Luno, ett ganska passande namn för ett utbyte som tenderar att fånga en av kryptovalutans mest omtalade fraser, “Till månen!”. Utbytet är relativt okänt för kryptovalutaentusiaster baserade i Amerika och Europa. I den här Luno-granskningen kommer vi dock att utforska några av de regioner de verkar i och fördelarna och nackdelarna med att handla med detta kommande kryptovalutautbyte.

Luno grundades 2013 i Sydafrika och är nu verksamt i mer än 40 länder runt om i världen. Företagets användarbas har vuxit dramatiskt under de senaste åren tillsammans med den enorma tillväxten och antagandet av Bitcoin. Luno har cirka 2 miljoner kunder och har hittills bearbetat över 2 miljarder dollar i betalningar.

Luno nyckelinformation

Hur det fungerar

Luno recension. Registreringsprocessen för Luno

Registreringsprocessen för Luno

Skapa konto

Under Luno-granskningen skapade vi ett konto och genomgick de vanliga registrerings- och säkerhetsåtgärderna. Processen var ganska enkel. Luno kommer, som de flesta utbyten idag, att meddela dig om varje inloggning du gör vid misstänkt aktivitet

instrumentbräda

Instrumentpanelen är ganska välorganiserad, men inte den mest imponerande vi har sett jämfört med vissa andra väletablerade spelare. Så om du planerar att handla omedelbart så aktiverar du 2-faktor autentisering (2FA) in inställningar bör vara din första anlöpshamn.

I plånböcker, du kan få tillgång till både dina fiat- och kryptovalutafonder. Att sätta in och ta ut pengar till och från bankkonton var en bit av tårtan och att skicka och ta emot medel mellan digitala plånböcker var ännu enklare tack vare naturligtvis blockchain-teknik.

Luno Exchange

Luno-handelsplattformen är ganska grundläggande jämfört med andra plattformar vi har granskat. Du har fortfarande de vanliga verktygen tillgängliga för dig. De inkluderar beställa bok, enkel kartläggning, platsbeställningsfunktion och senaste handelslistan.

Att göra en beställning till ett visst pris via orderrutan är enkelt. Att placera en marknadsorder är dock inte lika intuitivt. Det bästa sättet att göra detta är att faktiskt klicka på det senaste priset i orderboken eller listan över senaste affärer så att du får ett exakt pris. Detta kan vara ett potentiellt problem för aktiva handlare som vill komma in och ut ur positioner regelbundet.

En funktion som vi skulle vilja lägga till är möjligheten att köpa Ethereum direkt med din nationella valuta. För närvarande måste du köpa Bitcoin först innan du byter ut det mot Ethereum.

Luno recension. Få din handel på Luno-kryptomarknaderna

Få din handel på Luno-kryptomarknaderna

Tyvärr tillhandahåller kartläggningspaketet inte långsiktig data för de flesta kryptovalutapar. Detta beror troligen på Lunos begränsade dataflöde. Tänk på att de flesta kryptovalutapar mäts i amerikanska dollar ($) på grund av dollarns reservstatus. Följaktligen bör data för lokala valutapar förbättras med tiden när fler användare läggs till plattformen.

Den mer erfarna näringsidkaren kanske vill använda en avancerad handelsplattform som TradingView för att hålla koll på internationella priser. Vi har en bra nybörjarguide om kartläggning i TradingView när du är redo att ta din handel till nästa nivå.

Arbitrage

Arbitrage är en term som används för att beskriva olika priser på samma tillgång på olika platser. Om du till exempel håller reda på Bitcoin-priset i USD ($) på olika börser globalt kommer du förmodligen att upptäcka att de skiljer sig åt, ibland avsevärt.

Vi märkte att prisskillnaden för Bitcoin var ganska stor på Luno under vissa dagar jämfört med andra. Därför bör handlare komma ihåg detta när de använder Luno-tjänsten. Kom också ihåg att det inte finns någon central myndighet som fastställer de internationella kryptovalutapriserna eftersom de bestäms av utbud och efterfrågan.

Valutor som stöds

För närvarande stöder Luno endast konton i följande valutor:

 • Euro ()
 • Indonesisk rupiah (IDR)
 • Malaysisk ringgit (MYR)
 • Nigerianska Naira (NGN)
 • Sydafrikanska Rand (ZAR)

Mobilhandel & Plånbok-app

Mobilplånboken är ett trevligt tillskott till Luno-verktygssatsen. Appen var ganska lätt att navigera och överföra pengar med. Kartapplikationen liknar dock skrivbordsversionen eftersom den är lite för grundläggande. Gränssnittet kan göra med en översyn av framtida uppdateringar.

Luno recension. Luno-appen verkar ganska lätt att använda

Luno-appen verkar ganska lätt att använda

Tänk på att mobiltelefoner i tillväxtmarknader överstiger alla andra former av internetåtkomst. Framtidens affärer kommer att bedrivas på språng med en smartphone. Börser som ger utmärkta mobilapplikationer till sina kunder kommer att ha en stor fördel.

Handelsavgifter

Lunos handelsavgifter är beroende av ditt land och den nationella valutan som stöds. Avgifterna för europeiska och indonesiska kunder är ganska konkurrenskraftiga och uppgår till 0,20% respektive 0,25%. Medan avgifter för andra platser är dyrare.

Det är synd eftersom det inte jämför det positivt med andra börser. Dessa avgifter kommer nästan säkert att minska när kryptovalutaindustrin mognar och konkurrenter anländer till scenen.

