen ligger i betraktarens ögon. För Pepe betyder detta att en mans meme är en annan mans mästerverk.

sällsynta pepes

Hur fungerar Pepe Trading?

Pepe the Frog startade först 2005 som medlem i Boy’s Club, en serietidning online av Matt Furie. Sedan hans födelse har Pepe valts av onlinegrupper som 4chan som har utvidgat Pepe-metan så att säga, och omföreställt karaktären med otaliga avknoppningar och rekreationer. Under årtiondet och någon förändring som han har funnit har Pepe blivit en av de mest igenkännliga memerna på internet. Åh, och Hillary Clintons kampanj stämplade honom som en symbol för vit överhöghet under 2016 års val, mycket till Matt Furies oro.

Allt detta för att säga, Pepe har inte haft något blyg för en intressant (och kontroversiell) uppgång till stjärnan, så det är lätt att se varför han har en fanklubb som är villig att släppa lite pengar på certifierade bitar av meme-inspirerade konstverk.

Och det är konst. Det är åtminstone vad medlemmarna i den självutnämnda Pepesphere kommer att berätta för dig. Pepesphere handlar om vad du kan föreställa dig: det abstrakta onlineområdet där de tokeniserade Pepes handlas. Inom detta område – mer specifikt, rarepepewallet.com–Användare kan köpa och sälja sina sällsynta Pepes för Pepe Cash, Pepe-ekonomins ursprungliga valuta.

Varje Pepe lagras i Bitcoin blockchain i form av transaktioner. Dessa konstverk är byggda på motpart, så varje konstverk registreras på Bitcoins huvudbok som sin egen unika tillgång. Dessutom har varje konstverk ett begränsat antal utgåvor, eftersom artister kan välja att skapa 1, 100 eller till och med 99 999 kopior av sina skapelser beroende på deras avsikt. Varje bit ingår i en serie, och varje serie är kulminationen av nya bidrag till Sällsynt Pepe-katalog. När detta skrivs finns det 36 serier och teamet arbetar med att kurera den 37: e.

Eftersom blockkedjan lagrar en referens till varje bit, fungerar transaktionshashen som äkthetscertifikat för varje konstverk. Som sådan, när du köper en Pepe från en annan användare eller katalogen, får du en token för denna Pepe i din sällsynta pepe-plånbok för att intyga att du äger den. Visst, du kan helt enkelt gå till den sällsynta Pepe-katalogen och kopiera konstverket själv utan att betala, men ungefär som att ladda ner en jpeg av Van Goghs Starry Night, det är bara inte detsamma som rent, äkta ägande.

Enligt projektets webbplats bränns hälften av katalogens intäkter varje vecka, och jag citerar, ”till Kek för lycka till. (Detta gör PepeCash deflationärt). ”

Skicka Pepe-konstverk till den sällsynta Pepe-katalogen

Kanske vill du hellre bidra än att konsumera. Om så är fallet behöver Pepesphere konstverk för att hålla meme-ekonomin flytande, och Rare Pepe Directory har till och med en formell inlämningsprocess.

Inlämningar tenderar att vara öppet stängt, så om teamet inte accepterar nya inlämningar när du vill släppa några nya OC, oroa dig inte – var bara tålmodig. Om de är öppna behöver du dock 200 PEPECASH och en originalskapelse, och du måste följa dessa riktlinjer enligt Rare Pepe Directory hemsida:

Regler:

1) Pepe måste vara 400 x 560. De kan se ut som handelskort men det krävs inte.

2) Kort kan vara animerade gif-filer men hålla dem till 1. 5 MB eller mindre i storlek. Använd kompression.

2) Emissionen måste vara LÅST så att din Pepe inte kan blåses upp.

3) Din Pepe får inte vara delbar. <- se till!!

4) Se till att ditt konstverk åtminstone har något att göra med Pepe.

5) Inget NSFW-innehåll, tack. Försöker hålla det lätt för nu. (Pepe har mycket dålig press). Om du är osäker meddelar du @ nola1978 på telegram innan du skapar din tillgång.

6) När du gör din token måste den ha minst 100 andelar och max 100k andelar.

7) Inga webbplatser .. QR-koder.

8) Endast 1 bidrag per dag per artist. Vill ha variation.

9) Vänligen vänta 24 till 48 timmar innan du stör våra experter om din inlämning.

Team

Var ärlig mot dig själv, förväntade du dig verkligen att det här projektet skulle ha ett transparent team? Det gör det definitivt inte, men de anonyma medlemmarna håller aktivt Telegram.

Var kan jag köpa Pepe Cash

Inte överraskande handlar Pepe Cash inte på några större börser. Den mest aktiva marknaden är den japanska börsen Zaif, där du kan köpa den för JPY eller BTC. Alternativt kan du också köpa Pepe Cash från Tux Exchange för BTC eller genom motpartens DEX för XCP.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(funktion () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

om (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = sant;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / mynt / diagram? fsym = PEPECASH&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP, BTC ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnamn;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

När du väl har din Pepe Cash kan du använda den för att börja handla för sällsynta Pepes rarepepewallet.com eller rarepepedirectory.com.

Var du kan lagra Pepe Cash och dina sällsynta Pepes

Den sällsynta Pepe-plånboken (samma webbadress som ovan) har alla dina lagringsbehov täckta, både för Pepe Cash och ditt Pepe-konstverk. Orbs bok har också en mobilapp som lagringsalternativ.

Slutgiltiga tankar

Inte riktigt en konkurrent men tjänar ett liknande syfte, Pepe Cash fortsätter Dogecoins uppdrag att föra meme-tier-tillgångar till kryptovalutariket. Dessutom visar Pepe Cash oss hur lång tid människor kommer att samla och tjäna pengar på nischkulturer med blockchain-teknik.

Det visar också att människor är villiga att använda denna teknik för att autentisera och köpa / sälja bitar av digital konst. Ja, sällsynta Pepe är kanske inte på samma konstnärliga kaliber som en original Monet eller – Miro, men med cirka 1 500+ sällsynta Pepes registrerade i Rare Pepe Directory, räcker det med att säga, det finns en aktiv subkultur som ser mer än tillräckligt värde för att skapa , kuratera och sprida dessa artefakter från kulturell ikonografi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me