Bittrex vs Bitfinex

Bittrex vs Bitfinex: Vanligtvis jämfört med Binance är Bittrex och Bitfinex båda solida börser för investerare som nu har viss handelserfarenhet inom ramen..

De erbjuder många handelspar med låga avgifter, vilket gör dem till idealiska kandidater om du vill investera i alternativa mynt (altcoins). Även om utbytena har samma karaktär, har de fortfarande vissa skillnader som kan få dig att välja varandra.

I denna Bittrex vs Bitfinex-jämförelse dyker vi ner i allt du behöver veta om varje börs så att du med säkerhet kan bestämma vilken som passar dig bäst.

OBS: Bitfinex har nyligen tagit bort åtkomst för USA-konton. Så om du är amerikansk medborgare kommer du inte att kunna handla på plattformen.

Vi utforskar:

Bittrex vs Bitfinex nyckelinformation

Finansieringsmetoder

Bittrex och Binance delar samma metoder för att finansiera ditt konto – banköverföringar och kryptovaluta.

Banköverföringar på Bittrex måste vara större än 100 000 dollar, och du kan bara använda den för att köpa Bitcoin, Ethereum eller Tether. Du kan göra insättningar valfri kryptovaluta som Bittrex stöder dock.

Till skillnad från Bittrex har Bitfinex inget minimum för banköverföring. Precis som Bittrex kan du sätta in alla kryptovalutor som börsen stöder.

Gränssnitt

Bittrex-utbytesgränssnittet är mycket enklare än det på Bitfinex. Bittrex placerar ljusstaken, volymdjup och beställningsböcker rent runt inmatningsrutan för att göra din beställning.

Bittrex gränssnittsdiagram

Och på Bittrex kan du göra marknads-, begränsnings- och / eller villkorliga beställningar.

Beställningssektion för Bittrex-gränssnitt

Bitfinex placerar också handelsdiagrammen och informationen som nämnts tidigare på samma sida som du gör order. layouten är dock mer rörig.

bitfinex-gränssnitt

Förutom regelbunden handel med marknads-, begränsnings- och andra villkorliga order, erbjuder Bitfinex också marginalhandel. Även om denna handelsstrategi kan vara lukrativ, kommer den också med större risk. Du bör bara handla med marginal om du är en erfaren handlare.

Handelsavgifter

Bittrex laddar en lägenhet 0,25% avgift på alla affärer.

Bitfinex använder en handelsavgiftsschema för att beräkna dina avgifter för varje handel. För att få denna siffra använder schemat din handelsvolymhistorik i kombination med din tillverkare / tagarstatus. Som tillverkare (sätter en handel i boken) betalar du mellan 0,00% till 0,10%. Medan du som tagare (fyller en beställning från böckerna) är din avgift mellan 0,10% till 0,20%.

Som du kan se är Bitfinex-avgifterna alltid lägre än Bittrex-avgifterna. Även om det kanske inte verkar så mycket, kan denna skillnad verkligen öka om du planerar att handla i stora volymer.

Tillgängliga kryptovalutor

Båda börserna har hundratals handelspar som sannolikt inkluderar kryptovalutorna du är intresserad av att byta. Detta inkluderar, men är inte begränsat till:

 • Bitcoin
 • EOS
 • Ethereum
 • Golem
 • NEO
 • tron
 • 0x

Du kan se en fullständig lista över handelspar som stöds här för Bittrex och här för Bitfinex.

Bitfinex får en liten spets av hatten här eftersom den erbjuder flera fler fiat (USD, EUR, JPY, GBP) handelspar än Bittrex.

Överföringsgränser

Bittrex-överföringsgränserna är strängare än de som du hittar på Bitfinex.

Bittrex begränsar inte beloppet du kan sätta in på börsen, men du måste tillhandahålla verifiering för att ta ut någon av dina medel. De dagliga uttagsgränserna för varje verifieringsnivå är:

 • Ingen verifiering: 0 BTC
 • Grundläggande verifiering: ~ 0,4 BTC
 • ID-verifiering (utan 2FA): 1 BTC
 • ID-verifiering (med 2FA): 100 BTC

Bitfinex listar inte några insättnings- eller uttagsgränser för både krypto och fiat, men de har vissa verifieringskrav kring fiatöverföringar. För att överföra alla fiat måste du tillhandahålla:

 • E-postadress
 • Telefonnummer
 • Adress
 • Adressbevis
 • Ålder
 • Kontoutdrag
 • Två former av regerings-ID

Detta är betydligt mer information än de flesta börser efterfrågar under identifieringsverifieringsprocessen.

Företagets förtroende

Bittrex har ett något bättre rykte än Bitfinex i blockchain-communityn.

Eftersom Bittrex drivs från Seattle måste plattformen följa USA: s (ibland alltför strikta) regler och förordningar. Även om Bittrex kort var tvungen att stoppa nya användarregistreringar efter att ha upplevt en överväldigande tillväxt i slutet av 2017, är plattformen nu tillbaka i full kraft med en snygg UI-uppgradering.

Fråga några handlare, så hör du förmodligen en blandning av åsikter om Bitfinex. Många användare har inte haft problem med plattformen, men några vanliga klagomål tenderar att dyka upp om och om igen. Vissa medlemmar i samhället anser att Bitfinex olagligt skriver ut Tether för att lösa sina egna insolvensfrågor. Detta har dock ännu inte bevisats. Andra handlare har också rapporterat att det minsta belopp som behövs för att ta ut från plattformen på ett orättvist sätt fäller mindre investerares medel.

Om förtroende är en viktig faktor för dig kan Bittrex vara ett bättre val.

Fondsäkerhet

Dina medel är lika säkra (om inte säkrare) på dessa börser som de skulle vara på någon annan plattform.

Teamet bakom Bittrex har många års erfarenhet av cybersäkerhet. De använder en elastisk flerstegsplånbok för att säkra majoriteten av användarnas medel offline. Utöver det har de bakat tvåfaktorautentisering i varje viktigt steg i handelsprocessen.

Bitfinex beskriver mycket av deras säkerhetspraxis på deras hemsida. De innehar 99,5% av plattformens medel offline i en multisignaturplånbok. De säkerhetskopierar också börsens databas varje dag och håller koll på alla misstänkta handelsaktiviteter.

Kundsupport

Båda börserna har plågats av långsamma svarstider på grund av underbemannade kundsupportteam, men det verkar som om de har vänt detta.

Bittrex gjorde en skriftligt åtagande för att lösa den exakta frågan. Plattformen rymmer nu en robust kundsupportwebbplats med ett enkelt biljettsystem och många vanliga frågor.

Bitfinex har också en dedikerad kundsupportsektion med vanliga frågor / svar och ett område för att skicka eventuella problem.

Bittrex vs Bitfinex slutsats

Bittrex och Bitfinex är så lika att du fortfarande kan ha problem med att fatta beslut.

Om du värdesätter samhällets förtroende och / eller enkelhet, Bittrex kan vara det bättre alternativet (även om detta kommer till ett högre pris). Om du planerar att handla stora volymer eller är intresserad av mer avancerade handelsalternativ bör du antagligen ge Bitfinex ett försök.

(Se CoinCentrals fullständiga lista över kryptobörser)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me