Vad är Skycoin?

Skycoin är ett komplett ekosystem baserat på en innovativ nästa generations blockchain-teknik. Skycoin har utvecklats kontinuerligt i nästan 7 år med det första åtagandet som går tillbaka till 2013 av tidiga utvecklare av Bitcoin och Ethereum.

Skärmdump av Skycoyns Github begick först den 25 december 2013

Det första åtagandet från Skycoyns officiella Github började den 25 december 2013

De har sin egen konsensusalgoritm känd som Obelisk skriven och publicerad akademiskt av en tidig utvecklare av Ethereum. Obelisk är en icke-energiintensiv konsensusalgoritm baserad på ett koncept som kallas ”web of trust dynamics” som är helt annorlunda än PoW, PoS och deras derivat.

Ett stort mål för Skycoin är att främja faktisk användning av kryptovaluta snarare än spekulation. Skywire, Skycoin-flaggans applikation, har det ambitiösa målet att decentralisera internet på hårdvarunivå och är på väg att börja testnätet i april. Detta är dock bara en av de många aspekterna av Skycoin-ekosystemet. Skywire kommer inte bara att tillhandahålla decentraliserad bandbredd utan också lagring och beräkning, vilket kompletterar den heliga treenigheten av råvaror som är nödvändiga för det nya internet.

Skycoin har också sin egen ICO-plattform som heter Fiber, deras eget deterministiska programmeringsspråk, CX, härrörande från Golang, ett privat decentraliserat messenger-system som heter Sky-Messenger och en decentraliserad social media-plattform, BBS.

Här är ett annat sätt att tänka på Skycoin: En öppen källkod, samhällsägd, maskinvarubaserad peer-to-peer-internet designad från första principer och utnyttjande av blockkedjans incitament.

Dessutom, till skillnad från de flesta ICO: er du ser idag, ber de inte om pengar med löfte om att utveckla något i framtiden. Detta är ett projekt med en sju år lång utveckling och testnätet för deras första flaggskeppsprojekt är på väg att lanseras.

Skycoin (SKY)

Skycoin (SKY), en tredje generationens kryptovaluta, är bränslet i hela ekosystemet. Den stöder 300 TPS, gratis transaktioner med mindre än 2 sekunders transaktionstid, är motståndskraftig mot 51% attacker, hålls hållbart utan energiintensiv gruvdrift, har standard privat transaktion med CoinJoin-protokollet och betalar en form av utdelning i en annan valuta känd som mynt timmar (tänk NEO / GAS). Detta är allt möjligt på grund av dess innovativa konsensusalgoritm som heter Obelisk.

Skywire

Flaggskeppsprojektet, Skywire, kommer att decentralisera internet med ett stimulerat nät av noder. I framtiden, genom att installera ett nät av antenner, kan du stoppa piggybacking från den befintliga infrastrukturen. Skywire bygger på det berömda nätverksprojektet med öppen källkod cjdns och ett protokoll med öppet flöde (även känt som programvarubaserat nätverk). Det sägs att Skywire-hastigheten kommer att bli drastiskt snabbare än någon befintlig VPN och det nuvarande internet självt med kanalbindningskapacitet och en DNS baserad på offentliga / privata nycklar.

Detta har redan demonstrerats med det icke-blockchain-stimulerade cjdns-protokollet (“ett krypterat IPv6-nätverk som använder kryptografi med public key för adressallokering och en distribuerad hash-tabell för routing”) utvecklad av open source-nätverksprotokollgemenskapen från början av 2011.

Skärmdump av vittnesmål från cjdns 'Github

Vittnesmål är hämtade från cjdns ’Github.

Mynt timmar

Att hålla 1 Skycoin i Skycoin-plånboken ger 1 myntimme varje timme. Mynttimmar är den valuta du använder för att transakera bandbredd och andra tjänster inom SKY-ekosystemet. Detta gör Skycoin effektivt till en kryptovaluta som stöds av bandbredd.

