Bitstamp är en respekterad börs som krediteras för att vara en av de mest pålitliga börserna med några av de lägsta transaktionsavgifterna.

Börsen är bättre lämpad för medelstora till avancerade användare som investerar med större kapital och kan vara lite för komplicerat för nybörjare. Det finns begränsade betalningsmetoder och Bitstamp tar ut ganska höga insättningsavgifter på små summor pengar.

Bitstamp nyckelinformation

Bitstamp är ett av de äldsta Bitcoin-börserna och har funnits sedan 2011. Det betyder att Bitstamp har sett mycket gå ner i kryptovalutavärlden och har kunnat justera efter behov.

Det enda som verkligen hindrar Bitstamp från att vara mycket mer konkurrenskraftigt vad gäller popularitet är att dess användargränssnitt inte är lika intuitivt som konkurrenterna, liksom bristen på bekväma betalningsmetoder.

Om du vill handla med större summor är Bitstamp ett utmärkt verktyg för dig. Var noga med att använda en banköverföring så att du inte äter så mycket av avgifterna som på andra liknande börser.

Bitstamp Översikt

Bitstamp grundades ursprungligen som ett europeiskt baserat utbyte och alternativ till Mt. Gox, som var det mest populära utbytet vid den tiden.

Om du inte känner till Mt. Gox, det var ett massivt utbyte baserat i Tokyo som hanterade ungefär 70% av alla bitcoin-transaktioner vid en tidpunkt. Mt. Gox-berättelsen slutade otrevligt då över 850 000 bitcoins (värderade till 450 miljoner dollar då) plötsligt försvann på grund av ett hack.

Hur som helst, det är användbart att förstå hela Mt. Gox-situation eftersom det hjälper oss att uppskatta utbyten som Bitstamp.

Bitstamp, baserat i Luxemburg, tillåter handel mellan USD och EUR för en mängd olika kryptovalutor inklusive Bitcoin, Litecoin, Ethereum och Ripple.

Som ett europeiskt baserat börs har Bitstamp popularitet bland många europeiska kryptovalutahandlare. Det är mycket bekvämt för europeiska användare att sätta in euro.

Bitstamp erbjuder också sitt API för att tillåta användare att skapa anpassad programvara för att komma åt och använda sina konton.

Allmän åsikt

Allmänhetsdomstolen lyser ett ganska positivt ljus på Bitstamp. Eftersom det har funnits ett tag tittade vi på några av de senaste recensionerna för att måla en mer modern bild.

Det positiva: Människor älskar de låga handelsavgifterna på 0,25% eller lägre. Européer föredrar att använda Bitstamp eftersom du kan sätta in euro med SEPA gratis. Du behöver inte heller betala en transaktionsavgift när du tar ut BTC. Det finns påståenden om att Bitstamp kundsupport är särskilt bättre än på många andra börser, men det kan fortfarande vara mycket långsamt. När en handel har genomförts är det extremt snabbt. Analyserna jämförs med de för typiska handelsgolvsanalyser. Dessutom är Bitstamp licensierat.

Det negativa: Att sätta in pengar via kreditkort kan vara obscent dyrt. Detta är ganska standard bland de flesta kryptovalutabörser. Undvik att använda ditt kreditkort på något utbyte eller äta några ganska branta avgifter. Verifieringsprocessen kan ta lite lång tid, men det beror främst på den massiva tillströmningen av valutahandlare. Mängden tokens är lite begränsad (BTC, LTC, XRP och ETH) jämfört med några mer varierande utbyten där ute. En sak som får några människor att röra sig är att koppla in pengar från Bitstamp till europeiska banker kan vara ont, eftersom många europeiska banker inte tillåter transaktioner med Bitcoin-relaterade företag. Det här är inte så mycket Bitstamps fel, men de får fortfarande lite värme för det.

Är Bitstamp säkert?

Bitstamp är ett av de säkraste börserna där ute.

Medan Bitstamp anses vara extremt ansedd och pålitligt har det inte varit utan dess olyckliga händelser. Det är viktigt att titta på hur Bitstamp hanterade dessa händelser, eftersom kryptovalutaväxlingsindustrin har rest en ganska ojämn väg.

I februari 2014 var Bitstamp tvungen att avbryta uttagen i några dagar på grund av hot om hackare från DDOS. Hackarna skickade förmodligen VD Nejc Kodrič en lösen som krävde 75 bitcoins.

