Kaj je TenX?

TenX je digitalna denarnica in fizična kartica s katero lahko kriptovaluto porabite v kateri koli trgovini – tudi če kripto valute ne sprejme.

Morda ste opazili, da ste nabrali vse te kovance, vendar nimate na voljo veliko mest za njihovo porabo. Poleg tega Presežek in morda trgovina ali dve po mestu, so vaše možnosti precej omejene.

TenX si prizadeva to spremeniti.

V tem vodniku TenX bomo zajeli:

Kako deluje TenX?

Poslanstvo ekipe TenX je narediti “katero koli sredstvo blockchain, ki se porabi takoj.”Za to so na vrhu sestavili sistem denarnic in kartic Omrežje COMIT – usmerjevalni protokol, ki omogoča plačila prek verig blokov.

Denarnica TenX

Denarnica TenX je na voljo na Android, iOS in splet. Ta multivalutna denarnica trenutno podpira samo Bitcoin, Ethereum in Litecoin z načrti za podporo več altcoinov po cesti.

Denarnica iOS TenX

Denarnica iOS TenX

Za zdaj ne morete dostopati do zasebnih ključev denarnice. Namesto tega jih TenX shrani v mešanici vročih (spletnih) in hladnih (offline) rešitev za shranjevanje, ki so enake industrijskim standardom. Ko je denarnica integrirana z omrežjem COMIT, boste imeli popoln nadzor nad svojimi zasebnimi ključi. Ta integracija je bila prvotno predvidena za konec leta 2017. Vendar se še ni zgodila. Ekipa TenX zdaj navaja tudi v dodatni beli papir da samo razmišljajo, da bi uporabnikom dali zasebne ključe.

TenX transakcije

Transakcije lahko izvajate z uporabo TenX-a app ali fizično debetno kartico TenX. Za razliko od nekaterih drugih kripto kartic, vsa vaša sredstva v kovancih ostanejo kot kripto do trenutka, ko dejansko opravite transakcijo.

Denarnica TenX & amp; Kartica

Denarnica TenX & Kartica

Decentralizirane varnostne pametne pogodbe (DSS)

Z DSS lahko za svojo kartico nastavite pravila porabe in imate nadaljnji nadzor nad svojimi sredstvi. Lahko nastavite omejitve nakupov, dnevne omejitve porabe in omejitve umika.

Izberete lahko tudi portfelj kovancev, ki jih boste porabili. Lahko se na primer dogovorite, da bo vsak nakup razdeljen na 50 odstotkov Bitcoinov, 25 odstotkov Ethereuma in 25 odstotkov Litecoinov.

Plačilna platforma TenX

Sčasoma bo TenX izdal razvijalna orodja za zagonska podjetja, podjetja in trgovce, ki se bodo povezali v omrežje COMIT. To bo TenXu pomagalo razširiti se zgolj na debetne kartice in eksperimentirati z drugimi razredi sredstev, kot je ETF in izvedeni finančni instrumenti.

Plačilna platforma TenX

Plačilna platforma TenX

Če bo platforma COMIT na voljo javnosti, se bodo pojavile tudi nove storitve, kot so izmenjave in programi posojanja. Prvotni načrt ima to funkcijo na voljo do tretjega četrtletja 2018, vendar je ekipa tudi na tem zgrešila.

Mreža COMIT

TenX je integriran z omrežjem COMIT (kriptografsko varna takojšnja transakcija z več sredstvi). Čeprav so ustvarili isti ljudje za TenXom, so Omrežje COMIT ima povsem drugačno spletno stran in bel papir.

Cilj omrežja COMIT je omogočiti, da se kateri koli novi verigi blokov poveže z obstoječo verigo blokov z uporabo COMIT usmerjevalni protokol (CRP) – sklop standardov, ki opisuje, kako različni blockchains komunicirajo med seboj. To je podobno, kot je internet povezan po vsem svetu prek protokola TCP / IP.

Z uspešno izvedbo omrežja COMIT boste lahko eno sredstvo zamenjali za drugo (kripto-kripto ali crypto-to-fiat) takoj za skoraj nič provizij za transakcije.

Da je veriga blokov združljiva z omrežjem COMIT, mora imeti te atribute:

  • Zaščita z dvojno porabo
  • Multisig
  • Časovne zapore
  • Funkcija razpršitve

Večina uglednih verig blokov že vključuje vse te zahteve.

