Napovedi cen Bitcoinov, odkrivanje resničnih gonilnikov kripto trga

Opomba urednika: Cena Bitcoina je od takrat presegla novo rekordno vrednost v višini 22,3 tisoč dolarjev. Ta članek je še vedno sredstvo za razumevanje psihologije cen bitcoinov, zlasti v ožjem medvedjem trgu leta 2019, ko je bil prvotno objavljen.

Bitcoin se že drugi teden ni uspel prebiti na 10.000 dolarjev, odkar je dosegel vrednosti 8.000 dolarjev.

Skupina analitikov kripto trga je trdno prepričana, da bo rally, ki preseže mejo 10.000 dolarjev, sprožil precejšen FOMO in spodbudil glavni kovanec na nove višine.

Analitik kripto trga ThinkMarkets, Naeem Aslam, je eden glavnih zagovornikov te teorije. Gredo po biltenu, ki so ga naročniki poslali prejšnji teden, napoveduje, da bi se pravi FOMO začel po tem, ko vrednost bitcoina doseže ključno ceno. Po navedbah izvršnega direktorja: “Cena bitcoinov bo kmalu presegla raven v višini 10.000 ameriških dolarjev, s čimer si bo povrnila polovico izgub iz najvišjih vrednosti.”

Napovedal je, da bo mejnik najverjetneje dosežen v tednu ali dveh.

Soustanovitelj Fundstrat Global Advisors, Thomas Lee, prav tako podpira argument FOMO v višini 10.000 USD. Po njegovi razlagi se je ključna tržna cena ohranila le 3 odstotke vseh dni, kar pomeni, da gre za prehodno točko do večje tržne spremembe, v tem primeru verjetnega sprožilca FOMO.

Pravzaprav je smisel grafikona reči, da se “pravi FOMO” verjetno začne, ko #bitcoin presega 10.000 USD, saj je to raven cen, ki jo vidimo le 3% vseh dni …

… Matematično enakovredno preseganju $ BTC 4.500 USD v letu 2017

Če se ozremo nazaj, je bila ta cena dejansko sprožila FOMO

– Thomas Lee (@fundstrat) 29. maj 2019

Pojasnjuje, da je vrednost 10.000 USD primerljiva s ceno BTC v višini 4.500 USD leta 2017, ki je spodbudila trajno usmeritev navzgor. Zagon je Bitcoin povzpel do najvišjega vrhunca 19.500 dolarjev.

Vrednost Bitcoina v času tiska znaša 8.499 USD. To je približno 5-odstotna izguba od 12-mesečnega vrhunca, doseženega 30. maja. Kljub kratkemu padcu pro-bitcoin križarjev ostaja odločen, da je cena v višini 10.000 USD blizu.

Seveda obstaja verjetnost, da bodo bitcoin nekaj časa trgovali med 7.000 in 9.000 dolarji, morda pa bo potreben dogodek belega laboda, da bo BTC v naslednjih nekaj tednih premaknil 10 tisoč dolarjev..


Bitcoin naj ostane znotraj cenovnega praga 7.000 in 10.000 USD

Milijarder Mike Novogratz napoveduje, da bo BTC še nekaj časa ostal znotraj praga 7000 in 10.000 dolarjev, vendar bo zgolj navdušenje ob nedavnem naraščajočem trendu lahko zvišalo cene.

Govorim z Bloombergom, poudaril je, da glavni katalizatorji sedanjega pozitivnega tržnega trenda vključujejo široko sprejemanje novega razreda premoženja s strani velikih podjetij z Wall Streeta, pa tudi povečanje števila primerov uporabe blokov.

Milijarder Mike Novogratz napoveduje, da bo BTC še nekaj časa ostal na pragu 7000 in 10.000 dolarjev. (Slika Credit: Bloomberg)

Kot pomembna programa, ki industriji prinašata veliko verodostojnost, je navedel govorjeni kriptoprojektni projekt Facebooka in Microsoftov program za identifikacijo uporabnikov, ki ga poganja blockchain..

