Hur fungerar världens Wi-Fi?

Världs-Wi-Fi är ett blockchain-projekt det är en tokeniserande tillgång till privatägda trådlösa routrar. Konceptet bakom detta projekt är enkelt. Det finns många privata Wi-Fi-nätverk (inklusive många bostadsnät) som inte är tillgängliga för allmänheten. På grund av detta går det mesta av tillgänglig bandbredd till spillo.

Genom att använda World Wi-Fi-plattformen kan ägare säkert dela tillgång till routrar och tjäna kryptovaluta i gengäld. De som vill använda tillgängliga routrar kan ansluta till internet gratis. Det enda kravet är att de måste titta på en kort reklamfilm i början av deras surfning.

Enligt World Wi-Fi, “Gästanvändaren betalar inte längre för åtkomst till internet, routerägarna genererar intäkter genom att dela sin resurs och annonsörer når sin målgrupp.”World-Wifi Economics

Tidig marknadsframgång och framtidsplaner

World Wi-Fi-projektteamet har haft mycket framgång redan före token-försäljningsmeddelandet. Teamet är redan väletablerat i detta utrymme. År 2016 grundade de ett HotSpot-företag som heter Radius Wi-Fi, och 2017 introducerade teamet Adrenta, en annonsbyrå med fokus på Wi-Fi-reklam.

Från och med början av 2018 har Adrenta redan mer än 14 000 öppna nätverk och 100+ franchisepartners. Dessa företag verkar i 80 städer och ökade det totala antalet Adrenta Wi-Fi-åtkomstpunkter med 784% 2017.

Målet är att ha 20 miljoner aktiva routrar på plattformen, cirka 5% av världens privata routrar. Teamet siktar också på att ha 1 miljard annonsvisningar per dag senast i mars 2021.

Världs-Wi-Fi-routrar

Om WeToken (WT)

World Wi-Fi har redan samlat in 3,951 miljoner dollar (den 8 mars 2018) och överträffat deras mjuka tak på 3,5 miljoner dollar. Det hårda taket är satt till 25 miljoner dollar. Tokenförsäljningen äger rum officiellt mellan den 18 mars och den 18 april, och 33% av tokens kommer att kunna köpas under försäljningen.

Token-typen är ERC223. Investerare från Singapore och Kina får inte heller delta i token-försäljningen.

WeToken (WT)

WeToken (WT) är den kryptovaluta som används för World Wi-Fi-projektet. Växelkursen efter token-försäljningen blir 1 WT = 30 annonsvisningar i Wi-Fi i världen = 0,10 $. Under tokenförsäljningen blir värdet 1 WT = 10 annonsvisningar i Wi-Fi i världen = 0,10 USD. Detta ger potentiella investerare som vill delta i token-försäljningen en bonus värt tre gånger försäljningspriset efter token. Laget kommer att bränna osålda WeTokens. Det totala utbudet är 600.000.000 WT.


World Wi-Fi-teamet projicerar att värdet av WT kommer att fortsätta att öka eftersom antalet personer med privata trådlösa routrar och antalet personer som vill komma åt internet fortsätter att öka. I sin tur kommer annonsörer att köpa fler WeTokens för att kunna köra sina annonskampanjer i världens Wi-Fi-nätverk.

Viktiga teknikfunktioner

Världs-Wi-Fi har några viktiga funktioner som hjälper annonsörer att bättre marknadsföra sina målgrupper.

För det första har den en flerskiktsstruktur som gör det möjligt för flera parter att få annonsavgifter. Detta hjälper till att uppmuntra Wi-Fi-nätverkspartner att ansluta fler åtkomstpunkter till nätverket.

Det finns också en smart inställning som gör det möjligt för annonsörer i nätverket att hålla riktad statistik över annonserna för alla anslutna åtkomstpunkter. Med den här funktionen har annonsörer den information de behöver för att förstå hur effektiva deras annonser är på plattformen. Det låter dem också fatta smartare affärsbeslut. Annonsörer kan till exempel ändra inställningar relaterade till vem annonserna visas för och minimipriset för en godkänd annons.

En annan viktig funktion är CPA / CPM-modellen, som ger annonsörer två affärstyper: Kostnad per mil (CPM) och Kostnad per åtgärd (CPA). CPM baseras på hur mycket en annonsör betalar för visningen av en annons. CPA baseras på hur mycket en annonsör betalar för en åtgärd som vidtagits (dvs. genomklickning till annonswebbplatsen) av en gäst som ansluter till det trådlösa nätverket.

Blockchain-teknik

Det finns fortfarande inte så många detaljer om blockchain-tekniken som implementeras i detta projekt. Det finns dock några saker att notera från vitboken.

World Wi-Fi-teamet kommer sannolikt att implementera Graphene, en blockchain-teknik med öppen källkod. Graphene använder Delegated Proof of Stake (DPoS), som är en variant av PoS som använder tredjepartsnoder för att skapa nya block. Grafen sägs vara tio gånger effektivare än andra blockutbredningstekniker. Projekt som för närvarande använder Graphene inkluderar EOS, BitShares, och Steem.

World Wi-Fi använder DPoS för att förhindra möjligheten till dataframställning. Det kommer också att kunna verifiera att routerägare belönas ordentligt för varje annonsvy. Routerinteraktion och P2P Discovery fungerar oavsett vilket databaslagringssystem eller typ av blockchain som implementeras.

World Wi-Fi kommer att erbjuda ett belöningsprogram för delegater. Delegaterna kommer att kunna lagra viktig information om alla användare i nätverket och replikera den som en databas. Lagrad information kommer att innehålla användarinformation såsom routers geokoordinater, antal användare, ålder och intressen. Delegaterna lagrar också information om annonskampanjer som avkastning på investeringen och omvandlingsfrekvenser.

World Wi-Fi Blockchain Diagram

Skalbarhet

Vitboken säger att detta projekt inte borde ha problem med skalbarhet. Verksamheten bearbetas i projektdatacenter (distribuerat nätverk tillgängligt för världens Wi-Fi-partners). Transaktioner bekräftas med hjälp av flera noder, vilket möjliggör snabbare bearbetning.

Systemet är redan utformat för att hantera dussintals transaktioner per sekund. Eftersom annonsörer i allmänhet främst kommer att vara de som köper och säljer WeTokens, finns det inget behov av att ha så mycket skalbarhet som projekt som Ethereum eller Bitcoin kräver..

En transaktion är lika med en reklamkampanj. World Wi-Fi kommer att kunna upprätthålla skalbarhet och databas blockchain hastighet eftersom hög belastning input / output operationer inte fungerar direkt med blockchain komponenten.

World Wi-Fi’s Roadmap

Som framgår av bilden nedan har detta projekt ambitiösa planer på att bli en plattform för global, decentraliserad, gratis Wi-Fi.

World Wi-Fi Roadmap

Var kan jag köpa WeToken

Under för- och tokenförsäljningen kan WeToken endast köpas från projektwebbplats. BTC eller ETH kan användas för att köpa WT. Mer information finns på World Wi-Fi Medium sida.

Slutgiltiga tankar

Idén att skapa en tokeniserad, global trådlös internetinfrastruktur är ett koncept som verkar väldigt lovande och har potential att vara till nytta för miljontals människor runt om i världen. Det faktum att grundarna av World Wi-Fi redan har bevisat att de kan utföra på denna marknad med Radius Wi-Fi och Adrenta är ett bra tecken.

Det kommer att bli intressant att se hur World Wi-Fi skalar sin affärsmodell och ger gratis Wi-Fi-åtkomst till nya platser över hela världen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me