Om du vill använda Skywire måste du först bli en nod i nätverket. Noder som vidarebefordrar trafik direkt krypterad trafik utan att veta vart de krypterade paketen slutligen kommer att gå. Du känner bara till en nod före och efter din nod. Samtidigt hindrar krypterade paket dig från att se data. Under tiden får du betalt i myntimmar för vidarebefordran av paket. Filen kan endast låsas upp och visas med begärandens privata nyckel när den når målets offentliga nyckel.

Du kan tänka på det som ett peer-to-peer-torrentnätverk där data krypteras och bara kan ses av leecher. Under tiden kommer såmaskiner, eller snarare de sammankopplande noderna till såmaskiner, alla att betalas av den bandbredd de såddar. Inte längre kommer vi att få människor som bara blodiglar och aldrig fröer (erkänn det, vi har alla gjort det). Nu uppmuntras alla att vara den ensamma ädla såmaskinen som sådd den spruckna versionen av Roller Coaster Tycoon på egen hand i flera år.

Sex år innan släppet av detta avsnitt av Silicon Valley har Skycoin redan utvecklats.

Fiber

Det finns många skäl till varför laget bestämde sig för att utforma ett helt internet innan man byggde den nya visionen om blockchain 3.0. Detta har tagit bort säkerhetsfel som ses i andra blockchain-protokoll på nätverksnivå. Genom att stimulera ett decentraliserat nätverk av hårdvara med ett icke-beräkningsintensivt konsensusprotokoll kommer blockchain-applikationer på Skycoin att kunna skala horisontellt oändligt.

Fiber är blockchain-arkitekturen bakom Skycoin, och alla framtida ICO: er (för närvarande 30 i pipeline) kommer att använda denna open source-teknik. Teamet tror att att placera världens dApps i en enda blockkedja aldrig kommer att möjliggöra den skalning som behövs för en riktig massanpassning. Istället kommer varje företag att ha sin egen modulära blockkedja, och de kan anpassa den efter sina behov, antingen som en privat kedja eller en offentlig kedja utan tillstånd. Följaktligen förhindrar att alla ger sin egen skräddarsydda blockchain situationer där en enda dApp täpper hela nätverket, som CryptoKitties på Ethereum..

För att lösa löneproblemet mellan den oändliga kampen mellan “Effektivitet, säkerhet och decentralisering” tillåter Fiber varje företag att bestämma graden av decentralisering som behövs för deras specifika användningsfall.

Du kanske undrar, “Hur decentraliserar du alla dessa enskilda blockkedjor?”

Bra fråga!

Teamet utvecklade Skyminer för att svara på den frågan.

En bild av den officiella Skywire Miner

Ett av få blockchain-projekt med en hårdvaruprodukt.

Skywire Miner

Skycoin-utvecklarna byggde Skyminer med den mest lämpliga kombinationen av billig men effektiv hårdvara som behövs för designen av Fiber.

Dessutom uppmuntrar Skycoin-stiftelsen att bygga DIY (gör det själv) gruvarbetare med en extremt entusiastisk DIY-gemenskap.

Det är viktigt att notera att konsensusalgoritmen Obelisk inte använder den konventionella gruvidén för att förhindra centralisering av gruvarbetare som vi ser idag i Bitcoin. Det finns inga blockbelöningar för att skapa ett block. “Gruvdrift” i samband med Skycoin hänvisar till bidraget från bandbredd, beräkning och lagring till nätverket i utbyte mot Skycoin och Coin Hours.

En bild av en DIY-gruvarbetare.

En DIY-gruvarbetare byggd av samhället.

Specifikationer för Skywire Miner

Den första generationen Skyminer hårdvarulista är som följer:

 • Anpassade PCB-kort
 • 16-portars OpenWRT-router
 • 16 GB RAM (8 x 2 GB DDR3)
 • ARM Cortex-A53 CPU
 • 8 x 16 GB Klass-10 A1 Micro SD
 • Hexa-core Mali450 GPU
 • LAN-bandbredd: 8 x 1000 Mbps
 • Gigabit Ethernet, 8 + 1-portomkopplare
 • 64-bitars Linux (Alpine Linux)

I huvudsak 8 Orange Pis, en router, Ethernet-kablar och en strömförsörjning (en total kostnad på 600 USD). Att använda billig men effektiv och lättillgänglig hårdvara förhindrar problem som ASIC-gruvcentralisering. Samtidigt ger den den hårdvara som behövs för oändlig horisontell skalning.

