Vad är Ravencoin?

Ravencoin är en blockchain speciellt dedikerad till skapande och peer-to-peer överföring av tillgångar. Precis som Monero enbart fokuserar på integritet är Ravencoin specialiserat på tillgångsöverföring – inget mer, inget mindre.

Även om du kan byta tillgångar över andra blockkedjor, som Bitcoin och Ethereum, är det inte deras avsedda syfte. Och bristen på specialisering leder till problem som är specifika för att överföra tillgångar. Med Ravencoin kan du skapa och handla alla verkliga (t.ex. guldstänger, markhandlingar) eller digitala (t.ex. spelartiklar, mjukvarulicenser) tillgångar i ett nätverk med bara detta i åtanke.

I den här Ravencoin nybörjarhandboken dyker vi in ​​i allt du behöver veta om projektet, inklusive:

Hur fungerar Ravencoin?

Ravencoin är en gaffel av Bitcoin och använder därför Bitcoins UTXO-modell. Men innan vi går in i arkitekturen bör vi först undersöka varför de nuvarande blockchain-tillgångslösningarna har sina begränsningar.

De nuvarande begränsningarna

Som du säkert redan vet är det inte något nytt att sätta tillgångar på blockchain. Motpart, ovanpå Bitcoin, har varit ett alternativ sedan 2014. Och det finns gott om tokenstandarder tillgängliga med Ethereum – ERC20, ERC721 och ERC223, för att nämna några.

Att fästa tillgångar till dessa överordnade blockchains förbättrar säkerheten, men har betydande nackdelar. Med motpart är till exempel tillgångar kopplade till vanliga Bitcoin-transaktioner. För att byta en tillgång måste du spendera tillräckligt med basvalutan (dvs. bitcoin) för att den associerade transaktionen ska gå igenom. Om nätverksavgifterna är höga är utbytet dyrt.

Dessutom skyddar dessa nätverk inte mot vanliga problem som uppstår vid tillgångsöverföringar. Tittar du på Ethereum nu: Du kan omedvetet ha en viss symboltyp som ERC20. Om du skickar token till fel börs eller till en viss plånbok kan den underliggande tillgången förstöras.

Ravencoin vs. Bitcoin | Skillnaderna

Även om Ravencoin är en Bitcoin-gaffel, fungerar den på sin egen blockchain. Det finns fyra huvudskillnader mellan de två nätverken:

  • Utgivningsplan: Ravencoin-gruvbelöningen började vid 5000 RVN medan Bitcoin började med 50 BTC.
  • Blockeringstid: Vid en minut är Ravencoins blocktid en tiondel av Bitcoin.
  • Myntleverans: Det finns totalt 21 miljarder RVN jämfört med 21 miljoner BTC.
  • Gruvealgoritm: Bitcoin implementerar SHA-256-hashingalgoritmen medan Ravencoin använder X16R. Denna algoritm förhindrar ASIC-gruvdrift.

Till skillnad från majoriteten av de projekt som för närvarande finns i branschen, hade Ravencoin inte ett initialt mynterbjudande (ICO), startade utan en pre-gruva och hade ingen RVN i en grundarepool.

Första Ravencoin-uttagsautomaten

Den första bankomaten för Ravencoin

Tillgångsskapande & Överföringsprocess

För att skapa en tillgångstoken måste du bränna en del RVN och ange ett tokennamn. Det här namnet måste vara unikt. Därefter ställer du in antalet tokens, hur många decimaler de har och om du kan ge ut mer i framtiden.

Enkla tokens som detta är plattformens bara ben. Utöver den grunden finns det några olika symboltyper som Ravencoin tillhandahåller:

Belöningar

Du kan dela ut RVN-belöningar till innehavare av din token. Användningsfallet för dessa belöningar varierar var som helst från kundlojalitetspoäng till ett företags utdelning.

Unika poletter

Unika tokens kan inte replikeras och hjälper till att bevisa äktheten. Även om denna symboltyp gjordes populär hos Cryptokitties, utvidgas deras värde utöver digitala samlarobjekt.

Unika tokens är fördelaktiga i alla fall där du behöver bevis på ägande. Programvarulicenser, konstsamling och bilregistrering är bara några exempel på tillgångar som skulle använda dessa tokens.

Icke-tillgångsmärken

Ravencoin innehåller specialiserade tokens för att också tillhandahålla icke-tillgångsfunktionalitet.

Aktiva kommunikationskanaler är nödvändiga för många tokenbaserade system. För att underlätta dessa kanaler lagrar Ravencoin specialiserade kommunikationstecken ovanpå de tillgångar du har. Eftersom kommunikationstoken är länkade till tillgångarna får endast tillgångshållare meddelandena.

Ravencoin implementerar samma metod för omröstning. För att initiera en omröstning meddelar du tokeninnehavare via meddelandesystemet. Och med meddelandet passerar du en RÖSTToken. Tokeninnehavare löser sedan in sin RÖST till … ja, rösta.

