Kaj je CyberMiles (CMT)?

CyberMiles je nova blockchain platforma, zasnovana za olajšanje hitrih transakcij e-trgovine. Gre za projekt podjetja 5miles, vodilnega podjetja za elektronsko poslovanje in aplikacijo v ZDA. S podjetjem CyberMiles 5miles upa, da bo ustvaril protokole in knjižnico pametnih pogodb za prihodnost e-trgovine. Te cilje doseže z visokim deležem delegiranih dokazov o soglasju za vložek in novim navideznim računalnikom, podobnim navideznemu računalniku Ethereum.

Lani novembra je CyberMiles z ICO zbral 30 milijonov dolarjev in razdelil 420 milijonov CMT. Načrt za projekt kaže, da bo aplikacija za elektronsko poslovanje 5miles skupaj s svojimi 12 milijoni uporabnikov začela sprejemati CMT kot plačilo z začetkom tega poletja. Konec tega leta CyberMiles upa, da bo lansiral v1.0 svoje verige blokov.

Trenutna krajina e-trgovine

Zakaj vseeno rabimo novo platformo za e-trgovino? Ali platforme, kot sta Amazon in eBay, ne delajo dovolj dobro pri dostavi izdelkov uporabnikom?

Seveda je Amazon odličen pri dostavi blaga po ugodnih cenah na vaš prag. Je enostaven za uporabo in večino časa dobro deluje. Težava je v tem, da Amazonu na račun konkurence in inovacij gre predobro. Ker nihče ne izpodbija prevlade Amazona v industriji e-trgovine, lahko stagnira. Lahko si privošči slabo zagotavljanje storitev za stranke ali ne uvaja novosti glede svojih trenutnih tehnologij in ponudbe izdelkov. Poleg tega se nišne blagovne znamke e-trgovine težko uveljavijo in ponudijo nekaj unikatnega.

Ta tržnica z zmagovalci ni po pomoti. Blagovne znamke e-trgovine postajajo bolj dragocene, ko njihov doseg narašča. Koristijo jim mrežni učinki, zato jih močno spodbuja, da za vsako ceno še naprej dodajajo uporabnike in izključujejo konkurente. To še posebej velja, ker so informacije o trgu in kupcih lastniške. Vsako podjetje za e-trgovino upravlja svojo poravnavo, transakcije in storitve za stranke.

Vendar si je mogoče predstavljati svet, kjer temu ni tako. Kaj če bi bila tržnica sama decentralizirana. Lahko opravite poravnave, transakcije, reševanje sporov in vrnete vse standardne pametne pogodbe, ki se izvajajo na verigi blokov. To bi popolnoma izenačilo pogoje za vse, ki želijo kupovati ali prodajati na tem tržnem protokolu.

To je vizija CyberMiles. Amazon želi nadomestiti s knjižnico pametnih pogodb, ki jo lahko uporablja kateri koli ponudnik e-trgovine. Ali bo uspelo, je še vedno vprašanje časa. Imeti centralni organ ima nekaj koristi, na primer hitrejši čas obdelave in centralizirano reševanje sporov. Kljub temu je ustvarjanje odprte platforme za e-trgovino še en primer, kako bi blockchain lahko odstranil posredniško institucijo.

5miles vs. CyberMiles Foundation

CyberMiles veliko svojega potencialnega uspeha pripisuje dejstvu, da bo lansiran do uporabniške baze 5 milj. 5 milj je ena izmed 10 najbolj priljubljenih aplikacij za e-trgovino v ZDA. Skupno ima 12 milijonov uporabnikov in letno ustvari približno 3 milijarde dolarjev prihodkov.

Če lahko 5miles dobi celo majhen del od teh 3 milijard dolarjev za transakcije s sistemom CMT, potem bi to lahko pomenilo veliko korist za žeton in zamisel o elektronskem poslovanju z verigami blokov. Zagon platforme v tem obsegu ima svoje izzive in navdušenje. Če aplikacija 5miles uspešno preide na zaledje, ki temelji na verigi blokov, bi bila to ena največjih dosedanjih aplikacij veriženja blokov do danes.

partnerji kibermili

Fundacija CyberMiles je organ, pristojen za projekt CyberMiles. To je neprofitna organizacija s sedežem v Hongkongu. Njegov cilj je pospešiti razvoj in sprejetje protokola CyberMiles, tudi zunaj 5 milj.