Kodrič drog en maktrörelse och vägrade lösensumman med motiveringen att hans företag inte förhandlar med terrorister. Efter att ha återställt tjänsten avstängde Bitstamp uttag som en säkerhetsåtgärd.

I januari 2015 valde Bitstamp att stänga av sin tjänst i ungefär en vecka efter att den hackades för 19 000 bitcoins. Inte perfekt, men definitivt inte nära de katastrofala 850 000 bitcoins som hackades från Mt. Gox.

Du kan titta på dessa händelser och känna dig lite orolig, men kom ihåg att med varje säkerhetshot kommer en ny våg av säkerhetsåtgärder för att säkerställa användarnas säkerhet och säkerhet. Sedan hacket 2015 har det varit relativt smidigt för Bitstamp.

Bitstamp håller cirka 98% av alla mynt i kalla plånböcker och håller sina kunders medel offline i säkra valv. Resten hålls för livehandel via börsen.

Bitstamp sätter standarden för bästa säkerhetspraxis med sin fullt försäkrade kylförvaring, tvåfaktorautentisering (2FA) och obligatoriska bekräftelsemeddelanden. Bitstamp erbjuder e-post- och sms-varningar. Den använder också PGP-datakryptering (Pretty Good Privacy) för att autentisera alla uppladdade filer.

Bitstamp-handelsavgifter

Bitstamps insättnings- och handelsavgifter hänger på nedre sidan av vad börserna tar ut.

Internationella banköverföringar har en avgift på 0,05% med minst 7,50 USD / EUR. Dessa tar var som helst mellan 2-5 dagar.

Internationella tråduttag har en avgift på 0,09% med minst 15,00 USD / EUR. Det lägsta du kan ta ut via internationell tråd är $ 50 USD / EUR, med cirka 2-5 arbetsdagar att slutföra.

Det minsta handelsbeloppet är $ 5. Bitcoin-handelsavgifter kostar 0,25% för månadsvolymer mindre än 20 dollar, med andelen som sjunker med en volymökning ner till, 10% för en månadsvolym på 20 miljoner dollar. Några av avgifterna är följande:

.24% för mindre än 100 000 $

.22% för mindre än 200 000 dollar

.20% för mindre än 400 000 dollar

.15% för mindre än $ 600.000

.14% för mindre än 1 000 000 dollar

Som du kan se är Bitstamp bättre för handlare med stora volymer, så notera hur mycket du planerar att handla. För att se den fullständiga fördelningen av deras handelsavgifter, kolla in det här.

En anmärkningsvärd egenskap hos Bitstamp är att du inte behöver betala transaktionsavgifter när du tar ut BTC. Det här är mycket användbart om du vill handla alt-mynt på olika börser eftersom de små BTC-uttagsavgifterna kommer att äta i dina marginaler. Bitstamp åstadkommer detta genom att sammanföra din betalning med en massa andra betalningar, och sedan täcker de avgiften för dig.

Kundsupport

Det verkar som om kundsupport verkligen är ett kast för många kryptovalutabörser. Vissa människor hävdar att deras problem löstes på några timmar, medan andra hävdar att det har tagit veckor bara för att få tillbaka ett e-postmeddelande.

Din bästa satsning är att se till att du vet 100% vad du gör när du sätter in pengar och är medveten om alla avgifter och begränsningar så att du inte hamnar i en situation där du behöver kontakta kundsupport.

När du har blivit medlem finns Bitstamp kundsupport här.

Slutliga tankar – Bitstamp Exchange Review Review

Sammantaget är Bitstamp ett ganska bra alternativ för medelhöga till avancerade högnivåhandlare, särskilt de som bor i Europa.

Om du precis har börjat kanske Bitstamp inte är det bästa alternativet för dig. Avgifterna för mindre volymtransaktioner gör Bitstamp till ett dyrare utbyte, och för avgifter så höga skulle du ha det bättre med ett utbyte som erbjuder ett enklare och lättare att förstå användargränssnittet.

Var noga med att bekanta dig med Bitstamp-policyerna och avgifterna innan du gör ett konto och titta på några handledning om hur du använder det. På så sätt kan du undvika att behöva interagera med deras kundsupport, en av de främsta orsakerna till smärta för många av deras användningsområden.

Förutom deras kundsupportfel är Bitstamp ett ganska bra utbyte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me