MyEtherWallet Review

MyEtherWallet är främst en Ethereum- och token-plånbokgenerator.

Webbplatsen erbjuder en öppen källkod Ethereum-plånbok som tillåter användare att interagera med Ethereum blockchain direkt från en webbläsare.

Du kan aktivera plånboken direkt via datorns hårddiskar eller en plånbok för hårdvara för extra säkerhet.

myetherwallet

I denna MyEthereumWallet-recension får du reda på vad plånboken erbjuder och om den passar det du letar efter.

Allmän åsikt

Det finns i allmänhet två mycket kontrasterande synpunkter när det gäller MyEtherWallet.

Å ena sidan erbjuder användare av hardcore-kryptovalutor i allmänhet MyEtherWallet sina höga beröm. Vissa hardcore Ethereum-fans säger att de inte kunde leva utan applikationen eftersom det är viktigt för antagandet av Ethereum. Eftersom det är en gratis och öppen plånbok som stöder Trezor och Nano-hårdvara är de flesta baser täckta. Den fördjupade funktionaliteten i kombination med säkerhet är ett stort kryss.

Första gången Ethereum-köpare verkar kämpa med plånboken. Det är inte så snyggt och vänligt som vissa erbjudanden från stora företag som Coinbase. Det finns fortfarande klagomål om att gränssnittet tenderar att vara förvirrande med lite intuitivt flöde som nykomlingar behöver.

myetherwallet

Användargränssnitt

Du kan helt enkelt ladda upp MyEtherWallet från din valda webbläsare, och det tar inte mycket innan du börjar arbeta med gränssnittet.

Dina privata nycklar lagras inte på MyEtherWallet, så det är i grunden en webbapplikation som gör att du kan övervaka och interagera med Ethereum.

Det är ganska rudimentärt i design och fokuserar på de grundläggande komponenterna som gör det möjligt för användare att skicka och ta emot Ethereum.

Det finns en fin stor transaktionsruta där du kan mata in eterbelopp. Motsvarande värde visas längst ner till vänster vilket gör det omedelbart att se aktuella växelkurser.

skicka myetherwallet

Kontoadressen är klar och lätt att hitta längst upp till vänster på skärmen. Det är bara att kopiera och klistra in detta för att få eter från en annan plånbok.

Det finns mer komplexa områden i gränssnittet där du behöver veta vad du gör. Smarta kontraktsinteraktioner och eter-till-bitcoin-utbytesalternativ är tillgängliga, vilket är något du kanske inte ser på andra allmänna kryptovalutaplånböcker.

Det är synd att blockchain-utforskaren inte ingår, du måste klicka på länken etherscan till vänster om plånboken för att kontrollera transaktioner.

säkerhet

Den verkliga skönheten med MyEtherWallet är möjligheten att anpassa säkerheten efter dina individuella behov. Det är en kundplånbok som innebär att bara du har tillgång till dina privata nycklar. Ingen på MyEtherWallet har någonsin tillgång till nycklarna.

Det är därför det är viktigt att vara extremt vaksamma för nätfiskebedrägerier varje gång du loggar in. Tjänsten har attackerats flera gånger tidigare. Det bästa du kan göra är att lägga till bokmärken https://www.myetherwallet.com/ och skriv bara in via den länken. Logga aldrig in via Google eller via e-post.

Under installationsprocessen måste du välja var du vill lagra din privata nyckel. Detta är avgörande för din säkerhet och det finns tre huvudalternativ:

  • Hårdvaruplånbok – (Säkrast) Lagra nycklar i hårdvara som Trezor eller Nano, det går inte att komma åt pengar utan enheten.
  • Hårddisk – (Mindre säker) Sparad på din dator, men du är fortfarande mottaglig för attacker av skadlig kod.
  • Kopiera privat nyckel – (minst säker) Kopiera din nyckel eller skriv ner någonstans, du måste ange den varje gång.

Det finns fortfarande dörrar för hackare att komma in på ditt konto om du inte är försiktig. Jag gillade inte hur webbplatsen visar din privata nyckel på generationens skärm. Kan tas om någon tittar på vad du gör.

Du har också möjlighet att skriva ut en plånbok från denna nyckel. Det rekommenderas att du har en säkerhetskopia av din plånbok.

Tillgänglighet

Att skapa och använda plånboken är mer komplicerat än andra alternativ på marknaden, men med det kommer en mycket mer flexibel Ethereum-plattform.

Nya användare kan ha problem med registreringsprocessen, eftersom det verkar vara lite mer utformat för en mer teknisk publik.

Förmågan att använda plånboken varierar beroende på var du har lagrade privata nycklar. Om du håller dem på hårddisken är pengarna bara tillgängliga från den datorn. Trezor- och Ledger-användare har friheten att ansluta och köra plånboksprogrammet från vilken webbläsare som helst.

Det finns inte många klockor och visselpipor i plånboken. Det är mer av en “komma till poängen och få jobbet gjort” typ av plattform. Det är faktiskt ganska enkelt att använda om du förstår de olika delarna som utgör en anständig kryptovalutaplånbok.

myetherwallet

Plånboken har inte funktioner som QR-kod popup-fönster eller en snabbskanner för att skicka och ta emot området. Det finns faktiskt inte ens en mottagningsflik som förvirrar vissa, bara din offentliga adress.

Det finns ett stort urval av tokens som kan användas i plånboken vilket är så viktigt för Ethereum-plånböcker. Många etertransaktioner används för att investera i ICO och olika tokens. Många användare förlitar sig på åtkomst till olika tokens i Ethereum-nätverket.

Slutsats

MyEtherWallet är en flexibel plånbok som innehåller alla funktioner som behövs för att interagera med Ethereum-nätverket.

Användaren ställer in sina egna säkerhetsmetoder, varav ingen låter privata nycklar sitta online. Förmågan att integrera med hårdvaruplånböcker som kan lagra andra valutor är idealisk för alla med stora portföljer. Dessutom kan ICO-investerare tillgodose sina specifika krav.

Sammantaget har den inte en superren användarvänlig design men den har de inbyggda funktionerna för seriösa eteranvändare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me