Ko spletne skupnosti postajajo odmevne komore, ki odmevajo s HODL in lambo memi, lahko razprava o uporabi blockchaina v vsakdanjem življenju utihne v naložbenem vzdušju mesečnih prizadevanj. Včasih lahko preprosto pozabimo, da lahko tehnologija, ki temelji na kriptovaluti, blockchain, popolnoma prenovi, kako komuniciramo s podatki. Ima resnično uporabo, prihodnost v podjetniških rešitvah in zmožnost racionalizacije poslovnih praks po vsem svetu.

Če gremo še dlje, imajo kriptovalute in veriga verig večpredstavnost, ki presega njihove prvotne finančne in tehnološke korenine. Z naraščanjem priljubljenosti so inovatorji skušali pritegniti zanimanje skupnosti za kripto in ga vključiti v različne zabavne medije. Njegove bolj neobičajne manifestacije vključujejo igre, kot je zloglasni CryptoKitties, in morda bolj presenetljivo glasbena skupina, navdihnjena s kriptovalutami.

Igre na Blockchainu

Do konca leta 2017 so razvijalci našli način za monetizacijo navdušenja nad kriptovalutami na igralnih platformah. In ta gambit se je obrestoval, vendar ni prišel brez svojih žrtev za zdravje omrežja.

Prvi obrok na tem področju je prišel v obliki digitaliziranih mačk, znanih kot CryptoKitties. Zamisel kanadskega podjetja za razvoj izdelkov Axiom Zen, CryptoKitties, je bila ena prvih svetovnih iger, ki temeljijo na verigah blokov. Aplikacija je zgrajena kot dApp na verigi blokov Ethereum in uporabnikom omogoča nakup, prodajo in vzrejo virtualnih mačk na spletni platformi igre z uporabo ETH kot plačilnega sredstva.

CryptoKitties

In ljudje so se zmešali nad to idejo. V nekaj dneh po izdaji so transakcije, povezane s CryptoKitty, predstavljale večino prometa omrežja Ethereum. Do 4. decembra je bilo za kosmate avatarje in v času pisanja tega članka porabljenih 3 milijone dolarjev, več kot 18,8 milijona dolarjev v ETH je potonil v njihovo trgovanje. Nekateri gredo za 100.000 USD več, najdražji pa imajo 300 ETH (~ 390.000 USD).

Ne glede na to, kako prikupni so CryptoKitties povzročili preglavico skupnosti Ethereum. Na vrhuncu blaznosti, transakcijske provizije in časi saj so tokenizirane furballe zamašile mrežo. Ena ICO, SophiaTX, je morala celo preložiti prodajo žetonov zaradi preobremenjenosti omrežja.

Fiasko je sprožil pomisleke glede razširljivosti, saj so člani skupnosti začeli dvomiti o stabilnosti blokovne verige Ethereum. Če ne more vzdržati invazije trgovanja iz vojske digitalnih mačk, kako lahko Ethereum razširi na splošno uporabo? Takrat je ukrajinski programski inženir Boris Kozak tvitnil, da bo težava, upajmo, odprla več vrat za razvoj.

No, vsaj obstaja načrt za zmanjšanje. @CryptoKitties lahko samo prisili Etove razvijalce, da to pospešijo. Državni kanali (Raiden itd.), Sharding, Casper / PoS.

– Boris Kozak (@boriskozak) 4. decembra 2017

Te težave pa niso preprečile drugim, da bi na verigi Ethereum gradili lastne igre. 19. decembra, Ethermon vstopil v ekosistem Ethereum in ja, točno tako se sliši. Tako kot CryptoKitties, so tudi Ethermon trgovalni in zbirateljski digitalni avatarji na verigi Ethereum v navdihu iz sveta Pokemonov. Za razliko od CryptoKitties pa meta Ethermona presega zgolj zbiranje, saj lahko svoj Ethermon trenirate in se borite proti drugim trenerjem v mreži.


ethermon

Še vedno obstajajo tudi drugi. Kmalu bodo člani skupnosti TRON lahko za nakup kupovali svoje žetone TRX Tron Dogs– tako je, CryptoKitties bodo kmalu imeli pasje tekmece.

