Vem är Brock Pierce? Blockchain Capital, EOS, & John Oliver Takedown

Brock Pierce är en av de rikaste människorna i krypto, med en uppskattad nettovärde på över 1 miljard dollar. Han tjänade sina pengar som investerare och entreprenör i utrymmet under de senaste fem åren. Innan han deltog i kryptosamhället var Pierce medgrundare av en misslyckad start under dot-com-bubblan. Innan dess var han barnskådespelare.

Brock Pierce-berättelsen är excentrisk och konstig, som många berättelser i krypto är. Nyligen har Pierces förflutna undergått kraftig granskning efter att John Oliver uppmuntrat tittarna på Förra veckan ikväll till Google “Brock Pierce Scandal.” Vi tar en titt på allt detta och mer i den här korta guiden till miljardären Brock Pierce.

brock pierce headshot barn

Barnskådande karriär & HÅLA

Barn på 1990-talet kommer omedelbart att hitta Brock Pierces ansikte vagt bekant. Han liknar fortfarande sitt 12-åriga jag som spelade i Disneys Mighty Ducks franchise av filmer. Pierce fick också huvudrollen i filmen First Kid vid sidan av Sinbad. Redan har Pierces historia en märklig, unik start.

Under hela 90-talet spelade Pierce också biroll i flera andra filmer. Han lämnade showbranschen vid 17 års ålder för att bli en av grundarna av en start som heter Digital Entertainment Network. DEN samlade in 88 miljoner dollar i dot-com-bubblan och vid 18 års ålder tjänade Pierce 250 000 dollar per år. Företaget var dock aldrig lönsamt och kollapsade snart.

Blockchain Capital & Investera

Efter DEN släppte Brock Pierce av kartan ett tag. Han låg lågt, levde av besparingar från skådespelare och DEN och tog på sig några entreprenörs- / konsult- / investeringsmöjligheter. Han dyker upp igen på radaren 2013 när han hjälpte till att skapa Blockchain Capital.

Som en tidig investerare i rymden deltog Pierce i att finansiera några av de viktigaste projekten i ekosystemet idag. Pierce var en av de största bidragsgivarna till Ethereum ICO. Han stödde Coinbases tidiga dagar. Nyligen investerade han i Tether och Bitfury. Det är bara höjdpunkterna. Blockchain Capital (och Pierce) har varit involverade i många av de stora ICO: erna och före-seed / seed-satsningarna i krypto.

Om du vet något om dessa projekt kommer du att inse att det var där Pierce blev miljardär. Under Ethereum-förförsäljningen var till exempel 1 ETH cirka $ 0,30 USD. Idag är samma ETH värt mer än $ 700, vilket motsvarar en avkastning på 23 000% på investeringen. Pierce lämnade Blockchain Capital 2017.

Pierce har använt sin förmögenhet för att köpa en trevlig plats i Puerto Rico där han bor utan att behöva betala inkomstskatt.

Ordförande i Bitcoin Foundation

År 2015 valdes Pierce till ordförande för den kämpande Bitcoin Foundation. Omkring samma tid tyckte rykten och läckta information från stiftelsen att pengarna hade tagit slut. De avskedade mycket av sin personal och hade inte längre medel för att betala Bitcoin Core-avgifter som tidigare arbetat för stiftelsen.

Den nedgången påverkar fortfarande stiftelsen, och dess nedgång från nåd visar de långsiktiga effekterna av dålig förvaltning på samhället. Pierces uppstigning till styrelsens ordförande var dramatisk och kontroversiell. Medan organisationen har kämpat för att återfå sin tidigare ställning under Pierces ordförandeskap verkar det ha stoppat eller saktat ner blödningen för tillfället.

Block.one & EOS

2017 tillkännagav Blockchain Capital en tokenförsäljning för en ny, skalbar DApp-plattform. Så småningom omstrukturerades erbjudandet under en ny enhet: Block.one. Den nya token och plattformen skulle kallas EOS.

EOS Crowdsale fortsatte att vara den största ICO 2017, året för ICO. Block.one samlade in över 700 miljoner dollar 2017 av sina token-genererande händelser för EOS. Brock Pierce listades som en av grundarna och till och med tog rollen som Chief Strategy Officer när företaget och finansieringen växte.

Men kort efter en sändning av John Oliver Förra veckan ikväll i mars 2018 ifrågasatte Pierces historia, Block.one och EOS släppte ett blogginlägg om att företaget och Pierce var ömsesidigt överens om att skilja. Pierce är inte längre listat på EOS-material, inklusive att redigeras från tidigare marknadsföringsvideor.

John Oliver & Skandal

Så vad hände som fick detta fall från nåd?

john oliver brock pierce

John Olivers korta omnämnande av Pierce hänvisade till anklagelserna om att Pierce var inblandad i en mindreårig sexskandal när han arbetade på DEN. Oliver uppmuntrade helt enkelt sina tittare att Google “Brock Pierce-skandalen” för att undvika ansvar för rapporteringen, men online-försäljningar är inte så snygga.

Historien under de sista dagarna av DEN är den vildaste delen av Brock Pierce-sagan. Han och hans grundare flydde bokstavligen landet när deras företag började gå under. Omkring samma tid började anklagelser uppstå från tidigare anställda under arton år att några av grundarna felaktigt hade föreslagit dem. Pierce och hans grundare arresterades i Spanien och fördes tillbaka till USA för rättegång.

collins-rector sexbrytare

Så småningom tappades anklagelserna mot Pierce i två fall. Han avgjorde också en civilrätt för 26 000 dollar. En av Pierces partners från DEN, John Collins-Rector, dömdes dock på flera räkningar av förförelse av barn.

Den skissartade karaktären av att fly från landet och lösa rättegångarna kring sexuella överträdelser har lett till spänningar i Pierces karriär. Hans avgång från EOS är det största exemplet på detta, men det orsakade också att flera styrelseledamöter lämnade Bitcoin Foundation när Pierce utnämndes till ordförande.

Slutsats

Pierce fungerar för närvarande fortfarande som ordförande för Bitcoin Foundation. Medan hans roll på Block.one, EOS och Blockchain Capital har upphört är han fortfarande en aktiv investerare i rymden. Han anordnar stora fester och middagar i sitt hem i Puerto Rico för kryptolitteratörerna, och hans inflytande i rymden är fortfarande betydande. Oavsett vad du tycker om skandalen kring honom, hans kvalifikationer, hans ledarskap eller hans excentriska personlighet, kan det inte förnekas att han är en inflytelserik och excentrisk miljardär som spelar en viktig roll i kryptoekosystemet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me