Vad är Veritaseum?

“När det är [sic] enklast är Veritaseum porten till peer-to-peer-kapitalmarknader”, säger projektet hemsida utropar. Plattformen öppnar investerarnas tillgång till smarta kontrakt och finansiella maskiner som gör det möjligt för dem att hantera sina investeringar och överföra värden till andra Veritaseum-användare.

Plattformens mål är att eliminera mäklare, finansiella rådgivare, banker och andra mellanhänder från kapitalmarknadens ekosystem, och dess team skulle aktivt avvisa alla etiketter som anklagar Veritaseum för att agera som dessa roller i stället för dem. Snarare tror de att Veritaseum bara är en leverantör av tjänster, en “distribuerad, serverlös programvara” som gör att dess användare kan agera både som konsument och de mellanhänder som programvaran ersätter.

Veritaseum

Hur fungerar Veritaseum

På en grundläggande nivå erbjuder Veritaseum sina användare verktyg och programvara för att engagera sig i en peer-to-peer-kapitalmarknad. Med VERI, plattformens verktygstoken, kan användare köpa åtkomsträttigheter till smarta kontrakt som hanterar plattformens tjänster.

Dessa produkter sträcker sig från spärratjänster för egenförvaring till finansiell analys / forskningsdata och till och med tillgångstokenisering. Alla dessa tjänster utgör den kollektiva Veritaseum-plattformen och alla kan nås oberoende av varandra.

När detta skrivs har endast en produkt, VeADIR, en aktiv beta.

VeADIR

Förkortning för Veritaseum autonom distribuerad interaktiv forskning, VeADIR är plattformens forskningsmuskler. VeADIR hämtar data från Veritaserum i utbyte mot VERI, och intresserade kan i sin tur betala för dessa forskningsresultat. Alla fynd presenteras dock i maskinspråksalgoritmer, så användarna måste använda ett smart kontrakt för att översätta dem till ett vanligt folkmiljö.

Dessutom kan användare begära data genom att ställa VeADIR-frågor på en betal-per-fråga-basis, och detta matar forskningsmodellerna. Om användare begär forskning om en viss organisation betalar VeADIR denna organisation VERI för denna information. På baksidan kan en enhet framlägga VeADIR för att också analyseras och kompenseras i VERI.

VeADIR gör också inköp baserat på denna forskning, som att investera i en plattformstoken eller nödställda krediter. Den konstruerar sedan en “modellportfölj” som dikteras av dess resultat, och plattformsanvändare kan också köpa dessa portföljer regelbundet.

VeADIR

För att ge dig en översikt över hur detta skulle fungera, här är ett snabbt exempel:

Jim Bob Cooters Bourbon Street Investment Group vill lägga pengar på en ICO, men de vill ha omfattande data om denna ICO, branschen de försöker störa och annan relevant investerarinformation.

Jim Bob et al skickar sedan in en begäran till VeADIR och fyller i ett frågeformulär med de uppgifter de vill få. VeADIR samlar denna information från ICO och skickar den till Veritaseum för behandling.

Efter att Veritaseum har knäckt data hämtar VeADIR den färdiga forskningen och Jim Bob Cooters Bourbon Street Investment Group betalar sedan för informationen och konverterar den från maskinspråk till engelska (eller franska om de är sådana Cajuns).

VeRent

VeRent är plattformens ekonomiska hyresfacilitet. Konceptet här är enkelt: det är det verktyg som användarna kan delta i peer-to-peer token-transaktioner.

I grund och botten ger du ett erbjudande på plattformen, som anger hur mycket ett mynt / token du noterar, priset du ska handla för och erbjudandet. Det är oklart utbudet som VeRent kommer att rymma, men från och med nu verkar det som om VERI, ETH och en handfull ERC20-tokens finns tillgängliga på tjänsten.

Teamet förnekar att VeRent fungerar som ett utbyte, men för att vara trubbigt underlättar det valutahandeln mellan användare så det är oklart (åtminstone för denna författare) hur detta avviker från någon annan utbytesplattform.

VeResearch

Den mänskliga motsvarigheten till VeADIR, VeResearch är plattformens forskningsfordon som drivs av konstgjorda moduler.

Med VeResearch konstruerar Veritaseum analytics team investeringsmodeller för alla kryptotillgångar som plattformen analyserar. Dessa modeller är tänkta att fungera i kombination med de som byggts av VeADIR, även om investerare sannolikt kommer att kunna köpa dem separat (webbplatsen är dock inte tydlig om hur användare kan komma åt dessa modeller).

VeExposure

VeExposure är förverkligandet av människan (VeResearch) och maskin (VeADIR) som samarbetar för att minska kostnaderna och öka prestandan, samtidigt som användarna kan behålla vårdnad, ägande och kontroll över sina tillgångar (privata nycklar), ”enligt Veritaseums webbplats.