V delu je celo spletna RPG, ki bo delovala na Ethereumovem Blockchainu. Sinhronizirano Ethercraft, igra bo posnemala priljubljeno igro peskovnika Minecraft. Z uporabo ETH kot plačilnega sredstva bodo igralci lahko kupovali, prodajali, trgovali in izdelovali opremo v igri, kot tudi napad na ječe in zbiranje plena v popolnoma igrivem, odprtem svetovnem okolju. Oh, igra pa bo vključevala lastno domačo valuto, žeton ERC20 z okvirnim imenom Gold Pieces (XGP).

ethercraft

To pomeni eno igralno platformo na verigi blokov TRON in tri na Ethereumu. Glede na težave, ki so jih CryptoKitties predstavljale omrežju Ethereuma, verjetno nismo videli konca takšnih zastojev, če bi vzletela tudi Ethermon in Ethercraft.

Kriptovaluta zadene glasbeno sceno

Do nedavnega je bila kripto-navdihnjena glasbena skupina verjetno daleč od domišljije številnih članov skupnosti, toda v letu, ko so ljudje pripravljeni znižati 100 tisoč ameriških dolarjev na digitalni ekvivalent otroške kapice, se zdi kripto-pop manj absurden.

V letu 2018 je dejansko mogoče vse, japonski pop kolektiv pa v mainstream prinaša glasbo s kriptovalutami. Virtual Currency Girls so prvič nastopili 12. januarja v Tokiu na Japonskem, teden dni po prvi pesmi “The Moon, Virtual Currency and Me,” zadel Youtube.

Skupina je na oder stopila s športnimi oblačili za sobarice in rokoborbnimi maskami z blagovnimi znamkami s priljubljenimi logotipi kriptovalut, med katerimi so Bitcoin, Ethereum in Ripple. Kot lahko pričakujete, Bitcoin in Ethereum sprejemajo samo za vstopnice za koncerte in blago, v teh valutah pa prejmejo tudi svoje plače..

Kasotsuka Shojo je prva pop skupina na temo kriptovalut. https://t.co/LdD0xbMd5f prek @DigitalTrends #cryptocurrency #pop #KasotsukaShojo #music #money #AI pic.twitter.com/D6MygPAWFP

– Zackey Ahmed (@ZackeyAhmed) 15. januarja 2018

Na njihovi spletni strani, skupina nakazuje, da “nameravajo [s pomočjo] zabave promovirati, da virtualna valuta ni orodje špekulacij, temveč tehnologija, ki ustvarja čudovito prihodnost.” Namesto da bi se osredotočili zgolj na naložbeni potencial kripto, njihova besedila pesmi spodbujajo prakse varnega vlaganja in trgovce pozivajo, naj se izognejo prevaram ICO in naj svoje premoženje varujejo.

Od nejasnosti do glavnih industrij

Leto 2018 bo odločilno za kriptovalute in tehnologijo veriženja blokov. V bližnji prihodnosti se bo preizkušena tehnologija začela integrirati s starejšimi industrijami, pravi zmagovalci tega razcveta pa se bodo ločili, saj bodo nesrečni poraženci izločeni.

Z naraščanjem sprejetja pričakujte, da se bo vpliv kripto na večpredstavnost nadaljeval. Na podlagi uspeha CryptoKitties Ethermon, Tron Dogs in Ethercraft niso bili prvi na igralni mizi blockchain in zagotovo ne bodo zadnji.

Poleg tega so Virtual Currency Girls prve, ki kriptovaluto združijo v glasbo, in verjetno bomo videli, da se blockchain v prihodnosti povezuje z drugimi oblikami medijev. Vprašanje je, katere oblike zabave bodo inovatorji iskali poleg tega, da bodo izkoristili eksplozivno rast kripto?

Ne moremo vedeti, zagotovo pa bomo počakali, da to ugotovimo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me