COMIT transakcija

Če želite opraviti transakcijo, a Uporabnik (U) mora uporabiti denarnico, ki je povezana z omrežjem COMIT. The Posel (B) kjer uporabnik porablja svoja sredstva, mora imeti tudi ponudnika plačilnih storitev, ki je povezan z omrežjem COMIT.

Ko uporabnik opravi transakcijo v odobrenem podjetju, se transakcija prenese prek mreže Ponudniki likvidnosti (LP) ugotoviti, kateri LP ima najboljši menjalni tečaj.

LP deluje prek blockchains in zagotavlja likvidnost na borzah med različnimi valutami.

Usmerjanje omrežja COMIT

Usmerjanje omrežja COMIT

Za podrobnejšo razlago delovanja omrežja COMIT si oglejte spletno stran bel papir.

Stroški TenX & Nagrade

TenX je brez provizij za transakcije. Zaračunali vam bomo le enkratno provizijo v višini 15 dolarjev za fizično kartico in 1,50 USD za digitalno kartico. Obstaja tudi brez letne pristojbine za uporabo kartice, razen če v enem letu porabite manj kot 1000 USD. Če ne dosežete tega minimuma, plačate 10 USD.

Prvotna tehnična knjiga je predstavila program nagrad za imetnike in uporabnike TenX. Navedlo je, da imate dva načina za zaslužek:

  1. Držite žetone PAY
  2. Uporaba kartice TenX

Imetniki žetona PAY bi prejeli Ethereum z vsako transakcijo v omrežju TenX. Družba bi imetnikom PAY mesečno izplačevala 0,5% celotnega obsega transakcij. Ko se obseg omrežij in transakcij povečuje, se ta plačila pojavljajo pogosteje, njihov cilj pa so izplačila vsako uro.

Podobno kot pri večini kreditnih kartic bi tudi vi prejeli a 0,1% nagrade vsakič, ko uporabite kartico TenX. To nagrado bi prejeli v žetonih PAY, ki bi jih lahko zadržali za prej omenjeno nagrado ali prodali na prostem trgu.

POSODOBITEV NAGRADE: Ta program nagrajevanja ne obstaja več in ekipa ga ni nikoli izvedla. Oktobra 2018 je ekipa napovedala da so premišljevali o programu nagrajevanja. Od tega pisanja nimajo nobenih javnih načrtov, kaj bo to. Vključuje lahko povsem ločen žeton. Številni člani skupnosti so zaradi odločitve razburjeni, ker so projekt kupili s pričakovanjem, da bodo prejeli nagrade v skladu z zgornjo strukturo.

Zgodovina TenX

TenX ekipo izdali svojo končno belo knjigo in konec junija 2017 začeli s prodajo žetonov.

Ekipo je s sedežem v Singapurju ustanovil Toby Hoenisch, Dr. Julian Hosp, Michael Šperk, in Paul Kitti. Hoenisch, dr. Hosp in Kitti so sodelovali tudi pri razvoju bel papir za omrežje COMIT.

Fenbushi Capital, največja družba tveganega kapitala v blockchainu, katere glavni partner je Vitalik Buterin, je vlagatelj v TenX.

Ustanovitelji TenX

Ustanovna ekipa TenX

Potovanje TenX ni bilo nič kaj zanimivega. Ekipa je prvo kartico lansirala septembra 2016 v Singapurju v partnerstvu z izdajateljem OneBit. Junija 2017 so evropske stranke začele prejemati svoje kartice.

V začetku leta 2018 pa so se stvari obrnile na slabše. Januarja je bil TenX prisiljen najti novega izdajatelja kartice, kar pa še ni uspelo. Zaradi tega je uvajanje kartic na čakanju, dokler ne začnejo sodelovati z novim izdajateljem.

Skupina nadaljuje z zamrzovanjem kartic z razvojem v omrežju COMIT in denarnici. Aprila 2018 se je TenX pridružil Litecoin Foundation, junija pa je na COMIT izvedel prvo atomsko zamenjavo med BTC in ETH. Naslednji koraki podjetja vključujejo iskanje izdajatelja kartice, lansiranje kripto kartic in dodajanje podpore za več kriptovalut.

Tekmovanje

Obstaja nekaj drugih podjetij, ki poskušajo zgraditi sisteme kriptovalutnih kartic, vključno Žeton in Monako (nedavno preimenovan v Crypto). Vsaka karta ima drugačno strukturo nagrad, ki koristi različnim primerom uporabe. TenX je edinstven po tem, da edini uporablja omrežje COMIT in čezmejna plačila COMIT.

