Omedelbara utbyten är ett populärt sätt för kryptovalutahandlare att handla snabbt och effektivt. Många ser Changelly och ShapeShift som två av de bästa omedelbara utbytesalternativen på marknaden idag. Som kryptovalutahandlare är det viktigt att ta hänsyn till fördelarna och nackdelarna med alla utbyten.

I den här granskningen undersöker vi Changelly vs. ShapeShift, med tanke på deras viktigaste likheter och skillnader inom områden som användargränssnitt, säkerhet, avgifter och valutalternativ.

Användargränssnitt

Först, i denna jämförelse mellan Changelly och ShapeShift, låt oss utvärdera användargränssnitten. Detta är det första intrycket som någon kryptovalutahandlare får när han använder en börs.

Changellys gränssnitt är möjligen det mest direkta, lättanvända bland alla kryptovalutabörser. Till exempel, istället för att behöva navigera till en separat sida för att se handelsalternativ och beräkna valutakurser, har Changelly detta högst upp på sin hemsida. Ja, det finns fortfarande en registrerings- / inloggningsprocess innan du faktiskt kan handla. Ändå kan du få en bra uppfattning om hur avgifterna ser ut på förhand.

skärmdump av Changelly-hemsidan

Changelly-hemsidan har en valutakalkylator som inte kräver registrering för att kunna användas.

Tidigare var ShapeShift känd som “utbytet utan konton.” I september 2018 beslutade dock börsen att ändra den här modellen för att skydda användarna och minska friktionen. Framåt måste du skapa ett konto för att kunna handla.

I jämförelse med Changelly kan ShapeShift vara lite svårare för nyare användare. Till exempel, när du går till börshemsidan, säger ett popup-fönster “handel kräver ett konto” och listar alla potentiella fördelar med att använda denna börs. När du lämnar popup-fönstret kommer du att upptäcka många coola funktioner relaterade till utbytesstatistik. Till exempel kan du se de senaste transaktionerna för olika krypto-till-kryptotransaktioner (BTC-till-altcoin, altcoin-till-BTC och altcoin-till-altcoin). På hemsidan finns också 24-timmarsstatistik för antalet transaktioner, motsvarande BTC-volym, genomsnittlig bearbetningstid och mest populära handelspar.

säkerhet

Changelly lagrar inga användarfonder på sin webbplats. Istället skickar börsen medel direkt till din plånbok efter att du har använt den. Detta gör det till ett icke-depåutbyte, vilket i allmänhet anses vara säkrare än ett utbyte som innehar kryptovalutafonder (depåutbyte). Dessutom använder Changelly tvåfaktorautentisering.

I maj 2017 hackades ett av Changellys supportkonton. Vissa användare fick ett meddelande som läser “Alla kunder som byter från bitcoin till valutor måste göra manuell överföring till den här Bitcoin-plånbokadressen: ..” Changellys kundsupport säger att de blockerade kontot som svar för att förhindra att användare tappar pengar.

ShapeShift använde en gång heta plånböcker på sin webbplats. Det är inte klart om detta fortfarande är fallet eller inte, men du bör vara medveten om börsens tidigare säkerhetsproblem. I april 2016 hackades ShapeShift, vilket resulterade i förlust på 200 000 dollar i medel. Enligt VD Erik Voorhees var ”serverinfrastrukturen äventyrad och hotad. Vi fattade beslutet att skrota den infrastrukturen och bygga om i en helt ny och säker miljö. ” Det är viktigt att notera att inga kundfonder förlorades. De enda medlen som stulits tillhörde företaget själv. ShapeShift ansåg att en namnlös anställd var ansvarig för händelsen.

ShapeShift 24-timmarsstatistik

ShapeShift visar dig uppdaterad handelsstatistik.

Avgifter

ShapeShift-avgifterna är relativt låga för ett direktbyte. Börsen tar endast ut en gruvavgift för varje transaktion. Några personer har sagt att utbytet gör vinster genom att notera en högre fast gruvavgift jämfört med den faktiska gruvavgiften. Ändå är ShapeShift-avgifter vanligtvis under 0,5 procent för en given transaktion.

