ShapeShift är en etablerad kryptovalutaplattform som har varit i drift sedan 2015. Det syftar till att göra det snabbt och enkelt att växla mellan digitala tillgångar.

Börsen passar vanliga användare av kryptovalutor som behöver överföra pengar mellan Bitcoin, Ethereum och andra altcoins. Medan tjänsten är enkel att använda kan förstagångsköpare inte använda ShapeShift med fiatvaluta. Det är helt enkelt ett sätt att flytta medel mellan olika kryptovalutor. Du kanske till exempel vill använda Bitcoin för att köpa lite Litecoin, så att du kan besöka ShapeShift och smidigt byta de två.

(Om du letar efter ett sätt att köpa kryptovalutor med Fiat-valuta, kolla in den här listan över börser)

ShapeShift Review: Nyckelinformation

ShapeShift erbjuder en mycket bekväm tjänst utan att behöva skapa ett konto eller ens skicka ett e-postmeddelande. Detta är verkligen användbart om du vill byta ut din krypto snabbt och anonymt. Det finns fortfarande några problem som företaget står inför med rapporter om olyckliga kunder som antingen har tappat pengar eller oväntat debiterats höga avgifter.

ShapeShift Översikt

ShapeShift vill existera som en integrerad del av blockchain-ekosystemet som gör att människor och applikationer kan flyttas sömlöst mellan olika kryptovalutor. Om du är en investerare som vill bredda din portfölj med altcoins, är det ett snabbt problemfritt sätt att köpa praktiskt taget alla altcoin från Litecoin till Zcash.

Shapeshift-valuta

Om du vill delta i en kommande ICO men du behöver Ether snarare än Bitcoin kan du använda ShapeShift för att ändra dina medel. Eller kanske du vill dela upp din Bitcoin i en annan valuta som Litecoin?

ShapeShift är ett schweiziskt baserat företag som tillhandahåller växlingstjänster för användare över hela världen. De använder inga fiatvalutor, vilket innebär att de inte behöver banker eller insättningar i vissa länder, detta gör det möjligt för användare att göra sina börser oavsett gränser eller plats.

Om du handlar med kryptovaluta är det bra att gå. Tjänsten är ett av de mer anonyma alternativen utan att behöva skapa konton, verifieras eller till och med lämna en e-postadress.

Shapeshift Transact

ShapeShift erbjuder också sitt API för att tillåta användare att skapa anpassad programvara för att komma åt och använda sin börs.

Allmän åsikt

Det verkar finnas olika tankar från de faktiska användarna av ShapeShift. Liksom alla företag som innehar dina medel är förtroende viktigt, särskilt med stora belopp. Du behöver inte ett konto eller logga in vilket gör det snabbt och enkelt. Det kan också kännas som om du har lite interaktion för att bygga förtroende med ShapeShift innan du sätter in pengar. Detta gör det mycket viktigt att förlita sig på en annan positiv opinion.

Det positiva: Som nämnts ovan kan du nästan omedelbart vinka en trollstav och vända din Bitcoin till Litecoin, praktiskt av vilken anledning du än behöver för att göra detta. Om du byter på rätt sätt kan avgifterna vara ganska låga. Det finns många 5-stjärniga recensioner som anger hur tjänsten är enkel och effektiv.

Det negativa: Webben är full av fördömande av ShapeShift-utbytet. En enkel Google-sökning kommer att ge dig lite förfärad över vissa användares upplevelser. Många hävdar att de har tappat pengar helt eller stungits av dolda växelkurser. Tyvärr rapporterar användare att mynt försvinner efter misslyckade transaktioner med lite eller inget svar från ShapeShift.

För alla ShapeShifts enkla erbjudanden är det ganska oroväckande att läsa så många dåliga upplevelser.

Är ShapeShift säker?

Även om många har använt ShapeShift kan bristen på säkerhet väcka några problem. På användarens sida finns det ingen säkerhet att bry sig om, inga lösenord eller verifiering.

