Vad är Pura?

Medan varje kryptovaluta skulle hävda att de försöker göra världen till en bättre plats, reserverar Pura 10% av varje blockbelöning för att göra exakt det. “PURA är världens första socialt och miljömedvetna kryptovaluta programmerad av protokolldesign som bidrar med upp till 10% av sina gruvbelöningar till det gemensamma bästa.” Vad är ”allmänt gott” exakt? Om du innehar Pura hjälper du dig att bestämma inom deras decentraliserade autonoma organisation eller DAO. Baserat på Dashs öppen källkod är Pura en decentraliserad kryptovaluta “som drivs av folket för folket.”

Pura Planet

Skaparna av Pura föreställer sig en värld där kryptovalutornas popularitet gör det nästan omöjligt för regeringar att effektivt samla in skatter. De tror att de 10% som avsatts kan bidra till att finansiera samhällets nödvändigheter, såsom vägar, skolor och utbildning. Innan den dagen kommer kommer mynt och DAO att finansiera och spåra “hållbara, miljö- och sociala projekt runt om i världen.”

Pura Planet

I slutändan skulle DAO inte bara vilja finansiera välgörenhetsorganisationer utan ta med välgörenhetsorganisationerna på blockchain. Det finns många välgörenhetsorganisationer med allvarliga allmänna kostnader och korruption. ”Genom att få välgörenhetsorganisationer, saker och projekt till blockchain ser användarna till att bidrag spåras, pengarnas utgifter är transparenta och att fondmottagarna hålls ansvariga inför samhället. På detta sätt är inte längre behovet av att helt enkelt lita på en ideell eller prosocial sak baserad på god tro. ”

Målgrupp

Pura, spanska för “ren”, namngavs med latinamerikanska marknader i åtanke. Med tanke på de senaste exemplen på hyperinflation kan kryptovalutor fungera som en relativt säker värdebutik i Latinamerikanska länder. Det finns också många arbetare som skickar pengar hemma och letar efter ett lågprisavgift.

Det verkar emellertid att samhället fortfarande har arbete för att tränga igenom dessa latinamerikanska marknader. Det är intressant att se Tyskland, USA och Kanada har de allra flesta plånböcker.

Pura plånböcker

Masternoder

Nätverkets funktioner finns ovanpå ett nätverk av masternoder. Du kan köra en masternode genom att köpa minst 100 000 mynt. I början av 2018 kostar det cirka 37 000 dollar. Dessa masternoder, på grund av sin stora investering i nätverket, förses med speciella belöningar och förmågor. Först och främst får de 60% av alla blockbelöningar. För det andra kan du enkelt distribuera nya funktioner via masternoder. För mer decentraliserade mynt som Bitcoin kräver nya funktioner samförstånd i en stor grupp gruvarbetare. Medan masternoder offrar en viss nivå av decentralisering, tror man att de på grund av deras investeringar kommer att agera i nätets bästa. Slutligen hjälper masternoder att köra viktiga funktioner som PrivatePay och InstaPay. Du kan kolla in en video om hur du ställer in en Pura-masternod här.

PrivatePay och InstaPay

Eftersom Pura är baserad på Dashs kodbas erbjuder masternoderna liknande funktioner. PrivatePay låter dig skicka pengar semi-anonymt. Istället för att dina mynt går direkt till mottagaren går de först till en masternode. Masternoderna börjar sedan handla med mynt för att fördunkla myntens historia. En masternode skickar så småningom dina mynt till den avsedda mottagaren.

InstaPay liknar Dashs InstantBetala, men det antas att Puras transaktioner är så snabba att det inte finns tid att stava ordet direkt. I stället för att vänta på bekräftelse på blockchain är InstaPay bearbetningen av att skicka dina mynt till en masternode som låser pengarna för att förhindra dubbel utgifter. Masternoden bekräftar inom några sekunder att transaktionen är låst. Masternoden lägger sedan till transaktionen i blockchain. InstaPay-funktionen är särskilt användbar för säljare som inte vill att folk väntar på att block ska brytas.

Handlare

Pura ger flera incitament för köpmän att acceptera myntet. Från och med den 1 februari 2018 har de 58 handlare registrerat sig runt om i världen. Genom en process som kallas ”Bevis för adoption” kommer Pura att göra det reservera en viss procentandel av blockbelöningar för partners som accepterar Pura som betalning. Dessa belöningar träder i kraft under tredje kvartalet 2018. Förutom att blockera belöningar och pengar på kreditkortshantering, tror teamet också att människor kommer att stödja ”varumärken med en bra sak.” Genom att använda nätverket och öka myntvärdet ökar användarna samtidigt värdet på de 10% som avsatts för att göra världen till en bättre plats. Om du är intresserad av att gå med i säljarnätverket kan du hitta mer information här.

