Det växande antalet kryptoplattformhackar är förfärligt och virtuella plånboksföretag investerar i avancerade säkerhetslösningar och försäkringsprodukter för att lindra investerare.

SFOX, en digital tillgångshandlare, är bland de senaste byråerna som har gått med i trenden. Enligt tillkännagivandet, det har samarbetat med M.Y. Safra Bank erbjuder handlare unika insättningskonton som är försäkrade av Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). Insättare har en försäkringsskydd på 250 000 dollar.

FDIC skapades för att främja allmänhetens förtroende för Amerikas banksystem. Det är en federal byrå som arbetar med sammanslagna medel som bidragits av landets finansinstitut. FDIC övervakar över 4000 banker.

Utöver försäkringsförmånen kommer alliansen att göra det möjligt för handlare att ha större likviditet när de handlar med fiatvalutapar. SFOX säger följande om arrangemanget.

”Utöver att göra pengarna säkrare har denna nya anläggning med M.Y. Safra Bank minskar avsevärt den tid som krävs för att göra medel tillgängliga för handel, vilket gör handel mer effektiv.

Dessa produktegenskaper är särskilt omvandlande för fonder och institutionella investerare, som kommer att vara bättre rustade att fullgöra sina förvaringsskyldigheter samtidigt som de fortfarande har tillgång till sina fonder när de behöver handla snabbt. ”

Fler kryptoföretag tillkännager försäkringspartnerskap

Curv, ett plånbokföretag för kryptovalutor, har också hoppat på försäkringsvagnen. Byrån som erbjuder vårdtjänster till institutioner publicerade nyligen sin union med München Re, ett tyskbaserat försäkringsföretag.

Enligt pressmeddelande, ett kontrakt på 50 miljoner dollar ger ersättning till kunder i händelse av ett säkerhetsbrott som leder till förlust av medel.

Curv är för närvarande beroende av MPC-teknik (multi-party computation) för att verifiera transaktioner, vilket eliminerar behovet av privata nycklar som vanligtvis kräver ytterligare säkerhetsgarantier.

Lösningen gör det möjligt att kryptografiskt verifiera transaktioner i en parallell, oberoende installation som förhindrar en datakompromiss i en nod från att påverka andra.

Företaget betonar att i händelse av ett intrång som påverkar en av sina kunder kan inga andra plånböcker påverkas. Det betonar att försäkringsskyddet bara startar om en transaktion sker utanför förutsatta företagspolicyer.

Det finns ingen täckning för privat nyckel eftersom ingen är inblandad i första hand. Kunder kan utse vem som kan göra transaktioner på systemet, sätta gränser för hur mycket pengar som kan överföras i en instans och när de kan köras.

Med detta sagt täcker dock München Re-försäkringen inte förluster orsakade av en kund eller hans anställda på grund av vårdslöshet eller stöld av anställda. Som sådan förväntas kunderna genomföra sin egen interna riskprofilbedömning innan de sätter upp kriteriet för användning av fond och plånbok.

Stora kryptoföretag som redan försäkrar tillgångar

Coinbase har sedan länge haft tillgångsförsäkring och dess plan täcker huvudsakligen förluster orsakade av en kompromiss med sina hot wallet-system. Dess kompensationssystem har tydligen varit på sedan november 2013 och har en gräns på 255 miljoner dollar. Dess policy täcks gemensamt av ett kollektivt försäkringsbolag enligt Aons mäklarföretag.

I februari tillkännagav ett annat kryptovalutaföretag, BitGo, en försäkringsplan för sina kunder som ger kompensation vid tillgångsstöld och privat nyckelförlust. BitGos plan tillhandahålls av Lloyds och täcker upp till 100 miljoner dollar i digitala tillgångar.

En framväxande marknad

Kryptosfären är den vilda västern i finanssektorn. Branschen är fortfarande till stor del oreglerad och har en rutig historia med hack som har lett till gigantiska förluster. Med detta sagt kommer troligen försäkringsskyddsnätet sannolikt att öka investerarnas förtroende på lång sikt, särskilt nu när saker ser ut igen.

För närvarande gillar fler försäkringsbyråer loweredrates.com vill utöka sina erbjudanden för att täcka digitala tillgångar. Marsh och Aon dominerar enligt uppgift kryptovalutaförsäkringssegmentet, med det senare som hävdar täckning på över 50 procent av sektorn.

Just nu sägs försäkringsbranschen vara villig att bara täcka cirka 6 miljarder dollar i kryptotillgångar. Detta är ett avgrundsbelopp med tanke på att det nuvarande marknadspriset är cirka 230 miljarder dollar. Båda sektorerna kommer att behöva söka större samarbete för att säkerställa ett fortsatt investerarnas förtroende för den nya revolutionära tillgångsklassen.

(Bildkredit: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me