Pregled LocalBitcoins: Kaj morate vedeti

LocalBitcoins obstaja že od leta 2012 in povezuje kupce in prodajalce Bitcoinov na odprtem trgu enakovrednih proizvajalcev. Obstaja veliko razlogov za priporočanje lokalnih Bitcoinov kot varne in preproste platforme za trgovanje. V tem pregledu lokalnih bitcoinov bom razložil, kaj mi je všeč pri lokalnih bitcoinih in kako lahko izkoristite uporabo platforme.

Ključne informacije o lokalnih bitkoinih

Preden se poglobimo v pregled, je najpomembnejša točka uporabe lokalnih bitcoinov dobra presoja. Lokalni Bitcoin ni menjava v tradicionalnem smislu. Ne vnašate podatkov o svojem bančnem računu in kupujete Bitcoin. Namesto tega so lokalni bitkoini kraj, kjer lahko srečate druge ljudi, ki jih zanima nakup in prodaja bitkoinov. Kot taki bodite previdni pri izbiri trgovcev, s katerimi želite izvesti transakcijo. Medtem ko imajo lokalni bitkoini na voljo ukrepe, s katerimi se prepričate, da vas ne odtrgajo, je vložitev pritožbe lahko moteča in zamudna.

Po čem se lokalni bitkoini razlikujejo od drugih borz

Kot sem že zgoraj namigoval, se lokalni bitkoini razlikujejo od drugih borz, ker ne gre za borzo. Ko odprete račun na glavnih borzah, kot so Coinbase, Kraken ali Bitstamp, svoj bančni račun povežete neposredno z njihovo trgovalno platformo za financiranje ukazov za nakup in prodajo. V zameno za lažje trgovanje te borze zaračunavajo provizije za transakcije.

Lokalni bitkoini so drugačni. Recimo, da želite kupiti nekaj bitcoinov na lokalnih bitcoinih. Najprej ustvarite račun in denarnico na lokalnih bitkoinih, vendar podatkov o svojem bančnem računu ne povežete neposredno z lokalnimi bitkoini. Namesto tega iščete druge uporabnike, ki imajo Bitcoin in vam jih želijo prodati.

nakupne možnosti

Ko najdete uporabnika, ki ponuja prodajo bitcoinov po menjalnem tečaju in pogojih, ki so vam všeč, mu sporočite, naj se pogaja o transakciji. Nato najdete način, kako osebi plačati. Za spletno trgovanje lahko uporabite gotovinski depozit prek banke, PayPal-a (veljajo provizije) ali drugih načinov gotovinskega nakazila. Ali v nekaterih primerih se lahko osebno srečate in osebi daste gotovino v zameno za Bitcoin, od tod tudi ime Local Bitcoins.

Po plačilu se Bitcoini sprostijo v vašo lokalno Bitcoin denarnico, od tam pa jih lahko premaknete v svojo osebno denarnico.

Kako se izogniti prevaram na lokalnih bitcoinih

Od Lokalni bitkoini je medsebojna izmenjava, vaše transakcije so tako zaupanja vredne kot oseba na drugi strani posla. Lokalni Bitcoini ob plačilu prek spleta zadržijo vse Bitcoine v hrambi, tako da, če lahko dokažete, da ste zanje plačali, vam bodo Bitcoin sproščeni. Vendar se je dokaj enostavno izogniti vložitvi pritožbe, če upoštevate nekaj preprostih varnostnih ukrepov pri preverjanju trgovcev, s katerimi sklepate posle..

Ko razmišljate o trgovanju, kliknite uporabnikovo uporabniško ime, da si ogledate več informacij o njihovi zgodovini trgovanja …

primer trgovca

Pri ocenjevanju trgovca rad iščem naslednja merila:


  1. Ali so trgovali z več kot 50 BTC?
  2. Ali so zaključili več kot 100 poslov?
  3. Ali imajo oceno povratnih informacij 97% ali več?
  4. Ali so že več kot eno leto na lokalnih bitcoinih?
  5. Ali so preverili svoje podatke z lokalnimi bitcoini?
  6. Ali 20 ali več uporabnikov temu trgovcu “zaupa”?

Če so odgovori na teh šest vprašanj “da”, potem ste verjetno dobro sklenili pogodbo. Kot lahko vidite na zgornjem primeru zaslona, ​​uporabnik CeruleanShine izpolnjuje vsa moja merila za zaupanja vrednega trgovca. Počutil bi se udobno, če bi opravil transakcijo s to osebo.

