Luno, precej primerno ime za borzo, ki ponavadi zajame eno izmed najpogostejših besednih zvez v kriptovaluti, “Na Luno!”. Izmenjava je za ljubitelje kriptovalut s sedežem v Ameriki in Evropi razmeroma neznana. Vendar bomo v tem pregledu Luno raziskali nekatere regije, v katerih delujejo, ter prednosti in slabosti trgovanja s to prihajajočo izmenjavo kriptovalut.

Podjetje Luno je bilo ustanovljeno leta 2013 v Južni Afriki in zdaj deluje v več kot 40 državah po vsem svetu. Uporabnikova baza podjetja se je v zadnjih nekaj letih dramatično povečala ob izjemni rasti in sprejemanju Bitcoinov. Luno ima približno 2 milijona strank in je do danes obdelal več kot 2 milijardi dolarjev plačil.

Luno Ključne informacije

Kako deluje

Luno pregled. Postopek prijave v Luno

Postopek prijave v Luno

Ustvari račun

Med pregledom Luno smo odprli račun in opravili običajne ukrepe za registracijo in varnost. Postopek je bil dokaj preprost. Tudi Luno vas bo, tako kot danes večina borz, obvestil o vsaki prijavi, ki jo vpišete v primeru sumljive dejavnosti

Armaturna plošča

Armaturna plošča je dokaj dobro organizirana, čeprav ne najbolj impresivno, kar smo jih videli v primerjavi z nekaterimi drugimi uveljavljenimi igralci. Torej, če nameravate takoj trgovati, potem omogočite dvofaktorsko overjanje (2FA) v nastavitve mora biti vaše prvo pristanišče.

V denarnice, lahko najdete dostop do svojih fiat in kripto valutnih skladov. Depozitiranje in dvigovanje sredstev na in z bančnih računov je bilo piškot, pošiljanje in prejemanje sredstev med digitalnimi denarnicami pa je bilo še lažje, seveda zahvaljujoč tehnologiji veriženja blokov.

Izmenjava Luno

Trgovalna platforma Luno je v primerjavi z drugimi platformami, ki smo jih pregledali, precej osnovna. Še vedno pa imate na voljo običajna orodja. Vključujejo knjiga naročil, preprosto grafikoniranje, funkcija naročila in seznam zadnjih poslov.

Oddaja naročila po določeni ceni skozi polje za naročilo je enostavna. Vendar oddajanje tržnega naročila ni tako intuitivno. Najboljši način za to je dejansko klik na najnovejšo ceno v knjigi naročil ali na seznamu zadnjih poslov, da dobite natančno ceno. To bi lahko bila potencialna težava za aktivne trgovce, ki želijo redno vstopati in izstopati iz položajev.

Ena izmed lastnosti, ki bi jo radi dodali, je možnost nakupa Ethereuma neposredno v vaši nacionalni valuti. Trenutno morate najprej kupiti Bitcoin, preden ga zamenjate za Ethereum.

Luno pregled. Kako začeti trgovati na kripto trgih Luno

Kako začeti trgovati na kripto trgih Luno

Na žalost paket grafikonov ne zagotavlja dolgoročnih podatkov za večino parov kriptovalut. To je najverjetneje posledica omejenega vira podatkov Luno. Upoštevajte, da se večina kriptovalutnih parov meri v ameriških dolarjih (USD) zaradi stanja rezerve dolarja. Posledično bi se morali podatki za lokalne valutne pare sčasoma izboljšati, saj se na platformo doda več uporabnikov.

Bolj izkušen trgovec bo morda želel uporabiti napredno platformo za trgovanje, kot je TradingView, da bi spremljal mednarodne cene. Ko ste pripravljeni svoje trgovanje dvigniti na naslednjo stopnjo, imamo odličen vodnik za začetnike o kartiranju v TradingView.

Arbitraža

Arbitraža je izraz, ki se uporablja za opis različnih cen istega sredstva na različnih lokacijah. Če na primer na različnih borzah spremljate ceno Bitcoin v USD (USD) na različnih borzah, boste verjetno ugotovili, da se razlikujejo, včasih tudi precej.

