Malta premaga Samoo, Hongkong v obsegu trgovine s kripto borzo, tukaj je razlog

Kripto borze na Malti so obdelale več kot 40 milijard dolarjev digitalne valute. Po navedbah a poročilo, ki ga je objavil CryptoCompare, Malta je v decembru objavila največ trgovanj s kriptovalutami na svetu.

OKEX in Binance sta zaslužna za obdelavo velikega dela tega. Oba sta uvrščena na Malteško borzo (MSX), vidik, za katerega se domneva, da je povečal njihovo privlačnost. Malta je z nekaj več kot 400.000 prebivalci uspela premagati Hong Kong, Samoo, Sejšele in Združene države Amerike v obsegu kripto trgovine.

Sprejemanje industrije kriptovalut

Medtem ko so številne države kripto sektor zavračale kot nevarnega in vlagatelje odvračale od naložb v digitalna sredstva, je Malta odprla vrata igralcem v industriji. Regulacijo je lahko obvladal s postavitvijo celovitega regulativnega okvira, ki zajema tudi tehnologijo veriženja blokov.

To je redko podjetje tudi med priljubljenimi vozlišči. Lani je otoška država sprejela tri regulativne zakone, ki zajemajo kriptovalute, verigo blokov in tehnologijo porazdeljene knjige (DLT).

To so bili namreč Zakon o dogovorih o inovativnih tehnologijah in storitvah, Zakon o organu za digitalne inovacije na Malti in Zakon o virtualnih finančnih sredstvih. Trenutno predstavljajo temelj kripto regulacije v državi in ​​so bili zasnovani za upravljanje podjetij, ki delujejo v vesolju.

Zakon o organu za digitalne inovacije na Malti zagotavlja zaščito vlagateljev in uporabnikov ter ohranja integriteto industrije. Poudarja tudi, da bo vlada prek Malteške agencije za digitalne inovacije spodbujala razvoj in inovacije v državi.

Zakon o inovativnih tehnoloških dogovorih in storitvah ureja uporabo tehnologij v industriji in zagotavlja, da izpolnjujejo določena merila za pridobitev dovoljenja.

Zakon o navideznem finančnem premoženju ureja projekte digitalnega premoženja, vključno z zahtevami ICO in belo knjigo. Prav tako izdaja smernice o tem, kako je treba izvajati promocijo kriptovalutnih projektov, in zagotavlja, da lažni podatki niso vključeni v oglase. Te politike krepijo zaupanje vlagateljev in pomagajo ohranjati industrijske standarde. Zelo prispevajo k položaju Malte kot vodilnega kripto centra.

Malta ima tudi ugoden sistem obdavčitve, ki zajema tako kripto družbe, ki delujejo na otoku, kot tudi navdušence. Podjetja so na primer oproščena plačila davka na dodano vrednost za imetja digitalnih sredstev. Za državljane EU fiat-kripto transakcije in dvigi z borz pritegnili nič davka. To je povzročilo, da se je več kripto navdušencev v Evropi preselilo v otoško državo in uživalo svoje davčne ugodnosti.

Kripto uredba Samoa

Na Samoi je kripto regulacija nekoliko drugačna v primerjavi z Malto. Družbe za kriptovalute, ki želijo poslovati v državi, morajo spoštovati stroge zakone o pranju denarja, podobne tistim, ki veljajo za finančne institucije. Država borze kriptovalut uvršča med finančne institucije in od njih zahteva, da od ustreznih vladnih agencij pridobijo institucionalne licence.

Za razliko od malteške uprave se samoanski upravni organ ni zavzel za neposredno podporo ali spodbujanje rasti sektorja. Uprava odkrito odvrača od kakršnih koli naložb v panogi, kar imenuje “visoko tveganje”.

V uradna izjava s strani Centralne banke Samoe kriptovalute ne veljajo za zakonito plačilno sredstvo. Vendar je Centralna banka odkrito priznala, da je tehnologija veriženja blokov revolucionarna in bi lahko močno vplivala na finančni sektor države.


V nasprotju s kripto zakonodajo na Malti vlada Samoana neposredno ne ureja tehnoloških zadev, zlasti tistih, ki vključujejo blockchain inovacije in razvoj. Ta vidik je še posebej ključen pri izvajanju zaščitnih ukrepov za vlagatelje. Rezultat je pravna negotovost za vlagatelje.

Uredba v Hong Kongu

Uprava Hongkonga je v zadnjem letu sprejela edinstvene ukrepe za regulacijo sektorja kriptovalut. Novembra je državni kripto-regulativni organ, Komisija za vrednostne papirje in terminske pogodbe (SFC), izdal strogo opozorilo upraviteljem skladov po porastu števila primerov goljufij..