Luno recension. En fördelning av Lunos handelsavgifter

En fördelning av Lunos handelsavgifter

Deposition & Uttagsavgifter

Insättnings- och uttagsavgifter är i allmänhet ganska konkurrenskraftiga. Men kom ihåg att om du överför från krypto till din Luno kryptoplånbok tillkommer avgifter från relevant blockchain. Här är ett exempel på Ethereum blockchain. Du kan också hitta en detaljerad beskrivning av Luno-avgiftsstrukturen på deras hemsida.

Tillgängliga kryptovalutor

Kanske den största nackdelen med att använda Luno är det begränsade antalet tillgängliga kryptovalutor. Hittills tillhandahåller de endast handel med Bitcoin och Ethereum. Detta passar dock modellen för andra väletablerade företag som Coinbase och Gemini. Dessa företag föredrar att handla med ansedda mynt och bygga gynnsamma relationer med tillsynsmyndigheter.

Trots dessa fördelar skulle det förmodligen vara i Lunos bästa intresse att lägga till ytterligare välkända mynt till deras erbjudande och därmed locka nya kunder.

Överföringsgränser

Som vanligt beror dina dagliga överföringsgränser på din kontokontrollnivå. Nivå 1 har en låg maxgräns på alla uttag och insättningar. Antagligen kommer detta att vara för första gången investerare som vill bli benna på kryptovalutamarknaderna.

Nivå 2 ger en generös insättnings- och uttagsbelopp på månadsbasis och nivå 3 är för investerare som regelbundet handlar / flyttar stora mängder kryptovaluta:

Luno recension. Lunos handelsgränser

Lunos handelsgränser

Nivå 1 kräver grundläggande personuppgifter medan nivå 2 och 3 kräver strängare dokumentation i enlighet med KYC-regler (Know Your Customer). Mest anmärkningsvärt kommer Luno att behöva regeringsutfärdad identifikation och adressbevis för de övre nivåerna.

Det verkar inte finnas några begränsningar för kryptovaluta endast uttag och insättningar.

Företagets förtroende

Genom lite grävning fann vi att företaget fick blandade recensioner från kryptosamhället på grund av att konton blockerades i många fall. Säkerhet har varit ett problem för centraliserade utbyten de senaste åren så det kan vara en anledning till att Luno spelar det väldigt säkert. I allmänhet har supportteamet dock svarat snabbt på berörda användare på flera Luno-granskningssajter.

Fondsäkerhet

Lunos säkerhet är ganska solid och åtgärder vidtas på olika nivåer:

 1. Lagring
 1. Majoriteten av kundfonderna förvaras kylförvaring eller kall plånbok konton. Dessa konton är inte ständigt anslutna till internet och har flera signaturer så att en person aldrig har full tillgång till konton
 2. Het plånbok (alltid ansluten till internet) konton använder också multisignatur så att kunderna har omedelbar tillgång till Bitcoin-medel om och när de behöver dem. Dessutom innehas en av nycklarna av BitGo, en oberoende förvaringsinstitut för kryptovalutakonton.
 • Autentisering

  1. Lösenord lagras i hashform
  2. Tvåfaktorautentisering (2FA) finns för ett extra lager av skydd. Vi rekommenderar starkt att du aktiverar detta alternativ för alla dina kryptovalutakonton.
  3. Företagets principer

   1. Alla webbtjänster och kommunikation använder säkra lagerprotokoll och kryptering. Dessutom har anställda inte tillgång till kundfonder. Slutligen sker revision regelbundet för att redovisa kundfonder.
   2. Sekretess – tillgång till personlig information sker på ett behov av att veta och är strikt kontrollerat.
   3. Kom också ihåg att Luno är ett centraliserat utbyte och därför är ett mål för hacking och bedrägeri. Centraliserade börser lagrar stora mängder krypto på några få ställen. Om du är en stor köpare och / eller långvarig innehavare av kryptovalutor rekommenderar vi att du lagrar dina virtuella valutor i en hårdvaruplånbok där du har full kontroll över dina nycklar och pengar!

    Kundsupport

    Från vad vi kunde samla svarar kundsupportteamet ganska snabbt på recensionssidor och i sociala medier. Antalet blockerade konton är emellertid ett anmärkningsvärt problem. Det enorma intresset för kryptovaluta under de senaste åren har troligen lagt ett visst tryck på Lunos supportsystem. Som ett resultat, med ytterligare resurser och erfarenhet, bör dessa frågor sträckas ut.

    Slutsats: Luno Review

    Luno lägger till en fin touch till sin tjänst genom regelbunden aktivitet över sociala mediekanaler och deras blogg. Eftersom deras marknadsföring också ger intryck av professionalism bör detta göra det möjligt för dem att fortsätta öka sitt användarantal under de närmaste åren.

    Att överföra pengar mellan fiat och krypto på Luno var enkelt. Kunder som har problem med att överföra medel internationellt kommer att ha en lokal fördel en verklig fördel. Sammantaget är plattformen ett bra val för dem med få andra alternativ i sitt hemland.

    Men de höga handelsavgifterna på vissa platser och frustrationen från användare med blockerade konton är fortfarande ett bekymmer för Luno framöver. Om de snabbt kan hantera dessa problem kommer de att förbli ett bra utbyte för användare på tillväxtmarknader.

    För ytterligare uppdateringar och information kan du hålla kontakten med Luno på följande kanaler:

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me