Sile, ki neposredno določajo cene

Kiti določajo kratkoročne cenovne položaje

Naraščajoči trg bitcoinov je še vedno zelo nestanoviten in dovzeten za gibanje cen, ki ga povzročajo kiti in institucionalizirani igralci, ki lahko naredijo več deset milijonov dolarjev za nakup in prodajo naročil.

Najnovejši dvig cen, ki se je zgodil 2. aprila, je v 48 urah povzročil spremembo s približno 4.100 USD na 5.078,52 USD. Domneva se, da je izhajal iz enega samega naročila za nakup v višini 100 milijonov dolarjev, poslanega na več glavnih borzah, kar je nato zvišalo cene.

Kot je pojasnil raziskovalec kriptoindustrije Willy Woo, so najnovejši rally cen na 8000 ameriških dolarjev v veliki meri organizirali profesionalni tržni trgovci. To je bilo prek tvita, v katerem je bilo navedeno naslednje.

»Ta zadnji eksponentni dvig & nesreča NI bila organska. Za prikaz gibanja kapitala imamo blockchain. Ni jih bilo. To je bil orkestriran kratek iztis do dobička iz mleka. Za to je potreben ogromen kapital kupi bitcoin gor vse kratke hlače. To počnejo profesionalci. “

Ta zadnji eksponentni dvig & nesreča NI bila organska. Za prikaz gibanja kapitala imamo blockchain. Ni jih bilo. To je bil orkestriran kratek iztis do dobička iz mleka. To zahteva ogromen kapital za nakup vseh kratkih hlač. To počnejo profesionalci. https://t.co/58cpr00Iyh

– Willy Woo (@woonomic) 17. maj 2019

Manipulativne strategije, ki se uporabljajo za kratkoročno premikanje trgov

Obstaja bojazen, da bodo algoritmična orodja za trgovanje uporabljena za zlorabo vrzeli na trgu. To je zato, ker imajo sposobnost izvrševanja lažnih naročil za nakup v velikem obsegu. Tehnika, splošno znana kot bliskovno trgovanje, je na reguliranih trgih nezakonita, ker daje napačno predstavo o vrednosti osnovnega sredstva.

Glavna težava, s katero se trenutno sooča ta sektor, je, da je malo zavor in ravnotežij, zato se bodo takšni sistemi še naprej ohranjali.

Razširjene so tudi strategije črpanja in odlaganja. Namenjeni so zavajanju vlagateljev pri nakupu določenega premoženja s predlagano možnostjo velikega zvišanja cen.

Dolgoročni gonilniki cen

Epizoda prepolovitve

Strokovnjaki iz industrije opozarjajo na prepolovljeno epizodo kot na ključni dogodek, ki bi lahko ceno bitcoina presegel na 20.000 dolarjev. Pojav omejuje ponudbo bitcoinov na trgu z dvojnim povečanjem matematične zapletenosti pri obdelavi BTC. Zaradi tega se povpraševanje po preostalih kovancih v obtoku posledično poveča.

Naslednji dogodek prepolovitve naj bi se zgodil maja 2020, zaradi česar se bodo nagrade zmanjšale z 12,5 kovancev na blok na 6,25. Epizoda se samodejno pojavi po vsakih 210.000 izkopanih blokih in trenutno jih ostane približno 51.300.

Omrežni protokol BTC je bil programiran tako, da se začne s hitrostjo 50 bitcoinov na nagrado. To je bila stopnja, ko je bilo omrežje ustvarjeno že leta 2009. Do razpolovitve pride po nastavljenem številu obdelanih blokov. Danes je bilo izkopanih približno 17.733.563 kovancev.

Rudarstvo se glede na trdo kodirane omrežne parametre ustavi pri 21 milijonih. Cena bitcoinov naj bi se po tem zaradi omejene ponudbe stalno povečevala.

Ostane le še približno 3 milijone bitcoinov in ni znano, kakšna bo stopnja BTC, še posebej čez nekaj let, ko se bo pomanjkanje znatno povečalo tako na povpraševanje kot na cene.

(Prispevek za predstavljene slike: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map