Radarreläets decentraliserade utbyte möjliggör peer-to-peer-handel med kryptovalutor. Tekniskt konkurrerar det med första generationens decentraliserade börser som OasisDEX, EtherDelta /ForkDelta, IDEX och Kyber. Radarrelä överträffar dock inte bara dem på en 24-timmars handelsvolym grund. Det konkurrerar också effektivt med etablerade centraliserade börser, som Storbritannien-baserade CEX.IO när det gäller handelsvolym. Detta är ingen liten bedrift för en tjänst som fortfarande är i beta.

Radar Relay Setup Time

Radar Relay Setup Time (källa)

Jämfört med att skapa ett konto på en centralbörs tar det färre steg att börja handla med Radar Relay. Medan Radar Relay kanske inte är så snabbt som centraliserade börser, är det snabbare än första generationens decentraliserade börser som har bördan att genomföra allt på blockchain.

Denna guide för radarrelä täcker:

Radarrelä nyckeldetaljer

Hemsida: https://www.radarrelay.com/

Börsklassificering: Decentraliserat modulärt handelsnätverk

Protokoll för öppen ordning: 0x Beställningsschema

Tokens handlas: ERC20 Ethereum-token

MetaMask-support: Ja

Ledger Support: Ja

Paritetsstöd: Ja

Mist Support: Ja

Motsvarande: Off-Chain

Lösning: On-Chain

Depositionsavgift: Ingen

Uttagsavgift: Ingen

Inledande betatransaktionsavgift: 0,45% / 0,70% (tillverkare / tagare)

Reviderad betatransaktionsavgift: 0,00% / 0,00% (tillverkare / tagare) sedan november 2017

Vad är Radar Relay?

Radar Relay är en DApp, eller decentraliserad applikation, utformad för handel med plånbok till plånbok. Till skillnad från Coinbase, Bitstamp och andra centraliserade kryptovalutautbyten kräver Radar Relay-decentraliseringen inte att du skapar ett konto. Med Radar Relay kan du säkert byta polletter utan att behöva dela ditt namn, adress och annan personlig information. Dessutom har den ingen spärrperiod eller avgifter för insättningar och uttag. Precis som DDEX förbättrar Radar Relay-decentraliseringen inte bara säkerheten utan sparar också tid och pengar. Tyvärr är Radar Relay-tjänsten lite på den dyra sidan och kan bara användas för handel med ERC-20-tokens.

Registrering av Radar Relay-konto

Radar Relay Account Registrering (källa)

Hur fungerar Radar Relay decentraliserat utbyte?

För att använda Radar Relay decentraliserat växel kan du ansluta till hemsida, eller handel programmatiskt använda API. Hur som helst använder du i princip din plånbok för att göra en beställning. Allt Radar Relay gör är att sända den ordningen, hitta en matchning och sprida den informationen till Ethereum blockchain via 0x-protokollet. 0x-protokollet använder sedan smarta kontrakt för att slutföra ordern på blockchain.

För att vara exakt är Radar Relay ett relay. Relayers delar likviditetsinformation. Likviditetsinformation är i huvudsak information om någons avsikt att byta en tillgång mot en annan. Reläer skapar i princip en orderbok från kryptografiskt signerade meddelanden från likviditetsleverantörer. En likviditetsleverantör, eller marknadsförare, är helt enkelt alla näringsidkare som signalerar en avsikt att byta en viss kvantitet av en tillgång till en annan till ett visst pris under en viss period. På Radar Relay kan den perioden vara en timme, en dag, en vecka eller en månad.

Instruktionerna som likviditetsleverantören utfärdar till relayer kallas order. På Radar Relay har likviditetsleverantörer två alternativ:

  1. Lägg en gränsorder för att köpa en kvantitet av en tillgång för en viss kvantitet av en annan (budpris).
  2. Placera en begränsningsorder för att sälja en kvantitet av en tillgång för en viss kvantitet av en annan (begärt pris).

Senare går en likviditetstagare, eller tagaren, direkt till orderboken och går med på att göra affären på de villkor som anges av tillverkaren. 0x-protokollet hanterar allt därifrån för att fylla ordern. I huvudsak skapar 0x ett smart kontrakt och ordnar ordern på blockchain.

Hur är Radar Relay annorlunda?

Radar Relay använder en annan förtroendemodell. Enligt Radar Relay-marknadsföringsmaterialet är Radar Relay ett modulärt handelsnätverk. Detta är bara ett snyggt sätt att säga att de skiljer sig från den första iterationen av decentraliserade börser. Vad de egentligen menar med det är att reläer kan dela orderböcker och ansluta till varandra för att skapa större likviditetspooler eftersom 0x-protokollet hanterar orderavveckling. Detta var inte möjligt på den första generationen av decentraliserade börser som EtherDelta. Det är dock möjligt på Radar Relay decentraliserade börs eftersom 0x är ett öppet protokoll och reläer delar endast likviditetsinformation. Följaktligen är reläer fria att arbeta med varandra.

Byt ut Trust Hinkar

Byt ut Trust Hinkar

Traditionellt använde decentraliserade börser egna gränssnitt och smarta kontrakt för att möjliggöra affärer med antingen MetaMask eller Ledger-plånböcker. På EtherDelta, IDEX och andra första generationens decentraliserade börser, där smarta kontrakt sänder orderinformation till blockchain, fanns det inget sätt att dela likviditet eftersom gränssnitten var egna.

Radar Relay utnyttjar 0x-protokollet för att påskynda spridningen av orderinformation. Ännu viktigare, ur ett interoperationsperspektiv lämnar det utvecklingen och styrningen av smarta avtalsprotokoll för orderöverenskommelse till en global grupp av programmerare och handlare.

När bildades Radar Relay?

Radar Relay Beta-appen lanserades i augusti 2017. Alan Curtis (VD), Mike Roth (CTO), Brandon Arthur Roth (CCO) och Devin Eldridge (COO) leder projektet. Teamet fick tidigt stöd från Blockchain Capital i december 2017. Batshit Crazy Ventures, Samarbetsfond, Digital valutagrupp, Kindred Ventures, Kokopelli Capital, Notation Capital, Ömsesidiga satsningar, Sparkland Capital, V1.VC deltog också i såddrundan.

Investerare i radarrelä

Hur tjänar Radar Relay pengar?

Börser tjänar vanligtvis pengar genom att ta ut avgifter. Redan i augusti 2017 tillkännagav Radar Relay planer på att ta ut avgifter för tillverkare / tagare på 0,45% / 0,70%. Avgifter betalades i termer av ZRX-token. Avgifter betalades när beställningar avvecklades på Ethereum blockchain för att tillhandahålla tjänster för hosting och underlätta beställningar.

Radar Relay implementerar avgiftsabstraktion. Tack vare avgiftsabstraktion skulle handlare inte ens veta att de använder ZRX-tokens för att betala transaktionsavgifter. Trots det, sedan november 2017 stoppade Radar Relay decentraliserade börs debitering av transaktionsavgifter och har sett enorm framgång.

Handelsvolymerna framhäver Radar Relays framgång. Det är dock osäkert att Radar Relay kommer att kunna upprätthålla denna fart när transaktionsavgifter återinförs. Speciellt eftersom det finns konkurrenter som AirSwap som har affärsmodeller som inte är beroende av transaktionsavgifter.

Ytterligare resurser

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me