Pregled BitMEX (Bitcoin Mercantile Exchange)

BitMEX (trgovska borza Bitcoin) je v zadnjem času pridobil nekaj priljubljenosti kot izmenjava za napredne trgovce s kriptovalutami. Ponujate do 100-kratne pogodbe s finančnim vzvodom in kratkim stikalom, tako da lahko povečate potencialne dobičke (ali izgube) na platformi, tako da prevzamete dodatno tveganje za vsako trgovanje.

Za razliko od drugih borz, BitMEX ponuja le pogodbe z vzvodom, ki jih kupujete in prodajate v Bitcoinu. To pomeni, da bo vaš dobiček in izguba, tudi če trgujete z altcoini, v Bitcoinih. Ta platforma je namenjena trgovcem in ne vlagateljem, ki želijo dejansko imeti kovance.

Opomba: BitMEX trenutno ni na voljo za prebivalce ZDA.

V pregledu BitMEX bomo zajeli:

Ključne informacije BitMEX

Kako deluje

Na prvi pogled je vmesnik BitMEX lahko presenetljiv. Platforma nenehno posodablja knjige z naročili in sklenjene posle. Takoj boste opazili, da ima platforma vse standardne analizne podatke: svečnike in globinske karte, tehnične kazalnike in obseg trgovanja.

Bitmex vmesnik

BitMEX ponuja dve vrsti pogodb: Terminske pogodbe in Trajne pogodbe. Terminska pogodba je dogovor o nakupu ali prodaji osnovnega sredstva po dogovorjeni ceni ob določenem času v prihodnosti. Omogoča vam trgovanje s kovanci, ne da bi jih morali dejansko imeti v lasti.

Trajna pogodba je podobna, vendar nima roka veljavnosti. Trgovanje s tem je podobno običajnemu promptnemu trgovanju.

možnosti trgovanja z bitmexom

Na BitMEX lahko s trajnimi pogodbami naredite preprosta tržna in omejena naročila ter nastavite omejitve zaustavitve. Če vas ti izrazi zmedejo, priporočamo uporabo borze, ki je bolj namenjena začetnikom, kot je Coinbase.

Zaradi česar je BitMEX edinstven, so napredne možnosti trgovanja, ki jih ponuja. Najpomembneje je, da podpira trgovanje s finančnim vzvodom od 2x do 100-krat vašega položaja. Znesek finančnega vzvoda se razlikuje od pogodbe do pogodbe, vendar imajo Daily Bitcoin / JPY Futures in Perpetual Bitcoin / USD največ možnosti, ki so na voljo.

Provizije za trgovanje

Provizije za trgovanje z BitMEX se gibljejo od -0,05% (rabat) do 0,075% odvisno od tega, ali ste izdelovalec ali izvajalec in s katerimi pogodbami trgujete. Glede tega je v skupnosti nekaj zmede pristojbin; vendar se zdi, da trgovanje z vzvodom znatno poveča te provizije.

Provizije za poravnavo BitMEX so brezplačne za vse terminske posle, razen za Bitcoin. Poleg tega vam za polog ali dvig sredstev ne bo treba plačati nobenih provizij. Pri umiku Bitcoina pa BitMEX samodejno nastavi najnižjo omrežnino, ki je morda višja od tiste, ki ste je vajeni.

Na voljo kriptovalute

Kot smo že omenili, je BitMEX platforma za trgovanje s terminskimi pogodbami in ne izmenjava kriptovalut. Zato boste kdaj koli imeli opravka samo z Bitcoini. Vendar pa lahko trgujete s pogodbami za:

  • Bitcoin
  • Bitcoin Cash
  • Cardano
  • Ethereum
  • Litecoin
  • Valovanje

Če vas zanimajo različni kovanci, s katerimi trgujete, vas lahko zanima Binance.

Omejitve prenosa

Znesek Bitcoinov, ki ga lahko položite in dvignete s svojega računa, ni omejen.

Minimalni depozit za trgovanje se razlikuje od pogodbe do pogodbe, odvisno od začetne marže, vendar je običajno precej nizek.

Zaupanje podjetij

Ekipa delovanje BitMEX-a je neverjetno pregledno, njihova imena, biografije LinkedIn in slike pa so predstavljene neposredno na uradni spletni strani. Ekipa je borzo ustanovila leta 2014 in jo trenutno upravlja zunaj Hongkonga.

Člani skupnosti imajo večinoma pozitivne stvari o platformi, čeprav nekateri trdijo, da so pristojbine bistveno višje od drugih možnosti trgovanja s finančnim vzvodom. V zadnjem času je BitMEX med dejavnimi trgovci na Twitterju zaslovel zaradi podjetja Partnerski program. Čeprav priljubljeni trgovci verjetno platformo promovirajo, da bi pridobili dodaten dohodek, verjetno ne bi uničili svojega ugleda s promocijo nečesa, kar ni zaupanja vredno.

Varnost sklada

Ekipa BitMEX vzame jamstvo sklada resno. Vsa sredstva shranijo v denarnice z več podpisi, do katerih je mogoče dostopati le, če večina partnerjev to dovoli. Denarnice so brez povezave (hladilnica) izven dosega potencialnih hekerjev.

Poleg tega vsaj dva uslužbenca BitMEX pred pošiljanjem ročno preverijo vse dvige. Zaradi tega morate zahtevo za dvig oddati do 13:00 UTC, da boste še isti dan dobili sredstva.

Pomoč strankam

BitMEX rešuje težave s podporo prek sistema za izdajo vozovnic po e-pošti. Zdi se, da je mnenje skupnosti glede podpore strankam dokaj dobro. Skupina aktivno komunicira tudi na Redditu in drugih forumih, kjer se ukvarja s težavami.

Za povrh pa še BitMEX Spletna stran ima veliko informacij ne samo o trgovalni platformi, temveč tudi o zmedeni terminologiji. Vključuje seznam pogostih vprašanj, informacije o trgovanju z maržami in vodnike po pogodbah.

Zaključek

BitMEX je dobra izbira za izkušene trgovce s kriptovalutami. Čeprav so provizije višje, so možnosti vzvoda platforme neprimerljive. Skupnost ima glede BitMEX-a povedati predvsem pozitivne stvari, skupina pa vaša sredstva varno hrani v hladilniku.

Če pa ste vlagatelj, ki želi imeti v lasti kovance, ali ste začetnik, priporočamo uporabo druge platforme.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me