Edge Wallet Review

Kant, nyligen ommärkt från Airbitz, är en leverantör av programvaruplånbok med huvudkontor i San Diego, CA. Företaget grundades 2013 och har tagit ett unikt tillvägagångssätt för säkerheten för dina medel och privat information. Istället för att fokusera på tredje part för serversäkerhet, ger Edge dig kontroll genom att tillhandahålla ett lättanvänt säkerhetsskikt ovanpå klientsidan (användarvända) delar av sin produkt.

Edge-plånboken är fortfarande i betaversion men kommer att lanseras med stöd för:

 • Bitcoin
 • Litecoin
 • Bitcoin kontanter
 • Augur REP
 • Vingar
 • Matryx

Utöver detta har Edge byggt ut en modulär arkitektur som gör att de kan arbeta med alla blockchain eller token. För att ett nytt mynt ska finnas i plånboken behöver en utvecklare från myntets team bara bidra med ett enkelt plugin-program som Edge tillhandahåller.

Edge Wallet

Edge-plånboken också integreras med Shapeshift så att du enkelt kan växla mellan mynt som stöds utan att behöva skicka dina pengar till en börs.

Denna Edge-plånbokgranskning är gjord för att hjälpa dig att förstå vilka erbjudanden Edge-plånboken är, en del företagshistorik, och huruvida den passar dina behov eller inte.

Vad säger folk?

Eftersom den nya Edge-plånboken fortfarande finns i beta är juryn ute på huruvida den kommer att vara en favorit i samhället eller inte. Men Airbitz-plånboken har funnits på marknaden i några år och har nu fått hundratals recensioner. Det är säkert att anta att dessa recensioner kommer att vara tillämpliga på plånboken v2.0 (Edge) när den kommer ut på marknaden.

De goda: Airbitz har i genomsnitt ett 4-stjärnigt (av 5) betyg över flera granskningsplattformar som CryptoCompare och den Google Play Lagra. Många kunder komplimangerar plånboken med dess enkla gränssnitt och rekommenderar den till alla som är nya i Bitcoin. Erfarna användare gillar plånbokens fokus på säkerhet, integritet och decentralisering – kärnprinciperna för kryptovalutarörelsen.

Det dåliga: Ironiskt nog handlar de flesta klagomålen om Airbitz om säkerhets- och identifieringsprocessen. Vissa användare känner sig obekväma med hur mycket information de behöver för att köpa Bitcoin via appen, medan andra uttryckte besvikelse över att de inte fick köpa på grund av deras geografiska läge. Som ett amerikanskt företag kan jag bara anta att dessa försiktighetsåtgärder finns för att följa policyn mot penningtvätt (AML) och penningssändare.

Airbitz är gratis att ladda ner och använda. De enda avgifterna du betalar är gruvavgifterna för att skicka pengar från plånboken.

Hur fungerar det??

Airbitz är mer än bara en plånbok, och vi kan förvänta oss samma sak från Edge. Förutom att skicka och ta emot pengar kan du också använda din plånbok för att:

 • Logga in i decentraliserade applikationer (dapps)
 • Köp Bitcoin
 • Spendera Bitcoin

Med Edge kan du använda din plånbok till autentisera i dapps tycka om Vingar och Augur som använder Edge Security SDK. För att autentisera är allt du behöver göra att skanna en streckkod som tillhandahålls av applikationen. Därifrån kan du komma åt och överföra samma medel som du normalt skulle ha i din Edge-plånbok.

Edge streckkodsinloggning

Du har tre alternativ att köpa Bitcoin i Airbitz-plånboken:

 1. Glidera för USA: s bankkonton
 2. Bity för europeiska bankkonton
 3. LibertyX för kontantköp i USA

Airbitz har samarbetat med dessa företag och navigerar dig till deras gränssnitt för att göra inköp. Om du har problem med att köpa Bitcoin bör du kontakta lämpligt företag snarare än Airbitz / Edge-support.

Airbitz Köp Bitcoin

Airbitz har också samarbetat med Kort för Coin Inc.. och Bitrefill för att ge sätt att spendera Bitcoin på plånbok-appen. Du kan spendera din Bitcoin på Target och Starbucks och ta emot rabatter upp till 20% varje gång du handlar. Detta är en trevlig fördel som ger extra värde för att hålla kryptovaluta genom att enkelt låta dig spendera den på populära platser.

Airbitz plånbok

Airbitz / Edge är endast tillgängligt på iOS- och Android-enheter, och företaget har uppgett att de inte har några planer på att genomföra en webbgränssnitt. Detta är för att ytterligare skydda dig från de kontoattacker som förekommer på webbplatsinfrastrukturer. Vissa människor kan se detta som ett negativt, men jag tycker att företagets engagemang för ditt kontos säkerhet, även på bekostnad av viss funktion, är respektabelt.

Kan jag lita på de här killarna?

Edge Wallet är byggt på ett decentraliserat sätt som säkerställer det inget tredjepartsföretag har tillgång till dina fonder eller kontoinformation. Inte ens Edge själva har tillgång till denna information.

Istället skapas dina privata nycklar, offentliga adresser och transaktionshistorik lokalt på din enhet. Dessa data krypteras sedan och lagras på peer-to-peer-molnservrar.

Även om företaget upphör att existera eller deras servrar är nere kan du få tillgång till dina pengar. Detta lägger till ett viktigt lager av förtroende för en bransch där företag och utbyten ibland kan försvinna i tunn luft och ta dina pengar med sig.

Hur stöd?

Kundtjänsten för denna plånbok är enastående. När jag läste igenom recensionerna i Google Play-butiken märkte jag att det fanns ett svar från någon på företaget för varje användare som bad om hjälp. Svaret innehöll inte bara relevant information utan också ett e-postmeddelande att kontakta om kunden fortfarande hade problem.

Airbitz webbplats har också en lista över vanliga frågor som täcker vanliga problem som kontoåterställning och felsökning av plånbok. Många granskare har rapporterat att kundsupportteamet alltid är hjälpsamt och lyhörd för de e-postsupportbiljetter som de har skickat.

Vad tror jag?

Om du har läst mina tidigare plånbokrecensioner vet du att jag är en sucker för en enkel design och enkel användarupplevelse. Airbitz / Edge har ett intuitivt gränssnitt som är inte skrämmande för krypto-nybörjaren medan du fortfarande tillhandahåller högsta säkerhet och funktionalitet. Det är en dödlig kombination.

Enligt vad jag har sett ser det ut som om Edge Wallet kommer att ge en ännu bättre upplevelse än den nuvarande Airbitz-motsvarigheten. Min kontaktinformation finns redan i beta-registreringslistan och jag ser fram emot att se allt den nya Edge-plånboken har att erbjuda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me