Cilj CyberMiles je rešiti dva ključna problema na področju e-trgovine z verigami blokov:

Težava: obseg transakcije

Če bi želeli spletno mesto za e-trgovino blockchain zgraditi kot DApp, je smiselno, da bi ga zgradili na Ethereumu. Ethereum je prevladujoči igralec v svetu decentraliziranih aplikacij. Vendar pa za obsežno aplikacijo e-trgovine Ethereum morda ni najbolj smiseln.

Eden glavnih izzivov je pretočnost transakcij. Omrežje Ethereuma trenutno doseže hitrost 10 tx / sec. To bi se lahko zelo povečalo, če / ko bo izdana nova posodobitev Casper. Toda do zdaj so obsežne aplikacije, ki dosežejo pomembne transakcijske številke, upočasnile omrežje Ethereum. Tudi trgovanje s Cryptokitty je upočasnilo mrežo Ethereuma. Predstavljajte si, kaj bi spletno mesto za e-trgovino s 15 milijoni uporabnikov storilo Ethereumu brez kakršnih koli novih rešitev za skaliranje.

Rešitev: Dokaz konsenza o vložku

Odgovor CyberMilesa na ta izziv je ustvarjanje lastne verige blokov z mehanizmom soglasja, ki daje prednost visoki pretočnosti. Cilj je omogočiti tisoče transakcij na sekundo, ko se protokol prilagaja. Hiter čas potrditve bi privedel do hitre prodaje in izvrševanja pogodb.

Da bi to naredil, CyberMiles izvaja delegirani model soglasja za dokazovanje deleža. To pomeni, da bi lahko posamezniki določen znesek CMT dali kot zavarovanje v zameno za možnost potrditve transakcij v novem bloku na verigi blokov. Validatorji tvorijo sklepčnost, ki glasuje in se strinja s konsenzom za novi blok. Dokaz o vložku je veliko bolj učinkovit in ima lahko večjo prepustnost kot dokaz o delu. Poleg tega so slabi igralci, ki dokazujejo sheme vložkov, kaznovani zaradi slabih ali zlonamernih odločitev.

V zameno za poštenega potrjevalca dokazilo o delu nagrajuje igralce z določenim odstotkom donosa naložbe od nove blokovske nagrade. V CyberMiles je ta donosnost naložbe 8%, kar je dokaj visoko za dokazovanje shem vložkov. Zanimivo bo gledati, kako se igrajo žetonske ekonomije, ko bo veriga blokov CyberMiles v živo.

Težava: Zapletenost pogodbe

Druga večja težava e-trgovine na verigi blokov je zapletenost. Pisanje pametne pogodbe ne sme biti izredno težko. Tržišča e-trgovine pa so sama po sebi zapletena. Tej zapletenosti dodajte izzive razvoja na verigi blokov, kjer je težje odpraviti napake.

Danes najbolj priljubljene platforme za e-trgovino imajo obsežne zbirke kod, ki pokrivajo vse, od uporabniškega vmesnika do baz podatkov o izdelkih do zaščite podatkov o plačilu. Vsaka od teh funkcij, skupaj z desetinami drugih funkcij v dobri rešitvi za elektronsko poslovanje, bi potrebovala svojo pametno pogodbo.

Rešitev: Knjižnica pogodb

Rešitev CyberMiles je knjižnica pametnih pogodb, ki obravnavajo vse vidike e-trgovine z verigami blokov. Mnogo teh pogodb je sklenjenih neposredno med uporabniki, velik del pa CyberMiles imenuje »vmesna programska oprema«. Stvari na sredini omogočajo, da se vsi deli celotne aplikacije med seboj pogovarjajo. Standardizacija in izmenjava modularnih pametnih pogodb za vsak del izkušenj e-trgovine je glavni del poslanstva CyberMiles. To je ogromno podjetje, ki bo zahtevalo na tone ur razvijalcev.

načrt kibermilov

High Uptime

Eden glavnih razlogov, zakaj bi želeli uporabljati verigo blokov za e-trgovino, je uptime. Blockchains delujejo kot porazdeljena knjiga v celotnem omrežju računalnikov. Ker ni osrednjega organa, ni enostavnega načina za zaustavitev verige blokov. Tudi če del omrežja izgubi povezavo, bo veriga blokov še vedno obstajala.

