Vad är TRON?

TRON är ett blockchain-baserat operativsystem och en decentraliserad applikationsplattform (dapp). Grundat av en ideell Singapore-baserad stiftelse, Tron Foundation, försökte projektgruppen inledningsvis ta itu med den globala underhållningsindustrin – för närvarande värderad till 1 biljon dollar. De har dock utvidgat sin vision kraftigt och tacklat hela dapps-marknaden.

Enligt dess första vitboken, ”TRONs teammedlemmar är anhängare av Sir Tim Berners-Lee, som är övertygade om att protokollet, från och med dess uppfinningsögonblick, är en tillgång för människor snarare än ett vinstdrivande verktyg för små grupper.” Tim Berners-Lee är grundaren av World Wide Web.

TRON: s öppna, decentraliserade plattform och distribuerad lagringsteknik gör det möjligt för skapare av digitalt innehåll att klippa ut mellanhänder som Apple Store och Google Play Store. Innehållsproducenter kan således få pengar direkt från konsumenterna.

För närvarande kontrolleras mycket användardata och trafik av några företag som Google, Facebook och Amazon. TRON försöker mildra den här kontrollen genom att placera äganderätten till data i skaparens händer.

I den här TRON-guiden behandlar vi:

Hur fungerar TRON?

Viktiga funktioner i TRON

TRON vill “läka Internet” genom följande funktioner:

 1. Datafrihet: gratis och okontrollerad data
 2. Aktiverar innehållsekosystem där användare kan få digitala tillgångar från spridning av innehåll
 3. Personlig ICO med möjlighet att distribuera digitala tillgångar
 4. Infrastruktur för att möjliggöra utbyte av digitala tillgångar (t.ex. spel) och marknadsprognoser.

Detta är ett långsiktigt projekt med en uppsättning faser som började med Exodus 2017 och kommer i slutändan att leda till Evigheten 2023. Nedan följer de viktigaste funktionerna i varje steg.

 1. Exodus: Den fria plattformen för peer to peer-distribution, lagring och innehåll.
 2. Odyssey: Ekonomiska incitament införs för att uppmuntra skapande och bemyndigande av innehåll
 3. Stor resa: individuella ICO-funktioner
 4. Apollo: Möjlighet för innehållsproducenter att utfärda personliga tokens (TRON 20 Token)

Steg 5 och 6 vill båda främja möjligheten att decentralisera spelindustrin. De tillåter utvecklare att bygga spelplattformar fritt och sedan uppnå monetära incitament vid upprättandet av nämnda spel.

TRX Coin-tidslinje

En mer djupgående granskning

TRON är särskilt ambitiöst. Dess omfattning inkluderar implementeringen av många blockchain-tekniker som fortfarande är tekniskt experimentella idag inklusive något som liknar hela Ethereum-plattformen. Teamet försöker åstadkomma detta under de närmaste 8-10 åren.


Exodus

För närvarande ockuperar vi den första etappen. Exodus syftar till att tillhandahålla enkel distribuerad fildelning byggd ovanpå något som liknar IPFS. Därför utnyttjar TRON inte någon blockchain-teknik i sin nuvarande plattform. Detta är dock inställt på att förändras med tillkomsten av den andra fasen.

Odyssey

Odyssey, nästa steg, försöker uppmuntra tidig antagande och skapande av en egen gemenskap av innehållsskapare och konsumenter med något som liknar en proof of stake-modell.

Skalan för ersättning för skapande är kopplad till ett mått med ett relaterat tippningsschema i motsats till enkla vyer eller klick. Visningar och klick är inte idealiska eftersom de kan reproduceras massor av klickgårdar eller bots.

Användare kommer i slutändan att handla (potentiellt genom enkelriktade betalningskanaler som jRaiden) i TRX. Detta underlättar utbyte av värde för tjänster snabbare men kräver någon typ av in- och utbetalning av ett TRX-konto om användare inte initialt har TRX.

Stor resa & Apollo

Den tredje fasen (Great Voyage) och den fjärde fasen (Apollo) ser ut att göra det möjligt för innehållsskapare att erbjuda en andel i ett potentiellt personligt varumärke genom “individuella ICO” eller varumärkespoletter..

För detta måste TRON utveckla sin egen applikationsplattform för blockchain liknande den för Ethereum med ett Turing-komplett språk för smarta kontrakt. TRON medger dock att det kan möta några av samma problem Ethereum, såsom nätverksbelastning som ett resultat av ICO-lanseringar.

En biverkning kan vara att nätverket inte kommer att kunna veterinär / validera tillförlitligheten hos var och en av det stora antalet unika tokens. Dessutom ger Trons whitepaper inte detaljer om hur Sybil-attacker eller utbyte av kontohack kan förhindras i nätverket. Det nämns bara kort behovet av och planerat genomförande av ett decentraliserat utbyte för dessa tokens som ett försök att mildra några av dessa potentiella hot.

Star Trek

Star Trek är den femte etappen av TRON och försöker efterlikna något som liknar Augur med en decentraliserad prognos- och spelplattform..

Evighet

Evigheten, det sista steget, förutser förmågan att samla in pengar och tjäna pengar baserat på samhällets tillväxt. I slutändan kommer TRONs kärnteknologi till stor del att baseras på anpassningen av IPFS och Ethereum-plattformen. Mycket av det som TRON försöker konsolidera görs av olika projekt och ömsesidigt exklusiva enheter.

