CoinBene je borza kriptovalut, ki uporabnikom ponuja preprosto platformo za trgovanje s kripto-kripto-valuto. V našem pregledu CoinBene si ogledujemo prednosti in slabosti te borze s preučevanjem različnih kategorij, ki so pomembne za vsakega trgovca s kriptovalutami. Je izmenjava CoinBene koristna možnost ali ne? Pa ugotovimo.

Ključne informacije o izmenjavi CoinBene

Pregled izmenjave CoinBene

Sedež izmenjave CoinBene ima sedež v Singapurju, pisarne pa tudi v Hong Kongu, Maleziji, Indiji, Braziliji in drugih. Borza se je začela 20. novembra 2017, zaradi česar je njen hiter dvig na dosledno top 30 borzo po 24-urnem obsegu trgovine impresiven podvig.

Že z enostavnim Googlovim iskanjem CoinBene boste verjetno ugotovili, da je opis spletnega mesta napisan v mandarinsko kitajščini. Ko pa kliknete na povezava do domače strani, verjetno boste ugotovili, da je besedilo spletnega mesta dejansko v angleščini. Ne glede na to je izmenjava na voljo v številnih jezikih, ki jih lahko spremenite v zgornjem desnem kotu domače strani.

Za ljudi, ki kripto ne poznajo, ali za tiste, ki bi radi neposredno izmenjevali kripto in fiat, CoinBene ni najboljša možnost. Gre le za izmenjavo kripto-kripto-podatkov. Če pa že imate sredstva za kriptovalute, bi bil CoinBene zagotovo dobra izbira.

Prav tako je pomembno omeniti, da je CoinBene centralizirana borza.

Mnenja in podpora strankam

Obstaja nekaj mnenj, ki pravijo, da spletno mesto včasih naključno propade in se je druga morebitna varnostna vprašanja. Kadar se zgodijo dogodki, kot so zrušitve spletnega mesta, uporabniki ne morejo dostopati do spletnega mesta ali kakršnih koli sredstev na borzi. Čeprav je to običajno le začasna težava, je za mnoge uporabnike to potencialna skrb.

Borza nima telefonske linije za podporo strankam. Številni pregledi strank v spletu navajajo, da se podpora strankam počasi odziva po e-pošti, vsekakor morajo sodelovati s skupino, kot je tista na Prodajno silo. Poleg tega podpora v angleškem jeziku ni najboljša. Kljub temu CoinBene ponuja številne možnosti za stik s podporo strankam. QR kode za podporo za Telegram in WeChat najdete na domači strani izmenjave. Možnosti za podporo strankam najdete tudi na Twitterju in Weibu.

fotografija spletnega mesta za izmenjavo (cene, trgovalni pari, možnosti nakupa / prodaje)

CoinBene ima uporabniku prijazen uporabniški vmesnik.

Struktura provizij za vloge, posle in dvige

Pristojbine za trgovanje s kriptovalutami so v celoti določene na 0,1% pri uporabi glavnih trgovalnih parov, ki vključujejo USDT, BTC in ETH. Od oktobra 2018 obstaja 29 trgovalnih parov za USDT, 75 za ETH in 59 za BTC.

Kot številne borze na trgu ima tudi CoinBene izvorni žeton, s katerim lahko znižate provizije za trgovanje. Žeton ConiBene Coni (CONI) provizije za trgovanje zniža na polovico, na samo 0,05%. Pristojbine so enake tudi za prodajalce in prevzemnike trga. V primerjavi z drugimi centraliziranimi borzami na trgu so provizije CoinBene konkurenčne.

Kar ločuje CoinBene od mnogih konkurentov, je to, da morate rudarske stroške plačati šele, ko dvignete sredstva. Ta minimalna provizija je očitna prednost borze CoinBene v primerjavi z mnogimi borzami, ki za dvige zaračunavajo zajetne provizije, kar vas spodbuja, da sredstva iz borze premaknete v osebne denarnice.

