Povezava med video igrami in kriptoindustrijo je čedalje močnejša

Igralniški sektor skokovito raste, njegova povezava s kripto industrijo pa postaja vse močnejša.

Po zadnjih poročilih vodilni založniki video iger začenjajo v svoja omrežja vključevati komponente verige blokov in kriptovalut. S tem želimo zagotoviti boljšo izkušnjo tako razvijalcem kot uporabnikom. Poleg tega obstaja spletno mesto, ki daje brezplačno igralni pc ocene, ki jih morajo igralci prebrati, da jim pomagajo čim bolj povečati svoje sposobnosti in napore med igranjem iger.

Nekaj ​​zanimivih statistik igralniške industrije

Ameriška igralniška industrija je leta 2018 ustvarila rekordnih 43,4 milijarde dolarjev prihodkov. To kažejo statistični podatki izdalo Združenje za zabavno programsko opremo. Številke vključujejo fizično in digitalno prodajo, naročnine in nakupe v igri. V Ameriki je približno 150 milijonov igralcev iger.

Kitajska igralniška industrija pa je po številu igralcev največja na svetu. Država se je malo končala 600 milijonov igralcev.

Število ljubiteljev video iger je večje od celotnega prebivalstva ZDA, kar je v enem trenutku spodbudilo vlado, da prepove konzole zaradi strahu pred razširjenimi negativnimi fiziološkimi učinki na mlajšo generacijo države.. Kitajski industrijski prihodki so leta 2018 presegli 19 milijard dolarjev.

eSports turnirji za igre, kot sta Counter-Strike: Global Offensive in League of Legends, redno ponudite nagradne sklade, kjer lahko profesionalni igralci osvojijo stotisoče dolarjev. Oddaje teh turnirjev dosežejo milijone uporabnikov na pretočnih platformah, kot so Twitch, YouTube in Mixer.

Nekatera glavna igralniška podjetja zdaj uporabljajo platforme Blockchain

Igralniško industrijo poganjajo koncepti navidezne resničnosti in ima tako presenetljive podobnosti s sektorjem kriptovalut, v katerem se uporablja digitaliziran denar. Kot taki so igralci običajno bolj pripravljeni kupiti preobleke, modi in druge izboljšave v igrah z uporabo tokeniziranih valut, vključno s kriptovalutami.

Zdaj se vodilni razvijalci video iger povezujejo z omrežji, osredotočenimi na verige blokov, da bi razširili operacije in upravljali komponente ter omogočali kripto transakcije.

Epic Games, agencija, ki stoji za igro Fortnite blockbuster, je med zadnjimi založniki, ki so se pridružili blokchainu. Podjetje pred kratkim sklenil sporazum z The Abyss, digitalno distribucijsko mrežo za spletno igranje več igralcev (MMO) in igranje vlog. Partnerstvo razvijalcem, ki so naročeni na omrežje, omogoča dostop do Epic’s Unreal Engine.


Na platformi lahko zdaj objavljate igralne naslove. Razvijalci, ki uporabljajo storitev, lahko prejemajo sredstva tudi v žetonih Abyss. Izdajanje iger na blockchainu ima številne prednosti. Eden izmed njih je, da je transakcije, opravljene v verigi blokov, enostavno preveriti. Vsebino, ki se istočasno distribuira na številnih platformah, je tudi lažje upravljati.

Še eno igralniško podjetje Ubisoft, ki stoji za nekaterimi priljubljenimi franšizami, kot sta Assassin’s Creed, in Rainbox Six si prav tako prizadeva za integracijo blockchain aplikacij v svoje sisteme. Podjetje je bilo konkurent Epic Games nedavno prijavljeno delati na številnih aplikacijah, ki temeljijo na Ethereumu.

Očitno bodo aplikacije uporabljene za monetizacijo predmetov in iger, ki jih je mogoče odkleniti. Integracija pametnih pogodb Ethereum odpira vrsto možnosti. Igralci lahko na primer stavijo na platformo, ki bo imela resnično vrednost in legitimnost. Prav tako lahko igralci trgujejo z igralnimi sredstvi, ki so preverjena na verigi blokov.

Igre, kripto povezava

Vsekakor obstaja povezava med igranjem iger in kripto. Izkušnje Vitalika Buterina kot igralca World of Warcraft naj bi ga na primer navdihnile za ustvarjanje mreže Ethereum.

Ustvarjalci vloge za več igralcev naj bi odstranili komponento, ki jo je mladi Buterin gojil. Nezadovoljen s selitvijo se je odločil odstopiti in se odpravil na pot, ki mu je omogočila ustvariti decentraliziran okvir, ki bi preprečeval izvajanje takšnih sprememb brez soglasja.

Trenutno obstajajo številne igre z elementi, ki so vgrajeni v verigo blokov. Njihovo nespremenljivo stanje preprečuje njihovo spreminjanje.

Prekrivanje demografije trga

Millennials so prva generacija, ki je odraščala v igranju video iger, zdaj pa je na desetine milijonov igralcev, starih med 22 in 32 let, ki podpirajo industrijo. Gremo po toku statistika raziskav, povprečni ameriški igralec je star 33 let.

Glede na junij 2019 Nielsenovo poročilo, 54 odstotkov igralcev video iger v starostni skupini milenijcev je redno zaposlenih. 38 odstotkov jih plača za storitve pretakanja glasbe in videa, njihov povprečni letni dohodek pa znaša 58.000 USD.

Igralci v tej demografski kategoriji so tudi največji potrošniki v panogi. V povprečju porabijo približno 112 dolarjev na mesec. Statistični podatki kažejo da ne kupujejo samo video iger, konzol in navideznih predmetov, temveč so tudi navdušeni ljubitelji športa, ki radi gledajo igralne tekme na spletnih mestih, kot sta YouTube in Twitch. V povprečju milenijci razvijalcem iger na srečo donirajo približno 29 dolarjev na mesec.

povprečni ameriški igralec je star 33 let.

Glede na trenutno statistiko raziskav je povprečni ameriški igralec star 33 let. (Image Credit: Pixabay)

Kljub temu imajo tudi slučajno, da imajo raje kriptovalute kot tradicionalne delnice. Glede na raziskavo naročil eToro aprila je 59 odstotkov tisočletnikov, ki so sodelovali v študiji, reklo, da bi radi vlagali v digitalne valute, še posebej, če bi storitve trgovanja ponujala uveljavljena podjetja, kot so Fidelity, TD Ameritrade ali Charles Schwab.

Zdi se, da poročilo potrjuje ugotovitve študije iz leta 2018 lotil Edelman, kar je razkrilo, da je 25 odstotkov premožnih ameriških milenijcev že vlagalo v kriptovalute ali jih uporabljalo.

(Prispevek za predstavljeno sliko: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map