De bästa anonyma Bitcoin-plånböckerna

Så du har äntligen bestämt dig för att ta din bitcoin från en börs och förvara den i en plånbok. Smart drag.

Att lagra din kryptovaluta i en plånbok minimerar risken för att dina pengar blir stulna av hackare som ofta riktar in sig på börser för sin ondska.

Som ett extra säkerhetsskikt bör du också ta hänsyn till integriteten när du väljer en plånbok. Många likställer önskan om integritet. Med hjälp av en anonym plånbok skiljer du din personliga information från dina pengar och hindrar någon från att spåra dig för att få en bit av den söta, kryptopajen.

Överraskande nog finns det inte många plånböcker på marknaden som fokuserar på att hålla dig anonym.

I den här artikeln ska jag beskriva fyra av dina bästa alternativ så att du kan hitta en som fungerar bäst för dig.

NOTERA: Eftersom Bitcoin i grund och botten är en offentlig huvudbok, det finns inget sätt att vara 100% anonym. Om du letar efter fullständig integritet är det värt att kolla in andra mynt som Monero eller Verge.

Samourai

Samourai är en av de senaste anonyma plånböckerna som finns tillgängliga. Tyvärr är produkten för närvarande bara i alfa, och du kan bara använda den om du har en Android-telefon. För en plånbok med primärt fokus på integritet har Samourai fortfarande en fantastisk design. Gränssnittet är enkelt och du kan utföra en hel del funktioner via SMS-texter.

Varje gång du får bitcoin producerar plånboken en ny adress för att förhindra att någon spårar dina köpvanor. Samourai meddelar dig också när du skickar bitcoin till samma adress flera gånger för att avskräcka oavsiktlig återanvändning. Plånboken innehåller också andra vanliga sekretessfunktioner som Tor- och VPN-stöd, såväl som fördunkling av blockchain.

Samourai Bitcoin plånbok

För att utöka anonymiteten till din telefon har Samourai också en smygläge. Den här coola funktionen döljer plånboken från din startskärm, startprogram, applista och senaste appar. Det enda sättet att få din plånbok att visas är att ringa en hemlig pinkod. Det är några saker på spionnivå där.

Slutsats: Om Samourai kan leverera allt de lovar kommer det här att vara en av de bästa anonyma programvaruplånböckerna. De har byggt in flera lager av integritet i produkten, vilket ger dig en lättanvänd plånbok som inte kräver ytterligare installation eller plugin-program.

Electrum on Tails OS

Electrum skapades 2011 och är en av de mest betrodda programvaruplånböckerna i kryptoutrymmet.

Flera medlemmar i samhället rekommenderar att du använder denna plånbok på en Svansoperativsystem (OS) för att säkerställa att du förblir anonym. Att köra den här plånboken på Tails leder all din trafik genom Tor – ett anonymitetsnätverk som gör det praktiskt taget omöjligt att spåra din aktivitet.

Du behöver inte ange någon personlig information för att ställa in en Electrum-plånbok.

Det enda möjliga sättet någon kunde associera dig med dina transaktioner och plånbokssaldon är om du sänder de offentliga adresser som du använder.

Electrum genererar också nya adresser för varje transaktion tills du når gapgränsen – ställ in till 20 som standard. När du väl har nått denna gräns kan du fortfarande skapa nya adresser manuellt genom att skriva ett skript i kommandokonsolen. Var dock försiktig, eftersom alla adresser som genereras utanför gapgränsen återställs inte automatiskt från fröet. För att återställa dessa måste du öka gapgränsen eller skapa nya adresser tills de använda har hittats.

Om du planerar eller redan använder en hårdvaruplånbok kan du använda den tillsammans med Electrum. Plånboken stöder plugin-program från tredje part för populära hårdvaruplånböcker samt tjänster för flera signaturer.

Slutsats: Electrum litar på samhället och ger dig en hög nivå av anonymitet.

Detta gratis plånbok är ett utmärkt alternativ för användare som är bekväma att köra alternativa operativsystem och använda kommandoraden. Om dessa saker skrämmer dig rekommenderar jag att du använder en enklare lösning.

BitLox

BitLox är en bitcoin-plånbok med en sekretessuppsättning som är utformad för att säkerställa din anonymitet. Maskinvaran kan hålla över 100 plånböcker med förmågan att skapa miljoner adresser för varje plånbok. Du behöver inte oroa dig för att återanvända adresser med den till synes oändliga mängden plånbok och adresskombinationer.

BitLox använder dolda plånböcker med data som inte kan särskiljas från slumpmässiga byte för att ge ytterligare ett lager av sekretess och ge dig trolig förnekbarhet. Plånboken säkrar också signaturerna för dina transaktioner med en NIST-certifierad verklig slumpgenerator. Och om det behövs kan du ange en nöd-PIN för att rensa all användardata från enheten.

BitLox Extreme sekretessuppsättning

De Extrem sekretessuppsättning som erbjuds av BitLox innehåller dessutom ett USB-valv av militär kvalitet med Tails OS förinstallerat. Med detta kan du anonymt skicka och ta emot pengar över Tor-nätverket med deras Tor-kompatibla webbverktyg.

Slutsats: Om du är intresserad av en säker, privat hårdvaruplånbok är BitLox ett utmärkt alternativ. Även om det är dyrare än konkurrenterna (Extreme Privacy Set är $ 198), har produkten unika sekretessfunktioner som de andra hårdvaruplånböckerna inte innehåller.

Darkwallet

Darkwallet designades speciellt för att göra din bitcoinanvändning så privat som möjligt. Deras webbplats anger att plånboken är i sin första offentliga beta, men deras GitHub-sida hävdar att produkten endast är i alfa. Deras GitHub-repo har inte heller gjort något åtagande på mer än ett år som får mig att tro att detta projekt är dött i vattnet.

Plånboken är endast tillgängligt som ett plugin-program för Google Chrome men innehåller funktioner som multisig och escrow support. För att hålla dina transaktioner så anonyma som möjligt använder Darkwallet en kombination av smygbetalningar och CoinJoin kompression.

Liksom de flesta andra anonyma plånböcker genererar Darkwallet en ny allmän adress för varje transaktion som du gör.

VARNING: Flera användare har rapporterat att även om plånboken är i drift är den full av buggar. Utöver det tar transaktioner genom Darkwallet ofta mycket längre tid än normala transaktioner i bitcoin-nätverket.

Slutsats: jag rekomenderar mot med Darkwallet. Den begränsade informationen på deras webbplats och inaktiva GitHub-sida är oroande. Utvecklarna säger till och med att “det är inte säkert att använda plånboken.” Det är vanligtvis inte ett gott tecken.

(Kolla in vår fullständiga lista över rekommenderade Bitcoin Wallet- och Ethereum Wallet-alternativ)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me