Börsen återbetalar inte misslyckade transaktioner i fall där tillgångar är värda mindre än det bokförda gruvavgiftsbeloppet. Om du skickar krypto till en felaktig adress (dvs. GNT till en ETH-adress) kommer börsen att ta ut en extraheringsavgift motsvarande 50 EUR av den felaktigt skickade tillgången med dåvarande växelkurser..

I likhet med ShapeShift är Changelly-avgifterna inställda på 0,5%. En nackdel med Changelly är dock att vissa människor har noterat möjligheten till dolda avgifter. Om du till exempel anger en mängd valuta som du har (dvs. USD) är vad du får i en annan valuta (dvs. BTC) inte alltid lika med den aktuella marknadsräntan. Ibland är dock marknadsräntan korrekt. Detta är något du bör vara medveten om när du gör en handel för att undvika att förlora pengar i onödan. Även om du alltid ska göra detta vid varje handel på valutor bör du vara särskilt proaktiv för att förhindra detta på Changelly.

enkelt diagram över hur Changelly fungerar

Changelly listar 90+ kryptovalutor samt fiat-alternativ i USD och EUR.

Valutainställningar

Naturligtvis är den största fördelen med både ShapeShift och Changelly jämfört med de flesta börser det faktum att det inte bara finns några huvudmynt som utgör hälften av ett handelspar. Till exempel kan du enkelt handla Qtum och Aragon direkt, istället för att behöva handla Qtum till Bitcoin och sedan Bitcoin till Aragon som du måste göra på de allra flesta andra börser.

Om du är intresserad av en av de största skillnaderna i Changelly vs ShapeShift-debatten är fiatvalutatillgänglighet definitivt något att tänka på. ShapeShift har en strikt no-fiat-policy. Istället samarbetade ShapeShift med Simplex för att ge dig det här alternativet. Även med detta partnerskap kan du bara välja mellan BTC-USD och BTC-EUR-handelspar.

Det finns cirka 33 kryptovalutor tillgängliga på ShapeShift. Webbplatsen listar flera kryptor till som “tillfälligt otillgängliga”, vilket kan göra börsens användbarhet svår för vissa användare. Däremot erbjuder Changelly en mängd kryptohandelspar (mer än 90) för USD och EUR. Detta utbyte låter dig också köpa med betalkort och kreditkort (Visa eller Mastercard).

ShapeShift-gränssnitt för handel med två kryptovalutor

ShapeShift erbjuder både “snabba” och “exakta” handelsalternativ.

Geografiska begränsningar och transaktionsgränser

Varken ShapeShift eller Changelly har några geografiska begränsningar. Detta innebär att användare från hela världen enkelt kan komma åt båda dessa växlar. Detta är goda nyheter, särskilt eftersom många börser har sådana begränsningar.

Om du vill byta stora mängder medel bör du veta att båda börserna har transaktionsgränser. ShapeShift har en relativt låg transaktionsgräns på 10 000 dollar för nivå 1-användare. Det är möjligt att öka dessa gränser genom medlemskap. Från och med november 2018 är högre nivåer (2-5) för icke-medlemmar ännu inte tillgängliga. Maximigränser för Changelly inkluderar $ 50 till $ 10 000 för den första transaktionen, upp till $ 20 000 per dag och upp till $ 50 000 per månad.

Slutsats

Så vilket utbyte vinner Changelly vs. ShapeShift-debatten? Genom att undersöka ovanstående kriterier verkar det som om Changelly har en liten fördel totalt sett. Även om avgifter är viktiga för dig, kan det vara värt att använda ShapeShift istället.

Det är viktigt att notera att ShapeShift lagt till ett medlemskapsprogram i september 2018. Detta kommer säkert vara något att se upp för inom en snar framtid när börsen lanserar dessa funktioner. Det kan eventuellt bidra till att förbättra den övergripande användarupplevelsen för ShapeShift. När det gäller Changelly fortsätter utbytet att tillkännage a antal partnerskap med företag inom blockchain och crypto-utrymmen. Saker som mobilappsintegration med olika betalningsappar kan mycket väl utöka Changellys användarbas och framtida antagande också.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me