To je odlična kakovost na spletnem trgu. Moral bi biti odprt in vedno na voljo strankam, ne glede na to, kje živite ali kdo ste. Poleg tega napadalec ne bi smel imeti možnosti, da ga zaustavi.

Upravljanje skupnosti & Arbitraža

Izziv postavljanja e-trgovine na verigo blokov je upravljanje in arbitraža. CyberMiles trdi, da bodo imeli enostavne načine za izpodbijanje transakcij in vračilo izgubljenih sredstev. Ti se zanašajo na glasovanje skupnosti, da vrnejo sredstva, po možnosti v obliki vilic na verigi blokov.

Čeprav se to sliši kot spodobna rešitev, bo za člane skupnosti verjetno postalo dolgočasno. Platforme za e-trgovino imajo visoko stopnjo pritožb glede storitev za stranke. Poleg tega so tarča goljufij ali slabe kakovosti izdelkov. To je eno področje, kjer je koristno imeti osrednji organ. Imajo izvršno oblast, da obrnejo transakcije in rešijo zahtevke. Lahko filtrirajo vrste izdelkov, ki vstopajo na trg.

CyberMiles bo potreboval prepričljiv sistem za odgovor na te temeljne izzive e-trgovine. Z njihovimi izkušnjami iz 5 milj bi lahko upali, da ekipa razume in se lahko spopade z izzivi komunalnega upravljanja in arbitraže.

Prodaja žetonov & Zgodovina trgovanja

ICO CyberMiles je potekal novembra 2017. Za začetek projekta so zbrali 30 milijonov dolarjev. Če bi vlagali v to ICO, bi šest mesecev pozneje že petkrat povrnili naložbo.

Prodaja žetonov je ustvarila 70% celotne ponudbe CMT. Trenutno je žeton ERC-20 v omrežju Ethereum. Žeton se bo preselil v lastniško omrežje, ko bo to končano do konca leta.

CMT je v svoji zgodovini trgovanja doživel velike spremembe. Trenutno se vzpenja nazaj blizu januarskih najvišjih vrednosti.

Ekipa

direktor vodstvo znanosti

Lucas Lu je leta 2014 ustanovil 5miles in je izvršni direktor za 5miles in CyberMiles. Je doktor fizike delcev in je delal v CERN-u, preden se je vključil v tehnologijo. Bil je vodja višje ravni v Alibabi in direktor tehnične službe Light In The Box, ki je na NYSE postal javni.

Michael Yuan je doktoriral iz astrofizike in je znanstveni vodja projekta. Je avtor petih knjig o razvoju programske opreme in je sodeloval pri Firefoxu, Fedori, JBossu in drugih odprtokodnih projektih.

Tudi preostala vodstvena ekipa je visoko usposobljena v akademskih in strokovnih izkušnjah.

Kako kupiti CyberMiles (CMT)

CyberMiles je trenutno na voljo na naslednjih borzah:

  • Huobi
  • Binance
  • V redu
  • BiBox
  • IDEX
  • Cobinhood

Kje shraniti CyberMiles (CMT)

CyberMiles je trenutno in žeton ERC-20, zato ga boste lahko shranili s katero koli denarnico Ethereum. Priporočamo MyEtherWallet ali Ledger Nano S.

Ko se glavno omrežje CyberMiles zažene, boste morali zamenjati žeton ERC-20 za nov lastniški žeton. To dobite z lastnim odjemalcem denarnice.

Zaključek

Če verjamete v idejo o decentraliziranih tržnicah za e-trgovino, potem je CyberMiles zagotovo zanimiv projekt z visoko usposobljeno ekipo. Kljub temu se pri ustvarjanju omrežja z visoko prepustnostjo soočajo z velikimi izzivi. Ugotoviti morajo tudi, kako rešiti spore in izdati povratne dajatve z uporabo decentraliziranega upravljanja. Tu ni preprostih odgovorov in CyberMiles je še daleč od izdaje različice ene od svojih platform. Do takrat stopajte rahlo in nadaljujte s previdnim optimizmom.

Dodatni viri

Spletna stran

Bel papir

Twitter

Subreddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me