När online-samhällen blir ekokamrar som efterklämmer med HODL- och lambo-memes, kan diskussioner om blockchains användning i vardagen dränkas ut i en investeringsatmosfär av månskotsträningar. Ibland är det lätt att glömma att kryptovalutans underliggande teknik, blockchain, har potential att helt förnya hur vi interagerar med data. Det har verklig användning, en framtid inom företagslösning och förmågan att effektivisera affärsmetoder över hela världen.

För att gå ännu längre har både kryptovalutor och blockchain multimedierelevans som sträcker sig långt bortom deras ursprungliga ekonomiska och tekniska rötter. Eftersom de har ökat i popularitet har innovatörer tittat på att fånga samhällets intresse för krypto och integrera det i olika underhållningsmedier. Dess mer off-beat-manifestationer inkluderar spel som de ökända CryptoKitties, och kanske mer överraskande, en kryptovalutainspirerad musikgrupp.

Spel på Blockchain

I slutet av 2017 hittade utvecklare ett sätt att tjäna pengar på kryptovalutan i spelplattformar. Och denna gambit gav resultat, men den kom inte utan sina offer för nätverkshälsan.

Den första delen i detta fält kom i form av digitaliserade kattdjur som kallas CryptoKitties. Hjärnbarnet till Axiom Zen, ett kanadensiskt produktutvecklingsföretag, CryptoKitties var ett av världens första blockchain-baserade spel. Byggd som en dApp på Ethereums blockchain, tillåter applikationen användare att köpa, sälja och avla virtuella katter på spelets onlineplattform med ETH som betalningsmetod.

CryptoKitties

Och folk gick nötter över tanken. Inom några dagar efter utgivningen utgjorde CryptoKitty-relaterade transaktioner huvuddelen av Ethereum-nätverkets trafik. Den 4 december hade 3 miljoner dollar spenderats på de lurviga avatarna och i skrivande stund, mer än $ 18,8 miljoner i ETH har sjunkit in i deras handel. Vissa går över $ 100 000, och den dyraste kommer med ett begärt pris på 300 ETH (~ $ 390 000).

Bedårande som de kan vara, orsakade CryptoKitties huvudvärk för Ethereum-samhället. På toppen av frenesin, transaktionsavgifter och spetsade tider när de tokeniserade pälsarna täppt till nätverket. En ICO, SophiaTX, fick till och med försena sin tokenförsäljning på grund av trängseln i nätverket.

Fiaskot väckte oro för skalbarhet när samhällsmedlemmar började ifrågasätta stabiliteten i Ethereums blockchain. Om det inte kan upprätthålla en invasion av handel från en armé av digitala katter, hur kan Ethereum skala till verklig, vanlig användning? Vid den tidpunkten tweetade den ukrainska programvaruingenjören Boris Kozak att problemet förhoppningsvis skulle öppna fler dörrar för utveckling.

Det finns åtminstone en plan att skala ut. @CryptoKitties kan bara tvinga Eth-devs att påskynda det. Statliga kanaler (Raiden, etc), Sharding, Casper / PoS.

– Boris Kozak (@boriskozak) 4 december 2017

Dessa problem hindrade dock inte andra från att bygga sina egna spel på Ethereum blockchain. Den 19 december, Ethermon gick in i Ethereums ekosystem, och ja, det är precis som det låter. Precis som CryptoKitties är Ethermon handelbara och samlarbara digitala avatarer på Ethereum blockchain i inspiration från Pokémon-världen. Till skillnad från CryptoKitties sträcker sig Ethermons meta utöver att bara samla in, eftersom du kan träna din Ethermon och slåss mot andra tränare i nätverket.


etermon

Det finns fortfarande andra också. Snart kommer medlemmar i TRON-communityn att kunna använda sina TRX-tokens för att köpa Tron Dogs–Det stämmer, CryptoKitties kommer snart att ha hundkonkurrenter.

Det finns till och med ett online-RPG på gång som kommer att köras på Ethereums Blockchain. Dubbade Ethercraft, spelet kommer att efterlikna det populära sandlådespelet Minecraft. Med ETH som betalningsmetod kommer spelare att kunna köpa, sälja, handla och hantverksutrustning i spelet, samt raid fängelsehålor och samla byte i en helt spelbar, öppen världsmiljö. Åh, och spelet kommer att inkludera sin egen inhemska valuta, en ERC20-token som preliminärt heter Gold Pieces (XGP).

etercraft

Det gör en spelplattform på TRONs blockchain och tre på Ethereum. Med tanke på de svårigheter som CryptoKitties presenterade för Ethereums nätverk har vi sannolikt inte sett slutet på en sådan trängsel om Ethermon och Ethercraft tar fart också.

Kryptovaluta träffar musikscenen

Fram till nyligen var en kryptoinspirerad musikgrupp antagligen långt ifrån många samhällsmedlemmars fantasi, men under ett år där människor är villiga att släppa 100 000 dollar på den digitala motsvarigheten till en mössa, verkar kryptopop mindre absurt.

Faktum är att allt är möjligt 2018, och ett japanskt popkollektiv tar med kryptovalutamusik till mainstream. The Virtual Currency Girls debuterade sin konsert den 12 januari i Tokyo, Japan, en vecka efter deras första låt, “The Moon, Virtual Currency, and Me,” hit Youtube.

Gruppen gick på scenen sportpigor och brottmasker märkta med populära kryptovalutalogotyper, inklusive Bitcoin, Ethereum och Ripple. Som du förväntar dig accepterar de bara Bitcoin och Ethereum för konsertbiljetter och varor, och de får också sina egna lönecheckar i dessa valutor.

Kasotsuka Shojo är världens första popgrupp med kryptovaluta-tema. https://t.co/LdD0xbMd5f via @DigitalTrends #cryptocurrency #pop #KasotsukaShojo #musik #pengar #AI pic.twitter.com/D6MygPAWFP

– Zackey Ahmed (@ZackeyAhmed) 15 januari 2018

På deras hemsida, gruppen indikerar att de “tänker främja [genom] underhållning att virtuell valuta inte är ett spekulationsverktyg utan en teknik som skapar en underbar framtid.” I stället för att enbart fokusera på kryptos investeringspotential uppmuntrar deras sångtexter till säkra investeringsmetoder och uppmanar handlare att undvika bedrägeri ICO och att hålla sina tillgångar säkra.

Från obscurity till Mainstream Industries

2018 blir ett avgörande år för kryptovalutor och blockchain-teknik. Inom en snar framtid kommer beprövad teknik att börja integreras med äldre industrier, och de verkliga vinnarna av denna boom kommer att separera sig eftersom olyckliga förlorare kommer att rensas bort.

När antagandet växer, förvänta dig att kryptos inverkan på multimedia kommer att fortsätta. Baserat på CryptoKitties framgång var Ethermon, Tron Dogs och Ethercraft inte de första till blockchain-spelbordet, och de kommer verkligen inte att vara den sista.

Dessutom är de virtuella valutaflickorna de första som slår samman kryptovaluta till musik, och vi kommer sannolikt se att blockchain kopplar sig in i andra former av media framöver. Frågan är, vilka former av underhållning kommer innovatörer att titta på bredvid att dra nytta av kryptos explosiva tillväxt?

Vi har inget sätt att veta, men vi väntar säkert på att ta reda på det.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me