Vad är TenX?

TenX är en digital plånbok och fysiskt kort som du kan använda för att spendera kryptovaluta i vilken butik som helst – även om de inte accepterar krypto.

Du kanske har lagt märke till att du har samlat alla dessa mynt men inte har många platser tillgängliga att spendera dem. Förutom Överlager och kanske en butik eller två runt staden, dina alternativ är ganska begränsade.

TenX är på uppdrag att ändra på det.

I den här TenX-guiden ska vi täcka:

Hur fungerar TenX?

TenX-teamets uppdrag är att göra ”alla blockchain-tillgångar som kan användas direkt.”För att göra detta har de byggt en plånbok och ett kortsystem ovanpå COMIT-nätverk – ett routingsprotokoll som möjliggör betalningar över blockkedjor.

TenX plånbok

TenX-plånboken finns på Android, iOS och webb. Denna plånbok med flera valutor stöder för närvarande endast Bitcoin, Ethereum och Litecoin med planer på att stödja fler altcoins på vägen.

iOS TenX plånbok

iOS TenX plånbok

Du kan inte komma åt din plånboks privata nycklar för tillfället. Istället lagrar TenX dem i en blandning av heta (online) och kalla (offline) lagringslösningar som är i nivå med branschstandard. När plånboken är integrerad i COMIT-nätverket har du full kontroll över dina privata nycklar. Denna integration var ursprungligen planerad till slutet av 2017. Den har dock ännu inte inträffat. TenX-teamet säger nu också i a extra vitbok att de bara överväger att ge användarna sina privata nycklar.

TenX-transaktioner

Du kan göra transaktioner med antingen TenX app eller ett fysiskt TenX-betalkort. Till skillnad från andra kryptokort förblir alla dina mynttillgångar som krypto fram till den tidpunkt du faktiskt gör en transaktion.

TenX plånbok & amp; Kort

TenX plånbok & Kort

DSS (Decentralized Security Smart Contracts)

Med hjälp av en DSS kan du ställa in utgiftsregler för ditt kort och ha ytterligare kontroll över dina medel. Du kan ställa in köpgränser, dagliga utgiftsgränser och uttagsgränser.

Du kan också välja en portfölj med mynt att använda för att spendera. Till exempel kan du ordna att varje köp delas upp i 50 procent Bitcoin, 25 procent Ethereum och 25 procent Litecoin.

TenX betalningsplattform

Så småningom kommer TenX att släppa utvecklarverktyg för nystartade företag, företag och handlare som kan kopplas till COMIT-nätverket. Detta hjälper TenX att expandera utöver bara betalkort och experimentera med andra tillgångsklasser som ETF: er och derivat.

TenX betalningsplattform

TenX betalningsplattform

Att göra COMIT-plattformen tillgänglig för allmänheten kommer också att leda till nya tjänster såsom utbyten och utlåningsprogram. Den ursprungliga färdplanen har den här funktionen tillgänglig under tredje kvartalet 2018, men laget har också missat märket på den här.

COMIT-nätverk

TenX är integrerat med COMIT-nätverket (Cryptographically-safe Off-chain Multi-asset Instant Transaction). Även om det skapades av samma personer bakom TenX, har COMIT-nätverk har en helt annan webbplats och vitt papper.

Målet med COMIT-nätverket är att låta varje ny blockchain ansluta till en befintlig blockchain genom att använda COMIT Routing Protocol (CRP) – en uppsättning standarder som beskriver hur de olika blockkedjorna kommunicerar med varandra. Detta liknar hur Internet är anslutet över hela världen via TCP / IP-protokollet.

Med framgångsrikt implementering av COMIT-nätverket kan du byta ut en tillgång mot en annan (krypto-till-krypto eller krypto-till-fiat) omedelbart för nästan noll transaktionsavgifter.

För att en blockchain ska vara kompatibel med COMIT-nätverket måste den ha följande attribut:

  • Skydd med dubbla utgifter
  • Multisig
  • Timelocks
  • Hash-funktion

De mest ansedda blockkedjorna innehåller redan alla dessa krav.