Agencija je ugotovila, da je pomanjkanje ustrezne zakonodaje povzročilo povečanje goljufij v sektorju, zaradi česar je moral izvajati močnejše ukrepe proti takšnim dejanjem. Naraščajoče število uporabnikov kripto izmenjave se je pritožilo, da so jim po nalogu pokvarili denar. Mnogi niso mogli izplačati.

Pripravljen je bil nov sklop predpisov, ki so namenjeni distributerjem skladov in upravljavcem portfeljev in je bil večinoma pripravljen za zaščito vlagateljev. Glede na objavljena izjava, kripto borze v državi bi lahko dobile licenco po namestitvi v regulatorni peskovnik SFC.

To bi regulativnemu organu omogočilo, da oceni, ali so prakse borze v skladu z zastavljenimi smernicami. Po navedbah agencije naj bi strategija nudila tudi vpogled v raven zaščite vlagateljev in katere oblike predpisov bi bile učinkovite.

Po objavi novih zahtev so se nekatera podjetja odločila, da se preselijo na območja z bolj kripto prijaznimi pravili. Pred nekaj dnevi, Je napovedal Xapo da bo zaradi “nepreglednega” regulativnega okolja svoje dejavnosti iz Hongkonga preselil v Švico.

Predsednik Xapoja Ted Rogers je v zvezi s Hongkongom izrazil, da so se stvari, čeprav so nekoč veljale za “sveti gral kripto predpisov”, spremenile. Švicarske regulatorje je opisal kot bolj prilagodljive, pametne in zainteresirane za razvoj finančnih trgov.

Malta se sooča z izzivi rasti

Seveda podpora kripto industriji pomeni tudi, da se moramo spoprijeti z vprašanji, ki ta sektor mučijo od njegovega prihoda. Segajo od pranja denarja do primerov vdorov in goljufij.

Za narode, ki so naklonjeni kripto gibanju, naj bi bil lot nepremostljiva ovira, zato so nekateri resnično prepovedali poslovanje s kriptovalutami. Malta je morala pri obravnavanju teh vprašanj sprejeti krhko miselnost, od katerih so nekatera postala naslovnice.

Nedavni incidenti in izjava MDS

Pred nekaj dnevi je malteški organ za finančne storitve (MFSA) prosil vlagatelje, naj se pazijo stalne prevare, v katero je bila vpletena družba, imenovana Bitcoin Revolution. Prevara je z oglasi v družabnih omrežjih in na drugih spletnih platformah privabljala nič hudega sluteče vlagatelje k ​​deponiranju sredstev. Fiktivno podjetje se je predstavljalo kot zelo donosno kripto podjetje.

Po navedbah MFSA naj bi podjetje očitno uporabljalo imena znanih osebnosti in agencije brez privolitve za pridobivanje vlagateljev. Po navedbah agencije družba ni bila registrirana pri nobenem pooblaščenem organu v državi.

Novica prihaja po novi kripto prevarah, ki jih je izvedlo podjetje FXNobels. Uporabnikom, ki so na njegovo platformo položili sredstva, so ukradli digitalno imetje. V določenem trenutku so verjeli, da je podjetje poslovalo s klicnim centrom v Bolgariji.

Med vse večjimi primeri povezanih incidentov je Mednarodni denarni sklad (MDS) zaprosil malteško vlado, naj zagotovi, da podjetja za kriptovalute in verige blokov spoštujejo zakonske zahteve “Spoznaj svoje stranke”..

Po poročanju malteškega Timesa, MDS je vlado pozval tudi, naj uporabi ustrezne sankcije proti strankam, za katere je bilo ugotovljeno, da so kršile zakon. Agencija je kot zaskrbljujoča področja izpostavila hiter razvoj novih izdelkov in hitro razvijajoči se trg. Poudarilo je, da bi lahko močno pritisnili na malteški organ za finančne storitve.

Kot potencialno luknjo v pranju denarja je bil izpostavljen tudi vladni program Citizen-by-Investment. Državljanom tretjih držav omogoča pridobitev državljanstva, če v obveznice ali delnice države vložijo najmanj 250.000 USD.

Enota za finančno obveščevalno analizo je predlagala akcijski načrt s 50 točkami. Načrt je bil pozdravljen kot eden od načinov za učinkovito ohranjanje skladnosti z mednarodnimi predpisi in predpisi EU o pranju denarja.

(Prispevek za predstavljeno sliko: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map