Brytning

Pura mining använder X11-algoritmen med block i genomsnitt var 1,5: e till 4: e minut. Varje block belönar 25,16 Pura. Teamet utvecklade kod för att skapa “Fair Mining Network Effect”. De försöker bekämpa frågan om gruvpooler som hoppar runt till olika mynt baserat på vilket mynt som är det mest lönsamma att bryta. Dessa “jump and dumps” är dåliga för myntets nätverks- och prisstabilitet. Som en motåtgärd använder Pura en ”omriktningsalgoritm som kallas DeltaDiff” för att justera gruvsvårigheter baserat på den genomsnittliga tid det tar att hitta block under det senaste dygnet. Denna utjämning eliminerar den negativa effekten och mycket av incitamentet för stora pooler att hoppa in och ut ur gruvdrift.

Liknande mynt

Naturligtvis är Dash det mest liknande myntet till Pura. Pura är dock det enda myntet med blockbelöningar tillägnad välgörenhet. Dash kräver 1000 mynt för att bli en masternode. I början av 2018 skulle detta kosta dig nära en halv miljon dollar. Det finns också bara 22 miljoner Dash med 4666 masternoder som låser en betydande del av myntförsörjningen. Detta system tillåter endast 2,9 miljoner Dash att vara i omlopp. Pura, å andra sidan, kräver 100.000 Pura för att bli en masternode. Med 350 miljoner Pura existerar kan en större andel mynt fortfarande röra sig i nätverket.

Myntleverans och hållbarhet

Det cirkulerar för närvarande över 173 miljoner Pura med en maximal tillgång på 350 miljoner. I genomsnitt bryts 1550 block per dag. Efter en ny uppdatering släpps 10 Pura från varje block med följande distribution:

  • 5,16: Fullständiga masternoder
  • 2,00: Gruvarbetare
  • 1,00: Bevis på godtagande
  • 1,00: PuraPlanet
  • 0,44: Styrning
  • 0,40: Vanliga noder

Pura Team och Progress

Teamet består av över 20 medlemmar och leds av Vincent Fullerton.

Pura Team

Nyligen bildade teamet ett partnerskap med BitXatm för att låta människor köpa PURA med kontanter och ta ut kryptovaluta kontant. Teamet fortsätter att arbeta med möjligheten till ett Pura-betalkort också.

Handelshistoria

Efter lanseringen steg Pura snabbt till över $ 1 per mynt. Efter en retracement har priset svängt mellan 30 och 70 cent. Priset är inte beroende av lanseringen av en ny funktion utan helt enkelt den nivå av antagande och volym de kan börja uppnå. De allra flesta block har för närvarande inga transaktioner. Med en ökning av priset och därmed en ökning av blockbelöningsvärdet kan du då se Pura Planet börja påverka.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”; var scripts = document.getElementsByTagName (“script”); var embedder = scripts [scripts.length – 1]; (funktion () {var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname); if (appName == ””) {appName = ”local”;} var s = document.createElement (“script”); s.type = “ text / javascript ”; s.async = true; var theUrl = baseUrl + ‘serve / v3 / mynt / diagram? fsym = PURA&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’; s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnamn; embedder.parentNode.appendChild (s); }) ();

Var kan du köpa Pura?

Coinexchange och Kucoin står för den stora majoriteten av Pura-volymen med en Bitcoin-parning.

Var kan du förvara Pura?

Du kan lagra mynt i Pura Aurora plånbok tillgänglig för nedladdning här. Med Aurora får du automatiskt alla funktioner och uppdateringar. Utvecklarna kommer att släppa en mobilplånbok någon gång under 2018.

Slutsats

Medan Pura är ett mynt som fortfarande är helt i sin linda, tar det upp flera viktiga frågor i kryptovalutautrymmet. För det första tillhandahåller InstaPay omedelbar avveckling för handlare. Folk väntar inte på blockbekräftelser och säljare vill inte förlora pengar på en obekräftad transaktion. För det andra ger de en nivå av anonymitet i en tid av ökad statlig övervakning. Och slutligen tittar de på helheten och de frågor som vi som ett globalt samhälle bör samlas och lösa. Deras DAO för allmänhetens bästa är ett intressant experiment med hur effektiv en decentraliserad välgörenhetsorganisation är.

Ytterligare resurser

Facebook

Twitter

Slak

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me