Intressant är att varje Orange Pi fungerar som en nod för endast en applikation på Skywire. Att karantäna varje applikation i sin egen blockchain tar bort den systemiska risken för en ständigt växande massiv global blockchain.

En bildföreställning av parallell skalning jämfört med Bitcoin och Ethereum.

En högnivårepresentation av parallell skalning.

Så småningom kommer medgrundare av Ark och Bitseed, Mike Doty, att masstillverka nästa generation av Skywire gruvarbetare. Detta säkerställer att det finns tillräckligt med hårdvara för ett växande Fiber-ekosystem.

Ett nät av trådlösa antenner tar bort behovet av piggyback av den befintliga internetinfrastrukturen. Så småningom kommer Skywire-gruvarbetaren att tillhandahålla decentraliserad bandbredd, beräkning och lagring på Skywire.

Stiftelsen Skycoin kommer att subventionera Skyminers för den inledande fasen av projektet tills de är självförsörjande.

Team, rådgivare och tidiga investerare

 • Synth (grundare), en tidig utvecklare av Bitcoin som sitter i rådgivande styrelser för flera kryptovalutor
 • Huowu Chen (grundare), en tidig utvecklare som ansvarade för pythonimplementeringen av Ethereum utvecklade Obelisk-konsensusen
 • Steve Leonard (grundare), en lång historia av engagemang i kryptovaluta sedan Bitcoin mycket tidigt. Steve utvecklade det mesta av den ursprungliga Skycoin-programvaran
 • Mike Doty (rådgivare), medgrundare av Ark and Bitseed
 • Michael Terpin (rådgivare), Grundare av CoinAgenda-konferensserien och chef för ICO-kommittén för Alphabit Fund
 • Patrick Dai (investerare), grundare av Qtum och tidigt engagemang med Vechain

Obs: detta är inte en uttömmande lista.

Myntförsörjning

Det finns totalt 100 miljoner Skycoins med 7,7 miljoner Skycoin redan i omlopp. Om vi ​​antar att samma fördelningshastighet som de senaste tre åren kommer Skycoin troligen att uppgå till 25 miljoner mynt 2022. Stiftelsen Skycoin kommer att distribuera högst 5 miljoner Skycoin per år när cirkulationsförsörjningen når 25 miljoner.

Handelshistoria

Skycoin nådde en heltidshöjd på 49 USD i början av januari. Sedan dess har det återgått till ett lågt värde på 8 USD tillsammans med resten av kryptovalutamarknaden.

Var kan jag köpa SKY

För närvarande finns Skycoin att köpa på Cryptopia, C2CX, och Iquant.

Dessutom finns en OTC-förbikopplingsfunktion också tillgänglig på deras hemsida där du direkt kan köpa Skycoin. OTC-förbikopplingsfunktionen kommer också att finnas tillgänglig direkt i plånboken i framtiden.

Var SKY ska förvaras

Du kan använda officiell skrivbordsplånbok, webbplånbok och snart kommer att släppas mobil plånbok för att lagra din SKY.

Slutsats

Skycoin-teamet har konstruerat ett grundligt övertygande argument om svagheterna hos befintliga stora mynt på marknaden. Under tiden har de lagt ut en uppsättning attraktiva lösningar som löser dessa svagheter. De verkar ha kunnat leva upp till sina krav på den tekniska fronten hittills. Att decentralisera internet är dock ingen lätt uppgift, än mindre att börja på hårdvarunivå. Dessutom kommer deras förmåga att kommunicera sin komplicerade vision effektivt vara en kontinuerlig utmaning.

Det är omöjligt att säga om Skycoin kommer att kunna uppnå sin enorma vision, men det kommer säkert att vara ett spännande mynt att se upp för i framtiden.

Ytterligare resurser

Hemsida

Telegram

Medium

Twitter

Youtube

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me