Opazili smo, da je bila razlika v cenah za Bitcoin v nekaj dneh na Lunu precej velika v primerjavi z drugimi. Zato bi morali trgovci to upoštevati pri uporabi storitve Luno. Upoštevajte tudi, da noben centralni organ ne določa mednarodnih cen kriptovalut, ker jih določa ponudba in povpraševanje.

Podprte valute

Trenutno Luno podpira samo račune, denominirane v naslednjih valutah:

 • Evro ()
 • Indonezijska rupija (IDR)
 • Malezijski ringgit (MYR)
 • Nigerijska Naira (NGN)
 • Južnoafriški rand (ZAR)

Mobilno trgovanje & Denarnica

Mobilna denarnica je lep dodatek naboru orodij Luno. Aplikacija je bila dokaj enostavna za krmarjenje in prenos sredstev. Uporaba grafikona pa je podobna namizni različici, saj je nekoliko preveč osnovna. V prihodnje posodobitve bi lahko vmesnik naredil prenovo.

Luno pregled. Aplikacija Luno se zdi precej enostavna za uporabo

Aplikacija Luno se zdi precej enostavna za uporabo

Upoštevajte, da na nastajajočih trgih mobilni telefoni močno presegajo katero koli drugo obliko dostopa do interneta. Posel prihodnosti bo potekal na poti s pametnim telefonom. Borze, ki svojim strankam nudijo odlične mobilne aplikacije, bodo imele veliko prednost.

Provizije za trgovanje

Provizije za trgovanje družbe Luno so odvisne od vaše države in podprte nacionalne valute. Pristojbine za evropske in indonezijske stranke so precej konkurenčne in znašajo 0,20% oziroma 0,25%. Medtem ko so pristojbine za druge lokacije dražje.

To je škoda, ker se to ne primerja ugodno z drugimi borzami. Te provizije se bodo skoraj zagotovo znižale, ko bo industrija kriptovalut dozorela in bodo na prizorišče prišli konkurenti.

Luno pregled. Razčlenitev Lunovih provizij za trgovanje

Razčlenitev Lunovih provizij za trgovanje

Kavcija & Pristojbine za umik

Provizije za polog in dvig so na splošno precej konkurenčne. Ampak ne pozabite, da če prenašate s kripto na svojo kripto denarnico Luno, veljajo pristojbine iz ustrezne verige blokov. Tu je primer blokovne verige Ethereum. Na njih lahko najdete tudi podroben opis strukture pristojbin Luno Spletna stran.

Na voljo kriptovalute

Morda največja pomanjkljivost uporabe Luna je omejeno število razpoložljivih kriptovalut. Do danes ponujajo samo trgovanje z Bitcoini in Ethereumom. To pa ustreza vzoru drugih uveljavljenih podjetij, kot sta Coinbase in Gemini. Ta podjetja raje trgujejo z uglednimi kovanci in vzpostavijo ugodne odnose z regulatorji.

Kljub tem ugodnostim bi bilo verjetno v najboljšem interesu Luna, da v svojo ponudbo doda nekaj dodatnih znanih kovancev in posledično privabi nove stranke.

Omejitve prenosa

Kot običajno so vaše dnevne omejitve nakazila odvisne od stopnje preverjanja računa. Nivo 1 ima nizko najvišjo zgornjo mejo za vse dvige in vloge. Verjetno bo to namenjeno vlagateljem, ki se prvič želijo zmočiti na kriptovalutah.

Stopnja 2 zagotavlja velikodušen znesek za polog in dvig mesečno, raven 3 pa je namenjena vlagateljem, ki redno trgujejo / premikajo velike količine kriptovalut:

Luno pregled. Lunove trgovalne omejitve

Lunove meje trgovanja

1. stopnja zahteva osnovne osebne podatke, medtem ko 2. in 3. stopnja zahtevata strožjo dokumentacijo v skladu s predpisi KYC (Spoznaj svojo stranko). Najpomembneje je, da bo Luno potreboval identifikacija, ki jo je izdala vlada in dokazilo o naslovu za zgornje ravni.