Tako kot imamo v tradicionalnem finančnem sistemu več možnosti kreditnih in debetnih kartic, je tudi v kriptoprostoru prostora za več možnosti z različnimi prednostmi in slabostmi, prilagojenimi različnim vrstam porabnikov..

Dobava žetonov

Trenutno jih je malo pod 110 milijonov žetonov PAY ki krožijo na trgu. To predstavlja 51% žetonov, ki bodo kdaj obstajali na trgu.

V naslednjih 4 letih bo na trg vstopilo dodatnih 29 odstotkov (ali ~ 59,5 milijona), ki bodo financirali pobude skupnosti, razvoj podjetja in akademske raziskave za nadaljnjo izboljšanje izdelka.

Od zadnjih 20 odstotkov bo polovica rezervirana kot sredstvo v podjetju, druga polovica pa bo uporabljena za nadomestila ustanoviteljem in zaposlenim TenX v obdobju 4-letnega pridobivanja pravic.

Več od teh ne bo ustvarjenih nobenih žetonov.

Trgovanje

Žeton TenX PAY je avgusta 2017 dosegel rekordnih 5,60 USD (0,00147972 BTC). Dramatično podražitev je povzročila izdaja velike serije debetnih kartic in žeton PAY, ki je bil nazadnje uvrščen na Yunbi – ena največjih kripto borz s sedežem na Kitajskem.

Po tem je cena počasi in vztrajno padala na Razpon od 1,50 do 2,00 USD z majhnimi pozitivnimi gibi proti koncu novembra. Kot skoraj vsak drugi altcoin je tudi PAY v začetku januarja 2018 dosegel drugo najvišjo ceno. Cena se je hitro dvignila na približno 5,00 USD (~ 0,00035 BTC), preden se je v preostalem delu leta 2018 zrušila.

Medvedji trg je v kombinaciji s pomanjkanjem izdaje kartic zniževal ceno. Trenutno znaša približno 0,30 USD (~ 0,00007 BTC).

Zdi se, da vlagatelji vsak dan izgubljajo zaupanje v ta projekt, da izdajatelj kartice še vedno manjka. Celo splošni preobrat na trgu lahko malo vpliva na TenX, če podjetje ne more izdelati kripto kartic. Bodite pozorni na dokončanje mreže COMIT, pa tudi na morebitna obvestila o partnerstvu izdajatelja. Ti dve stvari sta glavni katalizatorji, ki bi lahko pomagali ceni.

Kje kupiti PLAČILO

PAY lahko kupite z Bitcoin, Ethereum ali Tether na več večjih borzah, kot sta Bittrex in Huobi.

Ena od strategij je, da najprej kupite Bitcoin na GDAX ali Gemini in ga nato prenesete na Bittrex.

Lahko se odjavite CoinMarketCap za popoln seznam borz, na katerih je na voljo PAY.

Kje shraniti PAY

Priporočljivo je, da žetone PAY shranjujete v strojni denarnici, ki ima podporo za žetone ERC20, kot sta Trezor ali Ledger Nano S..

Druga možnost za shranjevanje je MyEtherWallet, kjer lahko svoje žetone premaknete v papirnato denarnico brez povezave.

Dovolj čudno, svojih žetonov PAY ne morete shraniti na denarnico TenX.

Zaključek

TenX je projekt, ki je požel velika pričakovanja, vendar je od takrat izgubil večino zaupanja kripto skupnosti. Ker je projekt na začetnem načrtu zaostal več kot leto dni, se mnogi vlagatelji sprašujejo, ali bo ekipa TenX kdaj dobila kartico na trg. Ta zamuda je v kombinaciji s prestrukturiranjem programa nagrajevanja marsikomu pustila grenak okus v ustih.

Kot rečeno, podjetje še naprej zagotavlja posodobitve. In zdi se, kot da razvojna skupina še naprej napreduje. Zdaj, ko Monaco (Crypto) pošilja kartice, je izgubil prednost tistih, ki so nekoč imeli.

Opomba urednika: Ta članek je 12. aprila 2018 posodobil Steven Buchko, da odraža nedavne spremembe projekta.

Dodatni viri TenX

Spletna stran

Spletni dnevnik

Twitter

Facebook

Reddit

Youtube

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me