BitMEX (Bitcoin Mercantile Exchange) granskning

BitMEX (Bitcoin Mercantile Exchange) har nyligen vunnit viss popularitet som ett utbyte för avancerade kryptovalutahandlare. Genom att erbjuda upp till 100 gånger hävstångskontrakt och kortslutning kan du öka dina potentiella vinster (eller förluster) på plattformen genom att ta ytterligare risk för varje handel.

Till skillnad från andra börser erbjuder BitMEX endast levererade kontrakt som du köper och säljer i Bitcoin. Det betyder att, även om du handlar altcoins, kommer din vinst och förlust att vara i Bitcoin. Denna plattform är avsedd för handlare, inte investerare som faktiskt vill äga mynten.

Obs! BitMEX är för närvarande inte tillgängligt för amerikanska invånare.

I BitMEX-granskningen kommer vi att täcka:

BitMEX nyckelinformation

Hur det fungerar

Vid första anblicken kan BitMEX-gränssnittet vara överväldigande. Plattformen håller ständigt uppdaterade orderböcker och utförda affärer. Du kommer direkt att märka att plattformen har alla standardanalysdata: ljusstake och djupdiagram, tekniska indikatorer och handelsvolym.

Bitmex-gränssnitt

BitMEX erbjuder två typer av kontrakt: Futureskontrakt och Eviga kontrakt. Ett terminskontrakt är ett avtal om att köpa eller sälja den underliggande tillgången till ett avtalat pris vid en viss tidpunkt i framtiden. Det låter dig handla mynt utan att behöva äga dem faktiskt.

Ett evigt kontrakt är likartat men har inget utgångsdatum. Handel med dessa liknar normal spothandel.

bitmex-handelsalternativ

På BitMEX kan du göra enkla marknads- och begränsningsorder samt sätta stoppgränser med Perpetual Contracts. Om dessa termer förvirrar dig, rekommenderar vi att du använder ett utbyte som är mer inriktat på nybörjare, som Coinbase.

Det som gör BitMEX unikt är dock de avancerade handelsalternativ som det ger. Framför allt stöder den hävstångshandeln från så lågt som 2x hela vägen upp till 100 gånger din position. Mängden hävstång varierar från kontrakt till kontrakt, men Daily Bitcoin / JPY Futures och Perpetual Bitcoin / USD har de högsta tillgängliga hävstångsalternativen..

Handelsavgifter

BitMEX-handelsavgifter varierar från -0,05% (rabatt) till 0,075% beroende på om du är tillverkare eller tagare och vilka kontrakt du handlar. Det har varit en viss förvirring i samhället om dessa avgifter; det verkar dock som att handel med hävstång ökar dessa avgifter avsevärt.

BitMEX-avvecklingsavgifterna är gratis för alla terminsaffärer utom för Bitcoin. Dessutom behöver du inte betala några avgifter för att sätta in eller ta ut dina pengar. När du tar ut Bitcoin ställer BitMEX dock automatiskt en lägsta nätverksavgift som kan vara högre än vad du är van vid.

Tillgängliga kryptovalutor

Som tidigare nämnts är BitMEX en futures-handelsplattform, inte en kryptovalutautbyte. Därför kommer du bara någonsin att handla i Bitcoin. Du kan dock handla kontrakt för:

  • Bitcoin
  • Bitcoin kontanter
  • Cardano
  • Ethereum
  • Litecoin
  • Krusning

Om du är intresserad av att äga olika mynt som du handlar kan du vara intresserad av Binance.

Överföringsgränser

Det finns ingen gräns för hur mycket Bitcoin du kan sätta in och ta ut från ditt konto.

Minsta insättning för handel varierar från kontrakt till kontrakt beroende på den initiala marginalen men är vanligtvis ganska låg.

Företagets förtroende

Laget att köra BitMEX är otroligt transparent och visar deras namn, LinkedIn-bios och bilder direkt på den officiella webbplatsen. Teamet grundade börsen 2014 och driver för närvarande det från Hong Kong.

Gemenskapens medlemmar har mestadels positiva saker att säga om plattformen, även om vissa anger att avgifterna är betydligt högre än andra hävstångshandelsalternativ. Nyligen har BitMEX sett en del beröm bland aktiva handlare på Twitter på grund av företagets affiliate-program. Även om populära handlare sannolikt marknadsför plattformen för att få ytterligare inkomster är det osannolikt att de skulle förstöra sitt rykte genom att marknadsföra något opålitligt.

Fondsäkerhet

BitMEX-teamet tar fondsäkerhet allvarligt. De lagrar alla medel i multisignaturplånböcker som endast kan nås om en majoritet av partnerna tillåter det. Plånböckerna är offline (kylförvaring) utom räckhåll för potentiella hackare.

Dessutom kontrolleras alla uttag manuellt av minst två BitMEX-anställda innan de skickas ut. På grund av detta måste du skicka in din uttagsbegäran senast 13:00 UTC för att få dina pengar samma dag.

Kundsupport

BitMEX hanterar supportfrågor via ett e-postbiljettsystem. Gemenskapsuppfattningen kring kundsupporten verkar vara ganska bra. Teamet kommunicerar också aktivt på Reddit och andra forum som arbetar med problem som uppstår.

Utöver det, BitMEX hemsida har gott om information inte bara om handelsplattformen utan också om förvirrande terminologi. Den innehåller en lista med vanliga frågor, information om marginalhandel och kontraktsguider.

Slutsats

BitMEX är ett solidt val för erfarna kryptovalutahandlare. Även om avgifterna är högre är plattformens hävstångsalternativ oöverträffade. Gemenskapen har främst positiva saker att säga om BitMEX, och teamet håller dina pengar säkert i kylförvaring.

Men om du är en investerare som vill äga mynt, eller om du är nybörjare, rekommenderar vi att du använder en annan plattform.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me