Cobinhood – borza kriptovalut z ničelno provizijo

Pozdravi Cobinhood, borza kriptovalut, ki za trgovanje ne zaračunava provizije. Da, prav ste slišali, nič! Z naglim prevzemom teme Robinhood se je Cobinhood odločil, da se bo preselil v igro kripto izmenjave brez plačila.

Seveda trgovanje z ničelno provizijo ni posebej nova novost. Borza Robinhood s sedežem v ZDA trguje brez provizij samo na tradicionalnih trgih in samo za ameriške vlagatelje. Cobinhood je skočil na to omejitev in gradi poslovni model z upanjem, da bo prišel do trgovcev in vlagateljev ne samo iz ZDA, ampak po vsem svetu..

Cobinhood je svoj kovanec COB lansiral prek ICO septembra / oktobra 2017. Kljub namenom ponuditi izmenjavo fiat-to-crypto trenutno izmenjavo crypto-to-crypto zagotavljajo le na svoji platformi. To se lahko v prihodnosti spremeni, odvisno od vladnih predpisov za izmenjavo fiat-kripto, ki trenutno vplivajo na številne borze po vsem svetu..

Težko je oceniti, kako uspešni so bili od lansiranja, vendar pa je ekipa Cobinhood PR poročala o prijava 13 000+ računov prvi dan obratovanja z več uporabniki, ki so skočili na ploščad v naslednjih dneh.

Cobinhood Twitter Feed

Prijava za prvi dan Cobinhood

Kako deluje?

COB je žeton ERC20, ki temelji na standardu Ethereum. COB lahko shranite kot žeton v denarnici Ethereum ali na sami borzi Cobinhood.

Ključne funkcije

Prednosti držanja žetonov COB vključujejo naslednje:

 • Žetoni, ki jih prevzame Cobinhood, bodo za imetnike COB cenejši
 • 50% obrestne mere za posojilo za trgovanje z maržo
 • 50% popusta pri dvigu provizije pri plačilu v COB
 • Žetoni COB, pridobljeni z dvigom, se bodo spali četrtletno
 • Potrebno za sodelovanje v natečajih
 • Potrebno za sprejem zračnih kapljic

Prednosti trgovanja na borzi Cobinhood:

 • Nič provizij za trgovanje
 • Raznolikost trgovalnih parov: BTC, ETH, EOS, USDT, COB, BCH
 • 24-urna služba za stranke
 • Decentralizirana izmenjava v razvoju
 • Visoko zmogljiv motor za ujemanje naročil
 • Preglednost s spletnimi in zunanjimi denarnicami za javne revizije
 • Zavarujte spletne transakcije z dvofaktorsko overitvijo in potrditvami po e-pošti
 • Zaščitite transakcije brez povezave z denarnico z več podpisi in varnostnimi moduli strojne opreme, ki se nahajajo v različnih državah
 • Vsa kripto sredstva, zavarovana z zavarovanjem

Cobinhood v primerjavi z drugimi borznimi žetoni

Zdi se, da žeton COB izkorišča podobne prednosti kot drugi priljubljeni žetoni za izmenjavo, kot so Binance Coin (BNB) in Kucoin Shares (KCS). Razmišljanje tega je dolgoročno povečanje povpraševanja po njihovem žetonu in v korist drugih kriptovalut z zagotavljanjem nekaterih zelo privlačnih ugodnosti, kot so navedene zgoraj. Ta strategija se je za Binance doslej dobro obnesla, saj je povpraševanje po njihovem žetonu BNB naraslo. Treba je še ugotoviti, ali bo to pozitiven razvoj tudi za Cobinhood.

Omejitve odvzema Cobinhood

Cobinhood je postavil naslednje omejitve dviga za zaščito uporabniških sredstev. To bi morali imeti v mislih, če nameravate imeti na borzi veliko količino COB:

Omejitve sklada Cobinhood

Omejitve sklada Cobinhood

Če želite nadgraditi te omejitve, boste morali zagotoviti dodatno preverjanje v skladu s prakso strank (KYC) in pranjem pranja denarja (AML), ki se uvajajo na splošno v menjalniško industrijo..

Uporabniška izkušnja & Vmesnik

Trgovski vmesnik je dokaj gladek in intuitiven ter uporablja običajna orodja, potrebna za trgovanje z vašo kripto valuto. Posledično so v tej različici vmesnika standardni grafični paket z knjigo naročil, naročilnico, zgodovino trgovanja in stanjem kovancev..

Borza že gosti široko paleto kriptovalut, vključno z velikimi kapicami in številnimi manjšimi žetoni, s katerimi je mogoče trgovati proti Bitcoin, Ethereumu, Tetherju in seveda domačemu žetonu COB.