Allt detta för att säga, VeExposure fungerar i huvudsak som den app som ger användarna tillgång till de “exponeringar” (dvs. data) som VeADIR erbjuder. Med hjälp av appen kan användare skicka VERI till can exponering för all forskning som erbjuds på plattformen.

VeExposure

VeManagement

VeManagement är Veritaseums portföljförvaltningskomponent. Appen ger användarna en chans att se de modellportföljer som produceras av VeResearch, så att de kan göra justeringar eller acceptera en portfölj genom att logga av med sina privata nycklar.

VeTokenization

Kanske en av Veritaseums mer anmärkningsvärda tjänster, VeTokenization tillåter vem som helst att skicka in en ny tokeniserad tillgång till plattformen genom att skapa en ny kontraktsadress på Ethereum blockchain. Användare kan sedan visa och hantera tokeniserade tillgångar med produktens admin-app.

Med den här funktionen kan du teoretiskt producera en tokeniserad tillgång för vad som helst (fastigheter, en statsemitterad obligation, värdefulla medaljer, till och med en annan kryptovaluta). Så länge Veritaseum godkänner tillgången kan den tokeniseras och handlas på plattformen.

Veritaseum Team och färdplan

Projektets grundare Reggie Middleton är en entreprenörsinvesterare som har erfarenhet av rådgivning eller förvaltning av hedgefonder, handlare, investerare och globala banker. Han är också en självutnämnd grop av “Bear Stearns, Lehman Brothers, GGP (2: a största amerikanska detaljhandeln REIT) och den europeiska statsskuldkrisen under nästan 100 framgångsrika makro- och investeringssamtal.”

Patryk Dworznik, projektets full stack-utvecklare, har mer än 15 års erfarenhet av programvaruteknik och ansvarar för att skapa Veritaseum Java-klienten. Manish Kapoor, Reggies högra hand, har ledningserfarenhet i företag som Deloitte och S&P Indien.

När detta skrivs har Veritaseum ingen synlig färdplan online, men du kan hålla koll på projektutvecklingen på projektets blogg.

Veritaseum Trading History

För närvarande rankas VERI på 57: e plats CoinMarketCap, dess rangordning brukar variera inom 50-60-intervallet.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(funktion () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

om (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = sant;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / mynt / diagram? fsym = VERI&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnamn;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Var kan jag köpa Veritaseum

Imponerande är VERIs mest aktiva marknad ForkDelta (tidigare EtherDelta) med över 50% av myntets 24-timmars volym i ETH / VERI-handelspar. Du kan också hitta den för BTC och ETH på Mercatox och HitBTC.

Var ska Veritaseum förvaras

Som en ERC20-token kan VERI lagras i vilken Ethereum-kompatibel plånbok som helst (se den vanliga listan: MyEtherWallet, Ledger Nano S, Trezor, Parity, MetaMask, etc.).

Slutsats (och bedrägerier om bedrägerier)

Innan vi avslutar den här artikeln måste jag ta itu med elefanten i rummet: Veritaseums tvättlista med bedrägerier.

Gå bara vidare och googla “Veritaseum-bluff” så får du se vad jag pratar om. Kryptoentusiaster har anklagat Veritaseum för att plagiera finansiella rapporter och Reggie Middleton för att ha överspelat sin expertis, och mest all kritik handlar om att attackera den officiella webbplatsen för att vara oprofessionell och saknar viktig information för att förstå plattformens uppbyggnad.

När du skrev den här artikeln var webbplatsen frustrerande att hämta information från. Det finns ingen vitbok, ingen färdplan och plattformens operativa förklaringar är ibland trubbiga och oklara. Nu kan det vara överdrivet att kalla ett bluff för detta, eftersom det kan vara den enkla produkten av oförmåga eller överhypning av en produkt. Med det sagt, överhypning kanske inte är en synd, men det ifrågasätter lagets intentioner per kvaliteten på deras produkt: försöker de mjölka pengar från osäkra investerare som bara letar efter investeringsråd av hög kvalitet för att få ett ämne- mindre rapport av okvalificerade analytiker? Kanske. Men hej, vi har inte köpt någon av dessa tjänster så vi vet inte säkert.

En sista sak. VERI har ett cirkulerande utbud av ~ 2.000.000, men det totala utbudet är 100.000.000. Fan jävla det är en enorm skillnad – en skillnad på 98%. Detta bidrar till att VERI har en av de lägsta 24-timmars handelsvolymerna på något topp 100-mynt. Nåväl, det och dess största marknad som kommer från ForkDelta, men dessa två går hand i hand eftersom större centraliserade börser inte har noterat valutan (kanske för samma betänkligheter som Veritaseum-kritiker har tagit upp).

Kalla det FUD, kalla det ogrundat, det är upp till individen att avgöra om dessa anklagelser är foul eller rättvisa. Vårt råd? Gör din egen grundliga forskning innan du bestämmer dig för om Veritaseum är rätt för dig, eftersom det finns tillräckligt med tvivel här för att väcka hälsosam skepsis.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me