Ekonomisk vinst: TRON 20 Token och TRON Power (TP)

Tron 20-token kommer att hålla värde och tillåta enskilda innehållsägare att göra anpassade tokens på plattformen, liknande kryptovalutan Vågor. Det bör noteras att TRON 20-token inte är samma som Tronix, vilket är utbytesmediet på plattformen.

Med företaget som söker långsiktiga investeringar och driver bort de investerare som vill göra en snabb vinst kommer TRX-token själva att kunna spärras för att få TP. Om du gör det kommer användarna att röra sig uppåt i ekosystemet med kraftrörelser som rösträtt och högre status. Ju längre dina tokens är låsta, desto mer kommer TP TRON att belöna dig.

TRON Team & Framsteg

Datumet för ICO för TRX var mellan 3 augusti 2017 och 24 augusti 2017.

VD och grundare av TRON, Justin Sun, sägs ofta vara ”nästa Jack Ma”, grundaren av Alibaba. Sun har ett extremt imponerande CV på bara 27:

 • Examen från University of Pennsylvania
 • 2015 Forbes China 30 under 30
 • 2017 Forbes Asia 30 under 30
 • grundare av Peiwo APP (Kinas Snapchat)
 • deltagare vid Hupan University grundat av Jack Ma
 • tidigare huvudrepresentant för Ripple China.

Bortsett från Sun inkluderar teamet andra viktiga spelare. CTO Lucien Chen är tidigare anställd i Alibaba med stor erfarenhet av att arbeta med förstklassiga internetföretag som Netease, Qihoo 360 och Tencent.

TRON stöds redan av de bästa kinesiska utvecklarna i sitt team men utvidgar kontinuerligt sin personalbas med medlemmar med veteran teknisk expertis som Maorong Lin och Xiadong Xie. Tillsammans ger de två anställda många års erfarenhet av teknisk utveckling inom underhållningsindustrin och internethandeln.

TRON stöds av anmärkningsvärda medlemmar i det kinesiska näringslivet som Hitters Xu (grundare av Nebulas), Tang Binsen (grundare av mobilspelet Clash of Kings), Xue Manzi (berömd kinesisk ängelinvesterare), Chaoyong Wang (grundare av China Equity Group) med 2 miljarder dollar marknadsvärde), Dai Wei (VD för OFO cykel), Huobi.com och många fler.

Dessutom håller TRON på att överföra TRX till Peiwo APP. Detta skulle ge sina 10 miljoner användare möjlighet att utbyta symbolen fram och tillbaka.

TRON kommer att stödja alla typer av virtuella valutor, men TRX kommer att vara den officiella. Med detta måste alla andra valutor konverteras via TRX.

TRX-leverans

Du kan inte bryta TRX. I skrivande stund var den cirkulerande leveransen 65748192,475 TRX med en total leverans på 100000000000 TRX.

Den 18 december 2017 tillkännagav Sun att TRON Foundation har låst $ 34,2 miljarder tokens fram till januari 2020. Spekulanter tror ofta att låsning av tokens kommer att öka värdet på tokens.

Handelshistoria

Sedan sin relativt nya release i slutet av september 2017 har TRX upplevt kraftiga prishöjningar. Börjar för 3 månader sedan på cirka 0,002 cent, just nu är det ungefär 0,045 den 19 december 2017, en 22,5-faldig ökning eller cirka 2150% ökning. Altcoins uppmärksammar för närvarande uppmärksamhet från investerare som vill få tillgång till mer överkomliga valutor, vilket kan förklara den plötsliga prisökningen.

Var kan jag köpa TRX

Du har förmågan att handla TRX på utbytesplatser som Liqui & Binance för antingen ETH eller BTC. Nya användare kan köpa BTC- eller ETH-mynt på Bitstamp eller Coinbase och sätta in dem på sina respektive plånböcker på Binance. Binance betraktas ofta som det bästa handelsvalet för sina låga handelsavgifter.

Var ska man förvara TRX

TRX är en ERC-20-token, så du kan lagra den på hårdvaruplånböcker som stöder Ethereum-blockchain som Ledger Nano S och Trezor. Du kan också lagra den på MyEtherWallet (MEW). För att kolla in fler plånböcker, se vår guide De bästa Ethereum-plånböckerna.

Slutsats

Det kommer att bli intressant att se hur detta projekt utvecklas och eventuellt tillgodose ett mer fokuserat användningsfall inom underhållningsindustrin. Det finns ett stort antal inflytelserika medlemmar i det kinesiska näringslivet som stöder TRON-teamet. TRON har också ett starkt utvecklingsteam för att stödja dessa ansträngningar.

Med en tydlig, långsiktig vision för TRX och TRON-plattformen och med vad som verkar som obegränsad finansiering från investerare är det inte orimligt för någon att vara optimistisk om detta projekt. Detta är dock inte på något sätt ekonomisk rådgivning.

Var försiktig när du funderar på att investera och gör grundlig forskning. För en mer ingående granskning, följ denna länk till TRON vita papper. För kontinuerliga uppdateringar från VD Justin Sun, följ honom vidare Twitter.

Ytterligare TRON-resurser

Hemsida

Github

Twitter

Reddit

Medium

Telegram (engelska)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me