En COMIT-transaktion

För att göra en transaktion, a Användare (U) måste använda en plånbok som är ansluten till COMIT-nätverket. De Affärsverksamhet (B) där användaren spenderar sina medel måste också ha en betalningsleverantör som är ansluten till COMIT-nätverket.

När användaren gör en transaktion vid ett godkänt företag skickas transaktionen via ett nätverk av Likviditetsleverantörer (LP) för att bestämma vilken LP som har den bästa växelkursen.

En LP arbetar över blockkedjor och ger likviditet till utbytena mellan de olika valutorna.

COMIT-nätverksdirigering

COMIT Network Routing

För en mer detaljerad förklaring av hur COMIT-nätverket fungerar, kolla in vitt papper.

TenX-avgifter & Belöningar

TenX har inga transaktionsavgifter. Du debiteras bara en engångsavgift på $ 15 för det fysiska kortet och 1,50 dollar för digitalkortet. Det finns också ingen årsavgift att använda kortet om du inte spenderar mindre än $ 1000 på ett år. Om du inte når det lägsta, betalar du $ 10.

Den ursprungliga vitboken beskrev ett belöningsprogram för TenX-innehavare och användare. Det uppgav att du hade två sätt att tjäna belöningar:

  1. Håller PAY-tokens
  2. Använda TenX-kortet

Innehavare av PAY-token skulle få Ethereum med varje transaktion i TenX-nätverket. Företaget skulle betala ut 0,5% av den sammanlagda transaktionsvolymen varje månad till PAY-innehavare. När nätverks- och transaktionsvolymen växer skulle dessa betalningar ske oftare med målet att utbetalningar varje timme.

På samma sätt som de flesta kreditkort skulle du också få ett 0,1% belöning varje gång du använder TenX-kortet. Du kommer att få denna belöning i PAY-token som du antingen kan hålla för att få den tidigare nämnda belöningen eller sälja på den öppna marknaden.

UPPDATERING AV BELÖNNINGAR: Detta belöningsprogram finns inte längre och teamet har aldrig implementerat det. I oktober 2018 laget meddelat att de omprövade belöningsprogrammet. När detta skrivs har de inga offentliga planer för vad det kommer att bli. Det kan innebära en helt separat token. Flera samhällsmedlemmar är upprörda över beslutet eftersom de köpte sig in i projektet med en förväntan att få belöningar i linje med ovanstående struktur.

TenX History

TenX team släppte sin slutliga vitbok och startade sin tokenförsäljning i slutet av juni 2017.

Huvudkontoret i Singapore grundades laget av Toby Hoenisch, Dr. Julian Hosp, Michael Sperk, och Paul Kitti. Hoenisch, Dr. Hosp och Kitti arbetade också tillsammans för att utveckla vitt papper för COMIT-nätverket.

Fenbushi Capital, ett stort blockchain-riskkapitalföretag med Vitalik Buterin som en allmän partner, är en investerare i TenX.

TenX grundare

TenX Founding Team

TenX-resan har inte varit intressant. Teamet lanserade det första kortet tillbaka i september 2016 i Singapore i samarbete med OneBit, emittenten. I juni 2017 började europeiska kunder ta emot sina kort.

I början av 2018 blev det dock värre. I januari tvingades TenX hitta en ny kortutgivare och har inte kunnat göra det än. På grund av detta väntar kortdistributionen tills de börjar arbeta med en ny emittent.

Teamet fortsätter att arbeta genom kortfrysning genom utveckling på COMIT-nätverket och plånboken. I april 2018 samarbetade TenX med Litecoin Foundation och genomförde i juni den första atombytet mellan BTC och ETH på COMIT. Nästa steg för företaget är att hitta en kortutgivare, starta kryptokorten och lägga till stöd för fler kryptovalutor.

Konkurrens

Det finns några andra företag som försöker bygga kryptovalutakortsystem inklusive Tecken och Monaco (nyligen ommärkt till Crypto). Varje kort har en annan belöningsstruktur som gynnar olika typer av användningsfall. TenX är unikt eftersom det är den enda som använder COMIT-nätverket och COMIT-tvärkanalbetalningar.