Ravencoin Team & Framsteg

Ravencoin har inget etablerat team. Det är ett öppen källkodsprojekt som leds av kärnutvecklarna: RavoncoinDev, Tron och Chatturga (splittrad användarnamn). Bruce Fenton, styrelseledamot i Bitcoin Foundation, ger råd till teamet.

Kärnutvecklarna lanserade Ravencoin den 3 januari 2018, nionde årsdagen för lanseringen av Bitcoin. Och Fenton startade lanseringen med en Tweet som tillkännagav gruvstart.

Binärer finns på plats https://t.co/AOV68LtRNU du kan börja bryta Ravencoin https://t.co/caznogtS6N

– Bruce Fenton (@brucefenton) 3 januari 2018

Projektet fick ökad uppmärksamhet när Overstock VD Patrick Byrne meddelade att hans företag hade gjort en investering i flera miljoner dollar in i laget. Sedan dess har teamet byggt ut kärnfunktionaliteten för tillgångsstöd och belöningsfunktioner.

Tävlande

Tokenisering av tillgångar har varit populärt ett tag nu och flera projekt erbjuder liknande funktioner som Ravencoin. Som nämnts tidigare ger plattformar som Ethereum och Waves dig möjligheten att skapa tokens. Tokenisering är dock inte fokus för dessa plattformar.

Motpart är en av de mest populära tokenplattformarna, men den är bunden till Bitcoin-nätverket. Denna anslutning kan antingen vara en styrka eller svaghet beroende på vem du pratar med.

Projekt som WAX och Enjin Coin erbjuder tokeniserade digitala tillgångar men riktar sig mot onlinespelindustrin, medan Polymath är i samma båt och riktar sig till värdepapper.

Det mest liknande projektet till Ravencoin är Bytom. Båda lagen har anpassade uppdrag och plattformarna stöder nästan identisk funktionalitet för slutanvändaren. De har dock sina skillnader. Bytom hade en ICO och tillåter ASIC-gruvdrift i nätverket. Faktum är att dess vitbok uppmuntrar det.

Handel

Eftersom Ravencoin är ett relativt nytt projekt finns det inte mycket handelsdata att analysera.

RVN-priset har hoppat upp två gånger i sin historia. Den första spiken inträffade i slutet av mars för att nå en heltidshöjd på ~ $ 0,07 (~ 0,000009 BTC) medan den andra var i början av maj. Båda gångerna var tillväxten kortlivad eftersom priset långsamt sjönk tillbaka till nivåerna före spik. Det är oklart vad som kunde ha orsakat prissteget vid dessa tillfällen.

Priset har varit rimligt stabilt på ungefär $ 0,022 (~ 0,000003 BTC) under mitten av juni.

Lanseringen av Ravencoin-mainnet och ökad aktivitet på plattformen bör hjälpa priset. Alla nyheter om anmärkningsvärda företag eller finansinstitut som använder plattformen bör också ha en positiv effekt.

Var kan jag köpa RVN

Du har två alternativ att skaffa RVN: brytning och köpa på en börs.

Om du är intresserad av gruvdrift bör du gå med i en av de gruvpooler som Ravencoin-teamet har listat i sina Bitcointalk forum. De har också en omfattande gruvguide Wiki.

Tyvärr betyder den korta tid som projektet har funnits att det finns ett begränsat antal utbyten som stöder det. Det bästa är att köpa den med Bitcoin på CryptoBridge eller Nano på Nanex.

Om du är i Kina har du också möjlighet att köpa RVN med CNY på QBTC.

Var RVN ska förvaras

Du har några alternativ för var du ska lagra din RVN.

Utvecklingsteamet tillhandahåller en skrivbordsplånbok samt en Android plånbok. En iOS-plånbok pågår för närvarande. Teamet arbetar också med Jaxx, Coinomi och Ethos, så det kommer sannolikt att vara alternativ snart.

Dessutom kan du använda PocketRaven online plånbok eller till och med pappersplånboksgeneratorn tillgänglig på Github.

Slutsats

Medan de flesta blockchain-projekt försöker lova världen, erbjuder Ravencoin bara en sak: tokeniserad tillgångsöverföring. Och det enskilda fokuset är inte dåligt. När projekt försöker lösa en massa problem samtidigt skapar de ofta en massa halvbakade lösningar. Ravencoin undviker det.

Som ett ungt projekt med till synes oändlig konkurrens är det svårt att förutsäga hur framgångsrikt Ravencoin kommer att bli. En aktiv gemenskap och stöd från ett av de mest respekterade namnen inom online-detaljhandeln är dock positiva indikatorer. Det finns en tydlig trend mot tokenisering av alla typer av tillgångar. Vi har dock ännu inte sett om Ravencoin kommer att leda den förändringen eller inte.

Ytterligare Ravencoin-resurser

Github

Disharmoni

Twitter

Wiki

Bitcointalk

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me