Även om det finns säkerhetsbonusen för att inte hålla konton och heta plånböcker på utbytet för hackare att raida, verkar det finnas gott om förvirring om var pengar går en gång in hos ShapeShift, särskilt under en misslyckad transaktion.

När du har deponerat kontrollerar ShapeShift dina medel genom börsen och du måste lita på deras säkerhetsprotokoll. Som ett “snabbt” utbyte betyder detta inget offline-lagring, bara heta plånböcker.

Det fanns också ett ökänt hack av ShapeShift 2016 där medel på totalt $ 200 000 piskades bort under en tvåveckorsperiod. Som du förväntar dig att webbplatsen togs offline och säkerhet byggdes om, medan jag hoppas att det betyder att de har lärt sig av sina misstag och gjort säkerhet till högsta prioritet, men det är fortfarande svårt att ignorera fakta.

VD Erik Voorhees verkar försöka erbjuda en ärlig förklaring till vad som hände. Attacken lades ner till en namnlös anställd som förrådde företaget och började tömma en Bitcoin-plånbok. Förlusterna var ganska stora även om ShapeShift hävdar att inga kundmedel någonsin berördes.

Handelsavgifter för ShapeShift

Företaget är helt på förhand om sina debiteringsavgifter som varierar beroende på vilken valuta du köper. Var noga med att kolla in den kurs du kommer att betala för valda valutor eftersom de kan variera beroende på gruvavgifter för varje blockchain.

Här är en paus av hur några avgifter ser ut:

BCH Bitcoin Cash Miner Avgift: 0,0002 BCH
BTC Bitcoin Miner Avgift: 0,0025 BTC
DOGE Minaravgift för Dogecoin: 2.0 DOGE
ETH Ether Miner Avgift: 0,001 ETH
ETC Ether Classic Mineravgift: 0,01 ETC
LTC Litecoin Miner Avgift: 0,001 LTC
XMR Monero Miner Avgift: 0,02 XMR
XRP Ripple Miner Avgift: 0,5 XRP
ZEC Zcash Miner Avgift: 0,0001 ZEC

För att se den fullständiga fördelningen av deras handelsavgifter, kolla in det här.

Liksom fiatvaluta är det viktigt att notera den erbjudna växelkursen eftersom börsen sannolikt kommer att ha en marginal här. Naturligtvis finns det ingen insättnings- och uttagsavgift. Om tjänsten går smidigt bör du känna att du helt enkelt skickar kryptovaluta från en plånbok till en annan.

Kundsupport

Kundtjänst kan vara en blandad påse på ShapeShift, som många börser. När det går bra finns det glödande recensioner och niggles sorteras ut mycket snabbt. Å andra sidan, när det inte går bra kan det verka väldigt svårt att få svar från företaget. Detta kan vara ganska upprörande, särskilt när du försöker hitta dina pengar!

Kontaktsidan på webbplatsen lämnar mycket att önska, saknar en adress eller ett telefonnummer för att fästa ShapeShift.

Skicka en förfrågan

Om du navigerar dig runt på supportområdet på webbplatsen kommer du fortfarande att vara kvar utan svar på några enkla frågor också.

Slutliga tankar – Sammanfattning av ShapeShift Exchange Review

ShapeShift ser ut att ge dig ett sömlöst sätt att överföra mellan praktiskt taget vilken kryptovaluta som helst. Och inför det kan det vara snabbt och effektivt när du befinner dig i fel valuta men det finns fortfarande massor av frustration för användaren.

Stödet från över 50 altcoins är mycket attraktivt för dem som verkligen vill bredda sin digitala portfölj. Det finns inget behov av att integrera någon lokalbank eftersom allt är kryptobaserat och håller dig helt i decentraliserade blockkedjor.

Anonymitet bibehålls när du använder tjänsten, vilket är bra när det inte finns några problem.

(Se vår fullständiga lista över kryptovalutautbyten)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me