Seveda si morate kot novi uporabnik lokalnih Bitcoinov zgraditi tudi svoj ugled. Včasih to lahko pomeni, da opravite manjše transakcije z manj uglednimi trgovci, da si ustvarite število trgovanj in ocene povratnih informacij. Priporočam, da teh prvih trgovanj shranite pod 200 USD, tako da, če gre kaj narobe, niste na udaru za preveč denarja.

Lokalni bitkoini za vsa spletna trgovanja zagotavljajo depozitno zaščito. Prodajalec položi Bitcoine na depozitni račun Local Bitcoins (plus prodajalec mora dodati 1% kot provizijo za transakcijo Local Bitcoins). Nato boste plačilo poslali prodajalcu in transakcijo označili kot »plačano«. Ko prodajalec prejme plačilo, sprosti znesek hrambe. Če prodajalec poskuša zbežati z vašim denarjem, lahko skupaj z dokazilom o plačilu vložite pritožbo na Lokalne Bitcoin-e, ki vam bo poslala hrambo.

Kje lahko uporabljate lokalne bitkoine?

Lokalni bitkoini so kot medsebojna izmenjava zasnovani tako, da so decentralizirani in uporabni od kjer koli. Ker lahko plačujete z gotovino in vam ni treba uporabljati bank, če obstajajo drugi uporabniki na vašem območju, lahko kupujete in prodajate z lokalnimi bitcoini skoraj povsod po svetu. Obstajata dve glavni izjemi; Lokalni bitkoini zaradi predpisov niso na voljo v Nemčiji ali zvezni državi New York.

Koliko lahko kupite in kako plačate?

Lokalni Bitcoin ne nalaga omejitev transakcij. Sami se lahko odločite, koliko ste pripravljeni trgovati. Če prodajate, lahko tudi sami določite cene. Na splošno bodo ugledni prodajalci lahko zamenjali nekaj več dolarjev po menjalnem tečaju kot manj izkušeni.

Lokalni bitkoini svojim trgovcem ponujajo 50+ načinov možnega plačila. Uporabniki se lahko dogovorijo za nakup Bitcoina z uporabo kar koli, od darilnih kartic iTunes do gotovine, poslane po pošti. Dokler se s trgovcem dogovorite o načinu gotovinskega nakazila, lahko plačujete, kakor želite.

Načini plačila z lokalnimi bitcoini

Če prodajate Bitcoin za gotovino na lokalnih Bitcoinov, je smiselno zahtevati vrsto transakcije, ki jo je težko razveljaviti. Iz tega razloga so priljubljeni denarni nakazi, položnice in bančna nakazila. Če nekomu dovolite plačilo s kreditno kartico prek Paypala, lahko ta kupi Bitcoin pri vas in nato s svojo družbo, ki izda kreditno kartico, izpodbija transakcijo, pri čemer vam ne ostane denarja. Ker je veliko lokalnih uporabnikov Bitcoinov anonimnih, je težko ali celo nemogoče izslediti nekoga, ki vleče takšno shemo.

Provizije za trgovanje z lokalnimi bitcoini

Lokalni Bitcoini kupcem na platformi ne zaračunavajo nobenih provizij. Lokalni bitkoini dejansko ne obravnavajo nobene gotovinske transakcije, saj se vsi posli preusmerjajo neposredno med enakovrednimi. Za prodajalce lokalni bitkoini za vsako transakcijo plačajo 1% provizije. Ta provizija se doda znesku, ki ga prodajalec položi v hrambo z lokalnimi bitcoini kot del postopka sklepanja poslov. Nekateri prodajalci bodo plačali to 1-odstotno provizijo kupcu v obliki pribitka na tečaj Bitcoin.

Varnost in zasebnost lokalnih bitcoinov

Številni trgovci v ZDA in drugih državah z zakoni o preprečevanju pranja denarja bodo zahtevali, da jim pošljete dokazila o identiteti, preden se bodo dogovorili za dogovor. To je del prakse, imenovane Spoznaj svojo stranko (KYC), ki jo v ZDA zakonodaja zahteva za trgovce, ki prodajajo vrednostne papirje. Če želite ohraniti svojo anonimnost, lahko običajno najdete druge trgovce, ki so pripravljeni sklepati posle brez preverjanja identitete.

Splošni pregled lokalne platforme za trgovanje z bitkoini

Upam, da ste uživali v tem Lokalni bitkoini pregled in se mu je zdel koristen. Na splošno so lokalni bitkoini uveljavljena platforma in večinoma gre za varen in poceni način trgovanja z bitcoini. Dokler dobro presojate pri izbiri, s kom se ukvarjate, so lokalni bitkoini lahko odlična platforma za vse vaše potrebe pri trgovanju. Priporočam kot enostaven način za začetek vlaganja v Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map