Precis som vi har flera kredit- och betalkortsalternativ i det traditionella finanssystemet finns det utrymme för flera alternativ i kryptoutrymmet med olika för- och nackdelar skräddarsydda för olika typer av spenders.

Token Supply

Det finns för närvarande lite under 110 miljoner PAY-token cirkulerar på marknaden. Detta representerar 51% av de tokens som någonsin kommer att finnas på marknaden.

Ytterligare 29 procent (eller ~ 59,5 miljoner) kommer in på marknaden under de kommande 4 åren för att finansiera samhällsinitiativ, affärsutveckling och akademisk forskning för att ytterligare förbättra produkten.

Av de senaste 20 procenten kommer hälften att reserveras som en tillgång i företaget medan den andra hälften kommer att användas för att kompensera TenX-grundarna och anställda under en 4-årig intjänandeperiod.

Inga fler tokens skapas utöver dessa.

Handel

TenX PAY-token ökade till en högsta tid av $ 5,60 (0,00147972 BTC) i augusti 2017. Den dramatiska prisökningen orsakades av utfärdandet av ett stort parti betalkort såväl som att PAY-token slutligen noterades på Yunbi – ett av de största Kina-baserade kryptobörserna.

Efter det sjönk priset långsamt och stadigt till $ 1,50 – $ 2,00 med små positiva rörelser mot slutet av november. Som nästan alla andra altcoin nådde PAY ytterligare en höjdpunkt i början av januari 2018. Priset steg snabbt till cirka $ 5,00 (~ 0,00035 BTC) innan det kraschade resten av 2018.

Björnmarknaden har i kombination med bristen på kortutfärdande hållit priset nere. Det ligger för närvarande på ett golv på cirka $ 0,30 (~ 0,00007 BTC).

Det verkar som investerare tappar förtroendet för detta projekt varje dag som en kortutgivare försvinner. Även en övergripande vändning på marknaden kan ha liten effekt på TenX om företaget inte kan producera kryptokorten. Håll utkik efter slutförandet av COMIT-nätverket och alla meddelanden om utgivarpartnerskap. Dessa två saker är de viktigaste katalysatorerna som kan hjälpa priset.

Var man kan köpa PAY

Du kan köpa PAY med Bitcoin, Ethereum eller Tether på flera större börser som Bittrex och Huobi.

En strategi är att först köpa Bitcoin på antingen GDAX eller Gemini och sedan överföra det till Bittrex.

Du kan kolla in CoinMarketCap för en komplett lista över de börser som PAY är tillgängligt på.

Var ska man lagra PAY

Vi rekommenderar att du lagrar dina PAY-tokens på en hårdvaruplånbok som har stöd för ERC20-tokens som Trezor eller Ledger Nano S.

Ett annat alternativ för lagring är MyEtherWallet där du kan flytta dina tokens till en offline pappersplånbok.

Konstigt nog, du kan inte lagra dina PAY-tokens i TenX-plånboken.

Slutsats

TenX är ett projekt som fick höga förväntningar men har sedan dess förlorat mycket av kryptosamhällets förtroende. Med projektet mer än ett år kvar på den första färdplanen undrar många investerare om TenX-teamet någonsin kommer att få ett kort på marknaden. Denna försening, i kombination med omstruktureringen av belöningsprogrammet, har lämnat en bitter smak i många människors mun.

Med detta sagt fortsätter företaget att tillhandahålla uppdateringar. Och det verkar som om utvecklingsteamet fortsätter att göra framsteg. Nu när Monaco (Crypto) levererar kort, har de dock förlorat de första fördelarna som de en gång hade.

Redaktörens anmärkning: Den här artikeln uppdaterades av Steven Buchko den 12.04.2018 för att återspegla de senaste ändringarna av projektet.

Ytterligare TenX-resurser

Hemsida

Blogg

Twitter

Facebook

Reddit

Youtube

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me