Du vill, men du är inte säker på vem du ska lita på. Det finns till synes oändliga platser att köpa Bitcoin med din hårt förvärvade fiatvaluta. Hur vet du vilket företag som är säkert, säkert och ansedd?

xapo hem

Tja, Xapo är ett av de mest ansedda företagen i Bitcoin-världen. Nyligen har de samlat in 40 miljoner dollar i finansiering från en mängd olika investerare, vilket hjälper till att visa upp deras legitimitet.

Xapo erbjuder också ett Bitcoin-betalkort som är kopplat till din Bitcoin-plånbok, så att du kan spendera Bitcoin enklare än de flesta andra tjänster.

I den här Xapo-recensionen kommer vi att dyka in i deras företag och undersöka deras rykte för att se om de är värda hype, eller om du skulle ha det bättre med en annan börs.

Xapo nyckelinformation

Xapo började sitt liv i Palo Alto, Kalifornien 2014. Inte långt efter började det växa snabbt och teamet flyttade till Schweiz på grund av regleringsstabilitet och internationell neutralitet. Nu är Xapo etablerat i Hong Kong och arbetar över hela världen med kontor i Hong Kong och Palo Alto, Kalifornien.

VD för Xapo är Wences Casares, som är en internationell entreprenör med över 20 år i att bygga och sälja teknikföretag. Han grundade Argentinas första ISP på 20-talet. Han grundade sedan Patagon, ett online-mäklarföretag, som han sålde för 750 miljoner dollar. I grund och botten har den här killen bildat och sålt företag under större delen av sitt liv.

Presidenten för Xapo är Ted Rogers, som ger över femton års erfarenhet av affärer och ekonomi till Xapo. Chef för Xapo, Federico Murrone, har fokuserat sin karriär på teknik hela sitt liv. Han arbetade som CTO för Patagon.

Vad betyder allt detta för dig? Xapo drivs av legitima affärsmän och entreprenörer. De har en lång historia av att bygga företag som är framgångsrika. Dessutom är alla deras rykte på linje med Xapo. De har gjort sig tillgängliga för allmän granskning. I en värld där många företag och börser har väldigt lite offentligt tillgänglig information om lagen är det värt att nämna.

Hur man använder Xapo för att köpa Bitcoin

xapo registrera dig

Processen börjar med att fylla i ovanstående registreringsformulär. Du svarar sedan på några frågor om dig själv (du måste också inaktivera AdBlock). Du måste vara över 18 år för att kunna använda Xapo. Naturligtvis kommer du att få ett verifieringsmeddelande.

xapo verifiera

Som du kan se måste du verifiera ett mobilnummer innan du kan göra något med din plånbok. När du har angett ett telefonnummer kan du markera en kryssruta för att aktivera 2FA under “Säkerhetsinställningar”.

Nu, innan du faktiskt kan köpa Bitcoin med ditt nya konto, måste du ladda upp ett körkort och bevis på uppehållstillstånd. Om informationen i dina dokument inte stämmer överens kommer du att avvisas.

När du väl har godkänts kommer du att kunna köpa Bitcoin med deras lättanvända gränssnitt med din FIAT-valuta.

Är Xapo säker?

När det gäller att diskutera säkerheten för en Bitcoin-baserad tjänst finns det tre faktorer som bör övervägas: företagets legitimitet, förvaring av medel och personlig kontosäkerhet:

Företagets legitimitet. Xapo har ett utmärkt rykte i Bitcoin-världen. De är införlivade i Hong Kong och har kontor runt om i världen. Även om det finns några klagomål på Bittrust om deras kundsupport verkar de vara ett legitimt företag.

Förvaring av fonder. Xapo hävdar att “Kombinera bekvämligheten med en vardaglig Bitcoin-plånbok med säkerheten för ett djupt kylförvaringsvalv.” Vad betyder det exakt? Låt oss gå till Vanliga frågor om Xapo för ett svar:

”Djup kylförvaring är en typ av kylförvaring där inte bara bitcoins lagras offline utan också systemet som innehåller bitcoins var aldrig online eller anslutet till någon form av nätverk. De privata nycklarna som är associerade med det systemet genererades i offline-system, och signeringsprocessen för transaktionerna görs också i offline-system. Systemen som används i denna typ av lagring berör aldrig Internet; de skapas offline, de lagras offline och de är offline när de signerar transaktioner. ”

Om det var för mycket att smälta betyder det i grunden att din Bitcoin är otroligt säker på grund av att den aldrig är online.