Mobilna aplikacija

CoinBene je mobilne aplikacije tako za iOS kot za Android. Čeprav lahko nekateri pričakujejo, da bo to dano od borze kriptovalut, je resničnost taka, da številne borze te funkcije ne ponujajo. Tisti, ki imajo dobre ocene, so še redkejši, na žalost pa CoinBene ni izjema.

Mnenja, ki so jih objavili uporabniki mobilnih aplikacij, kažejo nekatera področja, na katerih se lahko CoinBene izboljša. Na primer, v Googlu Play, aplikacija za Android ima v povprečju 2,7 od 5 zvezdic s 103 skupnimi ocenami. Nekateri ocenjevalci trdijo, da aplikacija ni združljiva z Androidom 9 in / ali da 2FA ne deluje vsakič, ko vnesejo podatke za prijavo.

Poleg tega aplikacija iPhone ni navedena v trgovini App Store. Namesto tega morate na spletnem mestu izmenjave CoinBene skenirati kodo QR in ročno namestiti. Čeprav je ta postopek dovolj preprost, se lahko vprašamo, zakaj so ti dodatni koraki sploh potrebni. In lahko predstavlja morebitno varnostno tveganje.

fotografije mobilne aplikacije CoinBene za iOS in Android

CoinBene ima mobilno aplikacijo za iOS in Android.

Geografske omejitve

Borza CoinBene ima uporabnike v več kot 150 državah. Vendar trenutno ameriškim vlagateljem ne omogoča sodelovanja. Po navedbah spletnega mesta za izmenjavo so med drugimi lokacijami z omejitvami še Kuba, Iran, Severna Koreja, Sirija, Sudan, Bangladeš, Bolivija, Ekvador, Kirgizija in Kitajska..

Upoštevajte, da borza izvaja preglede KYC ob prvem dvigu sredstev kriptovalut. Če se odločite za uporabo te možnosti, se prepričajte, da spoštujete pogoje borze. Navesti boste morali tudi osnovne osebne podatke (npr. E-pošto in uradno identifikacijo). Ta postopek lahko traja več dni, da dobimo odobritev. Če poskušate umakniti kripto iz borze in morate hitro pretvoriti v fiat na drugi borzi, je to dejavnik, ki ga je treba upoštevati.

Da, obstaja veliko kripto-kripto-izmenjav, ki nimajo tako strogih zahtev. Kljub temu pa je po zaključku začetnega preverjanja KYC pričakovati, da bodo morebitni naknadni dvigi obdelani veliko hitreje.

Partnerstvo z Johnom McAfeejem

Do septembra 2018 ni bilo na voljo veliko informacij o partnerstvih z borzo. Takrat je CoinBene napovedal partnerstvo z zavezništvo McAfee za “spodbujanje preglednosti, odgovornosti podjetij in samoregulacije na trgih kriptovalut.” To se je zdelo pomembno strateško partnerstvo za CoinBene, da se razlikuje od drugih na trgu izmenjave kriptovalut. Blockchain / kripto podjetja, ki so prav tako del zavezništva McAfee, vključujejo Docademic, Apollo, Ethershift in številna druga.

fotografija z domače strani McAfee Alliance

CoinBene je eno izmed več blockchain / crypto podjetij znotraj McAfee Alliance.

Povzetek

Da, CoinBene ima nekatere vidike (npr. Uporabniško izkušnjo mobilne aplikacije in kakovost podpore strankam), ki jih je treba obravnavati.

Na splošno je CoinBene borza, ki dobro opravlja tržno rešitev, ki obravnava največjo pritožbo trgovcev s kriptovalutami: visoke provizije za menjavo. S ponudbo dvigov brez provizij (razen za rudarske provizije) in nizkih provizij pri trgovanju je CoinBene še naprej uspešen pri sprejemanju uporabnikov in konkurenci na borznem trgu..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me