Vmesnik Cobinhood

Vmesnik Cobinhood

Kriptovaluta je globalni pojav in Cobinhood to razume, saj nudi podporo za 13 različnih jezikov. Angleško, nemško, špansko, francosko, italijansko, korejsko, nizozemsko, portugalsko, rusko, turško, vietnamsko, tradicionalno & Podprte so vse poenostavljene kitajščine. Trgovanje s Cobinhood je na voljo prek njihovega spletnega vmesnika in tudi prek mobilnega telefona za iOS in Android.

Izčrpna dokumentacija na voljo so tudi različne teme (od trgovanja do varnosti računa itd.), če potrebujete podrobne vaje. Poleg tega želi Cobinhood zagotoviti 24-urno spletno službo za stranke in skupino za uspeh strank, ki bo na vprašanja odgovorila v enem dnevu.

Skupina Cobinhood

Ustanovitelj Popo Chen in soustanovitelj Wei-Ning Huang je podjetje ustanovilo leta 2017 s sedežem v Tajvanu na Tajvanu. Tony Scott, nekdanji zvezni informativni direktor ZDA, je glavni svetovalec projekta.

Glavna vizija Cobinhooda je trgovalna platforma brez plačila, ki trgovcem povečuje dobiček tako na promptnem trgu kot na trgu marž.

Cobinhood Press

Fotografija z dovoljenjem Cobinhood

Popo Chen, ustanovitelj

Chen Tai Yuan se imenuje serijski podjetnik. Po diplomi iz elektrotehnike je soustanovil priljubljeno storitev pretakanja v živo za azijski trg. 17 Live Streaming je podoben Periscopeu z več kot 5 milijoni dnevno aktivnih uporabnikov.

Wei-Ning Huang, soustanovitelj

Wei-Ning je nekaj let delal v odprtokodnem prostoru in aktivno sodeloval pri odprtokodnih projektih. Pozneje se je znašel kot programski inženir za Google med letoma 2014 in 2017. Specializiran je za obsežne spletne aplikacije, ki zahtevajo veliko pretočnost. S petletnimi izkušnjami z veriženjem verig odlično pozna tehnologijo.

Svetovalec za cobinhood

Tony Scott, svetovalec

Tony je bil v letih 2015–2017 tretji ameriški zvezni informativni direktor. V tem obdobju je sodeloval pri številnih projektih z blockchain tematiko in izboljšal kibernetsko varnost vlade. Trenutno vodi skupino Tony Scott, ki nudi svetovanje in svetovanje na področju IT za javni in zasebni sektor.

Dobava kovancev, dodelitev sredstev & Trajnost

Kolikor lahko rečemo, je ekipa s spletne strani potegnila belo knjigo (ki opisuje simbolično ekonomijo projekta). V Reddit objava, predstavnik Cobinhood je v nadaljevanju pojasnil, da bela knjiga ICO ni več uporabna in da je v pripravi posodobljena različica.

Vlagatelji so za ICO prispevali 13 milijonov dolarjev. Ti udeleženci so prejeli 50% žetonov, medtem ko je 40% pripadlo ekipi. Preostalih 10% je šlo v zasebno prakso.

Dobava kovancev Cobinhood

Dodelitev žetonov ICO

Vsa sredstva, zbrana za ekipo Cobinhood, bodo namenjena naslednjim kanalom:

 • 40% – razvoj izdelkov
 • 20% – obratovanje
 • 20% – trženje
 • 10% – revizija & Skladnost z varnostjo
 • 10% – pravne zadeve

CoinMarketCap navaja skupno ponudbo 1 milijarde COB (1 000 000 000). Obtočna ponudba (v času objave) znaša približno 362 milijonov ali 36% vseh kovancev.

Zgodovina trgovanja

Razvojna skupina je 18. decembra 2018 začela izmenjavo Cobinhood skupaj z možnostjo prve trgovine s COB prek spleta. COB se je lani približal ravni 0,33 ameriških dolarjev, preden je lani (2017) na vrhuncu špekulativnega balona dosegel rekordnih 1,50 ameriških dolarjev. Trg kriptovalut se na splošno še naprej prodaja, saj je decembra dosegel najvišje vrednosti. V času objave je COB trgoval okoli 0,04 USD.

Trenutno na trg vplivajo številni dejavniki. COB ni tako dobro uveljavljen kot azijski tekmeci. Toda če in ko se bo zgodil naslednji bikovski zagon kriptovalut, bi lahko v Cobinhood prišla povsem nova skupina trgovcev, ki bi izkoristili te ničle provizije..

Tabela Cobinhood

Graf Prispevek CoinMarketCap

Kje lahko kupite Coinhood Coin?