Zdi se, da za kriptovaluto ni nobenih omejitev samo dvigi in vloge.

Zaupanje podjetij

Z malo kopanja smo ugotovili, da je podjetje prejelo mešane ocene kripto skupnosti zaradi številnih blokad računov. Varnost je v zadnjih letih problem centraliziranih borz, zato bi lahko bil razlog, da Luno igra zelo varno. Na splošno pa se je podporna skupina hitro odzvala zaskrbljenim uporabnikom na več spletnih mestih Luno Review.

Varnost sklada

Lunova varnost je povsem solidna in koraki se izvajajo na različnih ravneh:

 1. Skladiščenje
 1. Večina kupčevih sredstev je zadržana hladilnica ali hladna denarnica računov. Ti računi niso stalno povezani z internetom in imajo več podpisov, tako da ena oseba nikoli nima popolnega dostopa do računov
 2. Vroča denarnica Računi (vedno povezani z internetom) uporabljajo tudi večpodpise, tako da imajo kupci takojšen dostop do Bitcoin sredstev, če in kdaj jih potrebujejo. Poleg tega ima enega od ključev BitGo, neodvisni skrbnik računov kriptovalut.
 • Preverjanje pristnosti

  1. Gesla so shranjena v razpršeni obliki
  2. Za dodatno plast zaščite je na voljo dvofaktorska overitev (2FA). Toplo priporočamo, da to možnost omogočite za vse svoje račune za kriptovalute.
  3. Načela podjetja

   1. Vse spletne storitve in komunikacije uporabljajo varne protokole in šifriranje. Prav tako zaposleni nimajo dostopa do sredstev strank. Na koncu se redno izvaja revizija, da se upoštevajo sredstva strank.
   2. Zasebnost – dostop do osebnih podatkov je treba vedeti in je strogo nadzorovan.
   3. Ne pozabite tudi, da je Luno centralizirana borza in je zato tarča vdorov in goljufij. Centralizirane borze na nekaj mestih shranjujejo velike količine kriptografije. Če ste velik kupec in / ali dolgoročni imetnik kriptovalut, vam priporočamo, da svoje virtualne valute shranite v denarnico strojne opreme, kjer imate popoln nadzor nad ključi in sredstvi.!

    Pomoč strankam

    Glede na to, kar bi lahko zbrali, se skupina za podporo strankam na spletnih mestih za pregled in v družabnih omrežjih odziva precej hitro. Vendar je število blokiranih računov zaskrbljujoče. Ogromno zanimanje za kriptovalute v zadnjih nekaj letih je najverjetneje pritiskalo na Lunove podporne sisteme. Posledično bi bilo treba to težavo z dodatnimi sredstvi in ​​izkušnjami odpraviti.

    Zaključek: Luno Review

    Luno dodaja lepo noto njihovi storitvi z rednimi dejavnostmi po kanalih v družabnih omrežjih in njihovem blogu. Ker njihovo trženje daje tudi vtis profesionalnosti, bi jim to moralo omogočiti, da še naprej povečujejo svoje število uporabnikov v naslednjih nekaj letih.

    Prenos sredstev med fiatom in kripto na Luno je bil enostaven. Stranke, ki imajo težave z mednarodnim prenosom sredstev, bodo imele lokalno menjalnico resnično korist. Na splošno je platforma dobra izbira za tiste, ki imajo malo drugih možnosti v svoji državi.

    Kljub temu pa Luno še naprej skrbi za visoke prodajne provizije na nekaterih lokacijah in razočaranje uporabnikov z blokiranimi računi. Če se bodo s temi težavami lahko spopadli hitro, bodo ostali tržna izmenjava za uporabnike na rastočih trgih.

    Za dodatne posodobitve in informacije lahko ostanete v stiku z Luno na naslednjih kanalih:

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me