Säkerhet för personligt konto. Du skapar en PIN-kod och ett lösenord när du skapar ditt Xapo-konto. Detta hjälper dig att skydda ditt konto. Du kan också aktivera 2FA (tvåfaktorautentisering) för att skydda ditt konto.

Xapo prioriterar säkerhet framför allt, vilket innebär att din personliga information, Bitcoin och fiat-valuta sannolikt är säkra med dem. Det faktum att någon måste ladda upp ett körkort och bevis på uppehållstillstånd för att bli kund ger mig mer tilltro till dem som företag.

Xapos kundsupport

Xapo försöker ge utmärkt kundsupport via e-post, Twitter och Facebook:

E-post: [e-postskyddad]

Twitter: https://twitter.com/xapo

Facebook: https://www.facebook.com/xapoapp

Det är dock värt att notera att dålig kundsupport är det enskilt största klagomålet mot Xapo när du söker efter Xapo-recensioner. Människor med många olika problem har problem med att få lämplig hjälp från Xapo.

Med detta sagt är detta ett vanligt fynd för nästan alla kryptovalutor. Detta beror troligen på att det är en snabbt växande bransch, kombinerat med “arga röster är de högsta”.

Länder som stöds

Xapo verkar globalt. Xapo-teamet har arbetat hårt för att stödja en enorm mängd länder och FIAT-valutor, allt från Bhutanesiska Ngultrums (BTN) till Zambia – Zambian Kwacha (ZMK). Det betyder att Xapo stöder allt från mindre populära fiat-valutor till populära som USD, EUR, GBP, JPY, RUB och CNY.

Köp och sälj gränser

Xapo har ingen offentligt tillgänglig information om köpgränser. Se till att ditt konto är fullständigt verifierat innan du gör några köp. Xapo debiterar 1% avgift på alla inköpsorder, med ytterligare behandlingsavgifter baserat på din betalningsmetod (avslöjas när du gör ditt köp).

För närvarande tillåter Xapo dig inte att sälja Bitcoin. Istället föreslår de att du använder sitt Xapo-betalkort för att spendera din Bitcoin snarare än att sälja den för en FIAT-valuta direkt.

Skicka Bitcoin från din Xapo-plånbok

Du kan skicka Bitcoin köpt på Xapo till valfri Bitcoin-plånbok. Detta görs från inom ditt Xapo-konto. Det finns dock avgifter för att skicka Bitcoin från Xapo till din plånbok. Istället för att bryta ner deras ständigt föränderliga avgiftsstruktur, ta till deras avgiftsfördelning direkt.

Det minsta belopp som du kan skicka från Xapo är 55 bitar, även känd som 0,000055 BTC.

Ta emot Bitcoin till din Xapo-plånbok

För att ta emot Bitcoin till din Xapo-plånbok från en extern källa, skaffa din plånbokadress från ditt Xapo-konto. Använd sedan den här Xapo-adressen som “skicka till” -adress i din externa plånbok. Om detta är förvirrande, kolla in den här guiden för att skicka och ta emot Bitcoin.

Xapo tar ut en avgift för att ta emot små mängder Bitcoin, så kolla deras avgiftssida innan du skickar för att se till att du inte debiteras extra.

Sammanfattning av Xapo-granskning

Xapo är ett ansedd företag som prioriterar säkerhet. Om det är viktigt för dig (ledtråd: det borde vara), då är Xapo väl värt din tid.

De flesta av de klagomål som finns på Bittrust och andra Xapo-granskningssajter kretsar kring att deras kundtjänst inte uppfyller alla förfrågningar och är långsam att svara. Men enligt denna granskares uppfattning är detta inte nödvändigtvis en dålig sak. Det betyder att de bryr sig om den övergripande säkerheten i sin verksamhet över att böja sig bakåt för varje kund.

Xapo Bitcoin-debetkort är en unik funktion som inte finns med många andra börser och plånböcker. Det finns en avgift för att förvärva kortet ($ 20 USD), men det är ett intressant sätt att få Bitcoin till den verkliga världen.

Sammantaget är Xapo värt din tid, särskilt om du värdesätter säkerhet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me