Najboljše anonimne Bitcoin denarnice

Torej ste se končno odločili, da svoj bitcoin vzamete s borze in ga shranite v denarnici. Pametna poteza.

Shranjevanje vaše kriptovalute v denarnici zmanjša tveganje, da vam hekerji ukradejo sredstva, ki pogosto ciljajo na menjalnice zaradi njihove nagajivosti.

Kot dodatno plast varnosti morate pri izbiri denarnice upoštevati tudi zasebnost. Veliko ljudi enači željo po zasebnosti. Uporaba anonimne denarnice ločuje vaše osebne podatke od vaših sredstev in preprečuje, da bi vas kdorkoli izsledil, da bi dobil kos tiste sladke kripto pita.

Presenetljivo je, da na trgu ni veliko denarnic, ki bi se osredotočale na to, da ostanejo anonimni.

V tem članku bom orisal štiri vaše najboljše možnosti, da boste našli tisto, ki vam najbolj ustreza.

OPOMBA: Ker je Bitcoin v bistvu javna knjiga, nikakor ne moremo ostati 100% anonimni. Če iščete popolno zasebnost, je vredno preveriti druge kovance, kot sta Monero ali Verge.

Samourai

Samourai je ena najnovejših anonimnih denarnic, ki so na voljo. Na žalost je izdelek trenutno samo v različici alfa in lahko ga uporabljate samo, če imate telefon Android. Za denarnico s primarnim poudarkom na zasebnosti ima Samourai še vedno odličen dizajn. Vmesnik je preprost in prek besedilnih sporočil SMS lahko izvajate veliko količino funkcij.

Vsakič, ko prejmete bitcoin, denarnica ustvari nov naslov, da prepreči, da bi nekdo sledil vašim nakupnim navadam. Samourai vas tudi obvesti, ko bitcoin večkrat pošljete na isti naslov, da preprečite nenamerno ponovno uporabo naslova. Denarnica vključuje tudi druge pogoste funkcije zasebnosti, kot so Tor in VPN podpora, tako dobro, kot zamegljenost blokov.

Samourai Bitcoin denarnica

Če želite anonimnost razširiti na svoj telefon, ima Samourai tudi prikrit način. Ta izjemna funkcionalnost denarnico skriva z začetnega zaslona, ​​zaganjalnika, seznama aplikacij in nedavnih aplikacij. Denarnica se lahko prikaže le s klicem tajne PIN kode. Tam je nekaj stvari na vohunski ravni.

Zaključek: Če bo Samourai lahko izpolnil vse, kar obljubljajo, bo to zlahka ena najboljših anonimnih denarnic za programsko opremo. V izdelek so vgradili več plasti zasebnosti, tako da imate denarnico, ki je enostavna za uporabo in ne zahteva dodatnih nastavitev ali vtičnikov.

Electrum on Tails OS

Electrum je bil ustvarjen leta 2011 in je ena izmed najbolj zaupanja vrednih programskih denarnic v kripto prostoru.

Več članov skupnosti priporoča uporabo te denarnice na Tails operacijski sistem (OS), da boste ostali anonimni. Zagon te denarnice na Tails usmerja ves vaš promet skozi Tor – anonimno omrežje, ki praktično onemogoča sledenje vaši dejavnosti.

Za nastavitev denarnice Electrum vam ni treba vnašati nobenih osebnih podatkov.

Edini izvedljiv način, da vas nekdo poveže z vašimi transakcijami in stanjem v denarnici, je, če oddajate javne naslove, ki jih uporabljate.

Electrum za vsako transakcijo generira tudi nove naslove, dokler ne dosežete omejitve vrzeli – privzeto nastavljena na 20. Ko dosežete to omejitev, boste lahko še vedno ročno generirali nove naslove, tako da v ukazno konzolo vnesete skript. Vendar bodite previdni pri naslovih, ustvarjenih preko meje vrzeli iz semena ne bodo samodejno obnovljeni. Če jih želite obnoviti, morate povečati omejitev vrzeli ali ustvariti nove naslove, dokler ne najdete uporabljenih.

Če nameravate ali že uporabljate strojno denarnico, jo lahko uporabite skupaj z Electrumom. Denarnica podpira vtičnike drugih proizvajalcev za priljubljene denarnice strojne opreme in storitve z več podpisi.

Zaključek: Skupnost zaupa Electrumu in vam daje visoko stopnjo anonimnosti.

To brezplačna denarnica je odlična možnost za uporabnike, ki jim je prijetno uporabljati alternativne operacijske sisteme in uporabljati ukazno vrstico. Če vas te stvari ustrahujejo, priporočam uporabo preprostejše rešitve.

BitLox

BitLox je strojna denarnica za bitcoin z nizom zasebnosti, namenjenim zagotavljanju vaše anonimnosti. Strojna oprema je sposobna zadržati več kot 100 denarnic s sposobnostjo ustvarjanja milijone naslovov za vsako denarnico. Ni vam treba skrbeti, ali boste znova uporabili naslove z na videz neskončno kombinacijo denarnice in naslova.

BitLox uporablja skrite denarnice s podatki, ki jih ni mogoče ločiti od naključnih bajtov, da bi zagotovil še eno plast zasebnosti in vam zagotovil verjetno zavrnitev. V denarnici so tudi podpisi vaših transakcij zavarovani z a NIST certificiran generator resničnih naključnih števil. Po potrebi lahko vnesete kodo PIN v sili, s katero izbrišete vse uporabniške podatke iz naprave.

Nabor BitLox Extreme Privacy

The Extreme Privacy Set , ki ga ponuja BitLox, vključuje tudi vojaški trezor USB s prednameščenim operacijskim sistemom Tails. S tem lahko anonimno pošiljate in prejemate sredstva prek omrežja Tor z njihovim spletnim orodjem, združljivim s Tor.

Zaključek: Če vas zanima varna, zasebna denarnica strojne opreme, je BitLox odlična možnost. Čeprav je dražji od svojih konkurentov (Extreme Privacy Set znaša 198 USD), ima izdelek edinstvene funkcije zasebnosti, ki jih druge strojne denarnice preprosto ne vključujejo.

Darkwallet

Darkwallet je bil zasnovan posebej za čim bolj zasebno uporabo vaših bitcoinov. Njihova spletna stran navaja, da je denarnica v prvi javni različici beta, vendar njihova Stran GitHub trdi, da je izdelek samo v alfa različici. Njihov repo za GitHub tudi že več kot eno leto ni imel zaveze, zaradi katere sem verjel, da je ta projekt mrtev.

Denarnica je na voljo samo kot vtičnik Google Chrome vključuje pa funkcije, kot sta multisig in skrbniška podpora. Da bi vaše transakcije ostale čim anonimnejše, Darkwallet uporablja kombinacijo prikritih plačil in CoinJoin stiskanje.

Tako kot večina drugih anonimnih denarnic tudi Darkwallet ustvari nov javni naslov za vsako transakcijo, ki jo opravite.

OPOZORILO: Več uporabnikov je poročalo, da je denarnica, čeprav deluje, polna napak. Za povrh pa transakcije prek Darkwalleta pogosto trajajo veliko dlje kot običajne transakcije v bitcoin omrežju.

Zaključek: priporočam proti z uporabo Darkwallet. Zaskrbljujoče so omejene informacije na njihovi spletni strani in neaktivna stran GitHub. Razvijalci celo trdijo, da “uporaba denarnice sploh ni varna.” To običajno ni dober znak.

(Oglejte si celoten seznam priporočenih možnosti denarnice Bitcoin in denarnice Ethereum)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me