Cobinhood lahko kupite predvsem pri njih uradna izmenjava. Vendar obstaja nekaj alternativ. CoinMarketCap navaja Mercatox in decentralizirano borzo EtherDelta kot alternativni borzi. Na teh borzah je veliko malo, poleg tega pa mnogi trgovci menijo, da je EtherDelta platforma za napredne uporabnike. Če ste novi pri trgovanju, je verjetno najboljša možnost uradna borza Cobinhood.

Kje ga lahko shranite?

Kot smo že omenili, je COB žeton ERC20. Z gradnjo na vrhu Ethereum blockchain Cobinhood je zagotovil, da je bil njihov žeton dobro podprt. Pri shranjevanju COB imate na voljo številne možnosti. Za nekatere možnosti si oglejte naš vodnik po denarnici Ethereum. Ledger Nano S in Trezor sta priljubljeni rešitvi na strojni strani, Exodus in Jaxx pa nekaj denarnic, ki sta jih izbrali na strani programske opreme.

Če vam je bolj všeč, lahko svoje kovance pustite na borzi in prihranite pri pristojbinah za prenos na in iz zunanje denarnice. Upoštevajte, da so zunanje denarnice za kriptovalute, zlasti tiste s strojno opremo, varnejša možnost, če Cobinhood naleti na kakršne koli težave s skrbništvom. Glede na to, kako pogosto trgujete, bo odvisno od vaše potrebe po varnosti zaradi udobja.

Nadaljnji razvoj

Ustanovna ekipa Cobinhood pred kratkim (maj 2018) napovedal začetek decentralizirane platforme poklical DEXON na Blockshow Europe 2018 v Berlinu.

“DEXON je blok-mrežna platforma, zgrajena na konsenznem algoritmu DEXON, ki dosega neskončno razširljivo tehnologijo porazdeljene knjige brez dovoljenj.”

IDG Capital, investicijsko podjetje, specializirano za tvegani kapital, bo vlagalo v zagon DEXON-a. Ta nov razvoj bo vplival na prvotni časovni načrt, ki ga je Cobinhood predlagal od njihove ICO:

Načrt Cobinhood

Načrt Cobinhood z dovoljenjem KimJhonUn

Kot rezultat objave je skupnost Cobinhood zastavila več vprašanj o odnosu med COB in razvijajočo se platformo DEXON. Skupina je pojasnila, da bo Cobinhood postal ekskluzivni ICO partner za DEXON, ki zagotavlja trgovanje & ICO storitve za DEXON. Kot rezultat bodo imetniki COB prejeli naslednji dve ugodnosti:

 • ICO, ki se je začel na trgu DEXON, bo za imetnike COB cenejši
 • Imetniki COB bodo kovanec DEXON prejeli po zraku v prihodnosti. Podrobnosti, ki jih je treba spremljati bližje zagonu glavnega omrežja.

Decentralizirana izmenjava Cobinhood je še v razvoju, zdaj pa ni jasno, kdaj bo ta dokončana in integrirana v DEXON.

Uporabniki se morajo zavedati tudi, da ko bo DEXON začel delovati, COB najverjetneje ne bo več podprt kot žeton Ethereum ERC20 in bo potrjen na verigi blokov DEXON. Podrobnosti o shranjevanju in izvedbi bomo posodobili v tej objavi takoj, ko jih bomo prejeli.

Zaključek

Prostor za izmenjavo kriptovalut se ogreva in številni igralci se trudijo, da bi dobili delček kolača na tem zelo donosnem trgu. Predvsem predsednik uprave Binance Changpeng Zhao v začetku letošnjega leta razkril dobiček v višini 200 milijonov dolarjev za 2. četrtletje 2018. Ta številka je ogromna, če upoštevamo, da je bila družba Binance ustanovljena šele julija 2017.

Ni čudno, da v to panogo vstopa veliko novih igralcev. Zdi se, da še vedno obstaja veliko priložnosti za nove borze, saj povpraševanje po kriptovalutah narašča. Cobinhood poskuša zapolniti tržno nišo z zagotavljanjem spodbudne strukture brez nadomestila. Trgovci imajo radi ničelne provizije, vendar pa so nobene takse dovolj, da kupce zadržijo v tako konkurenčnem prostoru? Dobra izmenjava kriptovalut temelji na številnih dejavnikih.

Cobinhood načrtuje nadomestiti izgubljene provizije s privabljanjem velike baze strank in zaračunavanjem nadomestil za vrhunske storitve, kot so seznami ICO in nekatere napredne funkcije trgovanja. Samo čas bo pokazal, ali se bo ta pristop izkazal za donosnega.

Za več informacij in posodobitve o Cobinhood jih lahko spremljate na naslednjih kanalih:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me