Buck se začne tukaj: razpis za predpise

Danes bosta pred senatom nastopila Jay Clayton, predsednik SEC, in J. Christopher Giancarlo, šef CFTC. Dnevni red je naslovljen “Navidezne valute: nadzorna vloga SEC in CFTC”, Clayton in Giancarlo pa bosta pričevala senatskemu odboru za bančništvo, stanovanjske in urbane zadeve. V obeh pričevanjih bosta oba regulatorja utemeljila regulacijo kriptovalut svojih organizacij, zlasti izmenjave kriptovalut..

“Kriptovalute, ICO in sorodne teme so najnovejše v številnih tržnih vprašanjih, na katerih smo mi in naši uslužbenci tesno sodelovali, da bi okrepili svoje kapitalske trge za vlagatelje in udeležence na trgu,” je dejal Clayton. pričevanje bere.

SEC poudarja, da je ICO že uredila kot vrednostne papirje. Zdaj bo Clayton senat pozval, naj “ali je potrebna ali primernejša zvezna ureditev platform za trgovanje s kriptovalutami”, saj niti SEC niti CFTC nimata regulativne moči nad menjalnicami. Če borze ponujajo storitve prenosa denarja, imajo dovoljenja in jih urejajo od države do države.

Kopija lastnega Giancarla pričevanje odmeva Claytonov poziv k predpisom za spodbujanje zdravega trga. Giancarlo je poudaril, da CFTC ni pristojen za “trge ali platforme, ki opravljajo gotovinske ali” spot “transakcije v virtualnih valutah ali drugih surovinah ali nad udeleženci na takih platformah.” Vendar ima “izvršilno pristojnost za preiskovanje s sodnim pozivom in drugimi preiskovalnimi pooblastili … trgi izvedenih finančnih instrumentov za navidezne valute in na osnovnih promptnih trgih navideznih valut.” To bi vključevalo “tako regulativno kot izvršilno jurisdikcijo … nad izvedenimi finančnimi instrumenti na virtualne valute, s katerimi se trguje v ZDA”, kot so Bitcoin terminske pogodbe.

CFTC torej ne bi imel regulativnega vpliva na izmenjave, ampak bi služil kot preiskovalna veja zakona. Pravzaprav smo že videli, da ima takšno vlogo v sodnih pozivih, ki jih je decembra izdal Bitfinexu in Tetherju.

Na koncu svojega pričevanja pa Giancarlo utemeljuje zvezno urejeno menjalno krajino. Prepričan je, da bi bilo treba “razmisliti o pomanjkljivostih sedanjega pristopa izdajanja licenc za oddajnike denarja po posameznih državah, ki pušča vrzeli v zaščiti trgovcev z navideznimi valutami in vlagateljev”, in trdi, da je “racionaliziran zvezni okvir lahko učinkovitejši in učinkovitejši pri zagotavljanje celovitosti osnovnega trga “

Državljanom ZDA korak v jasnejši smeri

V primerjavi z nekaterimi evropskimi in azijskimi kolegi so ZDA le malo naredile na področju zakonodaje, da bi razjasnile stališče svoje vlade glede kriptovalut. Poleg tega so bili predpisi redki in vsa prizadevanja so namesto velikih korakov naredila majhne korake za prilagoditev dojenčkovega premoženja.

Nekoliko pa vemo, da je SEC opredelila ICO (in večino žetonov) kot vrednostne papirje in jih podrejala veljavni zakonodaji o vrednostnih papirjih. Davčna uprava je kriptovalute označila tudi kot lastnosti, medtem ko bi moral biti vsak dobiček od naložb vključen v dohodnino posameznika. Nazadnje so države vodile pot – kot zakon zahteva – pri zaščiti državljanov pred goljufivimi platformami in izmenjavami, kot so dokazale ustavitve in upori ukazov podjetju Bitconnect v Teksasu in Severni Karolini..

Tako Clayton kot Giancarlo verjameta, da so za zaščito vlagateljev in negovanje bolj zdravega trga potrebni večji zvezni predpisi, zakonodajna jasnost in splošni nadzor. Njihova pričevanja trdijo, da bi morale te pobude utirati pot prihodnosti kriptovalut, prihodnost obeh regulatorjev pa je svetla in je ne smemo prezreti:

“Preprosto rečeno, sprejeti bi morali prizadevanja za tehnološki napredek, pa tudi nove in inovativne tehnike za zbiranje kapitala, vendar ne na račun načel, ki spodkopavajo naš utemeljen in preizkušen pristop k zaščiti vlagateljev in trgov,” bo povedal Clayton. senat v njegovih sklepnih besedah ​​danes.

In Giancarlo se popolnoma strinja:

»Vstopamo v novo digitalno dobo na svetovnih finančnih trgih. Kot smo videli z razvojem interneta, tehnološkega duha ne moremo vrniti v steklenico. Navidezne valute zaznamujejo spremembo paradigme v našem razmišljanju o plačilih, tradicionalnih finančnih procesih in vključevanju v gospodarske dejavnosti. Neupoštevanje teh dogodkov jih ne bo izginilo, prav tako ne bo odgovoren regulativni odziv. Razvoj teh sredstev, njihova nestanovitnost in zanimanje naraščajočega svetovnega tisočletja zahteva resno preučitev. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me